Carola & Fredrik

Mitt i regeringskansliet stora och lätt omskrivna personalfest måste jag återvända till rummet, samla ihop papper inför de kommande dagarna och ringa några telefonsamtal.

Annars har den hänförda församlade menigheten på UD:s innergård just fått uppleva den nybildade bandet Carola & Fredrik framträda.

Den förra känd i underhållningsbranschen sedan tidigare, men den andre mer känd som statsminister.

Vi upplevde det alla som starkt gripande.

Och nu går vi tydligen mot några teateruppträdanden av olika statsråd. För tydlighetens skulle vill meddelas att jag inte deltar. Av någon anledning har ingen bett mig. Det anses väl fullt tillräckligt att jag spelar mig själv.

Frampå kvällen utlovas disko borta på finansdepartementet. Det blir alldeles säkert en rätt snål tillställning.

Dagen har annars gått ungefär som planerat. Efter allt väsen har KU kommit med ett betänkande som  vad mig anbelangar – även om vänstern reserverar sig – säger förnuftiga, riktiga och viktiga saker.

I morgon blir det nordiskt utrikesministermöte i Helsingfors. Viktigt. Men tillbaka på kvällen för att ta emot det kinesiska statsbesöket.

69 Responses to Carola & Fredrik

 1. Torsten skriver:

  Det hade varit en upplevelse att få vara med på den festen.
  Men som vanlig skattebetalare får jag väl nöja mig med Utrikesministerns recensioner.

 2. Kachina skriver:

  ”Vi upplevde det alla som starkt gripande.”

  Jag kan tänka mig det. Röstmässigt gissar jag att det lät som ”Skönheten & Odjuret”

  (OBS. Inga andra aspekter lagda i ovanstående, men jag hade gärna velat höra och se framträdandet. Kanske till och med en härdad gubbe som jag klämt fram en tår.)

 3. friherinnan skriver:

  Carl Bildt är för söt…mitt under regeringskansliets fest går han iväg och skriver några rader på sin blogg.
  Annars tycker jag att ni gjorde ett mycket bra val att anlita Carola.

 4. […] Carola & Fredrik « Alla Dessa Dagar […]

 5. pasl skriver:

  Ha… :-)

  Man tackar för en rolig inblick…
  … och disco på finansdepartementet…

  Ha det gott!

  PASL

 6. mararh skriver:

  Tack för inblicken, det måste ha varit en upplevelse. Carola och Fredrik :D

 7. Kachina skriver:

  Förresten Carl, angående dina teaterförmågor och att ingen efterfrågar dem, har flera orsaker. Dels är du redan inskriven i historien som en egen karaktär, dels är de enda roller du kan spela, Karl XII och Reinhard Heydrich, med tanke på fysisk likhet och effektivitet.

  Det finns dock för närvarande ingen teateruppsättning med de karaktärerna, så du får nog fortsätta att spela dig själv.

  Märk, att i ovanstående stycke finns flera dolda aspekter som klargör att jag inte riktigt vet var jag har dig, med tanke på den hierarki som utgör ditt nätverk. Jag högaktar din energi det jobb du gör för Sverige (oavsett ideologi, ger det sidoeffekter som svenskt näringsliv har stor nytta av) men, jag är på min vakt när det gäller det ideologiska målet.

  Jag är lite rädd att arbetet inte är ämnat för andra än de i tiomiljoners-klubben och uppåt. I Darfur har du faktiskt visat vilja och varit aktiv, sedan får vi se vad det blir.
  Jag är säker på att en svensk/norsk styrka där skulle kunna åstadkomma en avgörande skillnad.

 8. maverick skriver:

  Bäste CB,

  Självdistans, självironi och väldigt mycket humor!

  Tack för ett jättetrevligt inlägg.

 9. Josef Boberg skriver:

  Hejsan,

  Fortfarande ingen som säger att dom skulle vilja göra Carl Bild´s jobb – och hur ?

  Carola har varit min favoritsångFågel i mänsklig gestallt sedan hon var 15 = då var jag väl ca 40. Inte bara därför att hon sjunger som en lärka i skyn – utan också därför att Carola – trots alla massmediPåhopp hon råkat ut för genom åren – har lyckats med att behålla sina grundegenheter både som människa och artist.

  Detta inte alls sagt utifrån att jag själv har haft – eller än mindre i dags dato har någon form för hennes historiska tro på MaktElitens gudDom. Numera tror Carola mera på sin egen gudDom – såvitt jag har hört henne säga på scen. Men det var ju min personliga intellektuella tolkning just då – av vad hon sa då = sommaren 2006 i Båstad. Det kan ju vara annorlunda idag – vad vet jag.

  Häftigt det här med Fredrik och Carola – samt att dom festar om lite – eller kanske mycket på departemena också. Det pekar ju på att dom är ”normala” människor också – och det får väl ses som en god grund för att bestämma över oss vanliga = ”normala” människor med.

  Själv skulle jag gärna ha sett duetten Carola & Fredrik Live – men det är ju nu kört för den här gången med det.

  Ha det…
  vännen Josef

 10. mararh skriver:

  Kachina
  Noterar att du idag har en av dina ”bra” dagar! Du når fram mycket bättre när du är på det här humöret (dagsformen). Jag kommer på mig själv med att nicka instämmande till somligt, hålla fullständigt med om en del och att (för all del) förkasta annat. Andra dagar när du skäller och orerar om facsister och hemliga klubbar ids jag inte läsa dina inlägg. Väl bemött :D

 11. maverick skriver:

  Instämmer till fullo, mararh!

 12. bockgaard skriver:

  Carls finstämda framträdande med Fyra Bugg & en Coca-Cola skulle säkert uppskattas i repris framåt natten när flaskorna är urdruckna, sinnena gråtmilda och omdömena avtrubbade.

 13. mararh skriver:

  Maverick
  Tror att det kanske ger Kachina en liten tankeställare att han når fram bättre om vi kan diskutera utan att dra in fascister och dylikt.

  Jag tror nämligen att Kachina har många bra saker att förmedla till oss övriga. Man skall alltid lyssna till den som inte delar ens uppfattningar och därefter dra sina egna slutsatser. Det finns inga rätt och fel här i världen. Vi famlar egentligen i mörker allihop, men utifrån uppfostran och upplevelser säger vi oss vara säkra på att saker och ting borde skötas på det ena eller andra sättet.

  Vi har egentligen samma mål allihop, nämligen att fördela jordens resurser på ett rättvist sätt. Frågan är bara vad är rättvist? För en del av oss är det rättvist att bara de som arbetar skall få del av kakan, medan andra anser att alla skall få del oavsett om de arbetar. Själv anser jag att ju mer du arbetar, desto desto större bit skall du få. Ingen skall behöva svälta om de inte kan arbeta, men de skall definitivt inte få lika mycket som de som använder 70-80 procent av sin vakna tid till att arbeta.

  Jag har befunnit mig i alla situationerna-levt i både koja och slott- och jag har aldrig, säger aldrig ,låtit bli att försöka göra rätt för mig. Även när man är på livets nerförsbacke bör man försöka göra rätt för sig. Det har varit alltför lätt att kunna leva på det allmänna…..jag har också haft dagar när jag har känt att ; jag klarar inte det här längre. Då har jag bitit ihop och fått det att gå ihop ändå.

  Vilken legitimitet var det egentligen vi gav eller ville ha av det allmänna då en gång för länge sedan, när vi bildade samhällen? Vi ville att de mest utsatta, nämligen de utan mat och tak över huvudet, skulle kunna skyddas från svält och död. Vi bildade samhällen där vi mot en ”skyddsavgift” (läs; skatt) skylle skyddas från svält och död, mot yttre faror som stråtrövare och rovdjur mot att vi betalade en viss summa.

  Idag har det blivit ett krav från den enskilde medborgaren gentemot samhället att när man inte har lust, orkar, är snuvig osv skall samhället gå in och garantera en samma utkomster som de som arbetar till 100 %. Är det rimligt?

  Kachina
  Du får ett bete här. Jag anar att du har andra åsikter. Inväntar med spänning på ditt svar med tanke på den härliga dagsform du är i idag.

 14. stig2entreprenoren skriver:

  Lillbabs, Carola och CB bjuder på sig själv på ett speciellt sätt och är på något sätt galjonsfigurer för många svenskar. De har alla en livsglädje som man önskar kunde få sprida ut sig ännu mer.
  Ett föredöme är bättre än en massa argument….

 15. mararh skriver:

  I mitt tidigare inlägg ( som, jag ursäktar, blev vädigt långt) glömde jag att tillägga att, naturligtvis skall vi hjälpa till att gemensamt betala för våra åldringar och våra sjuka. Det är diskutabelt när man skall anses tillräckligt sjuk för att få del av allmänna medel. Det är väl också en del av våra skilda åsikter. När? När skall samhället gripa in?

 16. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Alla,

  Stig2entrepenoren: Javisst – föredömen är inte bara att föredra – visavi dominerat intellektuella = teoretiska argument. Fördömen är det ENDA som kan leda någonstans – i mitt perspektiv sett.

  ALLA: Visste Ni att en konsult i egen regi – som debiterar 1000 kr/tim för sina tjänster – får ett köpvärde på den tusenlappen av mindre än 100 kronor – när alla skatter och avgifter har frånräknats.

  I MaktElitens bibelbok sägs att Wi skall ge tionde till andra – det tycker jag är helt OK – för att inte säga på tok för lite.

  Men vem faen kom på idén att Wi av det Wi sliter ihop med eget arbete skulle ge 9 av 10 delar till det gemensamma – för att dom som av olika skäl inte klarar av sin egen försörjning av sig själva skall kunna tas väl omhand.

  Kan det vara så att wåra offentliga system bokstavligt talat ”trollar” bort alla dessa inputtade pengar – precis som elektrisk ström bara försvinner vid kontakt med jorden ?

  Ha det…
  vännen Josef

 17. smalanningen skriver:

  Härligt blogginlägg av Carl Bildt, och lika sköna kommentarer. Keep it up!

 18. smalanningen skriver:

  mararh: Glömde ge dig en extra eloge för ett inlägg som säger precis vad jag känner… Det kunde lika gärna handla om mig. Man formar ju lite sin egen framtid, vare sig man vill det eller ej.

  Kanske man väljer (som jag) att festa med polarna och försöka lyckas med ett taskigt rockband i 18-årsåldern istället för att skaffa sig en universitetsutbildning? 10 år efter jag som 25-åring i princip gav upp drömmen om ett liv som rockstjärna så står jag nu ungefär där jag vill vara ändå. Under de här 10 åren har det varit ont om pengar, tillfälliga lågbetalda jobb, sviniga chefer, nedlåtande kunder, konstiga fackförbund, lata arbetskollegor, underbara arbetskollegor… Det är liksom livet. Och man får avgöra lite själv hur man vill att det skall vara och vad man ska göra av det.

  Jag ångrar nog lite att jag inte läste, en del saker hade jag gärna haft mer inblick i. Men jag har hittat biblioteket och Internet, och jag tror att jag liksom var tungen att gå igenom det jag gjort för att verkligen hitta glädjen med att lära sig något varje dag igen.

 19. maverick skriver:

  mararh

  Kan i stort sett återigen i princip hålla med om det du skriver. Detta med att vi har BÅDE SKYLDIGHETER OCH RÄTTIGHETER förtigs alltför ofta i debatten, både här på bloggen samt av stora delar av journalistkåren. Detta med att som medborgare ha skyldighet att………………….. för att få rättighet till …………….. är i vida kretsar ett försvunnet axiom, i vissa kretsar hörs i stället enbart ”det har vi rätt till”. Den som bara har ytterst marginella kunskaper i matematik (dvs 99,9 procent av oss medborgare) måste innerst inne veta att ”ha rätt till utan skyldighet att” leder fram till en negativ balansräkning.

  När jag för många år sedan lämnade min akademiska karriär för att pröva mina vingar som småföretagare, var det inte direkt en vandring från ett dukat bord till ett annat.
  Jag (och min familj) fick helt enkelt ”rätta mun efter matsäcken”, det var verkligen tufft under några år och man fick ”vända på syltburkarna” för att få det att gå ihop.
  Men det verkar som ”kämpabegreppet” till stor del försvunnit från många svenskars begreppsvärd, nu skall man hela tiden bara ha och ha och helst arbeta mindre och mindre. En stor del av ”våra nya svenskar” gör däremot som vi ”ursprungssvenskar” gjorde tidigare, man lever sparsamt och arbetar hårt under en ganska lång period, hjälper varandra och sätter upp mål som i många fall sedan går i uppfyllelse. Och då kan man skörda frukten av denna ”uppoffring”. Det finns i Sverige av idag nya svenskar som lyckats såväl inom ”enkla” som ”kvalificerade” yrkesområden ( i min begreppsvärd gör jag ingen skillnad på dessa två tidigare s.k. klasskategorier).

  För säkerhets skull nämner jag att äldre, sjuka, handikappade etc naturligtvis skall ha rätt till adekvat ersättning och hjälp/vård. Det är oerhör självklart att någon som är sjuk inte skall tvingas arbeta!

  Avslutningsvis på detta alltför långa inlägg vill jag framför min åsikt att vi alla som är arbetsföra behöver någon form av ”morot” som hägrar – det måste löna sig att arbeta!
  Som den maverick** jag är kan jag sedan ganska lång tid tillbaka göra och säga vad jag vill utan att ”vara rädd” att stöta mig med någon person, myndighet, affärspartner etc , mina ”hundår” innebar att jag och min familj så småningom fick det rätt så bra och det känns vädligt s k ö n t om sanningen skall fram!

  **maverick = person som gör vad som faller honom/henne in

 20. Kachina skriver:

  mararh

  Naturligtvis skall det finnas löneskillnader, men de får inte bli för stora, som Schumpeter sade. Frågan är hur vi bygger samhällspyramiden, en med hög topp och smal bas, eller en med bred bas och låg topp. Vilken välter först? Svaret är att den med hög topp och smal bas välter oundvikligen. Trycket på den smala basen blir för hög, den börjar sjunka ner i myllan, lutar och faller.

  Det finns ingen som tjänar lika mycket när han är sjuk som när han jobbar, annat än de som tecknat höga privata försäkringar,…..och de som gör det är era så omhuldade höginkomsttagare, vilka ni brukar säga är så lite grupp att de märks inte.

  Vi har ett system där läkare sjukskriver om sjukdomen varar längre än en vecka. Jag litar på att de är utbildade i sitt yrke och kan avgöra en sjukskrivning. Folk skall inte behöva byta jobb för en sjukdom som kan ta ett år att läka. När det gäller korttidsfrånvaro ät det frågan om känna med magen, både för den som är sjuk och den som betraktar. Alltså, för vissa gör det ONT hos tandläkaren, andra somnar i tandläkarstolen när han borrar utan bedövning. (= Jag)

  När det gäller sjukpension handlar det om läkare, försäkringsläkare, handläggare och socialnämnd som avgör ärendet. Det är inget som skall avhandlas av eller bland allmänheten. Det finns människor som fuskat sig genom bägge systemen, men man kan inte kollektivt bestraffa hela gruppen för det. Det är typiskt ”nazi-tänk”. Sex judiska bankirer fuskade, sex miljoner judar dog. Jag kräver lite högre intelligens av en regering på 2000-talet. Valrörelsen var osedvanligt ful från Allianzens sida, den stank helt enkelt brunt.

  Jag är, som tidigare sagt, mycket tveksam till Allianzens ”lekkamrater” i IDU. Regeringar som ser det som sin rätt att kidnappa, tortera och döda under tortyr är inga goda ”lekkamrater”

  Däri ligger även tveksamheten i hur jag skall tolka Carl Bildt, som Karl XII, entusiasten, nationalisten, eller som Reinhard Heydrich, den intelligente, effektive, lydige skolpojken som strikt lydde den hierarkiska ordningen?

 21. evilchamp skriver:

  Happ happ happ… nu ska vi inte börja glida in på konspiratoriska teorier om avskyvärda kopplingar till 40-talets tyskland och annat Kachina… det började ju så bra ;)

 22. Kachina skriver:

  maverick

  Det typiska borgar-inlägget, ”rätta mun efter matsäcken”. Det är gammalt borgarskit från de som aldrig provat vara helt utan matsäck OCH vatten

  Det går jävligt bra att snacka om att aldrig ge upp. Det finns lägen då det inte finns något annat alternativ. Ni har sett för lite. Ni har varit med om för lite, därför är er medvetandesfär så snäv att ert djävla tyckande stinker.

 23. naimmurseli skriver:

  Herr Utrikesminister, Om du läser denna kommentar, förlåt att jag byter tema här men, Skriv gärna ett inlägg om vad som kan hända nu med Kosovo eftersom man har kommit överrens att skjuta på beslutet i Säkerhetsrådet.

  Kommer Kosova/Kosovo utropa sig själva som ett självständigt land?

  Mvh / Naim Murseli

 24. Kachina skriver:

  ”,….u ska vi inte börja glida in på konspiratoriska teorier,…)

  Nä just det, när det uppenbara uppenbaras, då kallar man det konspiration.

 25. watson69 skriver:

  Kachina

  Det finns folk som tjänar mer på att vara sjuk än att ta ett annat jobb.
  Man kan inte bara jämföra med det jobb man haft.

 26. David Igra skriver:

  Jag låter mig tro att jag hör ett spår av besvikelse av att ingen frågade Carl Bildt gällande deltagande i något slags spex. Säkerligen för att ingen trodde att han skulle ställa upp på det. Upp till bevis!

 27. Regeringens starkt gripande personalfest

  Jag kan inte låta bli att citera Carl Bildt och det han skriver om regeringskansliets fest igår:Annars har den hänförda församlade menigheten på UD:s innergård just fått uppleva den nybildade bandet Carola Fredrik framträda. Den förra känd i…

 28. Josef Boberg skriver:

  Bästa Kachina,

  Det är helt OK att Du uttrycker BitterHet – Du har säkerligen gott fog för det – som jag tolkar vad Du intellektuellt uttrycker i skrift.

  Men måhända är det övermaga av någon att tro att alla andra för den sakens skull också kan smittas i en bitter riktning. Visst – somliga kanske – men inte alla.

  Själv har jag haft många anledningar – under mitt innevarande liv i kött under 66 år och 42 dagar – för att vara bitter – och tillåtit mig själv fullt ut att vara det också. Men numera VET jag att det är inte hur jag har det – som avgör hur jag känner mig – utan hur jag tar det.

  Måste här också starkt understryka att jag också haft många anledningar till att vara lycklig och glad också – och tillåtit mig fullt ut att vara det också. Så det hela jämnar nog ut sig över tid sett – i mitt perspektiv sett.

  Ha det…
  vännen Josef

 29. maverick skriver:

  kachina

  En mer fördomsfull person än vad du ibland är får man leta efter. Vad är det som ”stinker” i mitt ”borgerliga” inlägg.
  Vad är det som gör att du vet ”hur svårt” man kan ha det? Är du helt säker på att inte även jag känner till vad det innebar att ”ta i ordentligt” ibland.
  Är man född med guldsked i mun bara för att man fått möjlighet att studera?
  Tror du att vi som började vår akademiska bana i mitten/slutet på 60- talet hade hinkvis med pengar att ösa ur?
  Hur stora studielån tror du vi var tvugna att dra på oss? Gav dessa lån oss överflöd?
  Under hur många år belastas man efter studiernas slut med årliga, ganska saftiga återbetalningar?
  Även om jag personligen hade turen att arbeta fram en idé som så småningom bar frukt då jag ”omvandlade” mig själv från akademiker till småföretagare kan jag garantera dig att det går ganska lång tid mellan ”sådd och skörd”.
  Förvissa är det även tungt att starta upp och arbeta som småföretagare men ……………
  efter många ROLIGA och SLITSAMMA år är det också OTROLIGT STIMULERANDE att komma till en punkt, där man vet man ”gått iland” och efter stormiga, turbulenta år i Livets Hårda Skola (det liv som en småföretagare lever i) och får skörda frukterna vid mogen ålder.
  Jag sticker inte under stol med att jag nu känner mig priviligerad och oberoende men so what, om du visste hur många år jag kämpat skulle du inte använda en så arrogant och nedvärdrande ton i ditt inlägg.
  Vaknat på fel sida idag kanske?

 30. evilchamp skriver:

  Ja det är ju inte helt utan fog att man börjar fundera på om Kachina är en trött förtidspensionär som helt plötsligt fått det lite hett om öronen efter maktskiftet och nu blivit bitter för att någon knackar på dörren och undrar om det är dags att göra något samhällsnyttigt?

  Märkliga svängningar från helt trevliga och konstruktiva inlägg till närmaste hatiska och bittra inlägg om världens konspiration mot honom/henne och rester av dennes ”inferiors”-kollegor som det pratas vida om.

  Jag håller med maverick att om man kämpar med något så måste man banne mig få lyckas, att tjäna ihop sitt levebröd till en nivå ett par pinnar högre än de som inte orkar/kan/vill anstränga lite extra. Det är fult att lyckats i Sverige, sorgligt men sant. I Sverige lyser avundsjukan igenom i t.ex. Kanada så gratulerar folk vänner,bekanta,grannar som lyckats.

 31. evilchamp skriver:

  Ja det är ju inte helt utan fog att man börjar fundera på om Kachina är en trött förtidspensionär som helt plötsligt fått det lite hett om öronen efter maktskiftet och nu blivit bitter för att någon knackar på dörren och undrar om det är dags att göra något samhällsnyttigt?

  Märkliga svängningar från helt trevliga och konstruktiva inlägg till närmaste hatiska och bittra inlägg mot andra skribenter samt om världens högerkonspiration mot honom/henne och rester av dennes ”inferiors??”-kollegor som det pratas vida om.

  Jag håller med maverick att om man kämpar med något så måste man banne mig få lyckas, att tjäna ihop sitt levebröd till en nivå ett par pinnar högre än de som inte orkar/kan/vill anstränga lite extra. Det är fult att lyckats i Sverige, sorgligt men sant. I Sverige lyser avundsjukan igenom, i t.ex. Kanada så gratulerar folk vänner,bekanta,grannar som lyckats.

  Om man rycker undan moroten hela tiden så finns det ju ingen anledning att göra någonting alls, då kan alla sätta sig i en grå betonglya med en skoda och en schackspel vid närmsta café och vänta på matkupongerna och bidragen och rösta på handen som föder en.

  Ursäkta för att jag dras med i bitterheten.

 32. mararh skriver:

  Jag har aldrig förstått det där med att alla skall tjäna ungefär lika mycket och att det inte skall få finnas stora löneskillnader. Alla är väl sin egen lyckas smed. Min far hade ett oerhört behov av att bli rik, själv saknar jag det drivet. För mig är inte det materiella viktigast eftersom jag inte har köpbehov. Räcker mina pengar bara till mat, tak över huvudet och kläder då räcker det för mig. Folk får säga vad de vill, men lycka går faktiskt inte att köpa för pengar.

  Om man tror att livet i jet-setvärlden är något att stå efter skall man ha klart för sig att det är en heltidssysselsättning att befinna sig där. Inte nog med att man absolut måste ha de dyraste, trendigaste och lyxigaste kläderna, accessoarerna, bilarna, båtarna och inredningarna där våningarna eller husen absolut måste ligga på rätt adress, de måste uppdateras också. Man måste gå till ”rätt” frisör, bjuda på ”rätt” sorts mat, gå till ”rätt” restaurang osv. Listan kan göras hur lång som helst. Jag vet eftersom jag har varit där…….Glömde tillägga att man ovanpå allt det här måste se till att kroppen är i topptrim hela tiden. Annars är det ju ingen ide att visa upp allt det vackra.

  Snälla alla ni som är avundsjuka på de rika………..sluta med det. De har det långtråkigt. Det är därför de måste resa till alla fantastiska nya platser och handla hela tiden. Hur roligt tror ni att det är på en skala när man vet att man kan köpa allt som går att köpa för pengar? Som rik är man alltid påpassad, man vet inte vem som är en riktig vän och man får aldrig vara riktigt sig själv eftersom det krävs att man har hembiträden och betjänter.

 33. mararh skriver:

  Jag glömde faktiskt att tillägga att jag valde bort den sortens liv av egen fri vilja. Det gav mig ingenting.

 34. stoxvi skriver:

  ”Det anses väl fullt tillräckligt att jag spelar mig själv”

  Njaaaa, jag tror svenska folket också gärna skulle vilja att Carl Bildt började fylla ut rollen som utrikesminister. Även om det kan kännas som lite amatörteater ibland ;-)

  Carl Bildt får vi nog av, men jag tycker tyvärr vi saknar en kraftfull utrikespolitik.

 35. smalanningen skriver:

  Kachina: Nu tror jag inte NÅGON i vårt land har det riktigt så illa så man är helt utan matsäck och vatten, men jag förstår vad du menar. Och jag kan säga att jag vet hur det känns. När jag var yngre så kunde maten ibland vara nudlar och gammal limpa från Konsum (som man fick köpa för halva priset). Och det är jävligt många som har varit där, under studietid och annat. Och det jag menar är att man måste själv också verka någonstans för att göra det bättre; när jag tröttnade på att inte ha något av värde utöver två gitarrer och ett misslyckat band så fick man liksom ta tag i det.

  Inte alla människor orkar eller kan det av olika anledningar. De behöver hjälp att lyckas. Är de sjuka så ska de få vård med inriktning på att snabbt kunna ta ett jobb. Bor de i en region med hög arbstslöshet ska vi underlätta för nya företag att starta i den regionen. Är de gamla så ska vi som är arbetsföra klara av att försörja dem på ett bättre sätt än idag.

  Men det förutsätter att t.ex. unga grabbar som tar ströjobb då och då, stämplar upp till heltid och resten av tiden sitter hemma och spelar World Of Warcraft också tar sitt ansvar. Vill de inte ta sitt ansvar så ska det i mitt tycke kännas. Det är man skyldig de svaga i samhället som VERKLIGEN behöver hjälp.

  Säkert märks det i plånboken hos många när stämpeldagarna går ut. Många får det säkert tufft. Men jag har i min bekantskapskrets sett flera fall där unga killar ”plötsligt” söker – och får – jobb efter att ha varit mer eller mindre arbetslösa sedan gymnasie/högskola. Och det känns… bra.

  Faktum är att maverick – en annan välskrivande skribent – också slår huvudet på spiken när det gäller en annan sak. Det är faktiskt bland våra nya svenskar (eller invandrare) som man ser de riktiga arbetarna idag. De jobbar för sig själva, för sin familj och därmed givetvis för staten. Och det är helt otroligt att vissa klientel kan sitta och vara avundsjuka på när en kioskägare med minst 40 övertidstimmar i månaden lyckats tjäna ihop så mycket pengar att han kan köpa en ny BMW.

  Nej, istället ska man sitta och vara svenskt politiskt korrekt, sympatisera med alla människor – oavsett hur de beter sig – och reta sig på ”överklassen”. Och överklassen behöver inte ens vara överklass, det kan räcka att de har finare jobbtitel, nyare bil och finare villa.

 36. karrman skriver:

  mararh

  Kan bara hålla med. BBC hade ett program förra våren -The Happiness Formula – där bl.a nobelpristagaren i ekonomi Daniel Kahneman sa:

  ”Standard of living has increased dramatically and happiness has increased not at all, and in some cases has diminished slightly.”
  ”There is a lot of evidence that being richer… isn’t making us happier”

  http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/happiness_formula/4783836.stm

 37. Josef Boberg skriver:

  Hejsan Alla,

  Den ”vinner” som har mest på bankkontot när dom slutar med att andas ? Det som dominerat intellektuellt kallas för att Wi dör.

  Ha det…
  vännen Josef

 38. soli01 skriver:

  stoxvi-har du sovit länge-verkar så. Utveckla dina yttranden intressant höra!

 39. Kachina skriver:

  Är moderater detsamma som primater strepsirrhini? Man kan ju fundera när man läser era tankar om sjukdom och handikapp. Det är som att ni har för er att sjuka som är lediga har ett bättre liv än de som är friska och arbetar. Så är det inte, utan det ni uttrycker är det mest primitiva hos människan, att tjäna så mycket som möjligt samtidigt som man gör så lite som möjligt. Numera får man inte klanka på direktörerna som stoppar bonusen i egen ficka istället för att ge tillbaka det de lurat kunderna att betala för mycket, därför klankar ni istället på arbetslösa och sjuka, att de inte lever i synlig misär.

  Visst, en sjuk kan naturligtvis göra någonting. Frågan är VAD? Är det meningsfullt? Går det att leva på? Ge ett förslag, tack. Sedan uppkommer frågan om hur utbredd idiotin är i regeringskretsar, när man börjar tala om att sjuka skall jobba. Skall de ta jobben för de flera hundratusen friska som söker jobb. Anledningen till att de sitter och spelar Doom på datorn, är att sådana gubbar som Torsten, som tror sig vara oumbärliga, blockerar dörren in på arbetsmarknaden.

  I Frankrike säger högern att man måste gå från 35 timmars vecka till 40 timmars. I Sverige säger högern att vi måste jobba ännu mer och ännu längre. DET ÄR HELT FEL ÅTGÄRD. Vi skall jobba mindre, så kommer fler i arbete.

  Jag talar inte för mig personligen. Jag är inte rädd för någonting längre, av den enkla anledningen att jag varit så rädd att jag passerat den yttersta gränsen för rädsla och inte längre kan känna den. Jag talar för att jag ser historien upprepa sig. Om ni studera ovanstående i er politik ser ni tre kortslutningar arbeta mer och längre/ samtidigt som flera hundratusen saknar arbete. Ut med de sjuka på en arbetsmarknad som inte finns. De sjuka kan alltid göra något, men det finns inget att göra.

  Detta är dimridåer som döljer ett annat syfte. När jag säger nazism, reagerar ni med ryggmärgen, för de vet ni hur de såg ut, svarta uniformer med dödskallar och det har inte ni. När jag säger att det stinker brunt,…….hur många av er vet vad brunskjortor var? Ryggmärgsreaktion utan att veta hur diskussionerna gick på 20/30-talen, argumenten, attityderna,……Människorna då var inte alls olika människorna idag. De hade mindre teknik, men det var samma klass både på det logiska och abstrakta tänkandet, till och med bättre i några fall. Faktum är att medelklassen i Tyskland var precis som ni. De lät sig gradvis ledas in i ett tankemönster som slutade i katastrof.

  Allianzen leder er in i ett samhälle där det bästa den kan göra som blir sjuk, skadad eller långtidsarbetslös, är att ta självmord. Det finns liksom inget annat alternativ.

  Det här med avundsjuka på rika. Vem ids? Det är vanlig enkel logik, en smal och hög pyramid faller oundvikligen av sin egen tyngd, medan en låg pyramid med bred bas står kvar. Det var det han menade Schumpeter, när han skrev att skillnaderna inte får bli för stora.

 40. maverick skriver:

  kachina

  Det är för sorgligt att se hur du nedvärderar vår omvärldskunskap och jämför oss med pre- nazister i Tyskland på 20- 30- talen.

  Och vad får du allt ifrån? Vem har t. ex. någonsin sagt att sjuka människor skall ut i arbete?

  Och att de friska skall ta jobben från de sjuka?

  Naturligtvis har du ingen aning om de arbetslöshetssiffror som presenterades idag, de passar inte in i din sinnesvärld. Sifforna som presenterades var de lägsta på 16 år.

  Men siffrorna är väl manipulerade av, som du så nyanserat och trevligt säger, ”den utbredda idiotin i regeringskretsarna”.

  Idag får du återigen ett rött kort kachina (ursäkta – rött kort kanske missuppfattas av dig, låt oss i stället dela ut ett blått kort).

 41. maverick skriver:

  T i l l ä g g k a c h i n a

  Att du dessutom svänger dig med rasistiska uttryck gör inte saken bättre, det är inte vidare civiliserat att kalla moderater för HALVAPOR tycker jag.

  Hur beskriver du dig själv?

 42. smalanningen skriver:

  Visst, jag kan hålla med om att de gamla, sjuka och arbetslösa sällan får rubriker, och när de väl får det ses de med en slags ”tycka-synd-om” och ”det-var-bättre-förr” mentalitet. Du vill säkert att de ska få hjälp till ett drägligt liv. Och då säger vissa – klart de ska få hjälp, vi slänger till dem en bostad och lite pengar så får de klara sig själva och syns inte i statistiken. Och så säger andra – låt oss se vad problemet är och vad vi kan göra för att rätta till det.

  Men anledningen till att vi nu har en ny regering är att människor tröttnat på att se andra som inte tar sitt ansvar. Man har tröttnat på att se åldringar och sjuka inte få någon hjälp mer än att de knappt klarar dagen. Jag tror faktiskt det var vad socialdemokration tappade på, det och Göran Perssons trötta figur.

  Jag ser ingen som helst koppling till nazism eler brunskjortor, och då är detändå ett ämne som fascinerat mig en längre tid och som jag lagt en hel del tid på att lära mig om. Du säger att tiderna är lika, det är ju helt absurt. Man kan inte dölja någonting för människor längre som man kunde på den tiden – är kanske den allra största skillnaden. Det finns flera som jag inte orkar gå in på nu.

  Men det skall också sägas: Klarar inte alliansen att åtminstone påbörja rätta till de problem som finns med gamla, sjuka och människor i utanförskap – eller att de tydligt visar att de negligerar ämnet under nuvarande regeringsperiod – så tappar de min röst i nästa val. Säkert flera andra också som röstat för en förändring.

  Det är utmaningen.

 43. Torsten skriver:

  Kachina,
  Jag har jobbat i hela mitt liv. Ja, född på en lantgård med 5 syskon och mycket knappa förhållanden. Behöver väl inte utveckla det mera.
  Om 1,5 år går jag i pension. Då skall jag inte stå i vägen för någon längre. Pensionsåldern är ju 65 år som bekant.
  Nu är det ju så att arbetslösheten är den lägsta på 16 år (källa Nyheterna i TV4, vänsterstyrd?).
  Skall vi kunna öka vår standard så måste alla som kan dra sitt strå till stacken. Du som gammal företagsledare borde veta att vi är inte lika. Det finns alltid personer som inte alltid tar sitt ansvar för försörjning etc.
  Dessa personer finner man i alla samhällsnivåer.
  Det kan vara direktörerna som konstruerar ett bonusprogram som accelererar. Det kan också vara den som sjukskriver sig och jobbar svart. Däremellan finns hela skalan.
  Själv har jag haft förmånen att vara frisk. Har endast utnyttjat sjukkassan en gång.
  Kackina, sluta hacka på mig. Jag försöker bara följa min egen övertygelse och den råkar för närvarande ansluta sig till det blocket som Du av någon anledning fått ett horn i sidan till.

 44. Kachina skriver:

  ”Och vad får du allt ifrån? Vem har t. ex. någonsin sagt att sjuka människor skall ut i arbete?”

  Allianzen, personer här och i andra debatter. ”Man kan alltid göra någonting” Känner du igen det?

  ”Och att de friska skall ta jobben från de sjuka?”

  Det har ingen sagt, men det ni sagt innebär att de sjuka skall ta jobben från de friska.

  Lägsta arbetslöshetssiffrorna på 16 år? Visst, finns ingen anledning att ifrågasätta. Det man kan fundera på är hur lätt man kan manipulera folk med siffror och hur de sägs. För bara ett halvt år sedan sade man att 1,5 miljoner stod utanför arbetsmarknaden. Vilket jättejobb de gjort, den här regeringen, kan han tro han som läser utan att tänka. (Hur många står utanför arbetsmarknaden idag)

  Världen har det senaste halvåret varit inne i en accelererande högkonjunktur vars like vi aldrig skådat. Til och med JAG kunde ensam ha varit regering och suttit och rullat tummarna. En gammal vän och klok man sade för tjugo år sedan att det är en sån här kort intensiv högkonjunktur som är förspelet till det nuvarande romarrikets fall.

  smålänningen

  Kopplingen är kristallklar. De säger ett, gör ett annat. De ”hjälper” de arbetslösa. I själva verket skiljer de ut dem ur samhället. Likadant med de sjuka. De definierar grupper, drar gränser och separerar. Nästa steg är arbetslägret, som inte behöver vara omgärdat av taggtråd och bojor. Det finns elektroniska och ekonomiska bojor. Den här regeringen förenar inte folket, den segregerar. Det är ett varningstecken som var och en borde uppmärksamma.

  Torsten

  Det finns, har alltid funnits och kommer alltid att finnas människor som drar sig undan sitt ansvar. Men, man kan inte bygga ett samhälle med dem som normgivare.

 45. Josef Boberg skriver:

  Hejsan igen,

  Tala om mer eller mindre dominerat intellektuella argument = mer eller mindre teoretiska teorier i ÖverFlöd !

  Jag kan ju nu undra ifall någon enskild av personerna i det ovanstående har de absolut enda ”rätta” lösningarna för de utmaningar som Sverige NU = idag – och imorgon med för den delen – står inför som nation – och hela världen med för den delen. Ett är dock lika säkert som amen i Maktelitens kyrkor. Jag själv har det definitivt inte.

  Logiskt ÄR måhända ändå så att Wi alla TILLSAMMANS på samma Skuta – faktiskt har de ”rätta” lösningarna – ifall Wi i DIALOGENS form tillåter oss att komma fram till dem. Dialog är motsatsen till dominerat intellektuell = mer eller mindre teoretisk DiskussionER – som jag ser det.

  Mer om DIALOGEN har jag ordat om under rubriken IT28 på min HEMsida. Ack ja – hem ljuva hem.

  Ha det…
  vännen Josef

 46. Kachina skriver:

  Men maggi, vill du sätta punkt, eller vill du med din logo symbolisera kosmos mörka feminina moln fyllt av ondska, motpolen till The Cosmic Ray, ljuset, vår kosmiske anfader ur vilket emanerar vilja, kärlek och intelligens?

  PS. Det kosmiskt feminina och maskulina har inget med man och kvinna att göra, så tolka inte kvinnan som ond och mannen som god. Snarare tvärtom, eftersom den fysiska världen är en spegelbild av den andliga världen.DS

 47. hillary2 skriver:

  Kachina.

  ”Det finns, har alltid funnits och kommer alltid att finnas människor som drar sig undan sitt ansvar.”

  Bevingade ord! Det märkliga med moderater är att de vägrar se att dessa människor finns minst lika ofta/kanske oftare i som utanför arbetslivet. De i arbetslivet är de som har möjlighet till och tar sig en varken solidarisk eller demokratisk ”rättighet” – att bestämma storleken på sin egen skatt.

 48. Kachina skriver:

  Josef

  Jag har lika definitivt inte lösningen. Ett steg i rätt riktning är att sänka arbetstiden, så att fler får jobb.

 49. maverick skriver:

  kachina

  Nu förvånar du mig ordentligt. Är du för feg att kommentera ditt rasistiska uttalande om moderater samt ditt oerhört kränkande omdöme om ”tillståndet” i regeringskretsarna.

  maverick 2:51
  maverick 2:47

  Att kalla sina meningsmotståndare för HALVAPOR är ej acceptabelt på denna blogg!
  Och ej någonannanstans heller!

 50. maverick skriver:

  Ser att du är inne på bloggen hillary2.
  Vore intressant att höra dig kommentera kachinas rasistiska uttalande eftersom han inte är karl för sin hatt att göra det själv!

 51. Kachina skriver:

  maverick

  Jag har inte gjort något rasistiskt uttalande. Jag ställde en fråga. Det framgår tydligt genom att meningen började med ”Är………” och avslutades med ett frågetecken.

  Dina frågor 2:51 har jag svarat på 4:08

 52. maverick skriver:

  kachina

  Ditt totalitara ansikte visar sig tydligt – människor som du skrämmer mig!

  Nuvarande bloggstatus tycks f.ö. vara:

  Don Quijote

  Sanch Panza

  Mer el. mindre sällsamma ”new age inspiratörer”

 53. Kachina skriver:

  maverick

  När det gäller mitt kränkande omdöme om ”tillståndet” i regeringen, är det nog så att de får ta det. Man skapar inte ett enda nytt jobb genom att sänka akassan. Man minskar inte ungdomsarbetslösheten genom att höja pensionsåldern. Man minskar inte arbetslösheten genom att sätta sjuka i arbete, istället för friska arbetslösa.

  Man minskar arbetslösheten genom att sänka arbetstiden och pensionsåldern. Det är inte latheten som är orsak till arbetslöshet, det är tekniken. Det är så enkelt att till och med en förstaklassare förstår det. Även regeringen förstår. Finns bara den lilla passusen att regeringen har en helt annan agenda än den uttalade.

  När lågkonjunkturen kommer börjar flytten för 65%-arna, in till billigare boenden som blir getton. Den här regeringen har ingen annan agenda än IDU:s och där har vi facit av deras samhälle, Latinamerika. Bush har på sju år lyckats närma sig sina grannar i söder med stormsteg. Det segregerade samhället USA växer så det knakar.

 54. soli01 skriver:

  Kachina-tänk om du glömmer frågan i ditt nit att nita din motståndare.

 55. Josef Boberg skriver:

  Snälla rara goa söta – är det inte tillräckligt nog just NU !

  Ha det…
  vännen Josef

 56. Torsten skriver:

  Kachina,
  Mens Du suttit vid datorn och spytt galla över de styrande i landet ( Du påminner faktiskt om Berit Andnor) har jag varit på en studentfest. Grannens dotter tog studenten.
  Du kan inte ana vilken positiv anda och framtidstro ungdomen har.
  Ungdomen av i dag (så har det alltid varit) är så entusiastiska och har en sån framtidstro så det bara lyser kring dom. Tänk att jag glömde allt vad Kascina och alla gråsossar var i hela världen. Underbart.
  Det finns bara en väg framåt. Det är den positiva vägen.
  Kackinas gamla hot och skrämsel om —— (vill inte skriva ordet) är mycket destruktivt.
  Tyvärr så kan en och annan misslyckas i livet. Dom behöver och skall få hjälp och stöd. Men jag vet inte vad man skall göra med gnällspikar.

 57. hillary2 skriver:

  maverick

  Ser att du ropar på förstärkning. Av mig får du ingen.

  Har din frände mararh gått under jorden? Hon som ställer så försåtliga frågor och skriver så naivt om det hon kallar ”samhället”. Hon den självtillräckliga som dömer andra efter sin egen måttstock. Ropa inte på henne. Hon sitter troligen med ett glas champange i handen och skrattar just nu.

 58. Kachina skriver:

  ”Du kan inte ana vilken positiv anda och framtidstro ungdomen har.”

  Kan inte låta bli, samma anda strålade ut från Hitler-Jugend och Hitler-Mädeln.

  Det räcker inte med att vara positiv, man måste även veta vart man är på väg. Jag vill inte förstöra deras glädje. Jag ber dem bara kolla kompassriktningen.

 59. Torsten skriver:

  Kashina,
  Du är fuul, jämföra dagen positiva ungdom med detta historiska patrask. FYYY! Ruttet!!

 60. evilchamp skriver:

  Kachina, dina inlägg är bedrövliga. Jag vet inte vem du försöker reta upp mest med dina tragiska kommentarer, dig själv eller oss andra. Gör oss en tjänst och håll dina sorgliga paralleller utanför denna blogg. Jag börjar nästan tro att du är en stark sympatisör själv så som du nöter dina gamla fraser.

  Håller med torsten.

 61. watson69 skriver:

  Kachina

  Det närmaste hitlerjugend vi kommer i Sverige är väl sossarnas ungdomsförbund och facken.

 62. Kachina skriver:

  ”positiv anda och framtidstro ”

  Men FYYY, Torsten. På den tiden var de inte alls patrask. Har du inte sett bilderna. De utsrålade frisk framtidstro. Allt var positivt. De hade ingen aa…….ning om arbetsläger. Alltså, alla judar hade stor näsa och var gnidiga, det hade man lärt sig sedan barnsben. Det var fullt naturligt att klanka på dem. Ingen reagerade på det. Vad menar du att det var för fel på dem? De följde bara en ledare som stimulerade, en riktig lagledare, en coach. De rycktes med. Det fanns inget ont i dem. Endast ett fåtal av dem kom i kontakt med förintelsen. De andra visste ingenting.

  Varför kallar du dem patrask?

  Inte kallar jag svenska studenter för patrask. De är unga, de har framtidstro, de tror på den marknadsliberala lyckan och går ut i konkurrensen lika glada i hågen som första världskrigets soldater, soldater dör, men det är inte jag. (På två dagar, vid Somme, fick en miljon av dem veta att de hade fel)

  Hur skall dagens ungdomar veta att kaptenen har inne fel kompassriktning. De vet lika lite som ungdomarna i Tyskland visste på 30-talet. Ni verkar ha svårt för att fatta, så jag upprepar.

  Man sänker inte arbetslöshetstalen genom att sänka a-kassan.

  Man sänker inte ungdomsarbetslösheten genom att höja pensionsåldern.

  Man sänker inte arbetslösheten om de sjuka skall vara med och konkurrera om jobben.

  Allt detta är så kristallklart att ni borde förstå att den här regeringen har en annan agenda. De gör inte ett smack för att förena. De agerar för att segregera. De bygger en hög pyramid med liten bas på sankmark. Så mycket uppenbart borde ni kunna se.

 63. Torsten skriver:

  Kachina,
  Svara ärligt.
  Har Du sympatier hos dessa sk brunskjortor som Du pratar så mycket om?

 64. Kachina skriver:

  watson

  ALLA ungdomsförbund, från yttersta högern till yttersta vänstern, lever i en närmast religiös psykos i tron att de hittat den enda rätta vägen.

  Många illusioner och drömmar skola brista innan de nått de femtio.

 65. Kachina skriver:

  Torsten

  Nej, inte det minsta. Hitlers ungdomsförbund var inte brunskjortor, utan vanliga naiva ungdomar som trodde på de ideal som målats upp. De har ingen skuld, de hade bara en tro.

  Brunsskjortorna var SA (föregångare till SS, svartskjortor) under befäl av Ernst Röhm. Det var slagskämpar på ölkällare och gator. Orsakade kravaller och slog ihjäl kommunister och socialdemokrater med samma varma hand. Ungdomsförbunden hade inget med dessa att göra.

 66. Torsten skriver:

  Ja, de var också ungdomar som kunde förråda sina närmaste för sakens skull.
  Och dessa jämför Du med dagens ungdom??
  Du har förrått Dig själv Kachina.
  För övrigt är Du ganska slarvig med historieskrivningen.
  Nej, jag tänker inte utveckla detta mera.

 67. maverick skriver:

  Söta hillary2

  Vet du inte att en maverick aldrig behöver ropa på hjälp – jag säger precis vad jag tycker i vilka frågor som helst utan att tänka efter om jag uppträder politiskt korrekt.

  Att du är en kvarleva från anno dazumal och Grupp 8 har vi ju alla sett prov på tidigare – självklart måste du då försvara ”varannandagsmänniskan” kachina med näbbar och klor även de dagar då han fullständigt tappar fotfästet.

  Hade någon med annan åskådning skrivit hans rasistiska påhopp hade du blivit ursinning men som god kålsupare håller du politisk färg. Inte särskilt modigt tycker jag!

  Jag håller även med en av föregående talare om att man kan bli en aning misstänksam beträffande kachinas evinnerliga tjat om brunskjortor, 30- talet etc etc – är han i grunden ändå inte en liten beundrare av den epoken. Tyvärr kan det vara så.

  Das hätte gut sitzen können!

  Viel spass,
  maverick ( ej feminist men förespråkare för såväl duktiga som meriterade kvinnor och män på rätt plats och i rätt position)

 68. mararh skriver:

  hillary
  Du ville mig tydligen någonting?

  Söta du, inte sitter jag och dricker champange heller. Jag försökte förklara i mitt tidigare inlägg att jag valt bort det livet. Vilka är det du menar att jag dömer efter min måttstock? Är du månne en av dem som skulle vilja leva det ljuva livet som jag ratat? Suktar du kanske dit och anser att du och många fler borde få uppleva det? Jag har förstått att det är här problemet ligger i den svenska avundsjukan.

  Visst är jag självtillräcklig! Borde jag skämmas för det enligt ditt förmenande? Jag har alltid gjort allting efter eget huvud. Du skulle pröva på att våga gå utanför flocken du också, då kanske du skulle förstå vad verklig frihet vill säga.

 69. Josef Boberg skriver:

  Är det tillräckligt nog Nu ?

  Ha det…
  vännen Josef

%d bloggare gillar detta: