Humorn finns!

Jodå, trots rykten om motsatsen finns det i alla fall en del humor och distans också i den politiska debatten, vilket detta blogginlägg visar.

45 Responses to Humorn finns!

 1. knightone skriver:

  Hahaha

  Tyvärr saknas humor för det mesta.. många som sitter och surar eller blir upprörda och stressade när de istället kunde ta ett par andetag, kanske en kaffeslurk och sen riva ur sig en eftertänksam smädisk replik :)

 2. soli01 skriver:

  Det måste finnas plats för lite humor som kryddar vardagen och jag har en känsla av att denna satt fint! Har sett att vissa ondgjort sig på ordvalet-saknar… John har tydligen även humor-trevligt!

 3. grugel skriver:

  Ganska torrt ändå…

 4. Kachina skriver:

  Ett friskhetstecken när vi har en utrikesminister med självdistans och humor.

  knigtone

  När det gäller inrikespolitiken lyser humorn med sin frånvaro. Där stipuleras att de utstötta klasserna skall skratta hela vägen till galgen, samtidigt som de tackar Allianzen för den påstådda hjälpen. Det torde vara lite svårt att se humorn i detta.

 5. Helena Palena skriver:

  Ja, men det var ju bara en sosse som försökte göra sig lite lustig! Det är ju inget att bry sig om! Eller hur, kära Calle B?

 6. Helena Palena skriver:

  Glömde – hur blir det med nomenklaturan nu när sossarnas maktnät fått revor?

 7. soli01 skriver:

  Kachina- det kan inte vara lätt att ha humor när man måste städa upp efter förra regeringen! Detta att nästan 1 miljon människor står utanför a-kassan, måste väl ändå vara något som du inte anammar. Det är de som varit utstötta och nu blir stöttade! Inte en dag för tidigt att en utredning har påbörjats. Humorn kommer säkert även där, när trycket lättar. Hav tröst!

 8. Kachina skriver:

  En miljon? Enligt Reinfeldt är det 1,5 miljoner som Allianzen skapat en vi/dom attityd mot och menar att VI är närande och DOM är tärande. Detta är alltså enligt Allianzen det högsta politiska målet, att sätta dem i arbete genom att sänka a-kassa, försämra sjukförsäkringen och inte höja pensionen. Jobben för dessa finns inte och åtgärden skapar inga jobb. Tvärtom, marknaden krymper. Vad skall de göra? Skall Tant Agda som ligger och krälar i sin egen avföring, försörja sig genom att paketera blöjor?

  Nej, Inrikes-Alliansen saknar både förstånds- och humor-gener. Men, lika dras till lika och kan en Allianzbroder vanvårda och svälta sina hästar, kan hans fränder lika gärna plåga och svälta arbetslösa, gamla och sjuka. Det är tydligen den gemensamma gen som för människorna i Allianzen tillsammans.

 9. soli01 skriver:

  Kachina-du seglar ut i rymden som vanligt och det var inte vad jag uppmärksammade på, så nu går jag ut i solen och låter datorn svalna!

 10. Josef Boberg skriver:

  Goood Morgon alla Humorister – och alla andra med för den delen,

  Kan bara konstatera att Carl Bildt VET vad Dialog är såväl som vad Humor är – i mitt perspektiv sett. Jag har just genomgått ett antal goa bubblande skratt av att läsa här och på den länkade bloggen – så min dag är räddad – för att inte säga flera av mina kommande dagar framöver. Taaack för det !

  Måhända är DIALOG och HUMOR = nyckeln i låset för lösningen av ALLa världsProblemen – vad vet jag.

  Ha det…
  vännen Josef

 11. Kachina skriver:

  soli01

  Gå du ut i solen och skäms. Vi skriver år 2007 och du ser inte motsägelsen i det man säger och det man gör. Att särskilja en grupp, distansera sig till en grupp, att peka ut en grupp, stämpla en grupp, att försämra villkoren för en utsedd grupp, skapar ett större utanförskap än det man säger sig bekämpa.

  Hade vi skrivit 1930-tal, hade jag förstått att folk kan vilseföras med dessa metoder, men vi skriver 2007 och det mentala universum som finns i varje Allianz-individ, verkar stå helt stilla, inte bara i Sverige. Det är i sanning ett paradigmskifte, att människan distanserar sig från de som anses vara lägre stående, de må vara djur eller människor, och ser dem som objekt.

  Den här moderaten kan en gång haft en relation/kommunikation med sina hästar, men någonstans på vägen blev de vanvårdade objekt som fick svälta. Känslan, förståelsen, att kunna sätta sig in i deras situation har försvunnit. Samma förmåga synes ha försvunnit i politiken. Allianzen behandlar arbetslösa, sjuka och gamla som objekt i samhället, utlagda på entreprenad.

  Med tanke på den känslokyla som genomsyrar Allianzens politik, tror jag att det på fullt allvar vore befogat med ett namnbyte, från Allianz till Rohypnol-föreningen

 12. stateira skriver:

  haha snacka om Göteborgshumor , ( http://stateira.blogg.se )

 13. Torsten skriver:

  Kachina,

  Detta inlägg av Carl Bildt handlar om humor.

  Du tycks ha en väldigt snedvriden humor.

  Varför är jag inte förvånad?

 14. Kachina skriver:

  Ja, Torsten. Jag uppfattade att det handlade om humor på det utrikespolitiska planet. Inom inrikespolitiken finns varken humor eller något att skratta åt. Det verkar ni ha svårt för att uppfatta.

 15. soli01 skriver:

  KAZIMA- nu får du lugna ner dig -jag har ingenting att skämmas för. Har du läst vad jag egentligen skrev i kommentaren? Gör det och kom med synpunker på detta om a-kassan. Jag går stadigt på ”jorden” men vissa har förmågan att flyga:)

 16. Torsten skriver:

  Nej, men jag kan skilja på rätt och fel.

  Det är fel att anklaga alla som sympatiserar med moderater för att Expressen rotat fram en, tydligen moderat, som sysslat med djurplågeri.

  Men så länge som Mona håller sig borta kan vi vara glada. Djurplågeri skall vi alla ta starkt avstånd i från.

 17. Torsten skriver:

  Soli,

  Kachina flyger inte. Han sitter i sin grotta och tittar ut mot ljuset, men kommer aldrig dit.

 18. Kachina skriver:

  ”Det är de som varit utstötta och nu blir stöttade!”

  Jag förstod att du syftade på förra regeringen. Jag förstår även att du inte fattar att den nya regeringen stöter ut dem ännu mer, fast de hävdar motsatsen. Frågan är närmast om du inte har en egen tankeverksamhet när du ser vad de gör.

  Att sänka a-kassan skapar inte ett enda nytt jobb. Det förstärker bara utanförskapet. Gör klyftan vidare.

  Att sitta bakom låsta dörrar och planera för hur man skall djävlas med de sjuka, skapar inte ett enda nytt jobb.

  Att sälja ut äldrevården till privata vinstintressen skapar inte ett enda jobb, bara fler som krälar i sin egen avföring. (Vägg i vägg med det privata äldreboendet fanns ett kommunalt boende, där det fungerade utan anmärkning.)

  Att inte höja pensionen på femton år, skapar inga jobb utan ett större utanförskskap.
  Dessa pensionärer har jobbat ihop de fyrahundra miljarder (av totalt 700 miljarder)som togs från dem för att betala Soros. Nu får de veta att de är en belastning för samhället. Tja, var hade ni nyliberalister varit nu i världspyramiden om inte vi jobbat ihop de där pengarna. De pengar vi jobbat ihop för att vi skulle ha det bra på ålderns höst. De må vara att ni tog dem för att ni skulle leva i överflöd, men anklaga f-n inte oss för att vara en belastning. Hade vi inte jobbat ihop detta, hade ni varit på Albaniens nivå.

 19. Kachina skriver:

  Torsten

  Jag ser i varje fall ljuset. I din grotta är det becksvart, du ser ingenting. Du hör och tror på det du hör. Eftersom du inte ser kan man slå i dig vadsomhelst, till och med att en ros är blå.

 20. Torsten skriver:

  Jag har röda rosor i mig trädgård.

  Det är trädgården dom hör hemma och inte någon annanstans. Dom är så fina i solskenet.
  Kom ut får Du se.

 21. Torsten skriver:

  Kachina,

  Du har tydligen skaffat mycket erfarenhet ute i världen.
  Men när det gäller inrikespolitik äe Du en nolla.
  Se bara på Mona. Hon tiger och samtycker.

 22. soli01 skriver:

  Kachina- kom ur grottan och se verkligheten.( se Torstens anm)Ang pensionen vet vi vem som tog delar av den, men vi får leva efter matsäcken och inte efter vad munnen vill ha. Vem har anklagat vem ”för att vara en belastning”. Var får du allt ifrån-titta ut får du se -blå himmel inte är det fel!:)

 23. Kachina skriver:

  ” 1,5 miljoner står utanför arbetsmarknaden” Hur tolkar du det? Varför upplyser man om det?

 24. stig2entreprenoren skriver:

  Var finns den nye Aristofanes?

 25. soli01 skriver:

  Kachina 1.5 miljoner utanför -jag det har väl ändå inte skapats av nuvarnade regeringen. Måste åtgärdas snarast och görs väl försök.
  Den andra frågan -har ingen aning. Men vad jag hela tiden har försökt förmå dig att”fatta”:) är ju att vi pratar om olika saker-allmän a-kassa- och det synes icke gå att få dig på rätt spår! Vi får härmed anse att vi kört fast och får hugga ”tänderna” i något annat.
  Trevlig helg till alla här!

 26. stig2entreprenoren skriver:

  Att CB är mer hungrig än törstig tycker jag det finns många belägg på.
  Vad gäller många bloggare så är det nog ofta tvärtom?

 27. Kachina skriver:

  ”Kachina 1.5 miljoner utanför -jag det har väl ändå inte skapats av nuvarnade regeringen. Måste åtgärdas snarast och görs väl försök.”

  Hur? Gasa ihjäl alla över 65? Tömma lasaretten. Sätta de arbetslösa i arbetsläger. De som inte duger åker in i gaskammaren,…….för du menar väl inte att ”alla kan göra någonting”?

  När de säger att 1,5 milj. står utanför arbetsmarknaden, betyder det underförstått att de belastar de som är inom arbetsmarknaden. Man delar härmed upp människor i klassen innanför och utanför. När man sedan säger att det skall löna sig att arbeta och att det är därför man sänker skatten betyder det underförstått, eftersom det är skatten som ger de utanför ett drägligt liv, att de som är innanför tycker sig lida och att de som är utanför istället skall lida.

  Men, tillbaka till huvudspåret vilket ditt mentala universum inte tycks förnimma, är att när Allianzen säger sig hjälpa de utanför in i gemenskapen, så vidtar de praktiska åtgärder som faktiskt hindra dessa att ta sig in. På det sättet ökar de utanförskapet och distanserar sig till och är okänsliga mot de utanför. I sanning en verkan av Rohypnol, numera förbjuden i USA, men ett namn värdigt Allianzen här i Sverige.

 28. Kachina skriver:

  stig

  Vad dricker du,….svammelvatten?

 29. barlon randolph skriver:

  Det var nog inte humor. Bara taffligt.

 30. jenny71 skriver:

  En sosse till som försöker ta poäng av Carl Bildt som elegant plockar ner sossen på jorden. Sossarna måste ha det grymt tråkigt i opposition. Nu är de inne på moderata bloggsidor och letar olika ords betydelser och sätter de i andra sammanhang men Carl Bildt är lysande som vanligt.

 31. Torsten skriver:

  Jenny,

  Sossarna har inget annat att göra nu. Deras ledare (Mona) har gått under jorden l-)

 32. mrmhalland skriver:

  >Deras ledare (Mona) har gått under jorden l-)

  Det är dessvärre till sossarnas fördel…

 33. Torsten skriver:

  Ja tyvärr,

  Men dom har ingen annan :-i

 34. mararh skriver:

  Kachina

  ”Men, tillbaka till huvudspåret vilket ditt mentala universum inte tycks förnimma, är att när Allianzen säger sig hjälpa de utanför in i gemenskapen, så vidtar de praktiska åtgärder som faktiskt hindra dessa att ta sig in. ”

  Vilka praktiska åtgärder åsyftar du och på vilket sätt hindras de arbetslösa att få arbete?

 35. Kachina skriver:

  Det är ett heltidsjobb att söka arbete. Förutom att skriva CV, skall de ränna runt bland alla företag och tala för sig. Här uppe kan det betyda att du kört trettio mil när du besökt tre företag. Sedan kommer bensinräkningen samtidigt med sänkningen av a-kassan, vilket ofta betryder betalningsanmärkning,….och med en betalningsanmärkning får du ingen kredit att starta eget, du får inte hyra och du får ingen anställning.

  ”Hoppa över tröskeln, vi tillhandahåller icke materiell sisu, samtidigt som vi höjer tröskeln” Moment22 enligt Allianzen. Numera upphöjt till högsta idiom alstrat av vederbörlig tankesmedja. (När amöbor tänker)

 36. Torsten skriver:

  Kachina,

  Vill bara upplysa Dig om att amöbor kan inte tänka.

  Och Du är den störste pessimist som finns.
  Kan också upplysa Dig om att det går att få resebidrag när man söker jobb. Så det så :->

 37. Kachina skriver:

  Resebidrag, inte inom kommunen och norrlandskommunerna är stora. Även amöbor kan tänka, etta/nolla, attrahera eller repellera. Det är tankesmedja det.

 38. Torsten skriver:

  Du tycks leva i en mycket liten värld numera Kachina :[

 39. Kachina skriver:

  Har du sett en dypöl, där amöbor attraheras till varandra. Det är tankesmedja det.

  Vad menar du med att min värld är liten? Jag har sett Universum och jag har kontakt med hela världen via Internet. så liten är inte världen.

 40. mrmhalland skriver:

  Jag älskar att leva i en liten värld !
  Det får fler att träffas med mindre anstängning…

 41. vhcbloggen skriver:

  *garvar*
  Humor behövs! Överallt! :D

 42. John Johansson skriver:

  Kul att jag lyckades roa utrikesministern, och en och annan till! Jag tackar för besöksrekord på bloggen, och en ”Jag mötte Lassie”-berättelse att berätta för alla jag känner! Det är bra att ha en utrikesminister med glimten i ögat! De som förargas över mitt inlägg, som verkligen ska läsas med glimten i ögat, har ju i alla fall fått lite vatten på sin ”sossar är onda”-kvarn… :)

 43. […] Humorn finns! Jodå, trots rykten om motsatsen finns det i alla fall en del humor och distans också i den politiska debatten, vilket […] […]

 44. stig2entreprenoren skriver:

  Kisen bjöd upp Kålle över helgen så att han skulle få se stora huvudstaden.
  De var runt på slottet, vasamuséet, både här och där och hade det ganska trevligt.
  När Kålle skulle åka hem frågade kisen: Nå vad tycker du?
  De går la an, men det ligger ju himla avsides.

 45. […] Min blogg i kommunstyrelsen Publicerade augusti 12, 2008 humor , personligt Tidigare har min blogg varit en snackis i Utrikesdepartementets korridorer då utrikesminister Carl Bildt bekände att denna blogg är den bästa han vet. Eller ja, att han åtminstone läst den. En gång. […]

%d bloggare gillar detta: