You Tube invigningen

Här finns på You Tube invigningen i går av Sweden House i Second Life.

För det intresse det kan ha.

34 Responses to You Tube invigningen

 1. gaspertrott skriver:

  Du förlorade just min respekt. Sluta slösa mina och andras pengar!

 2. friherinnan skriver:

  Livet i cyberspace verkar inte så enkelt.
  (hur går det på konferensen förresten?)

 3. Dead as a Dodo skriver:

  Haha! Jag tycker det är ett helt grymt initiativ! Bra jobbat Carl!

 4. […] (YouTube DirektLink, via) […]

 5. jkern skriver:

  Otroligt smart och nytänkande:) Billig publicitet minst sagt, roligt att man vågar pröva nya vägar!

 6. stig2entreprenoren skriver:

  Life is carbon based or silicon based…

 7. maverick skriver:

  Ett ”klockrent” initiativ! Bara att applådera!

  Får mig osökt att tänka på f.d. ministern Inez Uuusmans uttalande om Internet som ”en fluga som kommer att gå över”!

  Hon blev på sedvanligt socialdemokratiskt sätt belönad med en generaldirektörspost på Boverket efter den fadäsen. Skrämmande (precis som utnämningen av Winberg till ambassadör i Brasielien)!

 8. easedrop skriver:

  Tack för länken. Problemet med denna typ av satsningar är ju att det hela är i sin linda. Just nu pågår flera olika projekt likt ”Second life” och det är svårt att förutsäga vilket som kommer bli populärast. För jag kan inte tänka mig att vi ska ha virtuella ambassader i alla typer av internet-världar som växer fram. Framtiden får visa ifall ”Second Life” var rätt häst att satsa på.

 9. pettson skriver:

  Säkerhetsarrangemangen kring G8-mötet bräknas kosta en miljard kronor. Tänk om dessa pengar hade kunnat användas för insatser i exempelvis Darfur. Nu går pengarna till att förhindra det vänsterfascistiska slöddrets (ATTAC, etc) bersärkagång. Allt i den globala rättvisans namn.

 10. maverick skriver:

  Håller med dig till fullo Pettson, det är för bedrövligt!

 11. sofia L.S. skriver:

  nu får ni ge er

  fest på regeringskansliet för 1,3 miljoner och skattebetalarna står för kalaset.

 12. maverick skriver:

  Vad får du allt ifrån Sofia – kom ut ur dimman!

 13. saranorman skriver:

  Men så kul! Vilket fantastiskt initiativ … Det här visar på framtidstro!!
  Vi klappar händerna :) :)

  Soliga, soliga hälsningar från Vilhelmina

 14. Kachina skriver:

  Som vanligt har pettson ansträngt intellektet till bristningsgränsen och kommit fram till att det är för djävligt att Kungen som lagt beslag på nästan hela bygdens skörd, måste skyddas av ett stort säkerhetspådrag mot de svältande massorna, när han skall göra en utflykt från borgen.

  Leve Kungen, leve pettson, han får åtminstone två tallrikar gröt per dag för jobbet som Kungens latrintömmare.

 15. maverick skriver:

  ”Välgörenhetsorganisationerna” AFA och Attack är naturligtvis sanktionerade av det s.k. Schillerinstitutet och därmed rumsrena enl. kachinas sätt att se!

 16. Kachina skriver:

  Nej, det har jag aldrig sagt. De är dina hjärnspöken. Jag har bara konstaterat Att Kungen är rädd för att lämna borgen sedan han lagt beslag på bygdens skörd. Han är förvånad över att de utanför, som svälter, vill slå ihjäl honom och bryta sig in i spannmålslagret, samt att han klagar över de dyra säkerhetsarrangemangen när han skall röra sig utanför borgen.

 17. maverick skriver:

  Hur många säkerhetsansvariga har ni på Bommersvik och andra indoktrineringsanläggningar.

  Så att Ola Rask mfl. kan sitta och grogga i frid på byggjobbarnas bekostnad! ***

  *** Ola Rask-affären borde stämma till eftertanke. En socialdemokratisk riksdagsledamot skor sig på väljarnas och fackföreningsmedlemmarnas bekostnad.
  Så förhåller det sig emellertid inte. Ulvskog reagerar med ryggmärgen och går till vildsint attack mot budbäraren. I det här fallet råkar det vara Dagens Nyheter.
  Tidningen anklagas för att vara ett borgerligt kamporgan.

 18. Kachina skriver:

  De är fler fackbossar som groggat på medlemmarnas bekostnad. Jag säger inte emot dig. Har inte ens en aning om vad Bommersvik är.

 19. Stefan D skriver:

  Kachina,
  Du är medveten om att när kungen lägger beslag på bygdens skörd så kallas det för ”skatt” va?

  Jag trodde annars att du gillade sånt.

 20. David Igra skriver:

  Vad kul det var att se… ”I’m stuck in a tree” är inte en mening man hör utrikesministrar yppa sådär väldigt ofta! Kan rapportera att det fått ganska mycket uppmärksamhet. Min kamrat i Chicago hade tydligen hört något om det som en s k knorr på slutet av en nyhetsuppläsning. Se där se där, billigare reklam får man leta efter.

  Det ter sig säkerligen lika abstrakt som att resa till månen för många och själv har jag bara varit åskådare när andra visat mig hur Second Life fungerar, men Sweden House-invigningen har givit resonsans lite här och där.

  Håller för övrigt med om att pengarna bättre kunde ha gått till Darfur, som är en verkligt smärtsam verklighet, än att hålla ligister på mattan vid ett demokratiskt möte. Penibelt, minst sagt. Men demokrati kostar, på alla möjliga sätt.

 21. ollemunter skriver:

  Vi får hoppas Carl hinner göra en avstickare till gamla svedala den 7 juni. Har inte sett datum, för hans olika utflykter här på bloggen.

  Du Carl, har du inte noterat i din agenda datumet ovan, 7 juni, så gör det nu. Du är då inbjuden till Alliansens stora partaj i regeringens lokal, tillsammans med 3200 andra likasinade.

  Grattis till festen, från oss ärliga skattebetalare, som betalar din biljet till en oförglömlig afton.

 22. Kachina skriver:

  Stefan

  Skatt eller Bonus.

  Skatten får åtminstone medborgaren en del av. Bonusen,…..INGET

 23. fred86 skriver:

  Herregud vad farligt och fel det är att ha en personalfest… Priset är helt okej om man ser det som 10-års jubileum för regeringskansliet/första personalfesten på 4 år… Snälla nån vad man kan hitta irrelevanta saker att gnälla på…

 24. ollemunter skriver:

  Gnäll o gnäll. Tänk i stället på den stackarn Anders Borg, som tyckte avtalen blev för dyra och att det därför skulle bli mindre med arbetstillfällen framöver. mera pengar i lönekuvertet betyder ju mera pengar till staten i form av skatter, han skulle fan vara glad.

  Så vem fan är det som gnäller och är avundsjuk. Att han bidrar till ett kalas, tänker han inte på, men så fort någon får en krona över på lönekuvertet, efter att något förbund lyckats någots sånär i förhandlingarna, ja då är det ett jäkla gnäll från visst regerigshåll och Anders Borg behöver inte bidra med en enda krona, till denna lönehöjning. Men gnälla kan han, trots att statskassan fylls på.

 25. pettson skriver:

  Vadå svälter? Det vänsterfascistiska slöddret ser allt annat ut än folk som svälter. De som svälter, våldtas och mördas (exempelvis i Darfur) gömmer sig inte bakom ansikstmasker, river inte upp gatustenar eller krossar inte fönster.

  Det vänsterfascistiska slöddret skulle nog må bra av att skickas till Darfur för att arbeta ihop kostnaderna för de skador det ställer till med. Naturligtvis för löner enligt det kollektivavtal som gäller i Darfur.

  ”Skatten får åtminstone medborgaren en del av.” Detta är en semantisk felaktighet, en grov sådan. Rätt skall vara så här: Skatten får åtminstone en del medborgare av.

  Flumtantens inlägg (7:17 am) är ett nummer för sig. Jag avstår dock från kommentarer. De skulle inte vara lämpliga för känsliga personer.

 26. Kachina skriver:

  Det finns flera olika typer av svält, pettson, förutom matsvält. I den industrialiserade världen ser svälten ut på annat sätt. För många, utan släkt och nätverk, är livet en lera upp till knäna och stängda dörrar. De får stå och se på föreställningen, för att alla platser är upptagna. Ursäkta pettson, men du är en av de mest trånghuvade och minst medvetna av de jag träffat i det här livet, och det är många.

 27. pettson skriver:

  ”De får stå och se på föreställningen, för att alla platser är upptagna.” Detta skulle alltså rättfärdiga vänsterfascisternas bärserkagång. OK. Jag hänger med. Jag förstår ditt resonemang. Jag förlåter dig. Stackars lilla du, hur skulle du kunna veta bättre?

  ”… och minst medvetna …” Sure! Ni vänsterfascister anser väl att alla, som ni inte har lyckats hjärntvätta, är ”inte medvetna”. Nå, håll till godo. Kom dock ihåg en sak: vi låter er hållas, men det är vi som kontrollerar er. Utan oss vore ni mindre än ingenting.

 28. Kachina skriver:

  Ni kontrollerar oss, därför är vi mindre än ingenting. Nu först kom du med något som stämmer i verkligheten.

 29. Kachina skriver:

  Förresten, pettson. Hur skulle DU reagera om du blev behandlad som mindre än ingenting? Fundera på det. Kanske precis som det ”vänsterfascistiska slöddret.”

 30. pettson skriver:

  Jag skulle aldrig bli behandlad som mindre än ingenting. Skulle det ändå inträffa, skulle jag nog inte må bättre av att krossa fönster. Jag skulle ta mig i kragen och ta mig den platsen, som påstås vara upptagen.

  Frågan kvarstår dock: är det försvarbart att vänsterslödder skall orsaka kostnader i miljardklassen, medan människor i Darfur (och annorstädes) svälter, våldtas och mördas? I kachinas föreställningsvärld är svaret på denna fråga tycks vara ett rungande JA. Jag har inget mer att tillägga. Trevlig helg och trevlig bersärkagång.

 31. Kachina skriver:

  ”Jag skulle aldrig bli behandlad som mindre än ingenting.”

  Du har aldrig träffat mig.

  Det är inte försvarbart att lägga ut miljarder på säkerheten för ett G8-möte. De kan mötas på Pitcairn, då är det bara sina egna säkerhetsvakter de behöver vara rädda för.

 32. claesretired skriver:

  Billigast blir väl att föbjuda att demonstrationer hålls under samma tid som mötet pågår. Låt demonstration hållas en vecka före eller en vecka efter mötet. Man kan ju få fram sitt budskap ändå. Om Göteborgsdemonstrationerna hållits tex en vecka efter toppmötet, eller en vecka före, så hade ju polisarbetet blivit mycket enklare.

 33. watson69 skriver:

  Kachina

  Vad lever du i för värld egentligen.?
  Din verklighetsuppfattning är skapligt förvrängd.
  Är det något man behöver demonstrera mot istället är det vänstern och deras synsätt på människor. I eran värld ska alla tycka likadant, ingen individualism.
  Facket, sossarna och kommnisterna bygger sina ideer på avundsjuka och missunsamhet.

 34. […] You Tube invigningen Här finns på You Tube invigningen i går av Sweden House i Second Life. För det intresse det kan ha. […]

%d bloggare gillar detta: