Sveriges ståndpunkt

För den som intresserar sig för Sveriges ståndpunkt i en av de viktiga frågorna på den europeiska politiska agendan framöver kan bara hänvisas till tidningen Zaman i Turkiet.

19 Responses to Sveriges ståndpunkt

 1. mrmhalland skriver:

  hmm….är det inte så här det kommer att bli när det nya fördraget blir undertecknat ?
  För mig verkar det så.
  De STORA länderna inom EU dikterar villkoren.

 2. mrmhalland skriver:

  Jag blir bara mer sur ju mer jag läser.
  Frankrike är ju visserligen en demokrati (i sitt statsskick), men i verkligheten en anarki !
  Är det detta våra politiker är stolta att ha genomfört ? Att de STORA, men, demokratiskt misslyckade länderna, ska ha envåldsstyre över vårt land ?
  Jag kanske måste förklara demokratiskt misslyckade ?
  När ”Svensson” i Frankrike inte får som de vill, bränner de andra människors bilar och ägodelar, skapar kaos genom att blockera viktig infrastruktur med sina traktorer o.s.v
  Hur gynnar detta Sverige och övriga Europa ?

 3. Kachina skriver:

  Är du sur, mrmhalland? Jag tror att Herr Utrikesministern blev lite sur för att ingen av hans trogna kommentatorer tycker att Turkiet är en lysande ide’ i dagsläget. Ett barn (EU), skall ”nacka kalkonen”. Vi borde nog låta barnet få lite muskler innan vi tar oss an objekt i den storleken.

 4. Dag Selander skriver:

  Oavsett de stora och små nationerna i EU är artikeln ändå ett memento till allianskritikerna som menar att Sverige inte låter sin röst höras! När jag träffar mina turkiska vänner är jag stolt över att kunna referera att Zamans artikel lyfter fram Sveriges röst så tydligt: ”Sweden, along with six other member countries, protested the fact that the chapter was not brought to the table.”

 5. Kachina skriver:

  Med Bildt har Sverige klivit in som en mycket betydande aktör i världspolitiken. Men, det räcker inte att säga åt folket att vi har en hållning. Regeringen måste tala om varför de har den hållningen, annars får de ingen i den stora massan med sig och då blir det ett stort misslyckande.

 6. ollemunter skriver:

  Kachona!
  Du tänker ju faktiskt ibland. Nu undrar jag om jag tänkt fel, fast vad gör det. Har man inte rätt att tänka fel?

 7. Kachina skriver:

  Det händer ibland att jag tar på mig överrocken och tänker. : – )

 8. stig2entreprenoren skriver:

  Det finns många goda upplysta krafter i Turkiet. Genom ett medlemskap i EU får dessa krafter mer vind i seglen och de kan driva en mer Europeisk och internationell politik. Med deltagandet kommer mer förståelse och mer insyn. De mer inskränkta tappar successivt mark genom ointresse från övriga.

 9. Kachina skriver:

  stig

  EU är just nu en koloss på lerfötter. Visst, lämna dörren öppen, men dra ut på förhandlingarna. Turkiet har många interna frågor olösta,…..och vill vi verkligen bli grannar med Irak? Kanske Bush känner sig tryggare om vi är det, men nu har vi faktiskt nog med vårt eget. Kom ihåg, vi är överens om författningen, men den är ännu inte förankrad.

 10. stig2entreprenoren skriver:

  Turkarna är så inneligt trötta på allahmännen och deras anhang. Man behöver ny livsluft. Öppna fler fönster och fortsätt att vädra…
  Varför inte ta några veckors rundtur med bil i Turkiet?
  Det vore väl en grej för EU-medborgarna att botanisera några veckor i Turkiet på sin semester. Förena nytta med nöje! Turkarna är trevliga, gästvänliga och vill få nya kompisar.

 11. Kachina skriver:

  Jo, så trevligt. De är välkomna, men innan vi tar in fler i huset måste vi gjuta grunden och låta betongen stelna. EU HAR INGEN GRUND. Det står på stöttor, om vi tar in ytterligare 80 miljoner vänner i huset, kommer det att sjunka ner i träskmarken.

 12. Kachina skriver:

  Carl, jag vill nog be att regeringen omprövar sin inställning till Turkiets inträde just nu.

  Vi vet från det USA byggdes att det var de små olösta frågorna som i sig inte motiverade ett inbördeskrig, som löstes genom det inbördeskrig som startade med den större frågan om slaveriet som motiv.

  Vi vet att det på flera kontinenter pågår ett krig där religionerna islam/kristendom används som motiv för en rad andra olösta frågor. Om Turkiet kommer in ställer vi två jämnställda grupper mot varandra, om vi räknar in muslimerna i Tyskland och Frankrike.

  När EU vilar på så lös grund är risken överhängande att vi löser de små frågorna genom ett inbördeskrig med religionen som motiv och vi får ett Jugoslavien/Sarajevo i hela Europa. Ett inbördeskrig där det inte finns någon front, utan olika grupperingar slaktar varandra.

  Nej, vänta tills EU är stabilt. Då först kan vi klara påfrestningen.

 13. mrmhalland skriver:

  Kachina :

  Vad är det med dig idag ?
  Saklig och konstruktiv :-)

 14. Kachina skriver:

  Det är bara tillfälligt :-)

 15. mrmhalland skriver:

  Tack gode gud ! (ok, Allah med då….)
  Ordningen kommer bli återställd :-)

 16. stateira skriver:

  alltså hur kan man vara så obildad att man tror att Allah och Gud är två olika gudar :S bläää vad motbjudande, att en människa kan vara så omedveten,

  Turkiet måste erkänna sina brott mot mänskligheten , och försonas med sina offer , och därmed kan diskussionerna om EU-medlemskap inledas,

  Men det konstiga är att man inte ställer ungefär samma krav på England och Frankrike , som i själva verket har begått flest brott mot mänskligheten än något annat land i världen,

  http://stateira.blogg.se

 17. hillary2 skriver:

  Merkels och alla andra EU-politikers hemlighetsmakeri.

  Man klagar gärna på bristande intresse hos allmänheten men dyker sådant upp flyr man helst frågorna.

 18. mrmhalland skriver:

  stateira:

  Hur bildad är man när man påstår motsatsen ?
  Mig veterligen finns det ingen som kan påvisa att detta är samma gud, ej heller motsatsen.
  Det är nog mest vi (intet?) ont anade människor som gör det gällande….

 19. nubbe skriver:

  Olle Wästberg har i sitt senaste nyhetsbrev skrivit:

  Varför så tyst om dödandet av kristna assyrier i Irak?

  Den flyktingström från Irak som är på väg till Sverige ­ kanske mer än
  30.000 människor ­ består till stor del av kristna assyrier (syrianer). De kommer till Sverige därför att de har anhöriga eller vänner här. Den assyriska folkgruppen tillhör en av Sveriges stora minoriteter.

  Mot den bakgrunden är det märkligt att det är så tyst i Sverige om det systematiska dödande av kristna i dagens Irak. Journalisten Nuri Kino skrev nyligen om detta i Aftonbladet och på sin hemsida

  SOVER DU CARL BILDT ?

%d bloggare gillar detta: