Middag och möte i Luxembourg

Morgon i Luxembourg efter en lång middag där positionerna i diskussionen om ett nytt fördrag för EU redovisats av de olika länderna.

Några genombrott blev det inte, och det var heller inte övningens avsikt. Snarare var det att tydligt identifiera de problem som återsår. Och med det måttet mätt kunde nog middagen t o m betecknas som lyckad.

Dock finns det nu en bred och stark konsensus om att lätgga författningsfördraget åt sidan och inrikta arbetet på ett mer begränsat fördrag om institutionella reformer. Bra eller dåligt – sådan är den europeiska verkligheten just nu.

Förutom smärre – tja, mer eller mindre smärre – andra frågeställningar är det uppenbart att de större svårigheterna kommer att ligga i Warzawa och London.

Cecilia Malmström underströk mycket tydligt att vi från svensk sida inte vill ha någonting som på något sätt kan lägga spärrar i vägen för kommande utvidgning. Det handlar om sydöstra och östra Europas hopp om en bättre framtid.

Nu börjar strax det egentliga utrikesministermötet. Först dock frukost med de nordiska och baltiska utrikesministrarna. Olli Rehn från kommissionen kommer också.

Jag skulle tro att det blir krisen i Mellersta Östern som kommer att dominera dagens diskussioner.

Kanske har vi nu den sista chansen att konkret stödja moderata palestinska politiker. Då får vi inte tveka på det sätt som ofta tidigare varit fallet. Och det kommer jag att säga med viss tydlighet.

38 Responses to Middag och möte i Luxembourg

 1. Kachina skriver:

  ”Dock finns det nu en bred och stark konsensus om att lägga författningsfördraget åt sidan och inrikta arbetet på ett mer begränsat fördrag om institutionella reformer. Bra eller dåligt – sådan är den europeiska verkligheten just nu.”

  Ju fler länder som kommer in, desto svårare blir det att enas om en gemensam författning.
  Jag tror, att bäst införlivar man Turkiet med EU genom att de får ett färdigt koncept att ta ställning till. EU:s grund är för svag i och med att vi saknar författning och gemensam valuta. Jag såg att någon borgerlig politiker tagit upp frågan om ytterligare en folkomröstning om euron. OK, det är den besvärliga vägen, men riksdagen kunde köra över folk när det gällde högertrafiken och ni är inte bangen att köra över de svaga i samhället. Nog borde en enig riksdag kunna fatta ett beslut om euron.

  Författning och gemensam valuta är grunden EU_huset skall byggas på.

 2. Kachina skriver:

  Carl

  Blir korruptionen mindre i Palestina om man stöder deras moderata politiker?

  Deras förebilder i Sverige har ju börjat ge bort statlig/kommunal egendom till gamla vänner.

 3. stig2entreprenoren skriver:

  Om Europa skall kunna matcha Japan, USA och andra på sikt så gäller det att inte schabbla för mycket.
  Ett bra författningsfördrag som alla kan jobba efter torde vara självklart.
  De kloka, effektiva människor vi valt att sköta EU-arbetet måste ju få agera snabbare och vara mer konstruktiva.
  Vem är det som hindrar dem? Tröga politiker med särintressen?
  Jag tror faktiskt att EU-medborgarna vill ha ett effektivt EU till gagn för alla.

 4. stig2entreprenoren skriver:

  De människor som bor i östra Europa vill faktiskt inte höra talas om att man bor i östra Europa.
  Man talar hellre om centraleuropa.

 5. smalanningen skriver:

  Kanske Carl här menar ordet moderat i dess egentliga betydelse, alltså:

  1) (numera mindre br.) mättlig, av måttliga dimensioner, måttligt stor l. hög l. hastig osv.
  WALLERIUS ChemPhys. 1: 216 (1759; om rörelse). Vin­den var .. konträr, men moderat och väderleken angenäm. BLADH (o. HORNSTEDT) 8 1799. HAHR ArkitH 335 1902.

  2) mättfull, som icke går till överdrift, be­sinningsfull, sansad; hovsam; om person l. ngns uppträdande l. värksamhet o. d.
  RP 10: 16 1644. (Kejsar) Augusti kloka och moderata regering. 2VittAH 4: 226 (1789, 1795). Geijer .. tycktes i många fall tänka mer moderat och förnuftigt än förut. TEGNÉR (WB) 4: 313 (1823).
  Koloriten i .. (vissa målningar) är moderat ända till matthet. TOPELIUS 23: 95 (1861).
  Våra lärarkrafter ha varit mycket moderata i sina pretentioner. SvD(A) 1932, nr 37, s. . jfr
  [efter lat. moderatus]

  (från Sv.Akademins ordbok)

  I övrigt så är faktiskt även jag tveksam till att privatisera kommunala skolor.

 6. Kachina skriver:

  ”Han som tror att flummiga politiska filosofiutläggningar handlar om politik,”

  Ja, inte för att jag tror att mina alster påverkar något, men det var upplysningsförfattarnas flummiga politiska filosofiutläggningar som som låg till grund för USA:s författning. Så nog blir flum politik, till och med blir det nyliberalism.

  Hur går det med mustasch-odlingen?

 7. jenny71 skriver:

  Läste ni PJ Anders LInders ledarartikel i Svenska Dagbladet igår?Intressat läsning om varför det var növändigt med maktskifte.

 8. nubbe skriver:

  Hej Carl

  ”kanske har vi den sista chansen att konkret stödja moderata palestinska politkier. Då får vi inte tveka på det sätt som oftatididgare varit fallet. Och det kommer jag säga med viss tydlighet”

  Tänk om du kunde ta upp Assyriernas utrotning också med en viss tydlighet….man börjar ju undra om du medvetet blundar för detta problem som så tydligt påverkar Sverige än någonting annat..

  Varför ska Sverige stödja palestinska politiker i detta skede då det väller in Irakiska flyktingar till Sverige som inte kommer att kunna anpassa sig till samhället på många år…..problemen har redan börjat i Södertälje…detta samtal fick prästen i den syrisk ortodoxa kyrkan idag:

  ”Kära församlingsmedlemmar, sent i går kväll ringde livsmedelkedjan Lidl´s ägare mig. Han vill att ni ska säga åt de nyanlända flyktingarna att inte lämna kundvagnarna här och där i butikerna utan föra tillbaka dem till stationen. Han vill också att ni ska tala om för dem att man måste ställa tillbaka en vara på samma plats som man tog den om man inte vill ha den. Man kan, till exempel, inte ställa makaroner på en hylla för socker.”

  NU MÅSTE DU ENGAGERA DIG MER FÖR DENNA RÅDANDE SITUATION !!!

  /Nubbe

 9. ollemunter skriver:

  ”Kanske har vi nu den sista chansen att konkret stödja moderata palestinska politiker”

  Vad menar Carl Bildt med dessa ord? Någon som har ett hum om innebörden? Jag fattar ingenting, eller är ett inbördeskrig förestående mellan parterna.

  Kan svensk moderatpolitik bringa fred, knappast. Jag tror att Carl Bildt pratar för döva öron, oavsett vad han säger.

 10. soli01 skriver:

  ollemunter-ordet moderat är ju ett ord som används i många sammanhang. Jag fattar detta så- i detta fall, men visst är det svårt ibland att hänga med! ”smalanningen” har förklarat lite om vad ordet står för.

 11. Kachina skriver:

  Förresten, maggi

  Det var fyra folkpartister som skrivit artikeln i svd, inte någon röd journalist.

 12. fred86 skriver:

  Med beskrivningen moderat menar Carl Bildt givetvis icke-islamisterna dvs det mer sekulariserade PLO och Fatah med president Abbas i spetsen.

 13. nubbe skriver:

  FrånDagensIndustri

  Sveriges största bloggar:

  Sajt: Typ:
  1. Tjuvlyssnat Humor
  2. Alla dessa dagar Politik
  3. PromeMorian Politik
  4. Beta Alda Medier
  5. Junitjej Nöje
  6. Politikerbloggen Politik
  7. Esbatis kommentarer Politik
  8. Stationsvakt Medier
  9. Gudmundson Politik
  10. Federley Politik

 14. ollemunter skriver:

  Soli01!

  Måttfull, återhållsam. javisst, men stämmer det in på Moderaterna?
  Synd att man inte kan infoga smileys på Calle blogg.

 15. Kachina skriver:

  ”Noll koll, allt bara taget ur luften.”

  Specificera tack. Vad är det som inte stämmer? Dina drömmar? Nyss fick du ju se en del av VERKLIGHETEN jag försökt beskriva för dig, att när det regna manna från himlen håller inte moderaterna fram guldskeden, utan sätter sig bakom låsta dörrar och försöker lista ut hur de skall komma åt de sjuka, inte för att de vill djävlas med folk, utan för att de vill djävlas med sjuka som inte bör existera i det ariska elitsamhället.

  En sak har den yngre kommunismen lärt sig av den äldre liberalismen = vänskapskorruption.

  http://thartman.wordpress.com/2007/06/16/moderaternas-fanatism/

 16. Kachina skriver:

  maggi

  Om jag kommer mig till Stockholm skall jag klistra en lapp på dörren till moderaternas slutna rum. Där skall stå,….ILLONT!

 17. Kachina skriver:

  Maggi.

  Ytterligare upplysningar om VERKLIGHETEN.

  Reinfeldt, Littorin, Björklund,………svenska folket i mig det enda som i världen som valt en MILITÄRJUNTA att styra landet, men kanske vi skall betrakta det som en kupp eftersom de talade med kluven tunga. Militärer tänker med den logiska hjärnhalvan, agerar från reptilhjärna och ryggmärg. Dessa ser Sverige som en MILITÄRFÖRLÄGGNING och svenska folket som omotiverade, håglösa, fuskare och simulanter. När man under de förutsättningarna studerar en statistik som säger att sjukskrivningarna ökar i en högkonjunktur tänker de, aha! Det är som vid stora övningar i det militära, sjukan blir fullbelagd. De frågar sig aldrig VARFÖR.

  Låt oss nu se om vi kan väcka några synapser i den högra hjärnhalvan hos denna militärjunta. Om vi skall fråga oss varför de blir sjuka just i en högkonjunktur (vad tror militärjuntan att de gör, festar?) kan man se att stressen ökar. Med ökad stress minskar motståndskraften, med mer folk i rörelse ökar smittspridningen. (Fick du lära dig det på Fairfax, Littorin?)

  Det kanske inte är så att de är simulanter. Det kanske är en naturlig följd av högkonjunkturen,…..och det försöker ni lösa med ett Moment22. Kanske samma moment som utlöster ”blåsepidemier”. Ett blåsrör till alkotest kostar en krona, vi gör fyrahundra tusen blåsningar. Om vi använder samma rör på fyra personer kostar det bara hundratusen. Ingen tänker på att röret blir en bakteriebomb och orsakar många många sjukdagar.

  Nästa gång en polis kommer mot mig för en blåsning, VILL JAG SE att han sätter dit ett nytt oanvänt rör.

  Sådäja, nu fick jag med ganska mycket. Sov gott på det, maggi.

 18. jenny71 skriver:

  Vilket surr från Kachina idag. Ingen ide att läsa dessa kommentarer man blir bara förvirrad.Maggi! Vad tycker du om hetsjakten på LIttorin idag? Jag blir så trött på all förvrängd media.Har alla svenska journalister fått vänstervirus? Finns det någon bra tidning i Sverige som skriver någorlunda bra förutom Svenska Dagbladet? Tips mottages tacksamt.

 19. Kachina skriver:

  Där i slutet av 90-talet blev man ju överöst med mail om att ”köpa” en MBA. Garanterat skulle man bli godkänd. Det vara bara att skriva en kort uppsats, så skulle den bli godkänd och Fairfax, universitetet som bara existerade på nätet togs inte ifrån sina rättigheter förrän 2000. Littorin fick sin MBA 1997. Så formellt, har han en utbildning. Hur mycket den sedan är värd kan man diskutera.

  “Vilken idiot som helst kan kritisera, klaga och fördöma och de flesta av idioterna gör det”.

  Ja, fotsoldaterna gör det. Det är ändå officerarna som gör misstagen och orsakar att miljoner soldater dör. Hur många enskilda soldater har inte blivit avrättade av sina egna, för att de försökt hindra de mest horribla tilltagen. Den här militärjuntan verkar inte ha alla hästar hemma. Jag tror jag har slagit huvudet på spiken när jag säger att de ser Sverige som en militärförläggning och svenska folket som håglösa, omotiverade värnpliktiga som bara kverulerar och simulerar. Allt deras ”tånk” och alla deras åtgärder tyder på det. Bevara oss för militärjuntan.

 20. Torsten skriver:

  Nej Maggi,

  Kachina har två verktyg. Det andra är skäran.
  Men den är så slö nu så Du kanske förbiser den. Han försöker inbilla oss att han inte är kommunist. Jag går inte på det.
  Mina damer, var inte för elaka mot denne, ganska tandlöse man. Bara att få för sig en så korkad grej som att polisen använder blåsröret till alkotesten flera gånger tyder på att han är totalt förvirrad.
  Nej, ni verkar vara kloka och insatta i mycket, så använd Ert intelllekt til det som avses i denna blogg och bry Er inte om Kachina.

 21. Kachina skriver:

  Ja, jag håller med, men nu har ju tio procent av väljarna ont i huvudet också efter den spikmatta Allianzen och Timbro utsatte dem för. Resterande som lade rösten på militärjuntan har bara spik i huvudet. En rund spiklåda vet inte ens var den är.

 22. Kachina skriver:

  Torsten

  Hur kan du veta att jag nästan är tandlös?

  Har du någonsin SETT en polis byta ut blåsröret?

  För länge länge sedan hade de en stor plastpåse med nya rör och en soppåse för begagnade rör, men icke de senaste åren.

 23. nubbe skriver:

  Hej Carl

  Undrar bara när du skall engagera dig i Assyriernas fråga???

  ”Demonstration i Göteborg för assyrier i Irak

  SVERIGE ”Skydda kristna assyrier i Irak.” Det var en av uppmaningarna som framfördes under lördagens demonstration i Göteborg. Syftet med manifestationen var att uppmärksamma samt få ett stopp på den krissituation som råder för de kristna assyrierna i Irak.

  Det var uppemot 400 personer som utgjorde det tåg som löpte genom centrala delar av stan och som var arrangerat av Assyriska distriktet i Göteborg.

  Efter vandringen väntade tal av förespråkare från olika säten, däribland präster och politiker. Riksdagsledamoten Hans Linde från vänsterpartiet var en bland flera som pekade på vidden av ett stopp innan ett nytt folkmord på assyrierna sker.

  – Våldet har nu nått en sådan omfattning att vi kan börja tala om etnisk rensning i Irak. Våldet ligger på en sådan nivå att jag som
  svensk aldrig kan föreställa mig det, sade Hans Linde, riksdagsledamot för vänsterpartiet.

  Mvh Nubbe

 24. mimafa skriver:

  jenny71

  Det var ju ett hejdlöst tjatande om vänster hit och vänster dit. Har du inte tänkt på hur trångsynt du framställer dig själv som? Och snälla fortsätt inte att hävda att alla journalister är vänstervridna, för det är inte sant. Jag är säker på att de som är vänster känner likadant som du fast höger, om du förstår vad jag menar…

 25. friherinnan skriver:

  Kachina!

  Jag har sett en polis byta blåsrör.
  Ja, till och med flera…för jag har av någon outgrundlig anledning en förmåga att hamna i poliskontroller, och har således blåst i rör ett antal gånger de senaste åren.

  Men poliserna i Stockholm kanske är renligare än de i norrland?

 26. […] Middag och möte i Luxembourg Morgon i Luxembourg efter en lång middag där positionerna i diskussionen om ett nytt fördrag för EU redovisats av […] […]

 27. Torsten skriver:

  Kachina

  Är Du medveten om att det pågått en kampanj för att samla in pengar till Cancerfonden för kampen mot prostatacancer.
  Du kanske borde delta också.
  Kampanjen gick ut på att få kändisar att odla mustasch.

  Byta blåsrör?? Jag tror Du drömmer för mycket. Och så när Du vaknar måste Du skriva ner att som Du minns.

 28. Kachina skriver:

  ”Byta blåsrör?? Jag tror Du drömmer för mycket.”

  Alltså Torsten, du kanske har för mycket Allianz-spik i huvudet så du inte fattar. Polisen använder en alkomätare. På toppen av den sitter ett löstagbart plaströr som man blåser i. Detta skall bytas, till ett nytt oanvänt, efter varje blåsning. (det gäller att förklara tydligt både för Torsten och polisen.)

  Gör man inte det, skapar man en bakteriebomb som däckar kanske ett hundratal i området. Då går statistiken för korta sjukskrivningar upp och militärjuntan i vår regering tolkar det som att de värnpliktiga (svenska folket) är kverulanter, simulanter och myglare som försöker komma undan allt ansvar.

 29. Torsten skriver:

  Du glömde en sak Kachina.
  Om polisen kör med använda blåsrör kan bevisvärdet försvinna.

 30. Kachina skriver:

  Inget bevisvärde försvinner. Om första blåsningen ger utslag tar de ALLTID ett eller två till, nu med nytt rör. Är du gammal militär eftrsom du inte kan tänka utanför ”kartan”?

 31. Torsten skriver:

  Nej, jag är ingen militär.

  Och har endast blåst en gång. Då med ett nytt rör. Tilläggas kan att jag aldrig kör bil med alkohol i kroppen.
  Men Du verkar vara väldigt insatt i rutinerna?

 32. Kachina skriver:

  Ja, på vägen mellan vårt samhälle och stan, har polisen en fast kontrollstation, så det blir till att blåsa titt som tätt. Jag kör inte heller med alkohol i kroppen.

 33. watson69 skriver:

  Kachina

  Hur ska du ha det?
  Byter de rör eller inte?

 34. Torsten skriver:

  Jag erinrar mig att Kachina ofta anklagar andra för tunnelseende.

  Kachina, det verkar som om Du har rörseende. Åtminstonde är Du väldigt rörig :-I

 35. Kachina skriver:

  watson69

  Som jag sagt, jag har aldrig sett dem byta rör efter 2000. Därföre såg jag att de hade en plastpåse med nya rör. De senaste åren har jag aldrig blåst utan att få magsjuka eller influensa inom några dar. Bakteriebomber har de. Jag vill SE när ett nytt rör sätts dit, inte när det dras bort en väl använd pytte- plastpåse från ett gammalt rör.

 36. soli01 skriver:

  Kachina-du måste nog bevisa dina påståenden ang att det inte skulle bytas rör vid nykterhetskontroller. Förut var det ballongen och i dag är det nya instrument -sollningsinstrumentet- och där byter man alltid ut alla delar frånsett att det är samma instrumet som används. Ingen risk för smitta alltså. Glöm detta-du måste minnas fel. Jag vet nämligen detta.

 37. Kachina skriver:

  soli01

  Jag har inga bevis, jag säger bara att jag under fyra blåsningar på sex år ALDRIG SETT att de byter rör. Jag har sett att de tar loss en väl använd pytteplastpåse som täcker rörets ände, för att sedan nogsamt sätta tillbaka den igen. Av detta drar jag slutsatsen att de inte byter rör, men det kan finnas en mikroskopisk chans att jag har fel. I så fall kanske de tränar för att bli trollkarlar. Trollar med blåsrör. Jag har i varje fall aldrig hunnit se bytet.

 38. soli01 skriver:

  Kachina-det byts ut du kan vara lugn. Det är mycket viktigt att byte sker, men de kanske var för snabba för ditt öga:-)

%d bloggare gillar detta: