Brussels Forum

Nu bär det av till Bryssel för att vara med när Brussels Forum tar sin början i kväll med ett tal av Javier Solana.

I mitt tidigare liv var jag en del av de diskussioner som för ett år sedan ledde till att Brussels Forum startades med German Marshall Fund som pådrivande kraft. Och eftersom det första mötet blev en sådan framgång är det nu dags för det andra året.

Tanken var att samla opinionsbildare, politiker och andra från bägge sidor av Atlanten för att diskutera aktuella utmaningar från gemensam europeisk och amerikansk horisont.

Traditionellt finns den konferens i Munchen som i år fick betydande uppmärksamhet genom president Putins tal, men dess fokus har ofta varit de lite hårdare säkerhetsfrågorna. Vi såg ett behov av att få ett forum som diskuterade de lite bredare utmaningarna, och som snarare såg EU som den centrala aktören på denna sida Atlanten.

Det var så Brussels Forum kom till. Och för den som är intresserade kommer en hel del av dess diskussioner under de närmaste dagarna att kunna följas på nätet.

21 Responses to Brussels Forum

 1. knightone skriver:

  Där ser man.

  Carlmannen, trevlig resa till Indien önskas.

  Som flygintresserad diplomat kan du ju passa på att tacka för den beställning av kustbevakningsutrustning Indien nyligen köpt av Rymdbolaget. :)

 2. Kachina skriver:

  Mycket intressant. Du kan ju passa på att ta upp frågan om varför USA och EU agerade i Bosnien, men vaken i Rwanda eller Darfur. Varför? Var det för att Bosnierna ser ut som oss, men i Rwanda och Darfur liknar de inte oss. De är svarta, vi kan inte identifiera oss med dem som medmänniskor?

  Det skulle vara mycket intressant att höra delegaternas syn på den saken.

  Du kan ju även nämna att det sitter en gubbe här uppe i Norrland som avskyr att se kvinnor och barn mördas, oavsett vilken färg det har på kroppen.

 3. hillary2 skriver:

  USA vill väl i grunden med allt vad man gör endast skapa bästa möjliga förutsättningar för landets egen och omåttliga konsumtion samt ha inflytande och pengar. USA får säkert en del att gläfsa av förtjusning.

 4. soli01 skriver:

  Inte visste jag att Du hade flera liv! Jag förstår givetvis att det var en vridning i ord.
  Det skulle vara intressant om Du vid något tillfälle kunde redogöra för detta forum, givetvis kanske i stora drag. Det är säkert många med mig som är allmänt nyfiken vad som avhandlas vid nämnda tillfälle.

 5. knightone skriver:

  hillary2,

  Det låter helt okej. USA är toppen!

 6. Kachina skriver:

  knightone

  Varför symboliserar du dig själv med svenska Tre Kronor, när det är USA som är toppen?

  Ännu en svensk utan identitet som försöker bli en kopia av USA?

 7. hillary2 skriver:

  hej knekt!

  (Var ett mycket enfaldigt kortspel jag förmåddes spela av en översittare till kamrat i unga år.)
  Dumproduktion, överkonsumtion och självförhärligande är kanske toppen/höjden av dumhet.

 8. knightone skriver:

  Kachina och hitlary2

  Ni låter aningen överförfriskade. T3rroristkramare bör nog avstå från alkohol innan er Gud fylls av vrede. Gå nu och sov gott medans vi frihetsälskare tar hand om landet.

 9. Kachina skriver:

  Sorry, jag konsumerar 14 – 16 liter mjölk per vecka. Det finns inte utrymme för alkohol annat än vid nyår och midsommar. Du borde däremot finna en sån här ”finn dig själv kurs”

  Varför strävar du att bli en kopia? Det finns bara EN av DU och för den som tappat sin identitet gäller det att hitta orginalversionen, inom en själv. Det är lönlöst att söka den i USA, för där finns den inte.

 10. torsten99 skriver:

  Kachina,
  Det snabbaste sättet att få åderförkalkning för en vuxen är att dricka mycket mjölk.
  Ber om överseende, men Du stäckte ut hakan.

 11. Kachina skriver:

  Nja, du har fel. Åderförkalkning hör inte ihop med kalk i mjölken. Det enda organ i kroppen som behöver socker och fett, är hjärnan. Här gäller 3% mjölk om jag inte får tag i riktig komjölk, smör i tjocka lager och riktigt fet ost. Då höll också revbenen när jag blev inklämd av en timmergrip, med både hydrualtryck och virkesvikt.

  Visserligen äter jag mycket pollock och torsk, men annars är jag familjens slasktratt. Jag äter upp allt de andra lämnar och tar några kakor till efterrätt. Men, då är jag också av den meningen att det är bättre att dö mätt och belåten, än hungrig och missnöjd. Sedan gör jag ju alla gnälliga borgare en välgärning om jag har vett att dö tidigt.

 12. soli01 skriver:

  Kachina-det verkar som du äter bra mat även om du måste idka slasktratt-det var dina ord. Kanske ”ont krut” osv,,,,,
  Det där med gnälliga borgare, var inte snällt sagt!
  Trevlig helg till alla snälla!

 13. Karl H. skriver:

  Kachina,

  Jag kan inte se att torsten99 har påstått att det är kalk som är boven i dramat. Överkonsumtion av den typ av animaliskt mättat fett som finns i mjölk och mjölkprodukter leder dock till ökade halter av s.k. dåligt kolesterol i blodet, vilket är (såvitt man vet) en bidragande orsak till just åderförkalkning. Eller åderförfettning som det mer korrekt heter.

  Men ger man kostråd till en pensionär är man förstås lite sent ute.

 14. ximena05 skriver:

  Gubbar och kjärringar !!!

  HÄR PÅ BLOGGKOMMENTAREN SKALL DET KOMMETERAS BRUCELLAS MEETING
  Och ni slasktrattar sitter och gaggar om mjölk och kolestyrol.

  Det spårar ut fullständigt!!!
  Lite ordning i leden om jag får be.

 15. maverick skriver:

  Hola Ximena,
  Håller fullständigt med dig! Men så här blir resultatet alltid på denna blogg när den/de ökända bloggmarodöreren/na kachina/hillary2 sätter igång.
  Vi har tidigare sett att om ingen går i svaromål på hans/deras provocerande inlägg klingar de av men så fort någon ”nappar på kroken”, dvs bemöter hans/deras kommentarer sätter han/de igång igång som en mantrarabblande robot.
  Jag vill absolut ej att han/de ska bli ”bortmodererade”, men ett som det visat sig mycket effektivt sätt att ställa signaturerna ”offside”, är att helt enkelt ignorera inläggen.
  Men jag vet av egen erfarenhet att denna metod är och har varit svår iband, men jag för min del beslutade för ett antal dagar sedan att inte låta mig provoceras ytterligare.
  Saludos,
  M

 16. Kachina skriver:

  Karl H, du har fullständigt rätt, men vi är olika och jag råkar ha perfekta k-värden. Min livsstil är dock inte att rekommendera och beror på att jag är pensionär, inne på upploppet, och gör precis som jag vill. En dag hit eller dit i en borgerlig värld, är inte mycket värd.

  Till alla trådpoliser vill jag påpeka att det inte var jag som drog upp varken alkohol eller mjölk.

 17. pettson skriver:

  Gor morgon Carl!

  Just nu sitter du nog och diskuterar Turkiet. Mötets dagordning verkar vara intressant. Jag kommer att vara med och lyssna på er diskussion om Afganistan. Tack för den gedigna information du dagligen delger oss. Det är verkligen demokrati på hög nivå.
  Jag har ögnat igenom deltagarlistan. Jag hittar inga svenska journalister, men jag kan självfallet ha missat.
  Ha en bra och givande dag!

 18. pettson skriver:

  Jag hoppas att flera av er på denna blogg uppmärksammar mötet i München. Lyssna gärna och ta del av den tillgängliga informationen. Jag vill speciellt rekommendera att lyssna på:
  I dag: 12:00-13:15 Civil Liberties in an Age of Terror
  I morgon: 08:00-09:00 Climate Change and Energy Security

  Ta därutöver gärna del av tillgänglig information om:
  Castro, Chavez and Morales: Latin American Populism as a Transatlantic Challenge

  The Integration of Muslim Immigrants: Why is it a Hot Issue in Europe but not in the United States?

  Det finns självfallet många andra intressanta ämnen att följa och ta del av.

  Ha en bra lördag!

 19. Kachina skriver:

  maverick

  ”Vi har tidigare sett att om ingen går i svaromål på hans/deras provocerande inlägg klingar de av men så fort någon “nappar på kroken”, dvs bemöter hans/deras kommentarer sätter han/de igång igång som en mantrarabblande robot.”

  Du drar som vanligt helt galna slutsatser. Det klingade av för att jag var på resande fot och hade bara mobilen att skriva med. Ganska besvärligt, något som man tydligen måste förklara för dig.

  Men, jag är tacksam om du undviker att kommentera mina inlägg. Jag klara av att kommentera Carls yttranden utan att du skräpar ned med encellig ”logik” som helt enkelt är grundade på bristande läsförståelse och mycket undermålig allmänbildning.

 20. gamnacke skriver:

  Är du lapp Kachina, eller nån förrymd rysk krigsfånge?

 21. ollemunter skriver:

  Är det dags att säga ”du skall veta hut” eller ”sluta med tramset”

%d bloggare gillar detta: