Annat också

Sannolikt blir det KU-utfrågningarna som kommer att intresssera mest under denna dag – det blir säkert intressant – även om det förvisso inte innebär att ingenting annat kommer att inträffa.

I morgontidningarna hittar jag inte en rad om gårdagens långa utrikespolitiska debatter i riksdagen. Inte minst den om Darfur och folkmord tycker jag var viktig.

Synd – men det är så det är. Vårbudgeten dominerade över allt annat.

I dag har Stockholm besök av den tjeckiske premiärministern Mirek Topolánek som är här för att träffa Fredrik Reinfeldt.

I mångt och mycket skulle jag tro att diskussionerna kommer att handla om förberedelserna för det tjeckiska EU-ordförandeskapet första halvåret 2009 och det svenska som kommer direkt därefter under det andra halvåret.

Det handlar om att redan nu börja att förbereda delar av den agendan.

För min del blir det i dag viktigt att ta kontakt med min blivande nye finske kollega Ilkka Kanerva och se när vi kommer att ha möjlighet att träffas. Ilkka är ingen direkt nykomling i politiken, och jag känner honom sedan ett antal decennier tillbaka.

14 Responses to Annat också

 1. bockgaard skriver:

  ANNAT OCKSÅ
  Nu har det ju gått så långt så att ett av de större partierna i landet, som är representerat i många demokratiska församlingar, måste ge sig utrikes för att kunna genomföra sin årsstämma. Det bör väl ligga inom ministern för utrikes ärendens hank och stör?

 2. john81 skriver:

  Synd att interpellationsdebatten igår inte får det minsta utrymme p.g.a vårbudgeten.
  Lycka till idag i KU idag. Se till att inte ha något att dölja så går allt bra :-)

  Intressant att man måste förbereda ett ordförandeskap redan 2½ år i förväg. Det svenska ordförandeskapet kommer väl ganska säkerligen att dommineras av EU-parlamentsvalet.

 3. soli01 skriver:

  Vårbudgeten är litet extra och det kanske inte är så underligt att annat får vika en sådan dag. Det var dock intressant att följa dig på tv.
  Ang det ”bockgaard” tog upp är det bekämmande att ett svenskt parit måste ”fly” till utlandet för att hålla sitt möte.
  Vi har ju mötesfrihet här i landet och jag tycker att någon måste säga ifrån att detta är oacceptabelt.

 4. kruzze skriver:

  Lycka till i KU! Om du fortsätter att vara lika saklig och metodisk som du varit hittills när du svarar på beskyllningar kommer det gå galant. Jag vet ingen politiker som är mer påläst än du.

 5. torsten99 skriver:

  Carl,
  Din styrka är kunskap, saklighet och logik.
  Du kommer att klara Dig galant i KU-förhöret.

 6. ollemunter skriver:

  KU är ju rena farsen. Ni kommer väl ihåg Anders Björk och hans utfall mot Carl Lidbom.
  Likaså KU-förhören mot Lars Danielsson. KU skulle ha skrotats för länge sen. Även Göran Persson har figurerat i KU.
  Att regeringen måste ha lagar som skall efterföljas av ledamöterna är solklart, men att inrätta särskilda domstolar som KU, är enbart larvigt och en önödig utgift för stadskassan.

  Och till torsten99, hur vet du att Carl läser dina kommentarer, han orkar ju inte ens moderera sin blogg.

 7. ollemunter skriver:

  Jag skrev 10:21 likförbannat så är kommentaren klockad 8:21, Carl! du borde ändra tiden på din blogg.

 8. sofia L.S. skriver:

  vad anses om att O Götesson sjukskrivit sig? jag menar han är ju inte sjuk väl, han är väl bara inkompetent och kallhjärtat. Men klassar försäkringskassan det som sjukdom? skall vi betala för en sån fuskare?

 9. smalanningen skriver:

  Ola Götesson ja. En man som knappast kan ha sovit gott om nätterna, och efter hetsjakten (som i viss mån kan vara berättigad) så är nog en sjukskrivning ganska förståelig.

  Vetlanda ligger bara några mil norr om mig, normalt sett en bra kommun med låg arbetslöshet, fungerande integration (som i så många andra mindre smålandsorter)o.s.v. Normalt sett är små orter bättre på att se människors behov, men i det här fallet har det klickat. Och inte bara lite heller. En oerhört viktig väckarklocka för ALLA socialkontor, för gräver man i detta så är det nog inte bara Vetlanda som står för sånt här. Tyvärr.

  Men agera inte mot Götesson enskilt. Det ger mig en otäck smak i munnen av lynchmobb, ”ge folket ett offer!!!”

 10. mararh skriver:

  För den som är intresserad kan ni nu, kl 12.11 svensk tid, titta på KU:s förhör med Carl Bildt på 2:an.

 11. Kim S. skriver:

  Min fråga är kanske självklar för många.

  Men hur påverkar ordförandeskapet i EU (2009) utrikesministerns arbete? Vilka konkreta uppgifter tillfaller en utrikesminister i det läget? Hur påverkar ordförandeskapet Sveriges ställning i utrikespolitiska frågor rent allmänt?

 12. ollemunter skriver:

  Ola Götesson är skapad av det sociala systemet. Det kallas också feghet, för feg och rädd var han, för att ingrippa mot Louises elende.Det skall bli intressant att föja han sjukdomsförlopp.

  På 80- talet började höga och ofta socala chefer sjukskriva sig för utbränndhet., när dom inte klarade jobbet. Långt senare när, också den breda massan började gå i den så kallade väggen, började försäkringskassorna reagera och nu fordrades det rejäla läkarutlåtande för att få ersättning.

  Idag vet vi hur det slutade. Bara man har någon fungerande kroppsdel som kan jobba, så är det arbete som gäller.

  Ola Götesson är sjuk i huvudet och därför så tages det nu hänsyn till honom.

 13. mararh skriver:

  Olle Munter

  Du skriver ”att inrätta särskilda domstolar som Ku är enbart larvigt och en onödig kostnad för statskassan”.

  Ku är inte en domstol, utan ett utskott som enligt Regeringsformen 12 kap 1 § skall granska statsrådens tjänsteutövning och regeringsärendenas handläggning.

  Du kan gå in på Riksdagens hemsida och läsa mer om du är intresserad.

  Med vänlig hälsning

 14. john81 skriver:

  Ola sjukskriver sig enbart för att det utgör en period av mental ”timeout” och möjlighet att fly undan media och folkliga protester. Förhoppningsvis hinner han under denna tid komma fram till att det bästa han kan göra för sin egen skull för för sin kommuns skull är att avgå, och kanske till och med bosätta sig någon annanstans.

%d bloggare gillar detta: