Europeisk solidaritet

När nu de sjuksköterskor från Bulgarien som dömts till döden i  Libyen är hemma igen finns det anledning att se lite på politiken bakom detta.

Det handlar om europeisk solidaritet – och europeisk effektivitet.

Hade Bulgarien och dess myndigheter stått ensamma i denna fråga hade sannolikt inte mycket åstadkommits. Men nu kom EU i dess helhet att engageras i ett omfattande diplomatiskt arbete som i dag kröntes med framgång.

Det är tryggare att vara medlem i EU i en värld där det finns så mycket av otrygghet.

Den tydliga lärdomen kan dras av dagens glädjescener i Bulgarien.

132 Responses to Europeisk solidaritet

 1. Sophia Gilioli skriver:

  Lättad över att dessa blivit släppta, ganska klart att de inte med flit smittat barn med HIV, iaf inte alla. Det är nästan omöjligt att det av slumpen landat så många psykopater på ett enda sjukhus i Libyen. Men samtidigt tycker jag att det är uselt att EU nödgats köpa loss dem, när även arabisk rättvisa torde ha nått samma slutsats som alla andra har, att det inte skedde med någon som helst avsikt. Men en diktatur är alltid rädd att drabbas av folkets vrede, det hade kunnat bli den brandfackla som fällde även denna diktatur… Feghet har kostat EU många pengar, vi får väl ta det in i kalkylen vid nästa tillfälle vi planerar utlandsbistånd till denna region i allmänhet och Libyen i synnerhet.

 2. stateira2 skriver:

  Du är en mycket slug människa Carl, mycket slug! Du har den talangen som behövs för att lura de svenska medborgarna, inte alla , men tillräckligt många. Men men , det är väl den egenskapen en skicklig politiker ska ha , det är ditt jobb, klandrar dig inte!

  Ja visst är Europa och EU något vackert, något att vara stolt över! Men du , Carl Bildt , hör hemma i en helt annan Europa , du hör hemma i 1930-talets Europa.

 3. stateira2 skriver:

  Jag är ledsen Calle, men jag hoppas att det bara är gamla 40-talister som du själv som läser den här bloggen, för jag önskar inte att du med dina texter formar de unga svenskarnas bild av världen!

  http://stateira.blogg.se

 4. Sophia Gilioli skriver:

  Det var inte nog med en stateira, man var tvungen att skapa en till för att få plats med allt struntprat. Har du verkligen inget klokare än det och komma med? Din kommentar förtydligar knappast vad Carl gör för fel; man kan inte låta bli än att längta till att nästa genomtänkta kommentar sprider ljus över den saken.

 5. stateira2 skriver:

  Det här är en blogg, jag kommenterar bloggskrivarens inlägg. Det ställs inga krav på mig att jag ska prata klarspråk så att alla läsare förstår vad jag säger, jag skriver så att Carl Bildt förstår , och han förstår! Om du förstår eller inte spelar ingen roll för mig.

  Dessutom håller jag på att skriva ett inlägg som ett svar på Carl Bildts hemska uttalande i detta inlägg , läs den så kanske du också förstår, vem vet , du kanske kommer att göra det.

  här är den: http://stateira.blogg.se

 6. Kachina skriver:

  Stateira

  Efter, är det sex år, händer något. Man måste ju ställa sig frågan vad som orsakade händelsen och eftersom vi inte känner till något annat, kan vi inte annat än godkänna Carls förklaring. Den låter trovärdig.

 7. smalanningen skriver:

  stateira2: Det var nog några av de mest bittra och korkade kommentarer jag läst hittills på denna blogg. Och j-r vad korkade kommentarer jag har läst…

 8. knightone skriver:

  Det är en militärdiktatur och det enda sättet att få fram resultat med dessa är genom kohandel via pengar och makt. EU använder sig oftast av så kallad ”soft power”.

  Det är tyvärr nödvändigt även om det i sig självt också är skamligt.

 9. Sophia Gilioli skriver:

  Men visst ÄR det skamligt, men som du säger knightsone (riddarsten?) så är det nödvändigt. Om liv kan köpas för pengar så count me in! Jag har inte så mycket men jag är beredd att göra eftergifter!

  stateira2:
  Det här är mycket riktigt en blogg – du får högsta poäng i iakttagelseförmåga, men du kommenterar inte alls bloggskrivarens inlägg, du bara kom med ett påhopp – gud vad tråkigt!!! Nej jag förstår att en kvinnas åsikter inte väger mycket för dig och de dina, måste vara jobbigt för dig att andra gör det i detta underbara land! :-)

 10. stateira2 skriver:

  jo jag kommenterar inlägget, Carl Bildt tror inte på medmänsklighet och internationell solidaritet mellan människor från två helt godtyckliga länder, han tror att solidaritet bara är möjlig inom europas gränser, det är den logiska slutsatsen jag drar ur hans text, och det är hemskt…..

  http://stateira.blogg.se

  ps , det känns härligt att ni blir så arga på mig :p

 11. mrmhalland skriver:

  Ja statiera….
  Visst blir vi arga på dig.
  Kanske inte så mycket på dig som på det faktum att det faktiskt finns folk som resonerar som du gör.
  Jag utgår ifrån att du faktiskt inte gör det själv utan bara vill reta upp lite, eftersom du är tillräckligt politiskt intresserad för att läsa denna blog.
  En hypotetisk fråga :
  Är det bättre att lämna dessa människor att dö än att betala några EUR för att rädda deras liv och därmed visa att EU faktiskt verkar för människors rätt ?

 12. stateira2 skriver:

  Sophia , nu går du i blindgångar, jag är en hyperfeminist, och ja du har rätt , jag är från ett annat land, ett land där kvinnorna har makt och inflytande i samhället, till skillnad från ”det underbara landet” , en kvinnas åsikter väger mer för mig än någon mans, du ser ju hur män kan vara ,

  och hur vet du att jag är en kille? underskattar du ditt eget kön :D det ska du inte göra , nä det klart du tror väl inte att någon som jag , kan vara en tjej , du underskattar dig själv och alla andra kvinnor , det är väl en del av ”svenska uppfostran”…

  Jag har mer respekt för kvinnans intellekt än vad Carl Bildt har iaf .

  och vem har gett dig rätten att introducera mig till detta underbara land, när jag flyttade hit så bajsade du fortfarande i blöjor !

  http://stateira.blogg.se

 13. stateira2 skriver:

  mrmhalland:

  Du missförstår mig precis som alla andra,

  1. jag har ingen aning om de är skyldiga eller inte , är de skyldiga , så går vi automatiskt in på frågan om det är rätt att avrätta eller inte , tung fråga , era stora förebilder i USA avrättar dagligen , men liksom det ska man inte gå in på , det är en annan historia

  om de är oskyldiga så betalar jag gärna alla de insatser som krävs för att rädda de med mina svenska skattepengar , det är en läkare och ett antal sjuksköterskor , de är ju där för att hjälpa folk , jag skulle aldrig kunna leva med deras död på min nacke , Nej!

  Klart som fan att EU ska ta ställning och se till att de släpps fria , det är ju inte det allt handlar om ,

  det handlar om att Carl tror att det enbart kunde ha varit möjligt att rädda de genom EU:s initiativ, jag säger nej ! så är det inte , det är delvis på grund av EU:s arbete men även på grund av att de som arbetar för regeringen i Libyen också är människor , chansen finns att de kände ångest över att avrätta en grupp människor som ha varit oskyldiga , de är också människor som kan känna tvivel och säga till sig själva ”men tänk om vi har fel, tänk om vi håller på att döda oskyldiga” …man ska tro på mänskligheten , på människor , man ska ha hopp om de och deras godhet , även om den inte alltid är så klar och tydlig , det hoppet sak man känna I SYNNERHET OM MAN ÄR ”DET UNDERBARA LANDETS” UTRIKESMINISTER!!!!

  Känner man ingen hopp och tro om att det i varje människas hjärta i varje hörn av världen finns spår av godhet och medmänsklighet så ska man fan inte bli det här landets utrikesminister, kanske något annats lands , men inte denna , inte Sveriges….

  http://stateira.blogg.se

 14. mrmhalland skriver:

  Statiera2 :

  >men även på grund av att de som arbetar för regeringen i Libyen också är människor , chansen finns att de kände ångest över att avrätta en grupp människor som ha varit oskyldiga , de är också människor som kan känna tvivel och säga till sig själva “men tänk om vi har fel, tänk om vi håller på att döda oskyldiga”

  Det handlar om 8 års fångenskap med en dödsdom över sig.
  Är det mänskligt ?

 15. Kachina skriver:

  Stateira
  Du kan ha rätt i att en del av lösningen låg i att människor i Libyen kände ångest att avrätta dessa, men Carl har rätt I DET HAN SÄGER, att Bulgarien aldrig klarat det på egen hand. Det finns ändå en viss tyngd i ett tryck från EU.

 16. stateira2 skriver:

  mrmhalland:

  självklart är det inte mänskligt, mitt förtroende för regimen i libyen är utan tvekan mycket lägre än någon annans här i bloggen,

  men det är även omänskligt att smitta över 400 barn med AIDS ? Har de gjort det? Vet inte , rättvisan är blind , för mig är de både skyldiga och oskyldiga , och bara för att Carl Bildt anser att de är oskyldiga betyder inte att att jag också ska tycka det , eller bara för att Libyerna anser att de är skyldiga så betyder det inte att jag också ska tro det.

  det handlar inte om att välja sida, om jag väljer sida så väljer jag Carl Bildt , men det handlar inte om det, det handlar om att jag avskyr den typ av retorik som Carl använder i sin text om europeisk solidaritet, den är kall och inhuman…

  tack för att du är den enda som går att resonera lite med här :)! Godnatt !

  magganhaglund:

  jag vill sova nu , kanske svarar ditt påhopp imorgon, godnatt på dig med,

  http://stateira.blogg.se

 17. mrmhalland skriver:

  staiera2:
  >det handlar om att jag avskyr den typ av retorik som Carl använder i sin text om europeisk solidaritet, den är kall och inhuman…

  Jag tycker Carl Bildt på det allra tydligaste sätt genom sitt engagemang har visat att han är allt utom inhuman, tvärtom.
  Retoriskt är han möjligen lite irrogant.
  Det ligger i en engagerad människas natur.

 18. mrmhalland skriver:

  På förekommen anledning ber jag om ursäkt för stavfelet :-)
  Det går ju inte att redigera efter att man tryckt ”Submit”

 19. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  snyggt

 20. mrmhalland skriver:

  Tack hillary2,
  men..vad var snyggt ?

 21. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  att klargöra du inte medvetet söker förminska Stateira genom att förvanska hans eller hennes namn

 22. mrmhalland skriver:

  hillary2 :

  Jag vill aldrig förminska någon.
  Tills dess att människan ifråga inte har bevisat att den är ond eller har onda avsikter, tycker jag om MÄNNISKAN !
  För, det är ju trots allt det vi är, eller hur ?
  Oavsett ras/kön/färg/religion/längd/vikt eller vad man mer kan hitta på…

 23. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  Yes, nu ger du Stateira och många andra upprättelse och det Kachina ”predikar” om – kärlek intelligens och vilja – det kanske finns där man minst anar…

 24. mrmhalland skriver:

  Jag tror att det är vad vi alla predrikar.
  Det är väl den enda vägen till kommunikation mellan olika meningar ?
  Den dagen vi inte bekymrar oss om att ha människan i centrum, har vi förlorat !

 25. Torsten skriver:

  Stateira
  Jag förstår Dig inte riktigt, känner ej igen Dig.

  Hur kan Du vara säker på att dessa sjuksköterskor och läkare som suttit inlåsta i åtta år med en dödsdom hängande över sig, verkligen är skyldiga till det dom anklagas för.
  Hur kan Du vara säker på att inte myndigheterna använde dom som syndabockar när det uppdagades att hundratals barn smittats av aids på grund av bristande hygien. Vad hade dom för resurser?
  Det är inte alls ovanligt att militärdiktaturer använder sig av såna här usla metoder för att klara sitt eget skinn.
  Nu när EU hjälpte till med sina påtryckningar och det gigantiska skadeståndet till föräldrarna kunde de få hela historien avslutad.
  När nu Carl Bildt uttrycker sin tacksamhet och lättnad över att EU medverkat till att rädda dessa sjuksköterskor från avrättning öser Du bara galla över honom. Du skriver att han hör hemma i trettiotalets Europa.
  Det påhoppet är mycket skamligt.
  Carl Bildt har en vision. Det är att få ett fredligt och enat Europa. Det är också att vi skall kunna hjälpa till att hindra krig och mänskliga tragedier i hela världen. Han fördömer dödsstraff var de än förekommer.
  När han i sin lättnad över att EU bidragit till att rädda livet på dessa dödsdömda tycker jag att har rätt att känna sig stolt.

 26. Torsten skriver:

  Kachina,

  Tack för Dina synpunkter i denna fråga.

 27. Kachina skriver:

  Jag är lite förvånad över Stateiras reaktion på Bildts inlägg. Vanligtvis kommer vettiga inlägg från denne stateira, men här verkar det mer vara ett uttryck för en personlig aversion mot Carl Bildt.

  Personligen kan jag säga att jag avskyr Allianzens grundläggande värderingar, men jag respekterar Carl Bildts person och utrikespolitiska arbete. Betyg MVG hela vägen, kan man säga.

  Det som förenar mig, CB och Allianzen är det europeiska samarbetet och unionen. Det går före allt, även inrikespolitiska tvister. Det som på något sätt skrämmer, är Turkiets inträde. Det blir en grannlaga, kanske övermäktig uppgift. Men, det turkiska folket har tydligt sökt om inträde och vi får inte stänga dörren.

  Det största hindret att foga ihop de här folken är religionerna. Den romerska kyrkan är byggd på en medveten eller omedveten feltolkning av Paulus och det 300 är senare skapade islam, är byggd på Mohammeds feltolkningar av Paulus och första testamentet. Bägge dessa har utvecklats till religionsförtryckare och kvinnoförtryckare. Vi skall komma ihåg att kvinnoförtrycket var öppet och synligt i den svenska kyrkan långt in på 1950-talet och att islam, i sin utveckling, ligger där kristendomen befann sig på 1700-talet, bara för att den är trehundra år yngre.

  Det är religionen som är muren mellan dessa människor. Den måste rivas, först genom att kristendomen erkänner att de i huvudsak predikat en feltolkning av den dogmatiske Paulus, iställer för Kristus budskap. Sedan att islam inser sitt ursprung och att den är byggd på samma felkonstruerade grund. Islam och kristendom måste ersättas, genom att förändras eller förintas, utan att för den skull ersätta dem med tron på Slumpen och vetenskapsmännen.

  Det finns bara ett i Universum,…..energi i olika former. Energi, ljus och medvetande är tre aspekter av samma sak.

 28. A Woman skriver:

  det här skulle du Calle och dina besökare lyssna på.
  En jude talar om hur han ser på Gud, världen Israel och Jerusalem

  A jewish speaker in sweden

  http://sofiawinterborn.wordpress.com/2007/07/25/sofialyssna-pa-en-messiansk-judes-syn-pa-bibeln-och-jesus-kl-1000-listen-to-a-messianic-jews-point-of-weiw-when-it-comes/

 29. Torsten skriver:

  Kachina,

  I dag har Du en bra dag :-)

 30. stateira2 skriver:

  Kachina :

  Självklart blev chansen större när EU och hemlandet Bulgarien anstränger sig, men han nämner aldrig att det var två parter i förhandlingen.

  Givetvis känner jag en stor sorg för vårdpersonalens enorma lidande under dessa åtta år , jag har läst om de under alla de åren. Libyens sätt att behandla de var felaktig, i den mening att de fick vänta i åtta år. Jag har i några år själv medverkat i olika Amnesty-projekt för liknande fall. Men Carl Bildt visar ingen hänsyn till folket i Libyen, ett fattigt land , som nu också har drabbats av AIDS, den dom som föll , föll i en enorm förtvivlan och fruktan för denna sjukdom, den föll utan kanske bevis och under skräck i samband med AIDS-sjukdomen, chansen finns att domstolarna i Libyen nu erkänner att de har dömt på grund av den skräck och panik de har känt, den chansen ignorerar Carl Bildt och många av de som läser i hans blogg.

  Jag är inte jävig, jag känner inte någon särskild gemenskap med Libyen och dess folk, ingen gemenskap mer än den jag känner för vilket annat folk i världen. Jag delar inte religion , kultur eller språk med de. Det är enbart en principsak.

  Tack för ditt svar.

 31. Kachina skriver:

  ”….chansen finns att domstolarna i Libyen nu erkänner att de har dömt på grund av den skräck och panik de har känt, den chansen ignorerar Carl Bildt och många av de som läser i hans blogg.”

  Chansen är mycket stor att det är precis som du säger, men jag tror inte att Carl ignorerade den medvetet, utan tänkte först på det alla tänker först på, den egna framgången och dela glädjen med de frigivna.

  Jag hoppas innerligt att det, ur Libyens synvinkel, är som du säger. Det tar lång tid att bryta ett tankemönster i ett annat land, särskilt om inte regeringen är med på att bryta det. Men, nu är det gjort. Hoppas att det håller i framtiden.

 32. stateira2 skriver:

  Vi är alla människor och vi känner ungefär samma saker för andra människor, kärlek och omtanke finns bland oss alla , det får man aldrig glömma, att demonisera andra folkgrupper är farligt, det är ju det som leder till krig och folkmord.

  Jag var lite för hård mot Carl , det måste jag erkänna , men jag är lite så som person, jag är ledsen.

  Jag tycker att vi har fått ut något ur denna diskussion, Tack Carl Bildt för denna blogg, vill tacka Torsten, Kachina , mrmhalland,

  jag vill inte tacka magganhaglund och sofia gilioni , ni har bara varit elaka , pajkastning är omoget, och det leder ingenstans.

  http://stateira.blogg.se

 33. Torsten skriver:

  Stateira,

  En klok man sa en gång att det är viktigt att man är i rätt sinnesstämning när man tar viktiga beslut. Det kan gälla även om man uttalar något offentligt.

  Det ligger mycket i det och vi bör nog alla tänka på det. Även Maggi och Sofia.

 34. Bo W. Höglund skriver:

  Bildt skriver – ”Den lärdomen kan vi dra–”

  En annan lärdom vi kan dra är kanske att i affärer med Libyen en ny princip har upphöjts till rättesnöre – nämligen Ekonomisk UTPRESSNING – något att tänka på i den euforiska stämmning som just nu utbreder sig, och, vilken tydligen anses accaptabel även av EU?

 35. mikaelgennser skriver:

  Carl Bildt skriver: ”Det är tryggare att vara medlem i EU i en värld där det finns så mycket av otrygghet. Den tydliga lärdomen kan dras av dagens glädjescener i Bulgarien.”

  Aha, nu förstår jag! Om Sverige hade varit medlem i EU så hade inte Dawit Isaaks suttit fängslad alla dessa år utan rättegång i Eritrea.

  Men vänta……Sverige är med i EU……konstigt……

  Lärdomen är snarare att svenskar som reser i utlandet inte bör lita på hjälp från vare sig herr Bildt eller EU. Mycket tydligare kan det inte åskådliggöras än i utrikesministerns svar i en interpellationsdebatt med Cecilia Wigstöm (fp) så sent som i maj i år.

  http://albert.yelah.net/news/20070509121159

  Bakgrunden till det lyckade men kostsamma förhandlingsresultatet (461 miljoner US dollar enligt Le Figaro) är också något mer komplicerat än herr Bildt ger sken av. Än så länge är vare sig Qatar eller USA medlemmar i EU – men det är säkert bara en tidsfråga, eller hur?

 36. Kachina skriver:

  ”Ekonomisk UTPRESSNING”,….har väl Libyen sysslat med länge, men här är väl första gången vi ser en diktatur styras av, och vara rädd för, känslostämningar i det egna landet.

 37. Kachina skriver:

  Carl Bildt har en hel del att förklara när det gäller Dawit Isaak.

  Att vägra Eritreas regering inresetillstånd till EU, kan inte skada det eritreanska folket.

  Nästa steg blir att frysa regeringsmedlemmarnas privata konton, som de alldeles säkert har i USA eller EU. Det skadar inte heller det eritreanska folket.

  Nu får du förklara dig Carl Bildt,……tydligt.

 38. roma30 skriver:

  Skönt att det blev ett frisläppande av de fängslade bulgarerna. Bra att diplomatin bl.a. inom EU fungerat bra. En annan sak är den ekonomiska aspekten; att rädda människo liv kostar pengar. Hoppas på fler lyckade lösningar i framtiden där EU kan och får spela en framträdande roll. Det är ju en av anledningarna att Eu behövs.
  Mvh Anki

 39. Sophia Gilioli skriver:

  stateira2:

  Jaha, där kom det igen – personliga påhopp om blöjor istället för något som ens kan liknas med konstruktivt. Svagt, hyperfeminist? Jo jag tackar – det är en klassiker att en man försöker kalla sig det för att rättfärdiga alla möjliga konstiga åsikter. För det märks då ganska snabbt att du är en man och Maggi har ju till och med läst din blogg så bara för att du är osäker på ditt kön så är iaf inte jag det. Ditt svammel om att underskatta mitt eget kön är så virrigt, men om du tror att någon uppfattar dig som en tillgång så får du tänka om. Att du sedan kritiserar min ”svenska uppfostran” är också ganska roligt, din uppfattning om vad som är en svensk uppfostran kan inte vara särskilt god och tydligen inget du respekterar. I Sverige så uppfostras barn att vara stolta över sig själva, självständiga och inte ta skit från någon som Anna Sjödin sade. Det låter bra tycker jag, men det verkar inte du tycka. Du tycker att jag kastar paj när min första kommentar kritiserar att du precis gjort det själv. Det är bara att läsa dina första kommenterar för att bli påmind om just det. Är inte det lite konstigt?

  Hur du kan påstå att du har mer respekt för kvinnans intellekt än Carl Bildt har, det är väldigt svårt att förstå när du precis har gjort klart att du respekterar tre mäns åsikt, men inte de två kvinnor som kommenterar här på bloggen. Är det någon mer som reagerat på det? :-)

  Det sista har jag sparat till nu: Du vågar påstå att Iran är ett land som tillåter kvinnor komma till tals? De får ju för f*n inte ens titta på fotboll? Jag skulle inte ens få HÄLSA på en man, än mindre vara klädd som vanligt UTAN slöja som täcker mig – din syn på vad kvinnoinflytande är skrämmer mig och bekräftar mångas uppfattning om din typ av s k ”hyperfeminister” där ”hyper” gott kan ersättas med ”anti”.

 40. Bo W. Höglund skriver:

  Som sagt – tillbaka till förhandligar med utpressare, terrorrister och skurkstater!

  Lika gärna kunde ju Sverige försöka låsa in några Libyer och anklaga dem för något lika absurdt – varför inte brott mot jämlikhetslagstiftning eller miljöbrott någonstans – det är väl det som kommer närmast straffsatser för mord – och sedan döma dem till livstid och lova omedelbar frigivning mot en evig 50%ig rabatt på Libysk olja!

  Bara ett konstruktivt förslag!
  mvh
  bwh

 41. budkavlen skriver:

  Sponsra kidnappningar

  Under medeltiden var kidnappningar och lösensummor ganska vanliga på många håll. Även senare har de varit vanliga på vissa håll i gangster- och maffiakulturer.

  Den lärdom man kan dra är:

  Varje lösensumma inspirerar till fler kidnappningar.

  Kidnappningar kan elimineras BARA genom att man ALDRIG ger efter för kidnapparna, hur grymma villkor de än ställer.

  Att gå med på deras villkor, kostar inte främst pengar. Det kostar fler kidnappningar.

  Står det alldeles klart att kidnappare aldrig vinner något, blir det inte några kidnappare och inte några kidnappade offer.

  Så enkelt är det.

 42. Kachina skriver:

  Vad har Eritrea som vi är beroende av?

  Jag menar, finns det någon anledning att hålla mellan fingrarna när vi slår?

 43. Torsten skriver:

  Maggi,

  Jo, jag respekterar Dina åsikter, som för det mesta överenstämmer med mina.

  Men vidhåller att ibland är det bättre att lungna ner känslorna lite innan man skriver. Det gäller även mig själv.

 44. A Woman skriver:

  Jag hoppas att alliansen kommer få äta sina skosulor

 45. mrmhalland skriver:

  Nu är dessa människor frigivna.
  De har blivit benådade i Bulgarien om allt har gått som planerat.
  De kan nu efter bästa förmåga börja leva ett ordnat liv tillsammans med sina familjer.
  Detta är det viktiga !
  Att det sedan har kostat pengar och att det har skett genom en viss utpressning får man ta ställning till senare och kanske vidta lämpliga åtgärder.
  Liv måste gå före både pengar och prestige !
  Det är lite som alliansens sätt att regera.
  Något måste hända, SNABBT för att vi ska få ordning i Sverige.
  Kanske inte alltid perfekta lösningar, men huvudmålet uppnås.
  De effekter som inte kunde förutses får man ta hand om när/om de dyker upp…
  Jag tycker det är ett sätt vida överlägset det att bara vänta på att något ska hända av sig självt !

 46. Kachina skriver:

  Nu är du ändå ute och cyklar, halland.

  Det enda Allianzen har bråttom med är att gruppera samhället i Übermenschen och Untermenschen.

 47. ollemunter skriver:

  Alliansen klarar sig nog, om dom nu inte fastnar i Håkan Syrens nät förstås, som kan bli en långbänk, dom som följer med övriga nyheter kanske har märkt att det pågår ett ordkrig mellan Håkan Syren och Mikael Odenberg om försvarets budget, som förra året låg på 40 miljarder svenska kronor. en nätt liten summa.

  Denna debatt torde vara viktigare att delta i, än att diskutera Carl Bildts fantastiska resor.

 48. Monika skriver:

  *Det är tryggare att vara medlem i EU i en värld där det finns så mycket av otrygghet.*

  Det är mycket som känns tryggare sen vi blev medlemmar i EU – t.ex. säkerheten, gemensamma regler och förordningar. Bra …
  Dessutom tror jag ländernas folk kommer närmare varandra – det blir ju så när gemenskapen ökar. Kanske en del tycker att det inte är lika spännande att åka till andra länder – att ländernas egenart har förlorats. Men är det verkligen så?

  Röstade emot EU, men jag har sen många år tillbaka ändrat uppfattning.

 49. claesretired skriver:

  Kachina kan du inte släppa på den respekt du känner för dem du tolkar som överordnade. Slappna av du är lika bra som alla andra- släpp storebrorskomplexet. DU ÄR LIKA BRA SOM DOM DU PLACERAR HÖGT, de som du tänker på placerar sig ej själva högt- det är de komplex du har som gör det!

 50. Kachina skriver:

  claes

  något har du missuppfattat, jag har liten respekt för s.köverordnde Däremot kan enskilda personer, oavsett ställning, inge respekt

  När det gäller Allianzens republikanska politik kan vi bara konstatera att tesen ”om de rika blir rikare. får de fattiga det bättre”, inte stämmer.

  Sju år i USA och hundra år i Latinamerika har visat att den politiken är ett fiasko.

 51. za00000010 skriver:

  The worlds transformation is benefiting the western market driven forces that a queried their wealth in the beginning by force. Europe and the United States have taken advantage of their military superiority and economic assets in order to super-impose their own socio-economic objectives on the rest of the world, regardless of what implications this has on the weakest nations around the globe.

  The political climate in the United States have made it ok to abused Americas poor population, by taking advantage of their socio economic conditions and using the marketplace to justify their horrific living conditions. Meanwhile socialist ideology in the United States has been tied together with communism, this is something the neo-cons have exploited to their fullest in order to “divide and conquer” the poor with the help of their social, political and economic apart-aid .

  The conservative political minority guided by the so called “angler”, the vice president of the United States, have proven that the rule of law is not applicable when it comes to the political elite and that this same elite have the ability to illegally undermine the political process without any apparent consequences.

  The domestic foreign policy failures of the United States have resulted in a more unstable world where the western hemisphere has lost some serious credibility due to its apparent hypocrisy, something the more radical forces around the planet have utilized to recruit people to engage in what some people in the west considers terrorism and other people around the world consider acts of guerrilla warfare.

 52. knightone skriver:

  Försvarets småpengar finansierar ju hjälp till stormdrabbade, leta influensafåglar, leta efter folk som gått vilse i skogen, vattna skogsbränder från helikopter, spana oljeutsläpp, flyga civila ambulanser med herkulesplan.. m.m. allt det där går på militärens budget.

  Socialister brukar ju hylla allting Palme uttalade sig om, men varför ekar inte hans ord idag? ‘för att rakryggat kunna säga vad vi vill så behövs ett starkt Försvar’.. m.a.o man kan inte komma och gnälla om ekonomiska zoner när en starkare part roffar åt sig.

  Politikerna verkar inte fatta att det tar betydligt längre tid att återskapa en försvarsförmåga än det tar att montera ner den. Jag tycker vi ska vara flexibla och behålla en god grundförmåga som kan växlas upp vid behov. Det har snackats om detta tidigare men det funkar inte när miljardbesparingar kommer hela tiden.

 53. Kachina skriver:

  den “röda falangen”. Börja tala real- politik istället för att vädra gamla generationers avund och hat.

  Tyvärr, realpolitik idag innebär att man från podiet ”pissar” på sjuka och arbetslösa. Jag har aldrig någonsin deltagit i mobbing av svagare människor och kommer aldrig att göra det.

 54. claesretired skriver:

  Kachina förstår du ej att du ”mobbar” när du klassar vissa som ”svagare människor”?Du är ju som Dr J och M H har komplex för dom du ser som ”överordnade” men samtidigt höjer dej över vissa genom att utse dem till ”svagare människor”.Förlåt om jag pratar rakt på sak men det kanske ändå stimulerar dej till lite självinsikt.Håller med maggih , synd att du allt för ofta diskvalificerar dej i diskussionen genom dina fördömanden- du verkar ju ändå ha ganska mycket att komma med och snabb att leta fram info på nätet, onödigt att slå krokben på dej själv.

 55. grugel skriver:

  stateira2???
  ”Bildt tror inte på medmänsklighet”… ”hör hemma i 1930-talets europa”.
  Har vi inte haft tillräckligt av floskler och plattituter genom åren?

  Varför bemödar jag mig ens att kommentera sådant dravel?

 56. za00000010 skriver:

  The actions in Iraq and Pakistan are the bi-products of the failed, Eurocentric and North American exploitation of the less politically influential and economically powerful foreign states, who are the victims of European and American colonialism.

  These European and American interests continue to piss on the “third world” with their imperialistic influences and abundant arrogance, force-feeding the world their vision of what an “open democracy” should be. An example of the grotesque schizophrenic insanity is how the United States utilized Bin Laden to weaken the former Soviet Union, when the CIA and other needed his “special expertise”, an action that has had major consequences for the current security situation around the world.

  The “economic terrorism” that is embedded within the American and European way of doing business is seldom mentioned, as the elites take advantage of the market-forces and the negative environment the disfranchised people around the world have to face.

  The new conservative elite in Europe have proven time and time again that fair trading policy does not apply when European and American interests are threatened.

  This apparent lack of transparency is now being utilized by states like Iran in order for them to strengthen their military capabilities, their directives are absolutely logical considering what the United States have done with their former arch enemy Iran, even if their political systems are not compatible with the traditional western ideals.

 57. Kachina skriver:

  claes

  En som går på cellgiftsbehandling är för svag för att försvara sig själv, när han anklagas för att vara en lat bidragstagare,

 58. mrmhalland skriver:

  vem är za00000010 ????

  är det ett virus ?

 59. za00000010 skriver:

  Iraq

 60. za00000010 skriver:

  The Swedish system, like all man made social creations is no exception when it comes to the discriminatory elements that are a part of any class based society. The socialist vision that died with Palme, has not been recaptured by the new flock of socialist politicians. They have steered away from the truth and let the more disciplined, better educated, more influential and more ambitious conservative forces take over.

  The foreign born recipients of welfare in Sweden have to deal with a rapidly corroding social welfare system that is plagued by discriminatory elements. The benefits of being a “lazy welfare recipient” in Sweden is, that a grown person in Sweden can receive as much money as a minimum-wage slave in the United States without working, something that angers the conservative elite regardless of their apparent greed and abundant economic stability.

  The Swedish leadership vacuum has led to the growth of criminal elements within the Swedish society, many who are led by intelligent foreigners who have been neglected by the system. They have become the new targets of the “Swedish neo-cons”, led by the new Swedish administration, which gladly uses these un-franchised groups tragic destiny to point their political index-fingers in order to keep the cookie jar to themselves.

 61. stateira2 skriver:

  jag hoppas att Carl Bildt skriver något om sydkoreanen som blev dödad i afghanistan :( , jag blir så arg och äcklad , :( finns inte ord som kan beskriva det enorma hat jag känner för islamister ,

  det känns extra jobbigt när man själv är muslim , då hatar man de ännu mer,

  olyckligtvis kryllar det av islamister även här i Sverige, i förorterna , där sitter de i sina äckliga moskéer och konspirerar och pratar om sin äckliga trosuppfattning och kultur, de är som talibaner allihop

  htt://stateira.blogg.se

 62. Kachina skriver:

  Vem än za00000010 är,……….är det tämligen klarsynt det som läggs fram.

 63. Tobias67 skriver:

  Nu skall man aldrig generalisera men jag ger stateira2 rätt i sak. Dom religiösa ytterligheterna är oroande.

  Idag heter dom Talibaner på medeltiden hette dom korsriddare under efterkrigstiden hette dom Brigate Rosse, Bahder Meinhof bland andra.

  Terrorism har alltid funnits, statsstödd eller ej

  Ur denna härdsmälta kan man skönja det allra viktigaste incitamentet med att fort som attan ansluta Turkiet till EU, även om det så klart finns starka humanitära skäl att avvakta deras inträde.

  God afton förresten och ha en fortsatt trevlig kväll alla!

 64. anlete skriver:

  Kachina!

  Det du torgför är bara vänsterpropaganda,enl.SCB har svensken aldrig haft bättre ekonomi än nu,du vill gärna glömma alla de försämringar som genomfördes av sosse regeringen.

 65. anlete skriver:

  Aliansen har fört upp Svergie i högsta divisionen när det gäller att synas och höras i
  utrikesangelägenheter,C.B. har med ett brytjärn fört oss in på den arenan,skillnaden är stor gentemot den tidigare regeringen.

 66. smalanningen skriver:

  za00000010 låter som Lasse Ohly.

  Jag tycker det aldrig varit så klart som nu att man ser arbetslösa invandrare och flyktingar som resurser istället för bara offer. Gärna för mig. Men jag vill se ännu lite mer krafttag, inte bara för kommande generationer (genom skolan) utan för de människor som idag tvingas sitta på ett rum i staden X och stirra ut genom ett fönster till ett främmande land…

 67. […] Europeisk solidaritet När nu de sjuksköterskor från Bulgarien som dömts till döden i  Libyen är hemma igen finns det anledning att se l […] […]

 68. Sophia Gilioli skriver:

  ”The Swedish leadership vacuum has led to the growth of criminal elements within the Swedish society, many who are led by intelligent foreigners who have been neglected by the system.”

  Skitsnack, någon? Vilken tid i Sveriges historia har haft kraftigare ledarskap än nu? Kompetensen hos den sittande regeringen är ju bredare än någon borgerlig dito tidigare. Att på så kort tid som alliansen funnits vid makten, våga sig på ett påstående som att denna påhittade brist på ledarskap har lett till en ÖKNING av organiserad brottslighet är riktigt knasigt. Dels finns det INGA som helst indikationer på att invandrare i större utsträckning skulle engagera sig i organiserad brottslighet, dels så har den organiserade brottsligheten INTE ökat. Tvärtom så har rätssväsendet faktiskt lyckats slå en hel del hårda slag mot den.

  Lösa påståenden ryckta ur luften, på vänsterfronten intet nytt.

 69. Helena Palena skriver:

  Calles blogg är en chat! Vackert så! Men i allt väsentligt – för att nu använda Bildtvokabulär – så är denna kommunikation från ministern ifråga one-way. Herr Bildt bloggar och säger sitt – så regnar kommentarerna och dom tycks leva sitt eget liv. Demokratin är i alla fall på G…

 70. karrman skriver:

  smalanningen

  Håller helt med. Du pekar på de två kritiska frågorna i inrikespolitiken: skolan och
  invandringen.

  Kommer alltid vara så att den första generationens invandrare får börja längst ned i samhället. Det är oundvikligt, men om deras barn har chansen att via skolan att göra social karriär har vi minskat den kanske viktigaste källan till orättvisa i det svenska samhället.

 71. Kachina skriver:

  anlete

  Statistiken säger så, att svenskarna aldrig varit så rika. Så även i England. Så även i England. Så även i den bar där det sitter nio utslagna fattiga alkoholister och Bill Gates kliver in för att ta ett glas juice. Plötsligt är alla i baren, statistiskt ett, stenrika.

  Om den rike ökar sin välfärd med 500 och den fattiges välfärd minskar sin välfärd med 200, har de tillsammans ökat sin välfärd med 300. Allianz-logik enligt den republikanska handboken.

  smålänningen

  Det är självklart, arbetslösa är en resurs. Sedan måste man räkna med formeln z – y = x, där Z är antalet arbetslösa och Y är antalet jobb. De som inte har ett jobb inom 300 dagar skall omedelbart infinna sig vid krematoriet medhavande tandkort, familjejuverlerna och eventuella guldsmycken.

  Sopia

  Under vilken sten bor du? Här uppe sker minst två mord eller mordförsök per dag. Det är att likna vid inbördeskrig som trappas upp för var dag.

 72. Kachina skriver:

  Jäklar, antingen är jag trött, eller så är batterierna i det trådlösa tangentbordet trötta, men det är ett faktum att vissa ord saknar bokstäver och vissa meningar är skrivna två gånger.

  En sak är i alla fall säker. za00000010 har i varje fall hemma alla hästar i stallet.

 73. stateira2 skriver:

  Sofia Gilioli ,

  Jag tycker att ligger något i det där ändå , Sverige är ett land med ett oerhört civiliserat och ordningssamt folk , därför har behovet av ett starkt ledarskap alltid varit litet. Att låta mer än en miljon människor från andra länder med andra system invandra hit var ett stort misstag, det inser nu alla. För vilka är det som flyttade Sverige, jo det är människor från länder där behovet av hård kontroll och strikt hänsynslös styre är så stort att ledarna omvandlas till figurer som Saddam Hossein. Saddam Hossein föddes inte vild och grym han blev det för han avspeglade sitt folk, han var ett svar på det irakiska folkets vilda beteende, och det är just sådana irakier som förs hit till lilla underbara Sverige, till skåne , till södermanland, det är fel tycker jag.

  Givetvis är det varje medmänniskas skuld att hjälpa och ställa upp för irakierna, utan tvekan, men har funnits andra lösningar än att ta hit de till Sverige.

  Irakier är enbart ett exempel!

  Samtidigt så tycker jag att du ska ställa dig frågan, varför är vissa invandrargrupper som de är. För att svara på den frågan så måste man läsa en hel del av världens historia, vad har hänt med länder som Irak genom alla dessa århundraden som har gått, man bör ställa sig den frågan innan man dömmer. Läs mer! :) Man ska läsa tills man dör.

  När det gäller den nuvarande regeringen är det ingen som vet, effekten av deras arbete är ju inte fullständigt realiserad än, det återstår att se. Men jag måste tyvärr säga att integrationsministerns uttalanden om hur dessa invandrade folk bör uppfostras genom belöningar och hot inte kommer att sluta väl , det kommer att sluta illa!

  http://stateira.blogg.se

 74. Torsten skriver:

  Kachina,

  I går var Du riktigt resonabel.

  I dag är Du tydligen på Ditt mest provokativa humör.

  Kan Du förklara varför vi skall ta Dig på allvar?

 75. smalanningen skriver:

  Inbördeskrig? Åh jösses. måste nog småle en smula :)

  Stateira2: Sveriges folk må tyckas vara civiliserade och duktiga, men det beror på en sak – den stora andelen svenskar har åtminstone så det räcker att finansiera livets nödtorft och bor i en trygg miljö (utom i inbördeskrigets Norrland då kanske…). Svensken i allmänhet känner ingen större oro för framtiden.

  Men säg att vi efter krisen tidigt 90-tal sagt nej till EU och fått ett rödgrönt styre som färgats mer av Olof Palme än av Ingvar Carlsson (Carlsson är för övrigt sorgligt underskattad). Jag är tämligen övertygad om att vi hade kunnat vara ett av Europas krisländer idag om så varit fallet – med en galopperande arbetslöshet, extremhöger, extremvänster och enorma problem med gängkrig i förorterna.

 76. Kachina skriver:

  maggi och torsten

  Vägen till koncentrationslägren gick inte i ett steg, som att flytta från vit ruta till svart, utan en gradvis övergång i sidled, nästan omärklig för den som tog den. Jag beskriver inte det ni är, utan dit ni är på väg. Eftersom ni ser dåligt, inte längre än till nästa steg och inte kan koppla ihop dåtid, nutid och framtid, måste jag ständigt upprepa mig. Det som börjar med ekonomiska sanktioner efter trehundra dagar, slutar med kravet att infinna sig vid krematoriet efter 300 dagar, medhavande tandkort,……..om ingen säger ifrån, KRAFTIGT.

  Ingen av de fyra partiledarna har ”pissat” de senaste veckorna, i a f inte vad jag sett och hört. Om åhörarna tydligt markerar att de ser det som mycket olämligt att partiledarna ”lättar på både blåsa och balja” offentligt från podiet, kommer kanske nämnda partiledarna inse det olämpliga i att gå den vägen.

  Ni är inte där, men ni har slagit in på den vägen och behöver glasögon -12 för att se målet. Jag såg nyss en bild från ett koncentrationsläger, före gaslägren, där arbetarna satt vi arbetsbord iklädda prydliga, numrerade, arbetskläder. En riktig idyll, men den som blev sjuk och inte blev arbetsför på en vecka, åkte in i krematoriet.

  Ni har anträtt samma väg. Den som inte är frisk efter sex månader, drabbas av ekonomiska sanktioner. Den som inte har arbete efter 300 dagar, drabbas av sanktionerr. Mönstret är skapat och det finns grader även i helvetet. Mönstret finns, sedan är det bara att ändra graden av sanktioner.

  Ni tror inte att NI kan bli som DE, tyskarna på 40-talet. Jag kan garantera att det kan ni. En karismatisk ledare kan leda er mot vilket mål som helst, eftersom ni inte ser längre än till nästa steg och inte minns det föregående steget.

 77. Kachina skriver:

  Fantasi? Kunskap om den gradvisa övergången från ett tillstånd till ett annat, och skarp iakttagelseförmåga, är ekorrens kännetecken.

 78. Kachina skriver:

  smålänningen

  Det är skottlossning varje dag i era städer. Vad är det ni sysslar med? Firar en ny födelse? Märklig kultur ni har i så fall, En ny föds, då skall någon dö och blodet flyter på gatorna. Från vår horisont ser det ut som inbördeskrig. Här uppe skjuter vi bara vid älgjakten och hare-, fågeljakten. Men det är klart, ammunition är dyr och här uppe har vi inte obegränsat med pengar.

 79. Kachina skriver:

  Tänk efter maggi. Du vet att jag har rätt. Är det inte bra att någon säger till i tid, innan ni gått över avgrunden.

 80. ollemunter skriver:

  Till Carl Bildt och hans gelikar, samt övriga på kommentarerna!

  Har ni kollat Ulf Nilssons krönika i Expressen om inte så bjuder jag på en länk här. Det handlar om utsläppen och där Vattenfall, bidrar med en hel del via brunkolsverken i Tyskland som släpper ut mer än alla bilar i Sverige under ett år.

  http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.771350/reinfeldt-ar-en-av-hycklarna

  Blir trött på alllt jävla tjat, om att vi bilister skall stå för notan.

  Skäms på er politiker! Ta och gör något åt Vattenfall i stället, för att tracka ner på oss bilister.

 81. Kachina skriver:

  Den satt bra, olle. Både miljömässigt som ekonomiskt. Tänkt så många år jag drivit frågan att om sossarna i Skellefteå sänkte priset på el från det kommunägda kraftbolaget, skulle det öka köpkraften för 72.000 invånare, ge mer jobb och mer skatteintäkter.

  I den här frågan synes betongskallarna ha en kartell mellan partierna, från yttersta högern till yttersta vänstern.

 82. Kachina skriver:

  maggi

  Jo, men inte det svenska vattnet och kraftverken. Det hör till den infrastruktur som inte skall ägas privat.

 83. karrman skriver:

  Brå rapporterar att det dödliga våldet mot kvinnor trendmässigt har minskat sedan
  1970-talet med runt 20-30%:

  http://www.bra.se/extra/news/?module_instance=3&id=234

  Svårt att hävda att det finns något samband mellan förändringar på a-kassan och antalet personer som blir utsatta för dödligt våld.

  Finns en sociolog – Émile Durkheim – som hävdat att en modernisering av samhället
  – t.ex stora samhällsförändringar – leder till ökad kriminalitet.
  När det gäller Sverige så är det nog svårt att finna stöd för den tesen.
  Åtminstone när det gäller dödligt våld.

  Om man använder media som sanningsvittne så kan man nog tro det.

  Men det är klart att man ska alltid vara uppmärksam på våldsnivån i samhället.
  Förefaller som hanteringen av psykiskt sjuka inte varit bra.

 84. hillary2 skriver:

  ollemunther

  bilen är en helig ko . det finns människor som påstår att nötköttproduktion är värre för klimatet än bilen. vad hjälper syndabocks- och värretänkande? vem funderar över all egen och global ”resursmisshushållning”?

 85. Sophia Gilioli skriver:

  Kachinga:
  ”Under vilken sten bor du? Här uppe sker minst två mord eller mordförsök per dag. Det är att likna vid inbördeskrig som trappas upp för var dag.”

  Eh, skulle snarare undra vilken stenröse DU bor under. Här i Stockholm händer inte så mycket. Dessutom ett kardinalproblem med ditt resonemang är 2007 års brottstatistik inte är precis tillgänglig eftersom året fortfarande är ungt. Därtill kommer den logiska kullerbyttan du gärna gör i och med att du redan nu vill lägga skulden på en regering som inte ens suttit i ett år. Så snabba är inga samhällsförändringar som leder till ökad brottslighet, det borde till och med du förstå.

  Men ok, för att vara ännu mer pedagogisk, det verkar behövas: BRÅ konstaterar att brottsligheten både sjunkit och ökat under de senaste åren. Att det i år ser att bli något högre kan bero på miljoner anledningar. Att direkt försöka lägga skulden, utan några närmare förklaringar än att det är invandrarna som blivit mer kriminella, är ganska knasigt och inte särskilt trovärdigt.

  Noterar att en brottsform som ökat väldigt dramatiskt är cykelstölderna, vilket får mig att tro att detta är din tanke bakom inbördeskrigskommentaren. En armé måste ju ha sätt att flytta sig på. Då är nog min fina gamla cykel med en krokodil som tuta, som tyvärr blev stulen och alltså finns med i 2006 år statistik, med i ett framtida rebellangrepp mot Rosenbad.

 86. Sophia Gilioli skriver:

  stateira2:
  ”Irakier är enbart ett exempel!”

  En sådan avsky mot just irakier (sunni) kan man bara hitta hos en duktigt krigsskadad iranier. Du verkar vara en VÄLDIGT konfliktfylld människa med en knepig bakgrund för det du skriver sladdar ganska rejält omkring på banan.

  Därför är det tveksamt om det finns någon poäng att ens bemöta din urbota korkade kommentar om Irakier, men jag gör ett försök.

  Att lägga skulden för Sveriges ökande problem på dessa ”vilda” irakier, är att förenkla alldeles för mycket. Om de nu flydde en totalitär stat så är det nog så att de flesta INTE vill ha en dito här, att de inte känner någon större känsla av lojalitet för den regim som drev dem på flykten.

 87. Kachina skriver:

  Sophia

  Vi behöver bara se på kontinenterna i väster, för att se kopplingen mellan politik och kriminalitet. Ytterlighetspolitik leder till kriminalitet, därför var maffian i öster redan etablerad när kommunismen föll.

  Den nuvarande politiken, Thatcherismen, annonserades ut av sossarna 1986 och började genomföras av Bildt-regeringen 1992. Revisor Persson (politik utan ideologi) höll sedan ekonomin i strama tyglar under marknadsekonomins lagar, kanske för att den som är satt i skuld inte är fri, eller kanske för att han var mer revisor än statsminister för en ideologi.

  Det tragiska i det hela, Karlssons kovändning, kom för att den tidens politiker trodde att en dator kunde tänka, bara för att den var snabb på att räkna, men den tänker bara det programmeraren sagt åt den att tänka i en given situation. På den tiden var de som programmerade typ ”Bygga samhälle/politik” ett antal unga klonade Anders Borg, nyliberalister och kapitalister, som blev rika på att sälja ett program, som sedan kom att ligga till mall för det globala samhällsbygget, ett samhälle som skall gå så nära anarkism som det överhuvudtaget går att komma.

  Nya programmerarare till samhällsprogrammen och det kommer en ny politik. Så, om sossarna skall förändra något, anställ programmerare som i en dator kan visa hur samhället blir, efter era åtgärder.

  Nu svävade jag ut lite, men faktum är att politiska ytterligheter skapar ett kriminellt samhälle. Vad tror ni han gör, i ert framtida samhälle, han som efter 300 dagar får ordern att inställa sig vid krematoriet, går dit eller inleder en karriär som rånmördare?

 88. Helena Palena skriver:

  Olle Munter är bäst!

 89. Torsten skriver:

  Kachina,

  ”nu svävade jag ut lite”
  Bla, bla, bla, gå och lägg Dig. Du vaknade på fel sida i dag.

 90. za00000010 skriver:

  Since the new Swedish neo-cons, led by the current Swedish administration understand that the socialist mismanaged the Swedish welfare system after Palmes death, they have devised a well managed, well executed rhetorical campaign that has assisted them in regain power.

  The foreigners in Sweden, who have been facing a non-inclusive and many times discriminatory marketplace where their social problems have accumulated due to the systems inability to face its own discriminatory practices, have assisted the new Swedish neo-cons in this ongoing process. Many of the Swedish public sector organs have always been infected by this discriminatory environment, making it close to impossible for these marginalized groups to get a fair shot within the Swedish system.

  The Swedish foreign minister is an open opponent of unions, because he is personally inconvenienced by their ability to spoil his and his friends economic conquests. He and his culprits are now relying on their expansive human resource networks to make the already harsh living conditions for the foreigners and other marginalized groups living in Sweden even harsher, by purposely weakening the welfare system.

  The Swedish neo-cons, like their American counterparts, use the marketplace as an excuse to not deal with the deep rooted racism that is an intrinsic part of the Swedish society, in order to execute their agenda.

  The direct result of these compounded actions have resulted in the growth of a new criminal elements within the Swedish society, that resemble the criminal organizations in the United States in the way they conduct their daily business. The Swedish law enforcement officials have request tougher laws in order to deal with the criminal elements, but just like in the United States, the consequence has resulted in smarter, better organized and better financed criminal entities that carry out their missions in even more aggressive ways.

 91. za00000010 skriver:

  – a new

 92. za00000010 skriver:

  It’s za0000010 you moron.

 93. za00000010 skriver:

  lol…….magg…..recomendation, don’t have kids……the world genetic pool will suffer.

 94. za00000010 skriver:

  It’s funny have brave conservatives are behind computer keyboards……untill the meet Swedens organized crime elements of course.

  Blogging is not quite like the real world……allows you to be much braver, does it not?

 95. za00000010 skriver:

  Magg…..i wonder if it is attitudes like yours that make the taliban react in the way they do……..makes you wonder, doe it not?

 96. za00000010 skriver:

  After all we are among the ”civil sweedish conservative population”.

 97. za00000010 skriver:

  have=how

 98. za00000010 skriver:

  I mean, why act violent, when one can engage in the political discourse in a civil manner without any insults and other unwanted behavior……That’s why Sweden needs “strong discipline” in the class-room to teach “those bad elements in class” how to behave in “our country”.

  I must tell you Magg (does that stand for maggot?) as a foreigner I love the liberal attitudes of the conservative girls within the Swedish educational system, when I was younger of course. Nothing like a little liberal touch to soften up though uptight conservative girls.

  I love this country……ahhh……so many great memories.

 99. za00000010 skriver:

  ……I can’t believe that some people resort to violence to resolve their problems. Such a crude and uncivilized way taking care of business.

  I mean, the Swedish society is an advanced democracy that relies on democratic principals in order to resolve disputes. Better then spilling somebody’s blood just because of a simple disagreements.

  How is it going with the hostage situation and the South Koreans? I hope that Carl Bildt and his buddies utilized some of that “European efficiency” to intervene and resolve that conflict.

 100. za00000010 skriver:

  -s

 101. Kachina skriver:

  Som sagt Maggi, Byske-ekorrar har alla ”hästar i stallet”. Allianz-muppar (Tobias) har sina springande lösa på ängen och får aldrig ihop det till ett sammanhang.

 102. za00000010 skriver:

  lol kachina

 103. Sophia Gilioli skriver:

  Big freakin’ yawn!

  ”Magg (does that stand for maggot?)”

  Om inte za000… whatever… Kan formulera sig som en vettig människa förstår jag inte varför någon kan tycka att allt hans svammel är av något som helst intresse. Fortfarande inte ett spår av bevis, dokumentation eller vad som helst som indikerar att invandrare på nio månader blivit drivna till organiserad brottslighet. Inte ens BRÅ håller med, de borde veta kan man tycka.

  Jag har börjat inse att det inte direkt finns så mycket mening i att kommentera mer än det som ursprungligen skrevs av bloggaren himself. Många här verkar inte ha något annat för sig än att skriva oändliga inlägg om allt mellan himmel och jord, men jag har faktiskt en sommar att njuta av. Rekommenderar att vissa av de något mer frekventa skribenterna här tar ledigt från denna blogg också.

  Kachina:
  Wow, du är verkligen, ”out there”. Att jämföra socialdemokrati med den politik som drevs av Margaret Thatcher är du nog HELT och hållet ensam om. Man kan lugnt påstå att du svävat ut en del, ordentligt. Dessutom så var maffian i öster under inga omständigheter etablerad när kommunismen till slut städades undan, däremot växte den sig stark väldigt snabbt under en övergångsperiod. Bygg inte dina resonemang på falsarium, då blir de mer trovärdiga. Fast jag har fått intrycket av att du redan har problem med just den saken här.

 104. za00000010 skriver:

  Sophia, you are kind of ugly for a conservative little girl. But I heard that they got electronic devices that allow even little girls like you to satisfy their “personal needs”.

  I mean, Carl Bildt would probably be embarrassed to have somebody of your intellectual caliber representing his ideological positions. Why don’t you go out and buy some ice-cream, it’s good weather now or maybe play with your barbies.

 105. za00000010 skriver:

  ……And please keep it in swedish (it is bad enough as it is) english don’t seem to suit you.

 106. lillies skriver:

  za…

  ” play with your barbies”?!?!?

  But they don’t like me, sincerely Klaus

  (Just kidding)

 107. Kachina skriver:

  Wooooaw,……Sophia, när föddes du? Vet du inte att 1986 införde Kjell-Olof Feldt och Ingvar Karlsson ”thatcherismen” i Sverige, genom en stegvis skattereform som skulle vara slutförd -92. Den gick ut på att om de rika blev rikare, skulle alla få det bättre. Jag minns inte säkert om det var -91 eller -92, den inföll ”den underbara natten” då de högavlönades skatter sänktes med 75 miljarder. Det var Ingvars verk, efter att tydligen sett Timbros samhällsprogram i en dator.

  Sedan schabblade ju Carl Bildt och grabbarna till det här med bankerna, med en åtgärd som aldrig tidigare skådats i dessa sammanhang och aldrig mer kommer att skådas, men plötsligt steg vår statsskuld från 600 miljarder till 1 700 miljarder på några veckor. Friska företag nedvärderades, försattes i konkurs och såldes för 20% av väret till de kapitalstarka som följt Gyllenhammars råd när han hörde om skattereformen, ”Cash is King”, och de var de verkligen. Det taskiga var att vi skattebetalare fick betala mellanskillnaden på 80%, ett lån som bankerna varken amorterar eller betalar ränta på.

  Carl Bildt må vara outstanding suverän i utrikespolitiken, men som statsminister var han en katastrof, för folket. För sina vänner på finansmarknaden var han kanske ett nyttigt vertyg. Det lär vi aldrig få veta, hur det förhåller sig med den saken.

 108. lillies skriver:

  maggi,

  jag kunde inte posta på föregående.

  Jag behöver inte slå upp orden ironisk och sarkastisk, och jag har inga större problem med tillämpningen heller (även om jag spenderat ca. halva mitt liv att försöka låta bli, men det sitter ganska hårt åt ibland). Sedan är inte heller narcissistisk något som passar in på mej, däremot är det väl typiskt svenskt att insuniera på psykisk defekt om någon råkar tala om vad de är bra på eller något bra de har varit med om (eller helt enkelt hävdar en annan åsikt). Lustigt att se detta från någon som ser ut att vinnlägga sig om att vara USA trogen dock.

 109. hillary2 skriver:

  Kachina

  det är kanske inte bara politiska ytterligheter och stater med dåligt uppbyggda institutioner som göder kriminalitet och korruption. vad skapar inte patriarkal ytterligheter? vem är Kadaffi om inte en sjuk och slug patriark som liksom Castro har ett gott uppsåt för sina undersåtar men de inser inte att de håller ”sin” befolkning i underläge?

  varför snuddas det inte ens här på trådarna vid genusperspektiv?

 110. lillies skriver:

  hillary,

  hmmmm. visserligen är jag en ganska introvert personlighet men inte autistisk. Jag har fått (blivit erbjuden utan att söka) jobb där det krävs ganska stor förmåga att känna av/lyssna in människor och även dra gränser och dessutom fått bra omdömen vilket inte skulle ha varit om jag vore autistisk. Däremot kan jag ofta sonika strunta i människor som…tja, tråkar ut mig eller så (om jag inte MÅSTE ha med dem att göra i något avseende). Det om detta.

  Vi har inte haft någon folkomröstning i Sverige om EU konstitutionen, vi röstade om euron (som jag röstade för). Jag tänkte på de franska och nederländska omröstningarna. Det är inte så att jag är emot att folk inom ett område skall få säga sitt om något som påverkar dem men det känns lite bortkastat när argumenten till varför man röstat som man gjort inte korresponderar alls till den ställda frågan.
  Nu har väl frågan utretts (eller är under utredning) och det är inte mitt jobb att göra det (jag utreder bl.a. vad folk uppger i sina månads deklarationer och kvartalsdeklarationer). Varför media inte skriver om EUs organisation vet jag inte, det kanske inte säljer eller uppfattas som uttjatat.
  lite kan du nog finna på nedanstående länk:

  http://europa.eu/

 111. lillies skriver:

  test

 112. lillies skriver:

  hmmmm, jag postade ett svar till hillary men det kom inte upp av någon anledning.

 113. hillary2 skriver:

  lillies

  jag är inte kanske godkänd som samtalspartner här? :)))

 114. Sophia Gilioli skriver:

  ”Sophia, you are kind of ugly for a conservative little girl. But I heard that they got electronic devices that allow even little girls like you to satisfy their “personal needs”.”

  ”……And please keep it in swedish (it is bad enough as it is) english don’t seem to suit you.”

  Ah, the sweet taste of victory, you know the taste that comes right after you’ve realized that the opponent doesn’t have anything to say and simply resorts to writing pathetic comments like those above to really ensure that everyone understands how severe his level of frustration is. But then again, you probably never had experience with anything else than frustration, on many levels if your comments are anything to go by :-D

  You take the cake, and probably you’d eat it too.

  Oh by the way, the words English and Swedish are spelt with a capital letter, maybe you should just stick to being completely silent.

 115. lillies skriver:

  Eller också har du barnvakt? (jag skrev dock inte något något stötande eller så) bara lite kort om vad jag menade om EU omröstningarna (som inte avsåg den svenska euro omröstningen).

 116. Kachina skriver:

  ”varför snuddas det inte ens här på trådarna vid genusperspektiv?”

  Det är helt ute som debattämne efter vissa yttranden från några av FI:s företrädarre, vid uppstarten. Även om du visar upp BRÅ:s statistik över feminina och maskulina kriminella, är det ett av FI:s hån mot männen.

  Men jag kom att tänka på det här med miljön, bilen och friheten. För min mor hette friheten= KÖRKORT

  Född under första världskriget, uppvuxen i den på den tiden största kvinnoförtryckaren, svenska kyrkan, såg jag henne födas på nytt den dag hon fick körkort. Så, visst är bilen ett hot mot miljön, men att ta bort den är ett hot mot friheten.
  Vi får stänga kolkraftverken och trimma bilarna ännu mer miljövänliga.

 117. Sophia Gilioli skriver:

  Kachina:

  Wooooaaaaawahuga (för det verkar även vara en tävling om vem som kan bli mest förvånad över den andres kommentar).

  Seriöst, din historiebeskrivning stämmer så illa överens med verkligheten att jag inte vet var jag ska börja. Var är du född? På månen? För endast därifrån kan händelseförloppet ha tett sig så som du beskriver det.

  Den underbara natten har du placerat tio år fel, ganska rejäl historieomskrivning där va. För det var väl ändå 1981 som det skedde och då har du också byggt dina vidare svängningar på en grund som är helt uppåt väggarna.
  Att sedan skylla bankkrisen på något annat än främst på det faktum att Sverige inte hade en självständig centralbank får dig att framstå om möjligt, än mer unik – och nu förstår du att jag valt att uttrycka mig diplomatiskt. Vår valuta var övervärderad, det visste alla. Även George Soros (jag kan också namedroppa sörru) som spekulerade på vår tappra krona. Vad Carl Bildt hade med det att göra är snarare att han såg till att riksbanken äntligen blev helt och hållet självständig, tack och lov. Inte ett årtionde för tidigt. En flytande valuta skulle vi nog ha infört långt tidigare också. De reformer de tog till var visserligen måhända i fel ordning, men det var helt nödvändig efter den situation som åratal av socialdemokratisk ekonomi med Gösta Rehn och Rudolf Meidner (namedropping igen) vid rodret hade åstadkommit.

  Men som sagt, jag föreslår att vi begränsar oss till det ämne som Carl Bildt har skrivit om. Det kommer nog jag göra iaf, annars hade jag ju kunnat gå in på din blogg (om du nu har en) och kommenterat där.

 118. hillary2 skriver:

  lillies

  svar i hasten.
  nej barnvakt har jag inte – och jag vet att du menar något jag inte förstår – saker som sägs eller skrivs i överförd betydelse – så jag svarar det som är bokstavligt adekvat i min hjärna – nej jag servar dotter och hennes sambo med diverse sysslor samtidigt som jag talar i telefonen med min syster och eftersom Jag finns någonstans inom det autistiska spektrumet förstår jag endast språk när det är enkelt – för att inte säga entydigt. vi har alla våra begränsningar men jag tänker inte ge mig ut i öknen :)

  EU-omröstningen. jag ska kolla vad du skrev – senare

 119. Kachina skriver:

  Sophia

  Jag förstår att du vill överge diskussionen om bankkrisen. Men, försök att erinra dig något land som hanterat likadana kriser på detta sätt. USA har de senaste två åren varit inne i samma fastighets och företagsbubbla. Ser du någon antydan till liknande åtgärd?

 120. hillary2 skriver:

  Kachina

  studera gärna feminism och patriarkalism
  när det gäller bilen undrar jag vad du svarar på följande fråga – för jag vet att du gärna slänger ur dig ett svar: hur många bilister behövs det i en storstad – och det är allt större städer globaliseringen medför – för att den frihet du påstår (liksom GP )att ”vanliga människor” upplever bilen som, ska omvandlas till ofrihet? Du som bekymrar dig om infrastruktur! I ditt jämlikhetssträvande – tycker du att det ska vara en rättighet att äga en bil – en helig ko?
  Är du en Biggles???

 121. billyjoejimbob skriver:

  smått och gott

  za00000010 kan väl närmast jämföras med den tidigare avstängde thunder vilket betyder att han/hon är starkt vårdbehövande

  hillary fortsätter oförtrutet med sina genusperspektiv och över- resp underordningar

  stateira bör luftas och vattnas var 3:e timme

  allas vår lille ekorre och zauberman får vi förlåta – cementgolv talar sitt tydliga språk

  maggi står alltid rak som en fura och är att lita på i alla väder

  torsten är en briljat nötknäckare

  ”nykomlingen” Sophia Gilioli verkar ha gott gry

 122. Torsten skriver:

  Bra att Du kom Billy.

  Ekorren behöver tuktas i dag. Du brukar har bra ammunition :-)

 123. hillary2 skriver:

  billyjoejimboy

  spola gärna ner de människobeskrivningar du nu ”klumpat” – som min son så träffande uttryckte vissa av sina toalettbesök – de luktar verkligen inte gott.

 124. billyjoejimbob skriver:

  torsten

  tyvärr lider jag av konstant tidsbrist sedan ett antal dagar
  är tvungen att resa mycket just nu men försöker följa bloggen

  det är ju nästan bara ekorrar som har ständig semester och därför kan leverera
  inlägg i parti och minut om allt och alla

  kan vi inte försöka få honom att inkvartera sig hos antroposoferna e.d. någon vecka

  gärna i sällskap med hillary – hon är nästan lika ojämn i sina inlägg – undrar vad det beror på – hennes berömda/beryktade genusperspektiv är kanske hennes ”cementgolv”

  din åsikt om stateira? min är att han/hon är halare en den mest slemmiga vattendjur

  /mvh bjjb

 125. stateira2 skriver:

  maggihaglund :

  haha du är rolig du , ja jag hyllar och avgudar mitt hemland, det är därför jag har
  flyttat fera tusen kilometer bort från iran för att aldrig mer återvända, eller hur ? :)
  Jag avskyr perfekta länder som iran , vill hellre bo i det imperfekta landet sverige , visst är det så
  det är därför jag och min familj lämnade iran :p.

  Du hittar ju på allt det där själv , jag har aldrig sagt att man är friare i iran ,
  vilken egna utsago pratar du om ? kan du citera mig , referenser bevis? eller vill
  du bara ordbajsa lite i Bildts blogg.

  Att jag tänker som en shiitisk elitist, hhmm en intressant tanke , ja till viss mån
  så har du ju rätt i det. Hycklare kan du vara själv, mitt samvete är helt blank !

  En annan sak , vad får dig att tro att du på något sätt är mer svensk än jag,
  Sverige är mitt hemland, jag hör hemma här , jag röstar, betalar skatt , följer lagar,
  går i skolan, jobbar , kollar på svensk tv, läser svenska tidningar, äter svensk mat, och alla
  mina etniskt svenska vänner betyder världen för mig, så har det vart sedan 1989,
  jag vet inte hur gammal du är men, du verkar vara ung.

  Det jag gör här är att kommentera Calles inlägg, finns inget som kräver att jag
  redogör för min agenda här.

  Jag vet att du beundrar mig och tycker att jag spännande :p

  OBS !!! De flesta som kommenterar denna blogg är obildade bittra sura människor , finns undantag , Torsten är ett undantag, finns andra undantag också , men deras namn kommer jag inte ihåg just nu :).

  http://stateira.blogg.se

 126. billyjoejimbob skriver:

  kära lilla hillary

  kan du inte beskriva dig själv som medmänniska i ett överordnat genusperspektiv

  du vet att du för alltid är nr 11 i mina ögon

 127. stateira2 skriver:

  Hej Sofia Aftonbladetoffer Giolio

  vadå krigsskadad , jag var ett litet barn då det var krig , och jag bodde på fel sida av
  landet för att känna av något krig :S

  ”namedropa” lite, har du läst George Soros böcker? nej du har väl bara hört namnet
  nånstans och vill verka cool .

  http://stateira.blogg.se

 128. hillary2 skriver:

  stackars dig billy

  du reser och har mycket att göra men läser bloggen

  så originellt

  genusperspektiv är inte mitt cementgolv men jag tycker att du är simpel när du avfärdar det. läs gärna och försök förstå istället för att tro att du förstår
  sluga moderater som missbrukar sin intelligens och älskar sina obildade förutfattade meningar har jag personligen fått nog av

 129. Kachina skriver:

  hillary

  I storstäderna är bilen en krypande cell i ett långsmalt fängelse. Här uppe är den frihet.

  Det patriarkala samhället är ett resultat av religionerna. Först när man går bakåt och inser att de är byggda på en felkonstruerad grund, kan man riva det samhället.

  billyboy

  Du skjuter lösplugg, den fäller varken mig eller 000010, som mycket klarsynt delger oss sin uppfattning på en mycket väl formulerad engelska. Jag håller med i det han/hon säger. Det som skiljer lite är vår syn på Palme. Jag menar att det politruksamhälle som till slut fällde sossarna, började byggas upp under Palmes tid.

  När det gäller den så kallade semestern, så önskar jag dig densamma, får vi se vad du tycker när du förstår vad det innebär.

 130. billyjoejimbob skriver:

  lilla kära hillary

  var inte så bitter

  sluta dröm dig tillbaka till tiden då grupp 8 ”blomstrade”

  gudrun et consortes är allt som återstår – nu när winbergskan är bortkopplad kan ni ej erhålla genusperspektivsgrundade allmosor grundade på överordningskomplexet

  gå ut och roa dig en kväll eller res bort och njut av livet

 131. billyjoejimbob skriver:

  ekorren

  lika trevligt varje gång som du säger din mening om politruksamhällsbyggaren palme

  julnötter kommer att sändas way up north i sinom tid – låt dig väl smaka

 132. hillary2 skriver:

  billyboy

  en universisitetsstuderande vet mer än du om genusperspektiv redan efter att ha läst 5p i …….?

  din farbroderliga vänliga nedlåtenhet är utslag av …….

  var lugn – imorgon bär det av

%d bloggare gillar detta: