Nästan sommarsöndag

Så blev det också en söndag så gott som helt i den annalkande svenska sommarens tecken.

En liten båttur ut mot skärgården i det fantastiska vädret.

Förbi Vaxholm och Stegesundet, ut över Trälhavet, upp runt Ljusterö, ner längs Saxarfjärden, runt Grinda, tillbaka längs Lindalssundet och genom Oxdjupet innan det blev dags att styra tillbaka.

Och sedan barnkalas den resterande delen av eftermiddagen. Glädjen hos de kalasande gick det inte att ta fel på.

Men nu vidtar förberedelser för den kommande veckan.

Lättnad över överenskommelsen i Ukraina om de kommande valen och annat. Det såg bra ut vid mina samtal i Kiev för ca tio dagar sedan, men sedan dess har beskeden varit lite växkande.

Vi har försökt att bidrag med signaler om betydelsen av en snabb överenskommelse för Ukrainas långsiktiga europeiska trovärdighet.

I morgon blir det en serie interna möten, interpellationsdebatt i riksdagen om vad vi kan göra för demokratin i Kuba och sedan avfärd mot Hamburg för ASEM-mötet med 43 utrikesministrar från Asien och Europeiska Unionen.

Och mot senare delen av veckan blir det Istanbul och Belgrad i olika ärenden.

Men innan dess också invigningen av Sweden House och den svenska ambassaden i Second Life. Veckans största händelse? Tja, allt beror på perspektiven.

Mer om allt detta senare.

5 Responses to Nästan sommarsöndag

 1. mrmhalland skriver:

  Hej Carl,

  Idag går Syrien till val.
  Väljarna har EN kandidat att välja.
  Hur ser Sverige på detta ?
  Har Sverige över huvud taget protesterat mot Syriens regerigsform ?

 2. john81 skriver:

  mrmhalland:
  Jag delar din åsikt om att det är upprörande vad du nämner beträffande valet i Syrien.
  Jag tror att Sverige i mångt och mycket yttrar sig genom EU i frågan gällande om det eventuellt finns sanktioner eller annat riktade mot Syrien. När Sverige tar över ordförandeklubban i EU 2009 så kommer säkert Sverige, som representant för hela EU rikta kritik mot dem och andra korrupta regimer i Mellanöstern.
  Mig veteligen har Syrien länge varit kritiserade av hela EU för bristande yttrandefrihet, samt att misstankar från hela EU om att den syrianska regeringen stödjer Al quaida riktats mot dem.
  Man kan ju för visso alltid diskutera hurudia Sverige borde yttra sig på egen hand för det symboliska värdet i att ha visat att man bryr sig, trots att det säkerligen inte skulle få någon direkt effekt på styret där nere. Det är därför som Sverige agerar genom EU istället.

 3. mrmhalland skriver:

  john81 Says:

  Utan tvekan har EU blivit ett starkt instrument i världsdebatten.
  Vårt samarbete bidrar till ökad förståelse och respekt för olika länders olika förutsättningar samtidigt som vi kan nyttja varandras erfarenheter.
  Jag menar trots detta att Sverige har ett rykte om sig i världen att vara ett demokratiskt och fredligt land som faktiskt på egen hand (i kraft av detta rykte) kan göra diplomatiska ansträngningar för att markera människors rätt att välja sin regering.
  Vi är små, men,Rauol Wallenberg,Dag Hammarskjöld, Olof Palme, Sten Andersson, Carl Bildt, har alla satt oss på världskartan.

 4. […] Nästan sommarsöndag Så blev det också en söndag så gott som helt i den annalkande svenska sommarens tecken. En liten båttur ut mot skä […] […]

 5. ollemunter skriver:

  Samma här, vi slog ihop min födelsedag och morsdag. Vilket hejdundrade kalas det blev. Helt opp och nervända världen, men roligt var det. Vilket väder och en ett tidigt dopp i böljan hann jag också med.

  Idag har vinterjackan varit på, fy för den lede, inte har jag bett om detta oväder. Den enda som är glad, är Lars G Josefsson på Vattenfall, när magasinen nu fylls med vatten, han måtte ha bett och fått sin bön hörd. Tyvärr, så är det ingen som gör någon kommentar, om denna så livsviktiga händelse.

%d bloggare gillar detta: