Dynamik i Norden

En bra dag går mot sitt slut. Öppningen av Sweden House i Second Life fick ett betydande genomslag – jag har nu gjort intervjuer i CNN, Aljazeera och BBC. Plus olika nordiska media. Något mindre – men icke betydelselöst! – svenska.

Några svenska media var mer intresserade av KU. Där handlade det i grunden mest om Dagens Ekos försök att återupprätta sin heder. Självfallet då på min bekostnad. Socialdemokraterna verkade mer eller mindre helt ha strukit flagg.

Om någon intresserar sig för detta vet jag inte. Ej heller om det har med saklig och objektiv nyhetsförmedling att göra.

Betydelsefullare var då alldeles säkert kvällens möte med Finlands och Norges utrikesministrar. Vi åkte båt och åt därefter middag på Stallmästaregården.

Det mötet pekade framåt i en rad viktiga avseenden vad gäller främst nordområdena, även om det visade sig att det fanns också andra områden som lämpade sig för en djupare dialog som denna.

Och mötet sammanföll med ett mycket bra möte i Sandhamn mellan de nordiska försvarsministrarna. Redan nästa vecka möts vi nordiska utrikesministrar dessutom i Helsingfors.

Det är dynamik i samarbetet.

10 Responses to Dynamik i Norden

 1. grugel skriver:

  Expressen sade att du blev grillad.
  Jag såg dock ingen grillning.

  Var det någon som såg en grillning??

  Däremot såg jag Morgans sista halmstrån blåsa bort med vinden.

 2. soli01 skriver:

  Han har väl hår om jag inte minns fel!
  Har Expressen sagt detta-har dom gjort bort sig igen-numera vardagsmat.

 3. klawitter skriver:

  Såg en del av KU i morse. Jag såg inget som kan kallas grillning.

  Tyckte att Bildt skötte sig bra och som det sägs så verkade
  socialdemokraterna lite tafatta.

 4. ollemunter skriver:

  Anders Björk var bättre i KU och nu verkar det som om Morgan Johansson försöker vara Anders Björk, vilket inte lyckas så bra.

 5. evilchamp skriver:

  Kan bara instämma. Åter igen är det lösnummer som skall säljas. Grillning, skandal, nakenchock etc etc.

  Vad har hänt med nyhetsvärdet idag? Jag tycker det är väldigt tråkigt att är så fokuserat på b-kändisar och irrelevanta nyheter som man borde köpa hänt-extra eller nån annan blaska för att läsa om. Om det inte är det så är det någon stackare som ska hånas, jagas eller förtalas. Expressens (här bor de rikaste i din kommun etc) är bara tragisk och påvisar än en gång den svenska avundsjukan. Tillbaka med mer konkret, viktig, aktuell journalistik, mer inrikes och utrikesnyheter, debatt, djuplodande reportage istället för små notiser som i utländsk press rymmer a3 debattartiklar och reportage.

  Världen är en stor plats och jag tror mig tycka att det finns viktigare saker för den genomsnittlige svensken att läsa om än ett 4 sidors test om den bästa smörgåsgrillen.

  Nej, återställ nyhetsvärdet snarast.

 6. Stefan D skriver:

  Vadå ”återställ nyhetsvärdet”? Tidningar fungerar efter väldigt enkla marknadsekonomiska principer.

  Dra dina egna slutsatser av det.

 7. evilchamp skriver:

  Stefan D:

  Så du menar om en majoritet prompt bara vill läsa skvaller så ska alla tidningar i Sverige börja trycka skvaller och strunta i världsliga nyheter som kanske berör oss alla?

  Jag förstår innebörden med tillgång och efterfrågan men tycker du inte själv att det verkar lite tragiskt? Men du kanske redan dragit din slutsats att du inte bryr dig?

 8. Stefan D skriver:

  Nja, jag menar nog mer att anledningen till att alla kvällstidningar trycker sensationalistisk smörja, halvsanningar och en massa dynga om kvasi-kändisar är för att folk köper fler tidningar då.

  Alla tidningar i Sverige trycker inte skvaller och trams, däremot har de seriösa tidningarna betydligt lägre läsarsiffror och försäljningssiffror.

  Som sagt, dra dina egna slutsatser.

 9. stig2entreprenoren skriver:

  Alla tidningar och övriga media har på något sätt ett ansvar att leva upp till. Detta borde innebära en viss nivå av seriositet. En grupp av normalt funtade, normalbegåvade personer tror jag faktiskt skulle kunna avgöra vad som är skvaller trams och dynga.
  Vad gäller enskilda personer i bloggar mm så kan man ju inte på samma sätta råda över om några blir upprörda (vilket ofta är bra) eller rusar iväg med pennan även då man inte är helt nykter.
  Det fina är ju att vi forfarande kan ”rösta med fötterna” och att det finns en avstängningsknapp.

 10. […] Dynamik i Norden En bra dag går mot sitt slut. Öppningen av Sweden House i Second Life fick ett betydande genomslag – jag har nu gjort […] […]

%d bloggare gillar detta: