Agenda i Washington

En strålande vacker morgon i Washington. Frukost blir det nog på ett lite enklare ställe över gatan. Mer atmosfär till en bråkdel av priset på hotellet.

Dagens viktigaste internationella möte här i Washington är sannolikt den strategiska ekonomiska dialogen med Kina som jag nämnt tidigare.

Presidenten har – efter att förra veckan ha tagit emot först Fredrik Reinfeldt och sedan Tony Blair – flytt staden och är nu nere på sin ranch i Crawford. Dit kommer i dag Nato:s generalsekreterare för diskussion om främst Afghanistan.

Själv börjar jag mina olika samtal i dag, men har de tyngsta med State Departement – främst Condoleezza Rice – först i morgon.

Hon var ju förra veckan i Moskva, och jag skulle tro att en del av våra diskussioner kommer att röra sig i den riktningen. Jag var ju samtidigt i Kiev, Odessa och Batumi.

17 Responses to Agenda i Washington

 1. laken skriver:

  häligt att du tar del av livet i staden samtidigt som du sparar på utgifterna :-)
  kör hårt !!!

 2. laken skriver:

  ”härligt” skall det vara….

 3. laken skriver:

  va skönt det är å va ensam på bloggen ett tag….

 4. laken skriver:

  lalalalalala jag kan skriva vad jag vill utan att det kommenderas hit och dit :-)

 5. laken skriver:

  undrar när det roliga tar slut….

 6. laken skriver:

  hade tänkt att skriva ”kommenteras” i ett tidigare inlägg men ”kommenderas” funkar faktiskt också.

 7. laken skriver:

  sådär nu slutar jag för att endast läsa ett tag…ha det så kul på bloggen

 8. laken skriver:

  inte ens läsa hinner jag mera idag….man har ju ett jobb att sköta.
  Se alla ovan inlägg som en liten protest mot all pajkastning som ibland förkommer här.
  Vissa inlägg är oerhört intressanta och lärorika men ibland så skrivs det en hel del dynga och osanning också, som man helt enkelt inte orkar kommentera…tur att det finns andra som orkar och har tid.

 9. earlgray skriver:

  kul med bra väder i Washington,framförallt skönt för alla uteliggare som hittat sitt härbärge just omkring capital hill o senaten.Är mycket beklämande att se dessa stackare ligga under/kring statyer av forna amerikanska presidenter med visioner om ett fritt o jämlikt USA…ack ack så fel det blivit.Om bara en bråkdel av de militära utgifterna gick till de verkligt behövande i USA så skulle det kunna göra underverk för vissa.Tyvärr så finns det nog inte i mr Bush sinnevärld.Han har så kallat TUNNELSEENDE ……stackarn

 10. […] sin blogg avslöjar Bildt att diskussionerna sannolikt kommer att handla om […]

 11. ollemunter skriver:

  ”Fan va avundsjuk jag blir. Tänk om man kunnat pratat sig fram här i livet.”

  Kanske var det dessa två meningar, den dynga och osanning som ”laken” menade här ovan.

  Dom flesta av oss människor, är ju faktiskt menade till ett kostruktivt liv och arbete. Ord bygger inga samhällskostruktioner, eller löser några direkta problem. Visserligen heter det ju ”att gå från ord till handling”

  Men tänk ändå, att bara få diskutera sig fram här i livet, vore inte det härligt och slippa slå sig på tummen, när man skall höja huset en våning å nya takstolar skall upp.

  Nä, jag tror inte jag skulle vilja byta med Carl Bildt, så vi får önska honom lycka till med samtalen på alla nivåer, om det sen kommer till någon nytta, får vi väl se.

 12. mararh skriver:

  Laken

  Jag fick mig ett härligt skratt över ditt ”la, la, la …..)

 13. mararh skriver:

  Det är för övrigt fantastiskt att få denna kontunierliga uppdatering av var vår utbildningsminister befinner sig och vad du har för dig. Härligt med små anekdoter av det vardagliga slaget också ;)

 14. baskim skriver:

  VET NI VAD?? Om carl bildt får som han vill och Kosovo blir en del av kosovo så är väl alla överens med att albanerna ska ha LIKA rättigheter som serberna eller??
  Så lite enkel matte 2 miljoner albaner i kosovo + 200000 i serbien plus vojvodinas befolkning + sangjaks befolining som sammanlagt går mott 2 miljoner blir kommer stödja varandra för alla dem vill ej vara med serbien och nu hur många serber finns det i kosovo och serbien 5 miljoner.
  Och i senaste valet så var det radikal paritet med 29%, och dem demokratiska 23% respetive 19% så serberna är delade. Det vill säga att KOSOVO ALBANERNA FÅR MAKTEN VID ETT EVENTUELLT VAL I SERBIEN OJ OJ OJ, FATMIR SEJDIU PRESIDENT AGIM CEKU PREMIÄR MINISTER OJ OJ OJ vad händer har carlbildt tänkt på detta överhuvudtaget eller dem andra eu länderna eller ryssland eller för den delen serbien

 15. baskim skriver:

  Sorry menade om kosovo blir en del av serbien

 16. baskim skriver:

  Men bara var bara lungt för det där cenariot lär aldrig ske för kosovo kommer aldrig tillhöra serbien även om hela världen sätter sig emot det, för det krävs en utrotning av den kosovoalbanska befolkningen för att det ska kunna ske för ingen alban kan ens tänka sig att tillåta kosovo vara en del av serbien

 17. […] Agenda i Washington En strålande vacker morgon i Washington. Frukost blir det nog på ett lite enklare ställe över gatan. Mer atmosfär […] […]

%d bloggare gillar detta: