Ekot och uppdrag

Att jag har ett rätt brett internationellt kontaktnät som byggts upp under ett antal år framgår i alla fall med stor tydlighet av ett inslag i Ekot i dag på morgonen.

De har ambitiöst försökt att dammsuga världen på sådant jag gjort eller haft en roll i under det senaste decenniet eller så, och anser sig tydligen kunna hävda att det finns några rådgivande kommittéer till främst tankesmedjor i olika länder som jag ännu inte avgått från.

Men det har jag gjort, även om detta tydligen inte i alla fall nått fram till alla i några av dessa organisationer.

I något fall – t ex International Institute of Strategic Studies – kvarstår jag som individuell medlem även om jag lämnat styrelsen. I ett annat suspenderas man automatiskt från deltagande när man har en officiell position, även om man kvarstår som medlem. I något fall – The Globalist – handlar om någonting i och för sig mycket bra jag inte hört talas om på år och inte visste att jag anses ingå i något rådgivande råd till.

Alla är dock mycket hedervärda aktiviteter.

De enda medvetna undantagen är att jag låtit mitt namn stå kvar i de mer dekorativa rådgivande redaktionsråden för tre internationella kvartalstidskrifter – Europe’s World, Turkish Policy Quarterly och Russia in Global Affairs.

Det kan ju noteras att det när det gäller dessa olika internationella tankesmedjor och organisationer handlar om institutioner som åtnjuter betydande internationell respekt och anseende.

I de flesta länder skulle det alldeles säkert vara mycket hedrande att se sitt namn förknippade med tankesmedjor och organisationer som dessa.

105 Responses to Ekot och uppdrag

 1. patrikbergstrom skriver:

  Undertecknad tillhör normalt sett inte dina allra hetaste fans, men efter att ha hört Ekot kl 8 idag när reportern Daniel Öman rapporterade kring dina olika uppdrag bara måste vän av ordning reagera.

  Vad reportern gjorde under det långa inslaget var att göra sitt allra bästa för att misstänkliggöra dig genom att kasta upp ett antal olika icke relaterade ärenden, i förhoppningen att ett allmänt skumt intryck ska fastna hos lyssnaren.

  Huvudnyheten var att du inte lämnat alla de styrelser och organisationer där du varit medlem de senaste åren. 56 stycken minsann, och utländska till på köpet, det måste vara något skumt med det.

  Så ringer reportern upp ett antal icke namngivna engelsktalande organisationer som bekräftar att han är medlem fortfarande. Men vilka då? Den enda som nämns vid namn är en europeisk tankesmedja, vars verksamhet över huvud taget inte nämns.

  Du hade tydligen också varit med om att starta ett bolag som ger råd till företag som agerar i känsliga delar i världen. Hu så hemskt. Och hållit föredrag för företag i London, ännu skummare.

  Totalintrycket av det här inslaget är att du varit med i mängder av skumma utländska organisationer de senaste åren, och att du fortfarande är aktiv där.

  Reportaget avslutas med att Bildt valt att inte svara på frågor förrän senare idag, så det kommer minsann mer om detta i kommande ekosändningar. De grävande journalisterna har gjort det igen, nya spännande avslöjanden kommer senare, det här är en pågående process.

  Hur i hela … kan Sveriges största nyhetsprogram i radio sänka sig till den här nivån, utan att några goda krafter träder in och sätter stopp? Om enbart du själv eller Reinfeldt eller någon annan borgerlig politiker försöker att argumentera mot kritiken kommer det att framställas som partipolitiska ställningstaganden, inte som intellektuellt hederliga människor som ifrågasätter vad som pågår.

  Om du fortfarande sitter med i lobbygrupper, bolagsstyrelser, intresseorganisationer etc så är det självklart olämpligt och oförenligt med ditt uppdrag som utrikesminister. Men det måste väl för tusan vara möjligt att sitta med i diskussionsgrupper, lösa nätverk av likasinnade som emellanåt träffas för att diskutera?

  Nej, fy katten för det inslaget. Och fortsättning lär följa, det finns ett stort antal reportrar som vill fälla vår regering, och just nu verkar du vara i skottlinjen.

  Kämpa på med humor och intelligens, och försök få hederliga krafter att ta del i debatten!

 2. kruzze skriver:

  Min första tanke när jag läste ekots ”nyhet” på TV4:s text-tv var att det var en nyhetsanka, som TV4 i vanlig ordning inte var sena att haka på (konstigt nog dock ej Expressen – ännu). Och mycket riktigt var det uppenbarligen så, litar betydligt mer på Bildt än på (s)R

  En annan grej helt appropå är att SVT kör som förstanyhet att en arbetsgrupp i Folkpartiet funderar på att de kanske vill införa kvoterade sjukdagar för föräldrar gällande vård av sjukt barn. Om det är ett tecken på total nyhetstorka i världen eller att SVT letar med ljus och lykta efter vänsterpolitiska förslag låter jag vara osagt.

 3. maverick skriver:

  Finns det ingen s.k. grävande journalist i detta land med lite ”guts”, som törs ta tag i och undersöka sin egen yrkeskår. Det som pågår nu liknar en sammansvärjning mot CB (i synnerhet), framför allt initierad av TV4 och Expressen – idag hoppade Sveriges Radio med full kraft på tåget.
  Min undran är: Vilka osynliga krafter ligger bakom och varför? Vilka kopplingar finns?
  Här har en skicklig journalist ett verkligt drömläge till scoop!
  Obegränsat material finns, en hel soptipp. Det är bara att ta på sig skyddsdräkten och börja analysera skiten!

 4. kruzze skriver:

  Det är som det gamla ordspråket säger, ingen blir profet i sitt eget land. Att Sverige har en journalistkår där 70 % röstar vänster underlättar förstås inte heller.

 5. David Igra skriver:

  Man kan inte annat än hålla med de tre första kommentarerna, i synnerhet den första. SR förändras ständigt, ibland till det bättre ibland till det sämre. I detta fall uppenbarligen till det senare, att misstänkliggöra någon på det sätt som denne radiomurvel gjort är lätt. Dessvärre så är det svårt för SR att återvinna sin trovärdighet i det längre perspektivet.

 6. ollemunter skriver:

  Att politiker ljuger är inte precis någon nyhet, men detta är väl ändå ett lågvattenmärke presterat av vår utrikesminister.

  Men å andra sidan så är det ju lättförtjänta pengar, för det handlar alltid om kosing och det vore konstigt, om Carl Bildt inte tog emot lite, bara genom att prata lite på ett frukostmöte.

  Fast han är väl ändå lite godtrogen, om han tror att det inte skulle snokas upp.

  Carl Bildt kan ju vara i vilket europeiskt land som helst, på någon timme.

 7. kruzze skriver:

  Vilket tröstlöst jobb det måste vara för journalisterna att gräva efter skelett i Bildts garderob. Annat var det när Lars Ohly stod under luppen och det bl a kom fram att han sagt att han ville avskaffa demokratin (”Inskränkningar i demokratiska fri- och rättigheter kan användas i arbetarklassens intresse”). Snacka om ett fett köttben för journalisterna att sätta tänderna i. Dock var ihärdigheten bland journalisterna inte ens i närheten så hög som när det gäller Bildt, trots att de ännu inte har hittat något konkret att klandra Bildt för.

  källa: http://sv.wikiquote.org/wiki/Lars_Ohly

 8. john81 skriver:

  Hejsan
  Eko-reportaget som det syftas på här har just gått i repris och vad som nämns är att de har kontaktat de 56 bolag där Bildt har under någon period de senaste sex åren varit medlem i styrelsen , inte som han nu fortfarande är med i.
  Av dessa 56 är det ett 10-tal bolag som meddelar att han fortfarande sitter kvar i styrelsen. Dessa uppgifter kommer från offentliga uppgifter från bolagen. Men om man litar på vad Bildt skrivit ovan (vilket förstås varje enskild individ att avgöra) så har han hoppat av ett flertal av dessa 10 bolag också, men att detta tydligen inte nått fram till samtliga inom respektive bolagsstyrelse.

  SR smutskastar därmed i vart fall inte Bildt riktigt så mycket som ”patrikbergstrom” vill framhäva ovan i sin inledande kommentar.
  I övrigt så delar jag uppfattningen gällande Expressen och TV4. Expressen kommer säkerligen släppa några häpnadsväkande förvanskade uppgifter på sina löp när dagens upplaga släpps någon gång under förmiddagen.

  För den som vill ge Bildt en chans att uttala sig ärligt så lyssna på SR P1’s program ”Studio 1” i eftermiddag kl. 16, samt SR EKot Lördagsintervju imorgon kl. 13 där Bildt medverkar.

 9. john81 skriver:

  Rättelse från min egensida…
  Jag råkade vid förvränga lite vad ”patrikbergstrom” skrivit ovan gällande hur många av bolagen han fortfarande skulle vara med i,
  men jag anser fortfarande inte att SR gjort ett så smutskastande reportage som som det verkar tyckas av flertalet ovan.

 10. Kachina skriver:

  Som om tankesmedkor skulle vara något ofarligt? Vem styr Sveriges utrikespolitik? Regeringen eller olika konstellationer av tankesmedjor. Tankesmedjor fungerar ofta som att vagga in varandra i samma rytm. Se bara på IDU.

 11. kruzze skriver:

  john, smutskastningen handlar till viss del om valet av tillfälle när SR går ut med den här ”nyheten”. De hade enligt de själva nyheten för en vecka sedan men de väntade till KU-förhören precis var avslutade och fortfarande heta, och det ger i och med denna nyhet ännu mer bränsle i debatten kring Bildt. Eller menar du att det enbart är en slump att SR går ut med det här nu?

 12. kruzze skriver:

  Kachina, vilken av de tre kvartalstidskrifterna menar du styr Sveriges utrikespolitk, Europe’s World, Turkish Policy Quarterly eller Russia in Global Affairs?

 13. Kachina skriver:

  Nej, naturligtvis inte. Det vore rent tjänstefel av en reporter att lägga två toppnyheter på varandra, med resultat att de tar ut varandra. Alla lik i garderoben skall fram, det får Carl tåla.

 14. kruzze skriver:

  Kachina, så du menar att SR ska ha en egen agenda utanför den att de ska serva de svenska medborgarna med nyheter?!

 15. john81 skriver:

  Kruzze
  Förstår hur du resonerar, och skulle nog egentligen resonera likadant. Jag tror att tanken från SR’s sida är att inte släppa nyheten förrän i anslutning till, relativt samtidigt (i ett dygns-/veckoperspektiv) som att Bildt själv får uttala sig Ekots Lördagsintervju imorgon samt ett ytterligare radioprogram nu i eftermiddag.
  Om inte Bildt skulle ha fått vara med i något av dessa program så hade jag fullständigt delat dina åsikter.

 16. kruzze skriver:

  john, du har helt klart en poäng.

 17. niklas84 skriver:

  Media vill bara ha någonting att hacka på och media förstorar upp allt. Att du skulle vara med i tankesmedjor är som sagt ingen nackdel, snarare tvärtom! Jag är imponerad av vilka tankesmedjor du är med i.
  Lets focus on the foreign issues =)..

 18. soli01 skriver:

  Hej Carl!
  Efter att ha läst den lista som figurerar ang ”Carl Bilds uppdrag,” måste jag verkligen imponeras av vilken arbetskapacitet du måste besitta. Nu är det dock förvånade att denna förföljelse fortsätter och att det inte verkar bli något slut. Vänstern förnekar sig aldrig!
  Lycka till i Ditt viktiga uppdrag som utreikesminister för Sverige!

 19. Kachina skriver:

  På vilket sätt har SR en agenda utanför att serva svenska medborgare? Får inte CB:s styrelseuppdrag granskas? Han har dessutom getts möjlighet att rätta till det som blivit fel i rapporteringen.

  ”Jag har inga styrelseuppdrag i några bolag”, sade CB. Enkelt, lättfattligt. Hur det personliga nätverket ser ut kan vi varken veta och värdera. Det har sin betydelse nu när Allianzen genomför tankesmedjan Timbros idioti, att ”sälja ut” (i princip ge bort) stora delar av landets infrastruktur. Låta sina affärsvänner skapa privata furstendömen av olika sektorer inom infrastrkturen.

 20. Kachina skriver:

  Tankesmedjor= ett slutet psykiskt rum där man vaggas in i den kollektiva idiotin.

 21. karrman skriver:

  Verkar vara storm i ett vattenglas.

  Se det som pr inför ekots lördagsintervju med Bildt.
  Då får han chansen att reda ut alla missförstånd.

  Bildt är trots allt ingen nybörjare i politiken och det skulle vara mycket
  förvånade om han inte lämnat alla uppdrag när han blev utrikesminister.

 22. kruzze skriver:

  Kachina, OM det är så att SR ”maximerar” sina nyheter, dvs väntar någon vecka för att få största möjliga genomslag, har de en annan agenda än att enbart förmedla nyheter till det svenska folket. Jag är tveksam till om det står i det uppdrag som public service har.

  Hur menar du att det inte stämmer att Bildt inte har styrelseuppdrag i ”några BOLAG”? Och varför skriver du Allianzen när Alliansen bevisligen satsar på individen till skillnad från socialisterna som prioriterar kollektivet?

 23. Kachina skriver:

  ”Och varför skriver du Allianzen när Alliansen bevisligen satsar på individen till skillnad från socialisterna som prioriterar kollektivet?”

  Är du dum, eller? Vilken individ? Bonusdirektören. Höginkomsttagaren.

  Jag har inte sagt att det inte stämmer, att Bildt inte har något styrelseuppdrag. CB har precis, här i den här spalten, sagt att: ”Jag har inga styrelseuppdrag”. Jag tror honom.

  Naturligtvis är det reporterns skyldighet att nyheten får så stor genomslagskraft som möjligt. Vad kräver du, en liten notis?

 24. karrman skriver:

  Vore också tråkigt om lördagsintervjun skulle fastna på alla ”affärer” med Bildt.

  Betydligt intressantare att diskutera alla de svåra avvägningar som Bildt måste
  göra i utrikespolitiken.

 25. kruzze skriver:

  Kachina, den individ som arbetar har lättare att försörja sig själv i Alliansens Sverige än i socialisternas Sverige, det är ett faktum. Det var definitivt en tanke som nazisterna förkastade så kopplingen du gör är helt fel.

 26. john81 skriver:

  Niklas84
  Jag håller helt med dig. Det borde absolut inte vara några problem att Carl Bildt är med i ett par tankesmedjor.
  Samtidigt är det ju lite den informativa journalistikens uppgift att ta fram fakta som (förlåt alla berörda att jag generaliserar) vänsterpatister skulle kunna irritera sig på. Lägg märke till att reporten i SR-reportaget inte för fram någon egentlig åsikt för vad han anser om detta, utan enbart för fram information om att ”såhär är det”.
  Bättre att media plockar fram informationen utan att föra fram någon åsikt om den och låter Bildt ta ställning till informationen innan någon debatterande journalistik, med anklagande och försvarande röster tar vid.
  Bättre det än att Lars Ohly blir den förste som får reda på det och skriver en kritisk, attackerande debattartickel om Bildt utan att höra vad han har att säga först.
  SR meddelar när Bildt själv uttalar sig i radio och tar inte initiativ till att (med undantag av Expressen och TV4) föra fram kritiska röster i media innan dess.
  Det är det som är skillnaden mellan informativ journalistik och debatterande journalistik. Den informativa journalistiken (så som den nu på morgonen) för fram information. Den debatterande (som kommer när Bildt fått uttala sig) tar ställning till informationen som framförts tidigare.

 27. […] blogga hinner han med iallafall. Jag tycker det börjar gå lite långt med Bildts bloggande, då […]

 28. Kachina skriver:

  Man påverkar och påverkas i alla samtal. Jag vet inte vad dessa tankesmedjor står för, men jag vet vad IDU står för och påstår att moderaterna har hamnat i dåligt sällskap.
  Hur Carl Bildt påverkas i dessa tankesmedjor vet vi inte, men sannolikheten för att de arbetar för oligarkernas frihet att styra över folk, är uppenbar.

  Kruzze

  Du har alldeles rätt i att de som arbeta får det lättare i Allianzens Sverige. Låginkare får det inte lika lätt som höginkare och de som inte har ett arbete, får ett helvete.

 29. jghl skriver:

  Jag tycker att Bildt ska ha beröm för att skaffa sig arbete på egen hand, och inte litar/utnyttjar på att regeringes utnämningsmakt ska hjälpa honom. Det må vara bra nu att han ur jävighetssynpunkt drar sig ur sina uppdrag, men jag tycker att det är ett tecken på ansvarfullhet mot sina uppdragsgiaver, att han inte hoppar av alla sina uppdrag från ena dagen till den andra.

 30. hillary2 skriver:

  Kachina

  Håller med dig fullständigt om idiotin att sälja ut landets infrastruktur. Fortfarande använder Reinfeldt mantrat 1 miljoner i utanförskap. Att han får fortsätta att opåtalat använda denna falska beskrivning är märkligt. Att påstå att sjuka, handikappade, förtidspensionerade, ålderspensionärer m.fl. är i utanförskap är inte bara lögnaktigt – det är kränkande populism som vädjar till egoistiskt och smått privatekonomiskt tänkande. Med sin populism underminerar Reinfeldt solidaritet med mindre lyckligt lottade människor. En moderat tanke: ”Ska jag dela med mig till mina medmänniskor när jag kan bidraga till dumproduktion och nedskräpningen av vår planet genom att köpa en plasmaskärm?”

  Kruzze

  Alliansen satstsar inte på individen utan på vissa individer och motspelarna satsar inte på kollektivet utan på alla människor i landet och det gemensamma bästa. OCH: En nations styrka och storhet mäts i hur den tillvaratager de svagastes intressen. Fortfarande.

 31. karrman skriver:

  Förövrigt verkar det som många här skulle behöva gå i en minikurs i diplomati.

  Verkar extremt intresserade att skapa konflikter. Diplomati handlar om
  konfliktlösning. Är också ett viktigt inslag i den svenska modellen på
  arbetsmarknaden.

  Ett tips är att försöka hitta gemensamma intressen och göra upp vid
  förhandlingsbordet. Glöm de ideologiska skygglapparna. Klarar ni det?

 32. hillary2 skriver:

  Karrman

  Som svensk utrikesminister behöver man sällan göra några svåra avgörande. Har du gått på den uppblåsta bild som Bildt ger av sig själv?
  Den som behöver gå en minimikurs i diplomati är ingen annan än B. himself. Tvivlar dock på att han kan lära sig basic. Basic är nämligen den implementering man kan göra i sin egen förståelse för andra människors olika villkor och den implementering man kan göra i sitt eget känsloliv. Vad har B. åstadkommit hittills under alla sina resor? Hoppas någon journalist följer upp hans reseräkningar. Bildt flyger och far över världen bl.a. för att upprätthålla någon form av intresse för sin egen person och sin egen betydelse -samma skäl till att han bloggar – och den som inte kan se detta är förmodligen ”gravt synskadad”. Såg du när han inför media ansträngde sig för att skaka hand med en kvinnlig israelisk politiker nyligen? Något mer arrangerat och ansträngt har jag aldrig tidigare sett. Bildt förstår vissa sakers betydelse rent intellektuellt men han kan inte intergrera denna förståelse i sin egna person.

  Det har funnits goda diplomatiska förhandlare som t.ex. Jarl Hjalmarsson som kunde inleda en förhandling med frågan: Kan vi enas om att vi inte är överens? Han var rak och han var tydlig till skillnad från dagens fega lurendrejarmoderater.

 33. laken skriver:

  ”lurendrejarmoderater”?
  Hur har sossarnas utrikesministrar varit de senaste 30 åren? Bra eller????

  Äntligen har vi en utrikesminister som har den kompetens som krävs för jobbet.
  Det känns som om den svenska avundsjukan gör sig påmind på den här bloggen lite då och då.

 34. karrman skriver:

  hillary2:

  ”Som svensk utrikesminister behöver man sällan göra några svåra avgöranden.”

  Finns ett antal oroshärdar runt om i världen där Sverige / EU kan spela en roll.
  Knappast lätta frågor att lösa. Ta konflikten i Somalia där Sverige spelar
  en framträdande roll i den sk. kontaktgruppen. Finns många andra frågor…

  Om du har konkret substansiell kritik att komma med för att underlätta
  lösningar på problemen är det säkert välkommet.

  Du verkar ha svårt för personen Bildt. Bara att försöka glömma personliga
  aversioner. Funkar inte i diplomati.

 35. hillary2 skriver:

  Laken

  Lurendrejarmoderater är Reinfeldt, Borg , Littorin, Bildt och även Odelberg. De uppträder var för sig precis som vargen i sagan om Rödluvan och vargen. Med listigt lena röster oskyldig uppsyn och bedrägliga leenden förleder de svenska folket med osanningar och halvsanningar.

  Av sossarns utrikesministrar tycker jag att Anna Lind och Jan Eliasson varit speciellt bra och det beroende på deras förmåga till förståelse av och inlevelseförmåga i andra människors villkor. Även Torsten Nilsson var helt ok på sin tid. Det som behövs i utrikespolitiken är förutom förmågan till förståelse och inlevelse främst sunt förnuft. Självhävdelse passar däremot illa i utrikespolitik.

 36. hillary2 skriver:

  karrman

  Vilka prov på diplomatisk förmåga har B. visat hittills? Jag har inga aversioner mot personen Bildt däremot mot utrikesminister Bildt och jag anser inte att han har har de kvalifikationer en utrikesminister bör ha.

 37. hillary2 skriver:

  maggihaglund

  Inte heller Jarl Hjalmarsson hade en dator och han är en av de få moderater som utförde goda dagsverken.

 38. Kachina skriver:

  CARL BILDT !!!!!!!

  Jag kom just på en sak. Alla behöver vatten, dagligen. Ingen kan undvara vatten. Nu när ni håller på att sälja ut Sverige, visst kan du vid nästa regeringssammanträde snacka med polarna, fixa så att jag får köpa alla vattenverk? Jag lovar, får jag köpa, skall jag sluta skriva i din blogg.

  Då kan jag bestämma själv hur rik jag vill bli. Säga åt mina barn att: ”Detta har jag skapat, för er. Vill ni ha några extra miljoner, höj literpriset med ett öre. Ingen märker det”

 39. laken skriver:

  hillary2

  Är det bara moderater som luras tycker du? Lägg gärna till Person, Sahlin, Nuder, Ohly, Schyman, Werner till listan som kan göras mycket lång.

  Håller dock med om att Lind och Eliasson verkade vara bra men tomtarna innan var inte mycket att hänga i granen. Är dock för ung eller okunning om vem T.Nilsson var/är.

  Tycker att vi får ge CB lite tid på posten innan vi kan ge ett rättvist omdöme.

  Just nu känns det som många (sossar/reportrar/samhällsvetare) är lite ovana/avundsjuka på att vi har en minister som är kunnig & korrekt och som dessutom är hej och du med många framstående utlänska politiker och företagsledare.
  Detta ser i alla fall jag som en förutsättning för fred och frihet i den del av världen där det fortfarande saknas.

 40. karrman skriver:

  hillary2

  Du påstod att det inte finns några svåra avgöranden i svensk utrikespolitik.
  Där hävdar jag att du har fel. Står du fast vid det påståendet?

  Det är alldeles för tidigt att göra bokslut över Bildt som utrikesminister.
  Tror ändå att det är ett lyft för svensk utrikespolitik med Bildt som utrikesminister.
  Det gäller inte minst inom EU.

  Ok. Du har personliga aversioner mot utrikesminister Bildt.
  Funkar inte heller i diplomati.

  Du måste konkretisera vilka brister som Bildt har om du ska tas på allvar.
  Kritiken måste vara substaniell. Håller inte med svepande formuleringar.
  De faller platt till marken.

 41. soli01 skriver:

  hillary2-du saknar stil och kan inte tas på allvar. Detta råskäll här vittnar om att så uppträder man inte på någon annans blogg. Använd din egen blogg och vräk ur dig där. Skärpning!
  Varför kan vänstern aldrig sansat och normlt framföra sina synpunketer och alla dessa personangrepp bör vi nog alla hålla inne med.

 42. sundsvallserik skriver:

  Journalister är som revisorer, de ser bara bakåt. Jag skulle önska att de någon gång skriver om vad ni GÖR istället för vad ni HAR GJORT. Detta var verkligen en ickenyhet.

 43. sacarlbildt skriver:

  Fy vad onödigt att hålla på och insiunera så. Tur att du kan säga hur det är på riktigt, Carl Bildt.

 44. maverick skriver:

  Ser att våra ”återuppståndna” vänstersocialistiska SSU:are är i full fart igen.
  Precis som tidigare trampar man på i ullstrumporna och sätter den gamla devisen från Groucho Marx i högsätet:
  ”Trassla inte till saken genom att komma dragande med fakta.”

 45. stig2entreprenoren skriver:

  Destiny is not a matter of chance – it is a matter of choice.
  Med rätt attityd går det att skapa ett kontaktnät av betydelse.
  Nyfikenhet, ”skill” och lite energi hjälper naturligtvis till.
  ”Blame-game”-gänget klarar inte detta och är därför avundsjuka.

 46. ollemunter skriver:

  ”Ja, det är väl bara en sak man kan ställa sig, vi håller oss efter lagen här och lagen förordar att vi är i skolan”

  Sa Carl Bildt när han var elevrådsorföranden på östra real under lärarstrejken 1966.

  Carl Bildt kunnde redan då svänga med orden.

  Nu är han mästaren, som ingen mästrar.

  Men graven blir bara djupare.

 47. pettson skriver:

  Bildt är vår utrikesminsiter. Han är läs-och skrivkunnig, kompetent, påläst, engagerad, professionell, vet vad han talar om och har integritet. Skillnaden är alltså ljusår mellan honom och hans företrädare. Självfallet utgör han därför ett enormt hot gentemot alla, som aldrig någonsin, ens i sina drömmar, kommer att kunna spela i samma division. Avundsjuka och/eller upplevt hot leder till rädsla och hat. Detta kunde vi exempelvis konstatera i dokumentären om GP, vars favorithatobjekt var ju Bildt (vid sidan om Sahlin). Därom vittnar också det naiva flickebarnet, clownen (tack för underhållningen!), ungkommunisten, vars inlägg på denna blogg även tyder på verbal inkontinens, total intellektuell deprivation och patetiskt skrämmande brister i faktakunskaper.

  Jag är stolt över vår utrikesminister. Jag är stolt över vår regering. Det är för första gången jag kan resa utomlands utan att skämmas för S-märket på min bil.

 48. klaskarlsson skriver:

  Alltså att en utrikesminister inte skulle få ha deltagit i näringslivet eller ha några tillgångar är ju rent absurt – så vill man alltså ha en politisk elit som aldrig varit ute i verkligheten ?

  Sedan att man som utrikesminister inte aktivt skall sitta kvar i styrelser och bolag är en annan sak.

  /K

 49. smalanningen skriver:

  Jag tycker att klaskarlsson har en viktig poäng här. Vad vill vi ha för politiker? Jag tror inte Carl Bildt medvetet försöker dölja några engagemang i en styrelse, jag menar läs bloggen och förklara för mig när han skulle ha tid att avsätta så lite som en dag för styrelseuppdrag i valfritt land??? Förstår ni som påpekar detta vad ett styrelseuppdrag egentligen innebär???

  Jag är så innerligt trött på denna hetsjakt nu. Hitta något konkret eller håll käften. (hmm förlåt, det är fredag och jag ska hålla en dräglig ton härinne men jag längtar till afterworken)

  En annan sak som jag (återigen)blir trött på är vänster-höger kategoriseringen. Som jag sagt innan fast då angående invandrare: Lär känna människor! Det finns mer nyanser av en människa än svart/vit eller kommunist/kapitalist. Jag vet vänsterpartister som är mer karriärsmedvetna än moderater, jag vet moderater som odlar sina egna morötter och miljöpartister som kör 60-tals brittiska sportbilar…

  Mångfald är härligt. Diskutera sakfrågorna men lämna vänster/högerspöket där det här hemma.

  I garderoben.

 50. ollemunter skriver:

  pettson!

  Det där med S-märket var något nytt. Jag har inget S-märke och skäms inte att jag är svensk, utan S-märke.

 51. ollemunter skriver:

  Däremot är den nya bilen försedd med EU-märke på regskylten vilket borgar för min identitet.

 52. […] Läs också Bildts eget svar. […]

 53. sofia L.S. skriver:

  ja som utrikes… är det väl viktigt, men kan du inte trigga igång dina kamrater så att någon jobbar för Sverige också och inte bara för sig själv, bara en tanke

 54. hillary2 skriver:

  Ynkligt
  att läsa de kommentatorer som saknar förmåga att gå i svaromål mot mina inlägg och åtminstone försöka punktera det jag skrivit. Istället ägnar ni er åt personangrepp och mobbingförsök mot min person.

  Beklämmande
  att ni – mobben – i er naivitet tycks tro att ni har någon sorts uppdrag att skydda en offentlig person som Bildt från kritiska synpunkter.

  Högst förvånande
  att flera i mobben tycker sig ha tolkningsföreträde för vad kommentarerna i denna blogg ska innehålla.

  Beklagligt
  att demokratin och dess principer är så sköra och sitter så ytligt att de tydligen måste återerövras varje dag.

  Och om någon i mobben är läskunnig:
  Läs Seneca så kanske ni mognar.

 55. herrjakob skriver:

  Vänsterns sätt att attackera Bildt är så simpelt. Kalla honom för inkompetent??! Vad kallas då Göran Persson, Nuder, Östros och Ulrika Messing????? Alla dessa herrar har ju inte riktigt vad som krävas för att sälja korv i en kiosk ens. Helt ofattbart att man kunde låta sådana pederaster leda landet! Vi har nu en utomordentligt kompentent utrikesminister med enorma kontaktar erunt om i Europa! Alltid denna okunniga breda massan!

 56. Kachina skriver:

  Kom ihåg, Carl. Vattenverken, reservera dem för mig.

 57. soli01 skriver:

  hillary-vad vet du om CB:s kvalifikationer om jag får fråga. Du kastar ju bara skit kring dig och går inte att kommentera. Tro inte att du är något! Tråkigt att du inte försöker i alla fall. Att bara köra den stil du nu gör vinner inga poäng! Det är inte ”mobben” ska ändra attityd-utan du!

 58. torsten99 skriver:

  Kachina,
  Akta Dig för att investera igen. Du vet hur det gick förra gången.
  Någon annan knep större delen.

 59. Kachina skriver:

  Nu är det ingen som helst risk. Ingen kan vara utan vatten. Det är bara att höja priset.

 60. hillary2 skriver:

  soli01

  Det är ingen hemlighet att Bildt saknade rätt mycket livserfarenhet när han kom till Bosnien. Den amerikanske huvudförhandlaren hade stora problem med honom. Att Bildt troligen utvecklades personligen av Bosnienarbetet betvivlar jag inte, men vad eller om han där åstadkom något lär vi aldrig få veta.

  När det gäller kompetens så gäller inte bara intelligens, politisk erfarenhet och utbildning (det senare har han f.ö. inte särskilt mycket av). Det gäller också att kunna se mönster och ha en god empatisk förmåga. Sysslar man efter Bosnienuppdraget med styrelsearbete för vapenindustri och använder sina tidigare politiska kontakter för att vilja exploatera utvecklingsländers råvaror visar man hur ointresserad och okunnig man är av de mekanismer som leder till ofred.

  Du vill att jag ska ändra min attityd. Fundera istället över varför du inte tål det jag skriver.

 61. soli01 skriver:

  hillary2 -det var inte mycket som kom fram i din skrivning ang det aktuella spårsmålet och jag avböjer att fortsätta denna avdelning. Det blir ju bara svepande klyschor och sådant kommenterar jag inte.

  Jodå jag tål visst vad du skriver-det är inte det saken gäller, har du inte fattat det!

 62. mararh skriver:

  Jag har precis läst igenom alla kommentarer och hajar till när jag läser Kachinas inlägg 07:31 ”Det vore rent tjänstefel av en reporter att lägga två toppnyheter på varandra, med resultat att de tar ut varandra.” Jag har två frågor i anledning av det:

  1. Tjänstefel mot vad? Står det i några förskrifter för reportrar eller…?

  2. Om Estonia,Gudrun och Tsunamin skulle ha råkat sammanfalla, vilken av nyheterna hade vi då fått reda på och vilka skulle ha kommit dagen efter respektive två dagar efter?

 63. mararh skriver:

  Hillary

  Det är din attityd…………….

 64. torsten99 skriver:

  Kachina,
  Jag är så lycklig lottad att mina barn klarar sig mycket bra utan min hjälp.

 65. Kachina skriver:

  Tjänsteplikten att nyheten skall få så brett genomslag som möjligt. Det är medias uppgift att så många som möjligt får veta.

  När det gäller naturkatastrofer kan man inte fördela. Det som händer just då, händer just då. När det gäller Gudruns olika eskapader spelar det ingen roll om de presenteras en måndag eller en fredag.

  När det gäller ekots redovisning av CB:s styrelseuppdrag där han fortfarande av olika bolag redovisas som ledamot, är det medias skyldighet att bevaka och CB:s skyldighet att besvara, vilket han tycks klara galant. Varför hetsa upp sig? Ekot gjorde det de skall göra och Carl gjorde det han skall göra.

  Det tveksamma ligger ju i dessa tankesmedjor. Jag är inte alls säker på att det är en merit för Carl, annat än inom klubben för inbördes beundran, som råkar vara samma tankesmedjor. Tankar i slutna psykiska rum, leder till idiotiska tankar och handlingar. Det är vetenskapligt utprovat och visat, om än inte fullständigt bevisat. Det man i princip sysslar med i tankesmedjor är att synkronisera sina frekvenser (tankenivå) kring en fråga, där frågan kommer i skymundan av synkroniseringen.

  Det kan i fråga om Carl vara av icke betydelse eller mycket skadligt för landets politik. Det kan jag inte avgöra då jag inte vet vad dessa tankesmedjor står för. Det är i varje fall en mindre fråga. Den mest brännande frågan är moderaternas medlemskap i IDU och att en svensk moderat inte bara sitter i styrelsen, utan är politiskt språkrör för IDU. Vi vet tämligen exakt vad medlemmarna i IDU står för,……..illegala bortföranden, hemliga fängelser, tortyr och oförklarliga försvinnanden.

  Hacka inte på Carl. Han reser runt världen och pratar. Om han åstadkommer något vet vi inte, men det verkligt allvarliga är moderaternas medlemsskap i IDU. Kräv deras utträde.

  IDU får inte forma det svenska samhället.

 66. Kachina skriver:

  ja, Torsten. Tänk så syn det är om stackarna som måste ta ut fem miljarder i bonus för att deras barn inte klarar sig själva. Vi hade tur, både jag och du. Men, att äga vattenverken skulle sitta bra om något av barne skulle vilja ha en lustyatch för sisådär två miljarder.

 67. mararh skriver:

  Kachina

  Jag har läst de flesta av dina inlägg ända sedan du började skriva här. Du nämner IDU i vart och vartannat inlägg…och tänk….jag har inte ens varit nyfiken på att ta reda på vad detta IDU är, vad det står för och på vilket vis moderaterna och Carl Bildt skulle vara inblandade i …..detta vadå? Jag ser mig inte på något sätt som obildad, jag har bara valt inom vilka områden jag velat fördjupa mig…………ekonomi, juridik,skatterätt osv. Du skriver att ”vi vet tämligen exakt vad medlemmarna i IDU står för…” Vilka är vi?

 68. rinaldinho skriver:

  IDU betecknar de ”spöken” som Kachina et al fått för sig verkar bakom draperiet och styr herrar Borg, Reinfelt och Bildt.
  Du kan beroende på humör med lätthet byta IDU mot kapitalismen, industrin, bolagsdirektörerna, maffian eller annat ord när du vill…
  Det är samma generalisering / demonisering som alla politiker älskar eftersom man
  effektivt förhindrar att folk använder hjärnan….

 69. rinaldinho skriver:

  Det intressanta med ekots reportage (förutom att de liksom alla andra vill skapa nyheter där inga finns (jmf att personer rasar mot ngt etc) ) är att vi hela tiden verkar dras mot motsatserna.
  Vi vill inte ha politikerbroilers eller proffspolitiker. De skall känna världen och ha bra
  kontaktnät, erfarenhet etc. MEN de får inte göra det vi gör eller ha varit med i organissationer etc. En vis man sade att utan misstag ingen erfarenhet.
  Fram för politiker som har sett världen utanför ungdomsförbundet och partiet.

 70. Kachina skriver:

  Vi? Det är vi som tagit reda på vad medlemmarna i IDU står för. Varför vill du inte veta?

  http://www.idu.org

  Där hittar du deras egen marknadsföring. Går du på djupet i medlemsregistret hittar du ARENA med sina dödspatuller, Pinochet, Argentinas ”dödsängel”, George Bush d.ä. CIA, contras, Brasiliens dödspatruller. Intressant läsning, särskilt om du dessutom läser Eduardo Galeanos bok ”Bakvända världen”.

  Moderaterna är i mycket dåligt sällskap. Världspolitikens ”Hells Angels”, brukar jag benämna dem.

 71. hans2 skriver:

  Kachina, Kachinka, Hillary2. Kärt barn med många namn.

  Bara i dag har vi från Dig fått ta del av följande:

  ”Tankesmedjor fungerar ofta som att vagga in varandra i samma rytm”.
  Du har stor personlig erfarenhet av att delta i tankesmedjor förstår jag. Därav uttalandet. Det synes mig att Dina synpunker på det mesta är grundade på egna funderingar med Dina tvenne alter egon. Det blir lättast när ingen säger emot. Det blir då lättast att övertyga sig om att man själv har helt rätt och resten av mänskligheten har fel. Man kommer till ett stadium när man – till skillnad från andra – FÖRSTÅR.

  ”Tankesmedjor = ett slutet psykiskt rum där man vaggas in i den kollektiva idiotin”. Jaha, kollektiva tankar är förkastligt. Nej, Kachina ensam skall det vara. Är det till att ha Fredrik N som idol?

  ”Timbros idioti”. Hos Timbro finns idioter. Tur att Kachina finns. Som vet bättre. Om allt?

  ”Är du dum, eller?” som svar till Kruzze. Korkad fråga. Klart Kruzze är dum. Definitionsmässigt. Han är ju inte Kachina, Hur kan han då vara annat än dum?

  ”Hur Carl Bildt påverkas i dessa tankesmedjor vet vi inte, men sannolikheten av att de arbetar för oligarkernas frihet att styra över folk, är uppenbar”. Jaha? Är det vad Du kommit fram till på Din kammare?

  ”Låginkare får det inte lika lätt som höginkare och de som inte har ett arbete får ett helvete” Jaha? Människan är ett rö för vinden. Den enskilda människan är helt oförmögen att påverka sin egen situation. En gång arbetslös = alltid arbetslös. Är det så? Antag att ersättningen – ceteris paribus – från A-kassan skulle a) tredubblas. Skulle det få någon effekt på antalet arbetslösa? b) reduceras till en tredjedel av nuvarande. Skulle det få någon effekt på antalet arbetslösa?

  Och när Du skriver under signatur hillary2. ”OCH: En nations styrka och storhet mäts i hur den tillvaratager de svagastes intressen. Fortfarande.” Styrka och storhet? Fortfarande? Är dessvärre så obildad att jag aldrig hört talas om detta mått. Vänligen bringa ljus i mitt mörker. Hur länge har detta mått funnits (”fortfarande”)? Vilka nationer ligger i topp? Hur ligger Sverige till? Vem mäter? Var kan jag läsa mer om detta?

  Kachina under signatur hillary2 till Karrman. ”Han var rak och han var tydlig till skillnad från dagens fega lurendrejarmoderater”. Fega? Lurendrejar? Finns det någon objektiv grund för dessa omdömen?

  Kachina under eget namn skall köpa alla Sveriges vattenverk. Finansiering? Råkar Du ha nödigt antal miljarder disponibla eller har Du goda finansieringsmöjligheter. Att Du förordar monopol har vi nu noterat. Känns skönt att ha egen borrad brunn! När Du nu ändå har helt tappat fotfästet, varför begränsa Dig till att köpa endast Sveriges vattenverk? Mer är till salu!

  Kachina under signatur hillary2 till Laken. Om Reinfelt, Borg, Littorin, Bildt och även Odelberg. Han heter Odenberg! ”Med listigt lena röster oskyldig uppsyn och bedrägliga leenden förleder de svenska folket med osanninga och halvsanningar”. Se där ett i sanning objektivt uttalande från högsta sakkunskapen. Och så en liten hyllning till Anna Lind och Jan Eliasson som utrikesministrar. Varför? Jo för ”deras förmåga till förståelse av och inlevelseförmåga i andra människor villkor”. Vore intressant att få tal del av hur Du anser att en utrikesministers befattningsbeskrivning skulle se ut. Sökes: svensk utrikesminister med förmåga att leva sig in i och förstå själslivet hos Robert Mugabe, Kim Jung Ill etc. Övriga eventuella kvalifikationer ointressanta.

  Kachina under signatur hillary2 till Karrman. ”… jag anser inte att han har de kvalifikationer en utrikesminister bör ha.” Han = CB. Det finns små klavertramp och det finns stora. ”… jag anser inte …” Den var god!

  Kachina under signatur hillary2 till Soli01. ”Bildt saknade rätt mycket livserfarenhet när han kom till Bosnien”. Suck!

  Kachina. ”Tankar i psykiskt slutna rum leder till idiotiska tankar och handlingar”. Men är det inte precis det Du håller på med Kachina. Men Du sitter där i Ditt psykiskt slutna rum helt ensam. Och kommer fram till alla dessa fantastiska slutsatser om tingens ordning som endast Du FÖRSTÅR.

  Kachina. ”Det kan jag inte avgöra då jag inte vet vad dessa tankesmedjor står för”. Va? Se ovan. De arbetar ju för oligarkernas frihet att styra över folk. Har Du redan 06:30 PM glömt vad Du skrev 08:58 AM?

 72. mararh skriver:

  hans2

  Underbart!!!!!!!!!!! Ja,ja,ja….

 73. kruzze skriver:

  Bästa sättet att bemöta en signatur som Kachina och alla hans/hennes alias är att inte bemöta honom/henne alls. Det finns bara en sanning och det är den egna och gud nåde den som ens kommer i närheten av att snudda det egna egot.

  Utifrån ovanstående premisser är det omöjligt att komma någonvart i en diskussion, så lägg därför energin på något mer konstruktivt, som t ex att stödja Calle!

 74. Kachina skriver:

  Allianzen är tydligen paranoid. Jag kan försäkra dig om att jag är alltför självcentrerad för att låta någon annan signatur stå för mina eminenta tankar. Jag kan försäkra dig att jag inte sitter ensam med mina tankar. Jag har hela världen som ”arbetsrum”, alltså via Internet kontakter i samtliga världsdelar, plus de människor jag lärt känna under min aktiva tid och de resor jag då företog.

  Jag har läst lite psykologi, så det slutna rummets dynamik förstår jag. Därav kunskapen om vad som händer i en tankesmedja.

  ”Va? Se ovan. De arbetar ju för oligarkernas frihet att styra över folk. Har Du redan 06:30 PM glömt vad Du skrev 08:58 AM?”

  Först tänkte jag på hans ryska affärskontakter, sedan såg jag honom på TV då han läste upp namn jag aldrig hört talas om.

  ”Kachina under eget namn skall köpa alla Sveriges vattenverk. Finansiering? ”

  Har du hört talas om banker? De brukar finansiera sådana köp. När jag fått kontroll på vattenverken och ledningarna fram, förbi mätarna, har jag monopol och kan bestämma hur rik jag vill bli. När Allianzen sålt Telia, inklusive ledningar, stationer och master, har köparen monopol på all kommunikation i Sverige och kan själv bestämma hur rik han vill bli.

  Människan är inte ett frö för vinden och det skall finnas skillnader, men när vågdalar blir klyftor som man bara kan falla ner i, aldrig ta sig upp ur, då har vi inte längre ett civiliserat samhälle. Jag såg just att högern i Frankrike vill, liksom Allianzen, att folk skall arbeta mer timmar och längre tid i livet. Detta samtidigt som ungdomsarbetslösheten stiger och allt mer av jobben görs på elektroniskt väg. Jag skall inte påstå att det är idioti, jag säger bara att det troligtvis är framtaget av någon tankesmedja.

 75. hans2 skriver:

  ”Allianzen är tydligen paranoid”. Och denna kommentar är baserad på vaddå?

  ”…stå för mina eminenta tankar”. Jojo, eminenta. Om Du får säga Det själv.

  ”Jag har hela världen som mitt arbetsrum”. Härligt! Är Du kanske kvalificerad att bli Sveriges näste utrikesminister?

  Har jag hört talas om banker? Nej naturligtvis inte. Berätta, vad gör en bank?

  Visst känns det härligt att få skriva ”Allianzen”. med z. Får Du gåshud av det? I höstas gick svenska folket till val. En majoritet av de röstberättigade röstade på ”Allianzen”. En majoritet av de svenska röstberättigade lade i höstas sina röster på en nazistisk sammansvärjning. Är Du fullkomligt oförmögen att förstå hur svårt det är att ta en person med sådana märkliga tankar på allvar? Bortsett från den oförskämdhet det innebär mot en majoritet av de i höstas röstberättigade.

 76. hillary2 skriver:

  hans2

  Hillary2 – mitt alias står jag för och ingen annan. Jag tvivlar starkt på att du varken är intresserad av svar eller klarläggande. Att som du klumpa ihop åsiktsmotståndare och ta fram lösryckta citat från dem kastar ett löjets skimmer över ingen annan än dig själv.

 77. watson69 skriver:

  Kachina, Kachinka, Hillary2 , Hilllary2 är inget annat än nollor.
  De har inte ett rätt.
  Fattar inte hur man kan få spy ur sig så mcyket lögner.
  Tror ni verkligen på det själv?
  Gör ni det så är det dags att ta erat piller och sen gå till sängs.
  Vi har överbevisat er hur många gånger som helst.
  Men minnet verkar svika er också så det kanske är dags att ta det blå pillret med.
  Kachina har så stort ego så han till och med tror att Bildt vet vem han är?
  Kyss mig i arslet. Det är nog bara i din hjärna han vet det.
  För den hjärnan är inte riktigt normal

 78. watson69 skriver:

  Ni har väl märkt att Kachina väljer att inte svara på frågor som han blir bortkollrad på.
  Vilken liten nobody han är?
  Jag tycker faktiskt synd om dig, kan inte alls vara kul att vara så stollig som dig.

 79. Kachina skriver:

  ”Bortsett från den oförskämdhet det innebär mot en majoritet av de i höstas röstberättigade.”

  Hur många har ändrat sig? Det tog tid, men till slut förstod de. På tal om oförskämd, har du hört talas om ”lat bidragsberoende” ofta med tillägget ”norrlänning”. Har du har talsa om ”sjuka simulanter”, ”parasiter”, ”leva på andra” ”1,5 miljoner lever på andra”,……..och du skall anklaga andra för att vara oförskämda.

  Banker lever på räntor från utlånade pengar. Räntorna betalas inte av företagaren som lånat pengarna, utan av hans kunder. De som köper vatten av mig kommer att betala både kostnaderna för driften, räntorna och mitt leverne, som kan bli ganska utsvävande med den volymen kunder. Sedan kan jag ju köpa en strategisk vägstump också, där folk får betala vägavgift när de skall till jobbet. Det kan få bli äldsta barbets leksak och försörjningskälla.

  Sedan, när det gäller Carl Bildts livserfarenhet, så var den nära noll före Bosnien. Han hade vuxit upp i ”överklasstunneln” så världsbilden var inte direkt omfattande. Han hade aldrig haft ett riktigt jobb, utan levt på bidrag hela sitt liv (politiskt partistöd och riksdagslön). Men ett kan jag säga,….han är inte rädd av sig, Carl. Den reflektionen gjorde jag efter vår korta diskussion och den förstärktes av en filmsnutt från Bosnien, där han stod med ett TV-team i ett samhälle, nickade mot några grabbar mellan 20-30 år och sade: ”Det är den där sorten som,….” Han var en stillastående måltavla. Kulan kunde ha kommit från vilket källarfönster som helst, från vilken buske som helst. Jag funderade om han var dum eller naiv, men kom fram till att han var just det jag först reflekterat över, orädd.

  Allianzens paranoja

  Misstänkar, utan tillräcklig grund, att andra utnyttjar, skadar eller lurar honom eller henne.

  Alltså, era misstankar att flera signaturer är samma person.

 80. watson69 skriver:

  Kachina
  Har du inte blivit inlåst i cellen än??

 81. hillary2 skriver:

  Ja du Watson69

  Kan man inte acceptera andra människors åsikter bör man nog hålla sig borta från alla bloggar.

  Och som barn säger – den som sa det han var det. Förtydligande – det är du som är nollan. Du har inte ”överbevisat” någon hitintills med dina korkade inlägg. Ta du inget blå piller utan fundera istället över dina egna överreaktioner på inlägg som inte faller dig i smaken.

 82. Kachina skriver:

  watson

  Jag har dåligt minne. Kan du påminna mig var/när/hur jag blivit överbevisad?

  Är du senil gubbe? När har jag påstått att CB vet vem jag är? Inte minns han en diskussion på tre minuter med en okänd 1969. Han har ingen aning om vem jag är och jag har aldrig påstått annat. DU har dragit felaktig slutsats ur dina egna fantasier. Inte undra på att du kunde rösta på det koncept Allianzen erbjöd. Du förstår helt enkelt inte vad det innebär.

  Vart tog de vägen alla de som diskuterade a-kassa idag, nu när Littorin vill göra a-kassan obligatorisk, blev det tyst. Är inte det kommunism i era ögon?

  För er information. Jag håller med Littorin om att a-kassa skall vara obligatorisk, sedan får vi se om det ligger någon luring dold under mattan i Littorins förslag.

 83. karrman skriver:

  Kachina

  Du glömmer en sak. I ett samhälle är det inte de som har den ekonomiska makten
  som har den yttersta makten. Det är de kontrollerar statens tvångsmakt, dvs.
  polis och militär som har yttersta makten. I en rättsstat är dessa institutioner
  underställa de demokratiskt valda politikerna.

  Så för att din lilla konspirationsteori ska gå i hamn så måste de som kontrollerar
  telenäten eller vattenverken också kontrollera polis och militär.
  Om så inte är fallet så faller ditt teoribygge samman.

  Säg att alla vattenverk eller telenät skulle vara utlandsägda men stå under politisk
  kontroll genom olika regleringar. Ägarna skulle inte kunna agera fritt utan måste
  följa lagarna.

  För att din teori ska stämma måste du göra troligt att någon form av militärkupp
  kommer att ske. Du kanske har förhandsinformation när detta kommer att ske?
  Kan vara bra att veta så man hinner emigrera.

 84. mararh skriver:

  Jag handlar inte på Lidl, men deras reklam är oslagbar….”Det är synd att hissen inte går ända upp”.

 85. soli01 skriver:

  Ja, detta med en obligatorisk a-kassa är något som skulle ha gjorts för länge sedan. Som det är i dagens läge står det mellan 100.000-200.000 personer helt utanför a-kassan. Nu kommer kanske facket att knorra, men det är bara avslöjande om de gör detta. Sammankopplingen fack-a-kassa är- hoppas jag-ett minne blott. Facket slipper ju en belastning och får inrikta sig på det som de ska göra-tillvarataga sina medlemmars intresse. Det måste väl vara bra för facket eller…..

 86. Kachina skriver:

  Nu svamlar du karrman. I hur många ”liberala” länder lever inte näringslivet i symbios med politiker, militär och polis? Svar= Alla. Se bara på USA. Kärnan i en politikers liv och finanser är symbiosen med näringslivet. Hur tror du annars att vapen- och oljeindustrin hade kunnat få igång kriget i Irak. Samhället har utvecklats i exakt den riktning president Eisenhower varnade för i sitt avgångstal.

  Det är bara en revolution som kan tippa kärran. Militären gör ingen kupp mot den de lever i symbios med.

 87. hillary2 skriver:

  mararh

  Billigt och dåligt inlägg precis som Lidls varor.

 88. Kachina skriver:

  Jag vet inte hur det är tänkt att det skall administreras, men tanken är rätt. A-kassan skall vara obligatorisk.

  Sedan får vi som sagt se, om det ligger en luring dold under mattan.

 89. Kachina skriver:

  Jag undrar jag,….har aldrig sett några blå tabletter. Vad är de till för? Hur kan watson veta att tabletterna är blå och vad de är till för. Är det burken som står på hans nattduksbord?

 90. maverick skriver:

  kachina/kachinka/hillary2/han/hon/den/det/de/anna sjödin/

  Du/ni blir ännu mer patetiska när du/ni försöker er på att debattera med ett FULLBLODSPROFFS som HANS2.
  Din/er dryghet, oförskämdhet, dumhet, fanatism, självgodhet mm mm har avslöjat dig/er många gånger tidigare, senast igår blev det ju platt fall med flera timmars tystnad som följd men ……………. med den vansinniges fanatism börjar du/ni om igen, precis som ingenting hänt.
  HANS2 fullständigt krossade dig/er med sina inlägg – när man sedan ser din/era försök till kommentarer blir man ju på ett riktigt gott humör, du/ni nere i gärdsgårdsserien gör er till ännu större fanatiska åtlöjen eftersom HANS2 med all sannolikhet är en ytterst skolad och slipad debattör.
  Tack HANS2 – denna hastiga titt på bloggen sent ikväll blev en riktig höjdare tack vare dig!
  /mvh M

 91. karrman skriver:

  Problemet i ditt resonemang är att i en demokrati går det att avsätta politiker som
  är i symbios med särintressen. Händer hela tiden. Korruptionen är inte absolut
  i demokratiska stater. Finns olika mekanismer att begränsa korruptionen.
  Rättsstaten är ett sånt instrument. Demokratiska val ett annat.
  Finns också konkurrens mellan olika makteliter som motverkar korruption.

  Allvarligt talat tror jag att mekanismerna att kontrollera korruption är en av de
  viktigaste förklaringarna till att vi har ekonomiskt välstånd i vår del av världen.

 92. hans2 skriver:

  Bästa/e hillary2/kachina

  Jag noterar – utan större förvåning – att hillary2 förnekar att hon även är kachina.
  Jag konstaterar att kachina 08:29 PM försvarar sitt tidigare påstående rörande CB’s brist på livserfarenthet när han var i bosnien fast ursprunget till påståendet kommer från hillary2 05:28 PM. Klart ni är olika personer!

  Du tvivlar starkt på att jag varken är intresserad av svar eller klarläggande. Om jag ber snällt, med mössan i handen och med krökt rygg kan Du då vv informera mig om hur en kravspecifikation på en bra statsminister borde se ut, hur jag kan lära mig mera om vem och hur man – sedan länge – kan mäta en nations stryka och storhet genom dess förmåga att tillvarataga de svagastes intressen samt vilka nationer som toppar denna lista.

  Ah, jag kastar ett löjets skimmer över mig själv. En mycket bra och konstruktiv kommentar. Tack.

  Hur många av höstens väljare har ångrat sig? Ångrat sig därför att de nu förstått att de röstat på nazister? Är det så man skall tolka opinionsmätningar?

  ”lat bidragsberoende”, ”sjuka simulanter” För att någon så yttrat så har jag inte rätt tycka att Du är oförskämd mot majoriteten av svenska valmanskåren. Det var en spännande slutsats!

  ”Banker lever på räntor för utlånade pengar. Räntorna betalas inte av företagaren utan av hans kunder”. Kan jag få lite vägledning? Vilka kostnader på jordklotet betalas inte av slutkunden? De kostnader som stat/kommun står för är fel svar.

  Och så anser hillary2 att Watson69 skall hålla sig borta från bloggen. Watson är en nolla. Skriver korkade inlägg. Mina applåder hillary2. Ett mycket välformulerat inlägg. Logiskt underbyggt med fullständig stringens. Borde även jag hålla mig undan?

  ”Är Du senil gubbe?” till Watson. Ett genialt sätt på att värdigt bemöta en man med andra åsikter än sina egna

  Du vill se om det ligger någon luring i Littorins senaste förslag. Klart det gör. Har Du plötsligt blivit svag i tron?

 93. hillary2 skriver:

  Hans2

  Nu är det dags att dra in hakan. Jag skriver under en signatur men har du som syfte att ge dig på människor är det en gångbar men ful metod att klumpa ihop dem.
  Och du som kallas fullblodsproffs – jag tar mig för pannan….

 94. hans2 skriver:

  Kachina.
  Du har aldrig sett några blå tabletter. och undrar vad de skall vara bra till. Det vet jag! Jag tar en (1) blå tablett varje dag. Proscar heter den. På recept från min urolog. Både han och jag hoppas att jag därmed skall slippa operera min prostata.

  Men så blir jag kundfunderad. Karrman svamlar säger Du. I alla ”liberala” länder lever näringslivet i symbios med politiker, militär och polis. Så kanske det är, men vore motsatsen bättre? ”Det är bara en revolution som kan tippa kärran”. Menar Du att det vore bra med en revolution i Sverige? Kan Du vv utveckla?

  Och så har vi hillary2 med ytterligare ett konstruktivt inlägg. Denna gång med spetsen mot mararh. Mycket välformulerat! Att dräpa såväl marah som Lidl i samma mening innebar en milstolpe i retorikens svåra konst.

 95. hans2 skriver:

  hillary2.

  Ber om ursäkt att jag tjatar, men 3:e gången gillt. Det här med att mäta en nations styrka och storhet som man tydligen gjort sedan länge intrresserar mig. Vänligen berätta var jag kan lära mer om detta.

  Fullblodsproffs? Jag har under mina 64 levnadsår – som alla andra människor – blivit kallad allt möjligt. Vem vet, snart kanske Du klistrar en i Ditt tycke lagom nedsättande etikett i pannan på mig. Som Du gjort mot många andra tidigare i går (klockan har passerat midnatt)

 96. Lena skriver:

  Efter att i alla år ha röstat socialdemokratiskt röstade jag i år på Alliansen. Jag var trött på Göran Persson. Men oj vad man fick ångra sig. Snart visade det sig att Allianzen vill bana vägen för ett låglöneproletariat och att de inte drar sig för att spotta på arbetslösa och sjuka, allt för att inympa överlägsenhetskänslor hos arierna av superiors.

  Och så Carl Bildt… mannen som sabbade Sveriges ekonomi genom sitt klantiga hanterade av bankkrisen 1993. Ja, han kom tillbaka efter några år som styrelseproffs inom tveksamma branscher. Nu är han inte bara kompis med George Soros, utan också med ryska oligarker och regimen i Khartoum. Carl Bildt är en ganska rolig person men den ordentlige skolpojken från Östra Real har hamnat i dåligt sällskap bland nyliberalerna i IDU.

  Ni känner väl till kopplingen mellan nazismen och den de fascistiska extremliberala juntorna i Latinamerika? Det är dit moderaterna vill föra Sverige. Snart får vi det som i El Salvador.

 97. Lena skriver:

  hans2
  Du säger att Kachina förolämpar den majoritet av svenska folket som röstade på Allinanzen när han påpekar likheterna mellan de nya moderaternas logik och utveckligen i Tyskland under 20- och 30-talen. Nja majoritet… hm… har du inte sett opinionsundersökningarna? Folk börjar svänga när de ser att de gamla moderaterna döljer sig bakom de nyas fina fårakläder. Och i bland dem som kommenterar den här bloggen blir det också fler och fler som inser detta.

 98. […] Ekot och uppdrag Att jag har ett rätt brett internationellt kontaktnät som byggts upp under ett antal år framgår i alla fall med […] […]

 99. maverick skriver:

  Så har då kachina/kachinka/hillary2/anna sjödin/ förökad sig själv/a igen! Lena (alianz)
  har blivit till . Återigen genom delning?

 100. Kachina skriver:

  Jag undrar om det ekar i huvudet på vissa Allianz-muppar i den här bloggen. Hur kan ni tro att en självgod besserwisser som jag skulle dela med miga av min eminens med andra signaaturer. Tror ni även att Mästaren av alla självgoda besserwissers, Carl Bildt, låter sin eminens spilla över på andra? :-)

  Jag håller med hillary om bedömningen av Carl Bildt fram till Bosnien. Han var en pojke uppväxt i överklasstunneln, inte torr bakom öronen, utan lyssnade på rådgivare i den ekonomiska hierarkin. Då gick det som det gick. Stora värden bytte ägare. Stora värden övertogs av de med kapital, till struntsummor. Skattebetalarna betala de mellanskillnaden.

  Sedan håller jag inte med hillary om Bildts kvalifikationer som utrikesminister. Jag tycker han har allt som behövs, alla kontakter och egen personlighet. Att han sedan har vissa feltänk i huvudet, hur han använder sina kontakter och om det blir något resultat av allt prat och alla resor, det är en annan sak. Men, helt klart är att utrikespolitik bedrivs bäst utrikes. Sedan får vi se vad som hänt när vi skriver bokslut.

 101. Kachina skriver:

  Förresten, ”mormor” Maggi. Jag måste bara säga. Jag har träffat en tant nära de nittio åren, som både SMS:ar och chattar på Internet med sina barnbarn och barnbarnsbarn.

  Det du, kul!

  (fast den idiotblå högern torde väl få ont i magen av att det måste jobba ihop till hennes pension. Att inte folk har vett att dö i tid)

 102. hillary2 skriver:

  Kachina

  Personlig lämplighet är enligt mig den viktigaste kvalifikationen för en utrikesminister. Den saknar B.

 103. Kachina skriver:

  hillary

  Jag känner inte Bildt, men gillar personen av någon konstig anledning, kanske för att vi har ungefär samma humor. Men, sedan gillar jag inte hans tankeformer och de tänker jag göra mitt för att ändra.

  Maggi

  Visst är det bra med sociala kontakter, men eftersom fler än 50% röstade på Allianzen, är risken stor om jag går ut att jag bara möter asociala element med Z-sinnen, eller kanske till och med en gruppenführer.

 104. sofia L.S. skriver:

  Men, tog du bort min frågande men snälla kommentar Carl Bildt? mvh sofia

%d bloggare gillar detta: