Reformregering

Få torde ha missat att det är en regering på offensiv i de stora frågorna som Sverige har i dag.

I morgon reser alliansledarna runt i Mälardalen och berättar.

Tidningarna rapporterar att vi nu för första gången kan se tecken på att både arbetslösheten och bidragsberoendet minskar samtidigt. Man får gå tillbaka mycket långt i tiden för att hitta en motsvarande situation.

Och det är svårt att tolka det på annat sätt än att en del av de mindre populära åtgärder som sattes in omedelbart efter regeringsskiftet nu börjar att få effekt.

Strukturreformerna fortsätter.

Att förmögenhetsskatten äntligen avskaffas är en nödvändighet. Det talades om det i många år men det gjordes ingenting. Nu förbättras förutsättningarna för kapitalbildning och företagande.

Det ger på sikt klart bättre förutsättningar för bättre tillväxt och fler nya jobb.

Nu ges beskedet om att även fastighetsskatten avskaffas på det sätt som lovades under valrörelsen. Och delvis ersätts av en kommunal avgift.

Allt är viktiga strukturella reformer för ett bättre Sverige – och allt ligger väl i linje med vad som lovades under valrörelsen.

Bara lite tydligare och lite snabbare.

Göran Persson ägnade sig mycket åt att tala illa om andra. Denna regering ägnar sig mest åt att regera.

Och det kommer säkert Persson & Co att tala illa om. Det också.

109 Responses to Reformregering

 1. […] dessa, även om fastighetsskatten inte avskaffas, utan ersätts av en ny fastighetsskatt. “Strukturreformerna fortsätter” skriver Carl Bildt på sin blogg. Jag hoppas att han menar att de kommer att fortsätta […]

 2. grugel skriver:

  Det känns bra att se att du faktiskt kan yttra dig i rent inrikespolitiska frågor.
  Det var ett tag sen sist.
  Jag personligen ser fram emot mer av den varan.

  Dessutom tycker jag att det är utmärkt att du nu gjort att man måste vara registrerad för att kommentera.
  Förhoppningsvis håller det de mest störande elementen borta, om inte annat så väldigt temporärt.

 3. Kim S. skriver:

  Äntligen goda nyheter i den inrikespolitiska situationen. Regeringsskiftet börjar ge frukt. Mot ljusare och ljusare tider och allt längre från socialismen!

 4. olle skriver:

  Nu kan det bli ordning på torpet igen, lycka till.

 5. ollemunter skriver:

  Men, Calle, Alliansen fortsätter ju bara det Göran Persson la grunden till egentligen, eller hur?

 6. john81 skriver:

  Jag delar de åsikterna hos de 5 debattörer som hittills yttrat sig här om att det är mycket bra att man nu måste vara registerad för att få lämna en kommentar på din blogg, detta trots att jag fick byta ID från ”John” till ”John81” :-)

  Jag anser mig vara liberal och röstade på FP, men när det gäller den ekonomiska biten av politiken så har jag – i egenskap av att ej vara särskillt kunnig inom ekonomi – svårt att avgöra vad som är rätt och fel, även ur liberal synvinkel. Du nämnde till exempel att arbetslösheten och bidragsberoendet sjunker. I hur hög grad kan det sägas vara en effekt av den nya regeringens styre under de senaste 6 månaderna, respektive att ekonomin var på uppåtgående redan innan maktövertagandet? :-)

 7. napoleonsvensson skriver:

  Bra Carl Bildt! På snart sagt alla områden gör Alliansregeringen succé! Ni är ett färgstarkt och handlingskraftigt gäng!

 8. alfaray skriver:

  Ursäkta Carl, bidragsberoende? Vilka bidrag finns det, förutom bidrag till företag, barnbidrag och socialbidrag? Vem är det som är beroende, företagen eller privata?

  Jag gillar inte tonen i det här inlägget. Som om du kommit från ett ”kick-off” möte på den extrema högerkanten. Lite ”stubborn” Heydrich över det.

 9. smalanningen skriver:

  Jag gillar verkligen att alliansledarna åker ut i verkligheten på det här viset. Det gör mig alldeles varm om hjärtat, det är precis sånt här som ska till – ofta – för att politikerföraktet ska minska.

  Avskaffandet av fastighetsskatten är också helt i sin ordning. Nu kan t.ex. en ensam pensionär bo kvar i sin villa vid havet, och endast skatta vid försäljning. Det är precis så det skall vara.

  Och tack också för registreringsfunktionen. Kan tillägga för de som kanske undrar hur man skaffar ett konto: Gå till http://www.wordpress.com (som den här bloggen ligger under) och sätt upp ditt egna konto (du måste ange en korrekt e-mailadress då en aktiveringslänk skickas dit).

 10. watson69 skriver:

  alfaray

  Har du svårt för att Bildt talar fakta.
  Bidrag är bidrag hur man än föröker vänd på det.
  Avksaffandet av förmögenhetsskatten och fastighetsskatten är bra.
  Även om jag inte berörs för mitt hus får ungefär samma avgift som jag har nu eftersom taxeringsvärdet inte är så högt när man bor på landet., och någon förmögenhet har jag inte. Men det är principen. Varför ska man betala skatt på redan skattade pengar.?

 11. lillianmacken skriver:

  YES!!!
  Äntligen avskaffas fastighetsskatten! Och jag håller fullständigt med, det är ett handlingskraftigt gäng vi har i topp.
  När förändringar införs som av många anses vara försämringar är det inte alltid så lätt att förklara och försvara som aktiv moderat. Man försöker så gott man kan och hoppas att tiden får utvisa att det var de rätta åtgärderna. Och det är ju precis vad som hänt, tack för det!
  Och nu föstår jag varför det inte är så många kommentarer längre… jag håller med ovanstående ”talare”, ett bra drag.

 12. alfaray skriver:

  watson99

  Jag har svårt att tro att någon kan bli beroende på barnidrag eller socialbidrag. De går knappt att leva på. Däremot vet jag företag som är beroende, helt lever av, lönebidrag. De provanställer i sex månader medan a-kassan betalar lönen. Sedan duger inte den anställde och man tar in en ny med lönebidrag.

  Jag förutsätter att en erfaren politiker som vår utrikesminister vet skillnaden på utbetalningar för försäkringar (sjuk&pension) och utbetalningar till bidrag. Jag kan ha fel, för inlägget speglar mycket av Goebbles/Timbros arbete att förändra värde och innehåll av vissa ord.

  Det gick bra för Allianzen, de framstod närmast som mänskliga, så länge som Reinfeldt höll käft och Bildt höll sig till utrikespolitiken, men så snart han yttrar sig om inrikespolitik framträder den dolda agendan, ett samhälle som bygger på en ”arisk ras”, en ekonomisk elit som med den makten skaffar sig ett intellektuellt och kunskapsmässigt överläge.

  Ni som tror att det är rätt, skall komma ihåg att den mest explosiva utvecklingen i människans historia har skett mellan 1920 – 2000. En tid då samarbete och broderskap dominerade på bekostnad av egoism och individualism. Egoism leder inte till utveckling, utan till separation och osund konkurrens.

 13. lillianmacken skriver:

  alfaray
  Snick snack! Jag har varit aktiv moderat i ett antal år och stämmer inte alls in på din beskrivning. Och det är inte för att jag är dum och inte vet vad moderaterna står för som jag röstar moderat! En fruktansvärt hafsig gereralisering, som du inte är ensam om att göra. Tröttsamt!

 14. alfaray skriver:

  lillianmacken

  Du som varit moderat i flera år, tala om för oss vad Bildt menar med bidragsberoende.

  Jag har hört er säga att norrlänningar är bidragsberoende, men när vi vill göra oss fria från storsvensken, dra gränsen vid Dalälven, för att leva på våra naturtillgångar, säger ni nej.

 15. watson69 skriver:

  alfaray.

  Om ingen är beroende av bidrag, då kan vi väl lika gärna ta bort det! Eller?
  Alfaray. De gick till val på att avskaffa både förmgenhets- och fastighetsskatten.
  Vad är det för dold agenda då?

 16. napoleonsvensson skriver:

  Man behöver inte läsa speciellt länge för att förstå att ”alfaray” är Kachina eller Kachinka.

 17. Kim S. skriver:

  Alfaray (f.d. Kachina)

  Låter som om du påstår att vi inte har några som är bidragsberoende i det här landet? Har lite svårt att förstå ditt resonemang. Förklara gärna.

  Sossarna har bidragit till att vi har ett bidragsberoende i det här landet i en mycket stor utsträckning. Politikerna har bildligt talat kastat fisk till folket och gjort dem beroende av det. I stället försöker alliansen lära folket att fiska själva och göra sig självförsörjande. Är inte det sund politik?

 18. alfaray skriver:

  watson69

  Bor du i en bunker? De brukar göra det, åtminstone i en virtuell bunker, de EQ-befriade Allianz-skallar som med ett förtjust leende brukar hävda att socialbidraget skall bort och att de människorna får leva i rännstenen, hungriga och,…….farliga.

  Naturligtvis var det fel av mig att säga att de inte var beroende. Det är de, det är därför de får det. Det jag reagerar på är ert sätt att uttrycka er och nedvärdera dem, framkalla skuldmedvetandet som om de försatt sig i den situationen medvetet och utnyttjar systemet. Samma skuldmedvetande ni väcker hos de arbetslösa som anses vara skuld till att de är arbetslösa och sjuka som anses vara skuld till att de är sjuka och belastar samhället. Jag såg idag att det finns 6 200 lediga jobb(främst högskolekrav),……och antalet arbetslösa ligger väl fortfarande på en sådär 250.000

 19. lillianmacken skriver:

  alfaray

  En del förnuftiga ord i frågan har redan skrivits från andra kommentarer ser jag.

  Du nämner ett beroende själv: lönebidrag. Du tar själv upp de dålig sidorna då företagen utnyttjar detta på fel sätt. Det är ju inte så det var tänkt men det är så det kan bli. Hur känner sig den som får gå då bidragstiden är slut? Utnyttjad kan nog vara ett ord som kan dyka upp. Då är det bättre att göra det lättare för företagen att anställa ”på riktigt” så att den som arbetar får ett riktigt jobb och en riktigt lön. Om de då får ha kvar lite mer i plånboken blir det lättare att leva på sin lön, istället för att få lite allmosor från storebror i form av bostadsbidrag.

  Om företagen får det lättare att anställa kommer fler arbetslösa att komma in i arbete, ett ”bidrag” till.

  Och vaddå dold agenda? Moderaterna och Alliansen var ganska tydliga i sitt budskap i valet. Sänka a-kassan, löneavdrag, fastighetsskatten måste göras något åt, tillsammans med andra punkter som man var väldigt noga med att föra ut. Det ligger inte någon baktanke om klassamhälle och en elit bakom det.

  Jag tror att din konspirationsteoriådra får ta över en hel del i resonemanget. Det är inte adeln mot bönderna längre. Det var ganska längesedan, samhället har förändrats.

 20. watson69 skriver:

  alfaray

  Jag frågade DIG om bidragen skulle bort eftersom du klumpigt nog påstod att ingen var beroende av dem.
  Du svarade själv på frågan.
  Tyvärr är ju även folk som jobbar beroende av bidrag eftersom så mycket går i skatt.

 21. watson69 skriver:

  alfaray

  Man undrar ju vad du gjorde under valrörelsen eftersom du inte fått in alliansen budskap.
  Var du på Kuba månne?

 22. Kim S. skriver:

  Naturligtvis så ska vi ha bidrag och försäkringar som hjälper människor tills de får ett arbete, men nivån på ersättningen kan diskuteras. Det handlar inte om att avskaffa det.

  Jag har aldrig hört någon säga att socialbidraget eller a-kassan borde tag bort så att folk får leva utan tak över huvudet som du klart och tydligt påstår!

  Svårt att ta dig på allvar när du påstår sådant helt utan belägg för det du säger. Jag föreslår att vi antingen lägger ner diskussionen eller börjar föra talan sakligt och korrekt.

 23. lillianmacken skriver:

  watson 69 :-) Ja, man kan undra!
  Jag var inte säker först men nu är det bekräftat: kachina slant emellan inloggningspassagen :-)

 24. alfaray skriver:

  Kim S

  Förklara gärna vilka fiskar sossarna kastat till folket? Du, om någon måste väl veta vad du menar.

  Visst, de gick till val på att ta bort de bägge f-skatterna, men kom ihåg att Norrland valde inte den här regeringen. Här fanns en stor majoritet för den andra linjen. Alltsedan talet om den bidragsberoende norrlänningen kommit upp, har det uppstått en växande rörelse i Norrland som vill dela landet vid Dalälven. Ni behöver inte bekymra er för vår försörjning. Vi är ca 1,1 miljon, vi vet hur mycket vi producerar och vi har japanska miniräknare. Vi kan med lätthet se vilken väg pengarna rinner ut och vad som kommer tillbaka, i form av ”bidrag”.

  Lättare att få jobb? Visst, vi gör på samma sätt som Bush, där 50 miljoner står utanför de sociala försäkringarna som här betalas av toppen på lönen, men där skall betalas av nettot av lönen. Ett system som skapar de klyftor ni eftersträvar. Den politik ni vill införa fanns redan på 1700-talet, ända till adelns huvuden råkade ramla ner i flätade korgar.

 25. watson69 skriver:

  alfaray

  Ja, men då får väl ni norrlänningar betala fastighetsskatt och förmögenhetsskatt om ni vill det . Fattar du inte att med det gamla systemet så betalar du ev. mer i skatt för ditt hus under din livstid än vad det kostade när du köpte det. Är det vad du kallar rättvist?
  Nä, du får helt enkelt begära att du vill betala fastighetsskatt för ditt hus om det gör dig gladare.

 26. alfaray skriver:

  Kim
  Jag trodde att en man av din bildning skulle förstå bildspråk. Ingen bor längre i rännstenen. Jag har gett Allianzen beröm för en sak, garantin om tak över huvudet.

  Men, för låga ersättningar skapar bara kriminalitet. Den politik Allianzen för är en exakt kopia av Bush och Latinamerikas. Den kan inte ge annat resultat.

  Det krävs ett stort mått av tunnelseende för att inte se det och till lillianmacken kan jag bara säga att ”i de blindas rike är den enögde inte kung,….utan byfåne”.

 27. alfaray skriver:

  Glömde en sak.

  Ersättningarna från f-kassa och a-kassa får inte vara så låga att det innebär att en människa i 40-årsåldern som blir arbetslös i ett år eller sjuk mer än sex månader, måste börja om från början, kanske varje decennium tills han dör.

 28. alfaray skriver:

  watson69

  Carl Bildt säger att utrikespolitik bäst bedrivs utrikes. Då bör han ställa kosan mot Norrland för att inleda förhandlingarna om en delning. Vi är trött på er söder om Dalälven och ni vill väl inte tvinga oss kvar i ett äktenskap som sedan länge är iskallt och förbrukat?

 29. Kim S. skriver:

  Vet inte om jag ens orkar kommentera ditt sludder.

  Men ok, de fiskar som kastats ut är överdrivet höga socialbidrag och a-kassaersättningar. Egentligen allt som gör att vissa kan sätta i system att leva på samhällets bekostnad till minimal insats från sin egen sida. Sådana människor kallas för ”samhällets parasiter”. De tar näring utan att själv tillföra någonting.

  Nu menar jag inte att generalisera. Jag kritiserar bara det system som sossarna haft. Den som verkligen behöver bidrag tillfälligt för att klara sig igenom en period av arbetslöshet eller en längre tids sjukdom ska givetvis få hjälp. Men det är nivån som kan diskuteras.

  Det ultimata syftet är inte att skapa klyftor. Det är där sossarna är helt insnöade. Det är bara ett löjligt argument emot det borgerliga för att de inte har något bättre att komma med.

  Syftet är i stället att göra så många som möjligt självförsörjande i det här landet för att verkligen skapa en ”hållbar tillväxt”. Det uttrycket säger mycket. En hållbar ekonomisk tillväxt på lång sikt är det alliansen håller på med. Vägen må vara svår bitvis, men det är värt det. Tålamod!

 30. watson69 skriver:

  alfaray

  Som alltid så gör du dig till språkrör för alla, i detta fall alla norrlänningar.
  Men jag är inte förvånad, du tror du är Jesus. Har du provat om du kan gå på vatten?

 31. lillianmacken skriver:

  alfaray-hoppsan, här hade vi en som var ovanligt upplyst! Eller….?
  Till Kim S och watson 69- jag kan bara hålla med!

 32. alfaray skriver:

  Kim

  Tyvärr, du argumenterar med vanlig Jante-logik. Vilka är de ärliga och vilka är parasiterna? Det handlar om individer. Du kommer inte åt parasiterna genom att sänka ersättningen för alla så mycket att tillvaron raseras efter ett års arbetslöshet. Det är bara med kontroll, utan att skapa Moment22-direktiv, som man kommer åt parasiterna.

  Mer än 50% av norrlänningarna valde ”den andra” regeringen, så jag ensam utger mig inte för att vara språkrör för norrland. Valresultatet gör det.

  Sedan kräver jag att en erfaren politiker som Bildt inte snackar skit om folkgrupper. Persson snackade skit om sina kollegor, men om Bildt en gång till tar ordet bidragsberoende i sin mun, vet vi att han särskiljer en grupp och förödmjukar den.

 33. watson69 skriver:

  alfaray

  Men mer än 50% är väl inte hela Norrland.
  Som jag säger. Skriv till regeringen och be dem öppna ett bankkonto där ni som vill betala förmögenhetsskatt och fastighetsskatt kan göra det.

 34. Kim S. skriver:

  Alfaray, ditt tunnelseende upphör aldrig att förvåna mig. När man tror att du äntligen börjar förstå så kommer du med något ännu löjligare.

  Huvudsyftet med sänkningar i a-kassan eller socialbidraget är naturligtvis inte för att röka ut parasiterna ur sina hålor. Det är ju inte det det handlar om. Det är bara en positiv bieffekt av det hela. Som jag skrivit ett antal gånger så är det för att skapa en hållbar ekonomisk tillväxt och också för att göra människor självförsörjande.

  Antingen så driver du med mig eller så har du missförstått på riktigt. Jag hoppas på det förstnämnda.

 35. watson69 skriver:

  alfaray

  Annars får du påverka ditt landsting eller din kommun att höja skatten så du får betala mer till just din del av landet.
  Bra ide va?

 36. larswesterfur skriver:

  alfaray,
  Jag har bott i Norrland de 29 första av mina 30 år och jag älskar det, men blir alltid lika trött på det gnäll som finns där!

  Hur många av de som röstar på vänsterblocket tror du egentligen röstar på grund av politiken och hur många röstar ”rött” av gammal tradition?

  Tror du fördelningen är lika på högersidan?

  Angående Jante så är det socialdemokratin som bygger på denna?
  Du (individen) ska inte tro att du är något.
  Du (individen) ska inte tro att du vet mer än vi (folket).
  Du (individen) ska inte tro att du duger till något.

 37. Kim S. skriver:

  Larswesterfur. Intressant kommentar. Kul dessutom att det kommer från en norrlänning.

  Det är där uppe i norr som många äldre sitter och poströstar rött av ren gammal vana. Man har ju även hört talas om fusk i samband med valet där gamlingar på äldreboenden får sina röstsedlar förväxlade (inget personligt mot norrland). Det förekommer tyvärr mer än man tror.

  Din beskrivning av ”jante” är precis så det bör definieras!

 38. Kim S. skriver:

  Så gott folk. Nu är lunchtimmen slut. *roger out*

 39. larswesterfur skriver:

  Kim S,
  Man ska nog vara försiktig när man talar om fusk. Om det är satt i system behöver det inte nödvändigtvis vara enbart på den ena sidan… och troligtvis inte bara i norrland heller.

 40. Kim S. skriver:

  Självklart har du rätt i det du säger. Inget illa om norrland. Den slags valfusk förekommer i hela landet. Borde ha förtydligat det från början. Och visst förekommer det på båda sidor.

  Skrev det bara för att provocera lite. Kanskte inte så uppskattat. Ber om ursäkt till alla som tog illa upp.

 41. alfaray skriver:

  watson

  Läsförståelse? Kanske du skulle gå till ABF. Jag skrev ”50% av norrlänningarna förstår du vad det betyder?

  Kim

  ”Huvudsyftet med sänkningar i a-kassan eller socialbidraget är naturligtvis inte för att röka ut parasiterna ur sina hålor. Det är ju inte det det handlar om. Det är bara en positiv bieffekt av det hela. Som jag skrivit ett antal gånger så är det för att skapa en hållbar ekonomisk tillväxt och också för att göra människor självförsörjande.”

  Är du dum på riktigt, eller låtsas du bara. Åtgärden röker inte bara ut parasiterna, det ”tar död på” hela gruppen. Man får inte ekonomisk tillväxt genom att sänka köpkraften i samhället. För låginkare är köpkraften plus minus noll efter skattesänkningen och minus för de som jobbar halvtid. Det är först vid inkomster över 30′ som det börjar bli ett netto och gruppen som är däröver är för liten för att ge tillväxt.

 42. watson69 skriver:

  alfaray

  Men fortfarande är väl en över 50%= 100%
  De andra procenten som röstade på alliansen då och hjälpte dem att komma till makten? Räknas inte de.
  Som jag säger till dig ”kommunisten” så gå till ditt eget distrikt och propagera för höjd skatt där du bor.

 43. watson69 skriver:

  alfaray

  Sen väntar jag fortfarande på ett svar varför du anser det rättvist att man ska betala skatt på redan skattade pengar.

 44. lars skriver:

  watson69,
  Jag tror inte alfaray, aka Kachina, är kommunist. Hans argument är inte kommunistiska.

  Och alfaray, lika lite är Alliansens argument är nazistiska.

  Ni behöver inte driva det längre.

  /lars aka larswesterfur

 45. watson69 skriver:

  Fick till en lustig mening
  Menar att fortarande är väl inte över 50%=100%

 46. Kim S. skriver:

  Alfaray. Det tar inte död på hela ”gruppen”. Regeringen har nog lite mer ansvarskänsla än du tror.

  Du är för trångsynt. Se det hela i ett större sammanhang. Du är fortfarande fast i att tala om bidragsberoende. Det är inte meningen att någon ska behöva leva på sos resten av sitt liv som du verkar tro. Målet är att sysselsätta så många som möjligt för att skapa tillväxt. Det är smärtsamt. Man måste finansiera och satsa pengar på det som på sikt ger den största nyttan.

  Angående köpkraft. du bör nog sätta dig in i saker och ting lite mer innan du yttrar dig. Fler som arbetar och tjänar med pengar bidrar till att köpkraften ökar.

  Förstår att det är svårt för dig att se det eftersom du är helt fast i sossetänket. Bidragsberoendet måste bort, förstår inte du det?

 47. watson69 skriver:

  lars

  Han kan ju knappast vara sosse heller.
  I så fall är det partiet på väg mot ruinens brant.

 48. Kim S. skriver:

  Alfaray. Låt oss vända på frågan. Varför tror du att alliansen vill se sänkta bidrag? Är det i ont syfte? Är det för att skada folket? Är det för att de villa att köpkraften ska minska? Är det för att skapa ett klassamhälle? Är det för att ta död på folk?

  Bara nyfiken på hur du ser på saken när vi vänder på frågan. Försök att sätta dig in i deras situation en liten stund och motivera varför det skulle vara ett smart drag att göra de förändringar som gjorts.

  Risken är att du själv kommer att byta parti, men den risken klarar du väl av?

 49. alfaray skriver:

  Kim S

  Jag har sett din hemsida. Jag förstår dig. Jag växte själv upp i samma religiösa ”rum” som du befinner dig i nu. Självgodhetens Tempel, där man ser varje grand i den med lägre social status öga, men inte bjälken i sitt eget öga. Min far var liberal kyrkopolitiker och kyrkvärd och jag hade ”förmånen” att se när kyrkan skulle bygga hur vänskapskorruptionen glödde bland de borgerliga byggmästarna, de allra heligaste som satt längst fram i kyrkbänken. Jag hade kraft att ta mig ut. Gör det du också. Jag ser även på dina bilder att det som stömmar ur dig är inte Guds ansikte, utan en odräglig självbelåtenhet som man bara kan uppnå genom att förtränga vetskapen om sin egen själviskhet.

 50. lars skriver:

  alfaray,
  Du har fortfarande inte besvarat mina frågor.

 51. alfaray skriver:

  Kim

  Om vi vänder på frågan. Allianzens avsikt är att skapa ett samhälle För Superiors som tar sin näring ur samhällets bas, The Inferiors. Det är det historiskt äldsta receptet, om vi kan kalla det ondska vet jag inte, men det ligger närmast våra djuriska instinkter, inte våra mänskliga egensskaper.

  Hur du kan vara så dum att du tror att de åtgärder som utförs kommer att gynna mer än en bråkdel i samhället, övergår mitt förstånd.

 52. Kim S. skriver:

  Jaha, nu är vi inne på att förolämpa och göra personliga påhopp. Kul att du visar vem du verkligen är och vad du står för. Det säger mer om dig själv än alla andra inlägg du skrivit hittills på alla trådar.

  Att du sedan också ger dig in på att kommentera hur jag ser ut och vad du säger dig uttyda genom att se en bild visar bara på vilka snabba slutsatser du drar.

  Jag är faktiskt inte intresserad av denna slags pajkastning. Någonstans sätter en vettig människa en gräns. Den har du överskridit.

 53. watson69 skriver:

  alfaray

  Med vänskapskorruption menar du väl även det som socialdemokraterna och facket står för? Ger kompisar inom partiet och facket fina jobb.
  Ett fack ska inte vara partibundet , men det är precis vad LO och deras underfack är.
  Vi som inte röstar på sossarna får betala bidrag till partiet med våra medlemsavgifter.
  Går man på facklig kurs, blir man hatad av kursledarna om man röstar borgerligt.
  Där är det rättning i ledet som gäller.
  Helst ska man inte tänka själv.

 54. watson69 skriver:

  alfaray

  Vad håller du på med?
  Tycker faktiskt du ska be Kim om ursäkt

 55. lars skriver:

  watson69,
  Mycket bra poäng!

 56. alfaray skriver:

  Kim

  Du stjäl tid från din arbetsgivare. Måste jag påpeka det för en rättskaffens människa som du. Jo, du har rätt. Jag är otrevlig mot odrägliga människor. Vi diskussion får avslutas här.

 57. alfaray skriver:

  Vad jag sysslar med. Jag är oförskämd och tar till personangrepp. En del förtjänar det.
  Kim har ju påstått att jag är mindre tillräknelig, så när det gäller personangrepp har vi uppnått remi.

 58. Kim S. skriver:

  Alfaray, det här är det sista jag tänker skriva till dig på den här bloggen. Du säger alltså att alliansen är någonting som du överväger att till och med kalla för ren ondska. Du menar att alliansens ideologi tar avstånd från mänskliga egenskaper.

  Det var faktiskt allt jag ville veta från dig. Jag tänker inte förnedra mig till att kommentera ytterligare på den punkten.

  Jag föraktar socialism, men erkänner att de allra flesta människor i grund och botten drivs av en inre övertygelse om att det man gör är rätt. Jag håller inte med sossarnas politik, men jag respekterar dem såsom kännande människor som agerar enligt sin övertygelse. Jag ser inte dem som några onda människor. Det är långt mellan att inte hålla med och påstå att något är i gränstrakten av ren ondska.

 59. watson69 skriver:

  alfaray

  Folk som inte tycker som du är ofta odrägliga i dina ögon.
  Har du alltid haft den symtomen?

 60. smalanningen skriver:

  Ordet ”bidragsberoende” behöver man väl inte förklara, det hör man väl: Beroende av bidrag. Varken mer eller mindre.

  Och det är rent ut sagt ett jävla tjat från alla att det pågår en jakt på bidragstagare. Som tur är förstår de allra flesta att det inte är människan bakom man vill åt utan själva utbetalandet av bidraget, något som det ALLTID borde vara en jakt på. Är en människa beroende av bidrag är det något som är fel. Inte på människan som behöver bidraget utan kommunen, företagandet, lönenivåerna – ja allting annat. Det är det som med kraft måste bekämpas. Det är det som är den allra viktigaste delen, och det var också där som socialdemokraterna tappat visionerna och idéerna.

  Och då undrar ni kanske hur jag får ihop logiken med sänkta ersättningar, och jag svarar direkt: Det ska alltid, alltid, alltid löna sig att ha en anställning framför t.ex. jobbsökandeaktiviteter. Jag har sett med egna ögon hur folk medvetet låter bli att ta jobb (trots att de vet att de kan få ett) på grund av att de tjänar mer pengar på att stanna hemma, och med tanke på att de här människorna i regel har det svårt så har man inte kunnat klandra dem. Jag vet själv hur det känns att ha minus på kontot inför varje lön, även om så inte är fallet nu längre.

  Men att acceptera att det är så, det är riktigt, riktigt fel. Om vi vill ha ett land med låg arbetslöshet och god välfärd åt alla – oavsett inkomst – måste vi sätta upp vissa regler. Vi kan inte acceptera att folk gömmer sig i sin lägenhet och lever på ett kuvert från staten varje månad. Det är ett misslyckande. Kan man jobba så ska man. Det är bra för alla, och allra bäst för individen själv.

  Att resonera som alfa-betaray är att sticka ner huvudet i sanden och inte vilja se verkligheten som den är – kall och hård. Och fortfarande – FORTFARANDE – hör man bara gnäll över sänkta ersättningar från det hållet och inte något som helst konkret hur man vill hjälpa människor i utanförskap istället!

  Mycket opposition, lite hjärna (och hjärta).

 61. Kim S. skriver:

  Smålänningen. Håller med helt och hållet.

 62. lillianmacken skriver:

  Alfaray- nu gick du lite för långt. Att gå till personangrepp är lågt.
  Intressant att du inte har mer än ett alias men går in på andras bloggar i din kamp att smutskasta. Varför har inte du en hänvisning och ett fullständigt namn? Är du feg? Vågar du inte stå för vad du tycker utan döljer dig bakom anomymiteten?

  Synd att inloggningen inte ränsade bort människor som inte vågar stå för vad de säger genom att framträda med namn och mail alt. blogg. Nu får du inte en minut mer av min tid i fortsättningen.

 63. watson69 skriver:

  Att man kan slänga ur sig något dumt ibland är helt okej, men detta personangrepp gick verkligen över gränsen.
  En ursäkt vore på sin plats.

 64. alfaray skriver:

  Suckk

  När skall ni fatta att ni tänker i tunnlar. Frågan om att någon inte vill ha jobb har inte med saken att göra. De är fragment i utkanten som vi inte skall bygga smhällsnormen på.

  Sedan måste vi fullfölja varje tanke. Varken vi, regeringen eller EU vill ha lägre arbetslöshet än 4%. Vi är nästan där nu och fortfarande står, enligt moderaterna,över 1,3 miljoner utanför arbetsmarknaden. Vad skall vi göra med dem? Om de skall leva, på vilken nivå skall de då leva? (Vår ekonomiska modell bygger på 4% arbetslösa, därunder skenar inflationen iväg och inflationsmålet är numera det viktigaste.)

  Nej, jag tänker inte be Kim om ursäkt. Jag har växt upp i exakt den miljö han nu befinner sig. Jag vet exakt vilka värderingar och åsikter som finns i det ”rummet”. Jag uttryckte mig rått, men ofta hjälper bara att de får ”blaffan” rätt i ansiktet, om de skall börja se efter och granska sig själva.

 65. alfaray skriver:

  lilianmacken

  Kachina och alfaray existerar bara i cyberspace. Carl Bildt och wordpress har mina personuppgifter. Det finns politiker som vet att jag är Kachina, men respekterar de att han existerar bara i cyberspace. Därför pratar vi aldrig politik när vi möts IRL.

  Det räcker med att de som nu vet,…vet vem jag är.

 66. watson69 skriver:

  alfaray

  Jag tror ingen förväntade sig att DU skulle be om ursäkt, så det kommer inte som en överaskning. Jag tyckte bara det var på sin plats att försöka få dig att göra det.
  Du har väldigt lätt för att generalisera. Gör du alltid det. Träffar du en dryg dansk, anser du då att alla är sådana.?
  Det kanske är dags att du själv granskar dig i spegeln.
  Jag väntar fortfarande på att du ska svara på mina tidigare frågor.

 67. betaray skriver:

  Vänstern kommer alltid att ha ett retoriskt övertag, för vi kan förstå herrarnas falska medvetande. Men Högern har i utsugningssyfte förvandlat oss till Inferiors. De har intresse av detta för att kunna parasitera på vårt arbete och leva kvar på samhällets topp. För att motivera detta skapats en delvis omedveten ideologisk överbygnad som dehumaniserat oss, eller ser reducerat oss till obildade, lata etc. i. Denna struktur finns i alla samhällen och har sin givna analogi i förslavandet av den svarte mannen och tyskarnas önskan om ”lebensraum” för den ariska rasen. (Det är detta alfaray har fattat.)

  På grund av denna dehumanisering lever inte högerfolk och borgare sig in i vår situation och de har därför inte tillgång till vårt medvetande. Vänstern lever sig dock hela tiden in i borgarklassen, som den inte deshumaniserat, utan bara (med rätta) hatar. Vänster har därför tillgång till säga bådas medetande, och Vänstern omsluter ert medvetande i vårt. Och det är därför vänstern alltid har ett retoriskt övertag, något som ytterst har att göra med att man står på moralens sida.

  Det är bra att alfaray öser ur sina erfarenheter till att försöka förstå er. Det kan öka även er medvetenhet och moral så att ni byter parti!

 68. alfaray skriver:

  watson

  Vänskapskorruption finns inom all politik, från längst till vänster till längst till höger, utan undantag och i likvärdig omfattning.

  Generalisera gör man om man ser en som inte vill ha arbete och dömer alla arbetslösa, genom att exv. sänka ersättningen till 64% när det finns 6.200 arbten, mest för högskoleexamen, och 250.000 arbetslöa. At då säka ersättningen, är man antingen dum eller illond.

  Jag generaliserar inte när jag dömer Kim. Jag kan det ”rummet” utan och innan, känner igen tankeformerna och ser att Kim dansar i samma rytm. Rådet är att han bryter sig ur och lär känna världen som den är.

 69. alfaray skriver:

  Därmed håller jag med, betaray. Suveränt bra beskrivet.

 70. watson69 skriver:

  betaray

  Du glömde nog förslavandet i vänsterländerna?
  Där låter man inte ens folket tänka själva, för då åker de in i fängelse. Har du missat det?
  Vänsterfolk drivs ofta av avundsjuka.
  Kan jag inte få den bilen så ska jag fan i mig se till att han inte får nån heller.
  Det är vänsterns melodi.
  Problemet med er vänsterfolk är att ni tror att vi högerfolk är rika borgare.
  Jag själv är en helt vanlig knegare inom industrin som både varit utan arbete och varit sjukskriven.
  Retorik är precis det enda vänstern har, när det kommer till praktik så fungerar det inte så bra

 71. winu2babe skriver:

  alfaray/betaray/kachina/katchina

  Vilken växelsång som praktiseras. Jättenäpet!

 72. Kim S. skriver:

  Personer som anser att någon befinner sig i ett visst ”rum” och tror sig veta allt om en annan person är synnerligen naiv. Generalisering är mycket farligt. Vi har sett hur några här inne gjort bort sig fatalt!

  Kan inte annat än att tycka synd om dem.

 73. Kachina skriver:

  Den som har kunskap om de psykosociala ”rummen” behöver inte se den andre för att känna honom. Mönstren, tankarna, åsikterna är ganska likriktade i ”rummet”. I ”Självbelåtenhetens Tempel” gror dubbelmoralen och en nedvärderande syn på de, i tempelherrarnas ögon, socialt mindre värda.

 74. watson69 skriver:

  Kachina

  Det är ju du som har en nedvärderande syn.
  Självbelåten, det ordet passar ju in på dig.
  Du är för egenkär för att se det bara.
  Som jag sa, kan du gå på vatten?

 75. Kachina skriver:

  watson

  Visserligen är jag gammal, men inte 2000 år. Dessutom gick jag på 60-talet ut i Genesarets sjö. Jag sjönk. Det torde väl bekräfta att jag inteär Jesus, så du kan sluta grubbla.

  Grubbla istället på denna Påsk-ekvation.

  Faktor 1. Vi vet att vi inte vill ha lägre arbetslöshet än 4%, vilket är nästan på tiondelen det vi har.

  Faktor 2. Vi vet att vi idag har ca. 6.200 lediga jobb, det flesta med högskolekrav.

  Faktor 3. Enligt moderaterna står 1,3 miljoner utanför arbetsmarknaden.

  Detta betyder för mig att om man i ett läge då Sverige skär guld med täljkniv, sänker pensioner och försäkringsersättningar för den gruppen till 60-64%, gör man det för att man helt enkel är dj-igt OND.

  Får du något annat svar ur samma ekvation?

 76. torsten99 skriver:

  Kachina, eller alfaray mm…
  Skit in, skit ut. Stoppar man in fel faktorer i en ekvation, får man bara ut skit.
  Gör man det medvetet som Du gör kanske man är ond.

 77. Kachina skriver:

  torsten99

  Vilka faktorer är det som är fel och vilka skall det vara?

 78. watson69 skriver:

  Kachina

  A-kassan är som följer
  Dag1-200= 40 veckor: 80%
  Dag 201-300= 20 veckor: 70%
  Dag 301- 65%

  Den högsta dagsersättningen är 680 kr vilket är dryga 10 000 efter skatt. Inte så illa.
  Hoppen mellan 80-65 behöver inte betyda att det blir någon minskning.
  Procentsatsen x din gamla lön

 79. betaray skriver:

  Torsten menar nog att arbetslösheten är högre om man räknar in alla som är i s.k. åtgärder eller annat utanförskap. Torsten menar att vi har långt kvar till 4% arbetslöshet. Sedan kanske premissen om att 4% arbetslöshet är ideal kan ifrågasättas?

 80. betaray skriver:

  Sedan vill jag protestera å det bestämdaste mot att jag skulle ha glömt vänsterdiktaturernas förslavande. Där föraktades också människan, men inte i relation till en elit av Superiors, utan i relation till en IDÉ om ett framtida utopiskt samhälle som man aldrig lyckades realisera. De styrande skodde sig också på detta, och blev väl delvis en sorts Superiors. Dessa totalitära stater gjorde misstaget att inte kombinera sin samhällskritik med respekt för individen och mänskliga rättigheter. Man var heller inte främmande för våldsanvändning och med tiden blev Sovjet en riktig militärstat. Jag tror också att alfaray/kachina håller med mig om detta. Denna analys av vänstertotalitarismen motsäger dock inte min analys av hur Superiors uppdelar och kontrollerar människor. Man kan inte komma ifrån detta utan att försvära sig till demokratisk socialism, precis som jag tror att alfaray gör.

 81. Kachina skriver:

  Precis betaray, jag är med till 100%

  Ytterligare en Påsk-ekvation till högern.

  Om ett företag har sådant överskott att det kan dela ut 10 miljarder i bonus. Vilka skall ha bonusen;

  Direktörerna eller Kunderna?

  Motivera svaret. Att direktörerna lyckats lura kunderna att betala för mycket, är inte ett svar som motiverar bonus. Det motiverar hellre fängelse för bedrägeri

 82. watson69 skriver:

  Betaray

  Bra gjort

 83. watson69 skriver:

  betaray och Kachina

  Skulle vilja veta om ni tycker att de som arbetar bra ska ha bättre betalt eller vill ni att alla ska tjäna lika mycket om de jobbar på samma ställe.
  De flesta industrier hade ackord förr. Alla jobbade inte på ackord. En del hade vanlig timlön för de hade oftast inte tempot i sig.
  Vi som jobbade på ackord, jobbade hårt för att tjäna bra. Sen styrde man även sitt arbete på ett sätt att man kunde ta lita paus när man ville. Varje gång vi hade löneförhandling fick de som gick på timlön en större del av potten än vad vi som gick på ackord fick. Jag var själv ordförande i facket så vi gjorde så för att få upp deras löner och vi andra lönegled lite istället.
  De som gick på timlön var ändå alltid sura för att vi tjänade mer, sen togs ackorden bort efter övernskommelse av facket och företaget på huvudafabriken. Vi var en liten enhet på en annan ort. Efter det har allas löner höjts med samma varje år. Kontentan har blivit att alla har förlorat på det, både de gamla ackordarna och de som gick på timpenning.
  Hade vi haft ackord hade vi alla tjänat kanske 10-15 kr mer i timmen än vad vi gör nu.
  Vad är eran inställning?

 84. Kim S. skriver:

  Det sk. ”rummet” som vissa påstår att jag sitter i är i sådana fall ett väldigt intressant rum som fler borde besöka. Han menar alltså att jag på grund av min tro och religion sitter i ett rum som man vill varje pris måste försöka ta sig ur. Beklagligt om vissa andra haft en sådan upplevelse och försöker projicera sina egna erfarenheter till att vara det rätta för någon annan. Sandlådenivå!

  Konstaterar bara att bland mina närmsta vänner finns åsikter av alla slag. Vi sitter ofta och diskuterar politik i olika sammanhang. Det har ingenting med religionen att göra. Jag har vänner (som delar min tro) som är sossar, miljöpartister, folkpartister, kristdemokrater, moderater, centerpartister, vänsterpartister och moderater. Jag tycker inte alls att min religion på något sätt begränsar mig i att tycka vad jag vill politiskt. Ingen predikar för mig vad jag ska rösta på eller vad jag ska ha för åsikt. Jag tror på den fria viljan att tycka och tänka som man själv vill. Fastän jag och mina vänner inte delar samma synpunkt i politiska frågor så är vi de bästa vännerna. Diskussioner förs i en vänskaplig ton där alla respekterar varandras åsikter.

 85. watson69 skriver:

  Kim S

  Försök glöm det där, så att du kan sova gott sen.
  Vi håller alla med dig utom du vet vem.

 86. Kim S. skriver:

  Tack. Jag sover nog väldigt gott. Till skillnad från vissa som sitter här och rabblar sina monotona synpunkter och åsikter nätterna igenom :)

  Ser fram emot bastukvällen med grabbgänget där alla politiska partier är representerade. Det ska bli kul med en politisk debatt som vi brukar ha.

  Bastun är mitt favoritrum :)

 87. torsten99 skriver:

  Kachina, bra att Du bekänt färg igen.

  Lediga jobb i enbart privat sektor är ca 40 000 och är i ökande.
  Slarva inte med siffrorna. Då är man ond.
  Det måste ju vara bra om en arbetslös får en något lägre tröskel för att kunna komma in på arbetsmarknaden.
  Du kanske själv tillhör denna olyckligt lottade skara fast Du låter påskina något annat.

 88. watson69 skriver:

  Haha.
  Blir det pilsner

 89. Kachina skriver:

  watson

  Jag har en annan erfarenhet av accord. Folk började jobba utav h-e och närmade sig tjänstemännen, då sänktes ackordet. De fick jobba mer för mindre pengar.

 90. watson69 skriver:

  Kachina

  På mitt företag så har arbetarna alltid tjänat mer än tjänstemännen, men med det nya lönesystemet så är den tiden förbi.
  Företaget ville ha kvar ackorden men facket på den stora fabriken tyckte att de skulle bort. Det var inte rättvist.
  Man kan inte sänka ackorden hur som helst.
  Men frågan var vad du tycker om det jag skrev?

 91. torsten99 skriver:

  Kachina,
  Det måste ju vara på Ditt företag då. Du sänkte ackordet fö att Du var snål.
  Jag har helt andra erfarenheter. Har både jobbat på ackord och varit företagsledare där vi haft accord.
  Jag upplevde, kanske för att jag uppmanade till detta, att de flesta planerade sitt arbete bättre. Man planerade även sin arbetsplats så att man kunde arbeta mera rationellt.
  Det var aldrig tal om att sänka ackorden och pressa hårdare. Nej, det viktiga var att kunna göra sitt arbete med minsta möjliga ansträngning.
  Något fel i det?

 92. watson69 skriver:

  Vi var nogrannare när vi körde på ackord.
  Nu när vi kör på timpenning så är inte motivationen lika hög.
  Det är ju viktigt med motivation när man jobbar inom lite tråkigare arbeten.
  Förr i tiden kunde den gamla vd.n komma ner och fråga om man kunde jobba över.
  Man fick både avtalsenlig lön + att han stack till en en 50- eller 100-lapp.
  De som jobbade bra skulle ha bra betalt tyckte han. Det här var på 70-talet. Då jobbade inte jag där,.

 93. Kachina skriver:

  torsten

  Var har du fått siffrorna från? Mina första siffror var från MSN jobbsök och det kanse inte är att lita på. De jag hittar nu är från AMS och för Februari var antalet jobb 22.000.

  När det gäller accordet så har jag aldrig ägt HIAB/FOCO, men annars har du till viss del rätt. Man är motiverad att planera sitt arbete med accord, men det finns andra incitament där man kan nå minst lika goda, eller bättre resultat. I mina fabriker fanns aldrig accord utan bara en gemensam vetskap/överenskommelsen att bolaget är inte jag, det är bara jag som tar risken, utan ett objekt som vi alla skall ta vår näring ur. Det vi skall försörja våra familjer ur. Det räckte för att var och en skulle ta sitt ansvar, plus narurligtvis att det fanns starka personer på golvet som visste vad ansvar var.

 94. torsten99 skriver:

  SCB är en bra källa om man vill ha säkra siffror.
  Men det är också stor skillnad på 6 200 och 22 000.
  Jag förespråkar absolut inte sk raka ackord på fabriksgolvet. Det blir trots allt inte rättvist. Det skiljer för mycket på olika förutsättningar med hjälpmedel och mekaniseringar.
  Nej, någon form av premier där bland annat intern leveransprecition och kvalitetsutfall vore några av faktorerna skulle vara bättre. Det finns säkert risker med detta också.
  Det viktiga är att få någon form av stimulering om vi skall kunna bromsa flytten av fabriker till sk låglöneländer.

 95. Kachina skriver:

  Det är fortfarande stor skillnad på 22.000 jobb och 1,3 miljoner, eller var det 1,5 miljoner, som enligt moderaterna står utanför arbetsmarknaden. Frågan är, hur skall vi behandla dessa människor? Alla tecken tyder på att Allianzen skall skapa en klass Inferiors och en klass Superiors.

  Den nu fimpade fastighetsskaten som ersätts med en avgift, betyder plus minus noll för mig. Stora fastighetsägare kommer att tjäna stora summor, men kommer hyresgästerna att få lägre hyror? Knappast, under 90-talet sjönk räntorna kraftigt och fastighetsbolagen gjorde enorma vinster. Lundberg-bolagen lyfte ut 17 mijarder till några få ägare, men fick hyresgästerna lägre hyror, NEJ!!!

  Politiken går ut på att lämna vidöppet för att plundra Sverige och folket. George Soros lade beslag på stora delar av våra pensionsbesparingar. Den ekonomiska eliten köpte mellan 92-94 tvångslikviderade livsverk för en spottstyver, medan skattebetalarna betalade mellanskillnaden.

  Nu skall samma ekonomiska elit tilldelas de värden våra fäder slitit ihop. Hur dum måste man vara för att inte se vad Allianzen sysslar med. Nå’t dj-a fel är det när folk låter sig plundras utan att protestera. Det övergripande målet för Allianzen är att bygga samhälle för The Superiors, som tar sin näring ur The Inferiors. Jag kommer att upprepa det tills ni börjar tänka, och fatta.

 96. torsten99 skriver:

  Kachina,
  Du är otroligt färgad.
  Vitsen är inte hur många jobb som finns just nu. Det gäller att skapa jobb. Jobb kan bara skapas om man blir konkurrenskraftig. Jobb kan även skapas om folk får råd att betala dom.
  Fastighetsskatten har varit en av de mest orättvisa skatter som funnits. Lånar ett ungt par största delen av finansieringen av ett villaköp får man ändå betala skatt på ”inkomst” av villafastighet trots att banken äger det mesta.
  Vi kan även ta exemplet: ett äldre par som bott i en villa med havsutsikt som tvingas sälja till någon som har väldigt gott om pengar, och tvingas flytta till ett ställe där dom kanske vantrivs. Detta är en av våra största orättvisor som nu går i graven.
  Soros tog de mesta pengarna från de rikaste. Men jag tycker synd om dom som han ”luggade”. Du kan tacka Kjell Olof Feldt för den ”tjänsten”.

 97. watson69 skriver:

  Kachina

  Nu får du förklara dig.
  Tycker du att det är rättvist att en människa ska betala lika mycket eller mer i fastighetsskatt under sin livstid än vad de köpte sitt hus för.
  Räcker det inte med att de betalar skatt för vinst om de säljer den.
  Annars anser jag att fastighetsskatten ska vara avdragsgill när fastighten säljs som en kostnad.
  Svara nu

 98. Kachina skriver:

  Fastighetsskatten är Sveriges första och äldsta skatt. Den har alltid funnits, att den sedan varit felformulerad de sista åren, motiverar inte borttagandet. Mer kapital till de redan rika skulle skapa tillväxt efter ”Den underbara natten” -92, då höginkare fick dela på 70 miljarder. Det var ett feltänk. De konsumerade inte mer, utan köpte pensionsförsäkringar, som L-E Pettersson& Co såg till att de försvann i andra fickor.
  Mycket till några få, ökar inte konsumtionen. Litet mer till många ökar konsumtion och ger tillväxt.

  På vilket sätt skapar sänkt a-kassa nya jobb?

  Soros kostade oss 700 miljarder. 400 miljarder togs ur pensionspengarna för att betala detta, resten är statsskuld. Tog Soros pengar från de rika? Var? Vem? När?
  När borgarna kom till makten hade vi en statsskuld på 600 miljarder. Efter bank&valuta-krisen hade vi en statsskuld på 1 700 miljarder, där vi betalt 400 miljarder.

  Vill du påstå att sossarna ensamma är orsak till detta? Bankerna var i kris, men att den krisen kostade 1000 miljarder, nej du. Försök med något annat. 300 miljarder kostade bankerna och då främst för att de skapat en kris i teorin. Välmående företag sattes i konkurs för att de rent teoretiskt inte hade full säkerhet för sina lån. På så sätt skapades krisen. Dessa företag såldes till den ekonomiska eliten för 20 – 30% av värdet. Skattebetalarna fick betala mellanskillnaden, för bankerna hölls skadelösa. Det kostade oss 300 miljarder.

  Banker, fastighetsbolag, börsbolag har alltsedan dess plundrat svenska folket på enorma belopp och du ser ingenting, för du sitter väl på första kyrkbänken och sjunger Herrans lov och prisar din egen förträfflighet. (Det var egentligen riktat till en annan här som delar dina åsikter)

 99. Kachina skriver:

  Alltsedan Ladulås har människor betalat mer skatt än de betalt för fastigheten. Inte har Sverige gått under för det. Men visst, jag minns 50-talet då det blev tre veckors semester. Sverige skulle gå under, för att inte tala om när det blev 40-timmars vecka.

  Det enda som gick under var överklassens dröm om ett sorglöst liv i solen, medan arbetarna slet i mörka fabriker.

 100. torsten99 skriver:

  Upprepar man lögner tillräckligt många gånger blir dom sanningar.
  Ja Kascina, Det kanske var Göbbels som sa detta, men det är Du som praktiserar det nu.

 101. Kachina skriver:

  Exakt vad? Jag talde om var Timbro/Allianzen ljög. Tala om var jag ljuger.

 102. torsten99 skriver:

  Har svårt att tänka mig att Du är ovetande om det. Eller har jag fel?

 103. Kachina skriver:

  Ja, du har fel. Upplys mig.

 104. watson69 skriver:

  Kachina

  Det har väl ingen betydelse vad som hände under Ladulås tid.
  Fastighetsskatten är en en orättvis skatt som ingen miljonär drabbas av.
  De har råd, men det finns andra som drabbas.
  Helt plötsligt är det huset du köpte en gång i tiden taxerat till fantasisummor.
  Fantasisummor som du endast får ut om du säljer och då betalar du en reavinstskatt.
  Då ska du också betala skatt varje år för att du äger det huset.
  Pinsamt. Men då vet vi din inställning.
  Du är inte kommunist säger du men din inställning är kommunistisk.
  Sänkt A-kassa skapar inga nya jobb, men det ökar motivationen till att söka jobb.
  Du har ingen kontakt med verkligheten, det fattar till och med en gås.
  Det finns en massa människor som inte vill ha jobb, eftersom det är för liten skillnad mot A-kassa. De anser sig till och med förlora eftersom de måste ta bil till jobbet.
  Istället jobbar de svart lite då o då.
  Min senaste flickvän gjorde så, jag var rasande.
  Hon var inte intresserad av jobb.
  Det finns rätt många sådana.
  Alldeles för många.

 105. smalanningen skriver:

  Jag saknar fortfarande förslag på konkreta åtgärder från de som ”rasar” över de sänkta avgifterna. ”Sänkta avgifter kan väl inte skapa fler jobb” är istället ett gnälligt motkonstaterande hämtat direkt från Göran Perssons valdebatter.

  Så berätta för oss vad man ska göra istället. Förslag på åtgärder, vad de ska kosta m.m.

  Jag gillar inte att kategorisera människor egentligen, men om man tittar på de som står som arbetssökande idag så finns det en hel del olika kategorier som inte alltid har så mycket gemensamt. En person kan t.ex. vara en högutbildad akademiker som läst på universitetet i 7 år och inte hittar jobb som matchar sin utbildning, en annan person kanske började jobba på det lokala bruket direkt efter grundskolan och nu blivit arbetslös då bruket (och det lilla samhället det står i) dött ut och en tredje kanske lider av en arbetsskada som omöjliggör arbete med det man tidigare arbetade med.

  Här har vi enligt min mening de stora utmaningarna, och de har de facto ingenting med ersättningen med A-kassan att göra:

  1. Hur får vi nya företag att starta på landsbygden?
  2. Hur skapar vi jobb för att matcha de allt fler extremt välutbildade människor som hamnade i skolbänken under lågkonjunkturen?
  3. Hur hjälper vi osh stöttar personer som tack vare arbetsskador inte kan jobba med sitt ordinarie yrke?

  Men sen har vi också den s.k. ”fuskande” (jag tycker det är ett tveksamt ord) kategorin som Watson69 skriver om. De vet att de kan få jobb, åtminstone deltid eller visstid – men det lönar sig inte för dem att arbeta. Den här kategorin är större än man tror, jag skulle nog kunna säga att alla i Sverige känner eller vet om någon person som gör eller har gjort så. Jag blir dock inte rasande på dem – förstår dem snarare – men jag blir rasande på systemet som tillåtit detta i så hög grad.

  Och det är helt klart att den nya ordningen i högre grad får ut den här andelen personer i arbetslivet. Och vem kan säga emot att det är bra?

  För jag vill gärna se att all kraft läggs på mina kategorier ovan. För detta hade alliansen förslag och visioner. Det vann de valet på (hoppas jag), det var iallafall därför de lyckades öppna mina grå (även i verkligheten!) sosseögon och fick mig att sluta tänka så mycket bakåt.

 106. Kachina skriver:

  Varför lönar det sig inte att söka jobb? Är det för att a-kassan är för låg, eller för att det är femhundra sökande på varje jobb och betygen är för låga. Det lönar sig aldrig att vara arbetslös. Du är inte kreditvärdig, får ingen lägenhet och inga lån.

  ”1. Hur får vi nya företag att starta på landsbygden?”

  Varken sänkt a-kassa eller sänkt arb.avg startar företag. Sänkt arb.avg. innebär bara att försäkringsfrågan måste lösas med privata försäkringar, eller inga försäkringar alls, vilket nog är i linje regeringens vilja att Iferiors inte skaall vara försäkrade.

  ”2. Hur skapar vi jobb för att matcha de allt fler extremt välutbildade människor som hamnade i skolbänken under lågkonjunkturen?”

  Genom att bygga ut bredband till byar. Halvtid i högkvalificerat jobb via datorn, den andra halvtiden som skogs/jord- och djurbonde. Familjen är självförsörjande med mat.

  ”3. Hur hjälper vi osh stöttar personer som tack vare arbetsskador inte kan jobba med sitt ordinarie yrke?”

  Första hjälpen är att inte skapa Moment22 situationer. Sedan handlar det om utbildning till ett yrke som kan utföras trots arbetsskadan. Alltså, ett riktigt jobb. Inga fantasijobb som inte går att leva på.

  Vem det nu var som påstod att jag är avundsjuk på de som ”lyckas”. Med vad, måste jag fråga. Livet är inte en tävling om att bli rikast på kyrkogården. Den som tror det saknar ett antal synapser. Mycket av livet går ut på att balansera mellan det som är rätt och fel i samvaron med våra medmänniskor.

  Om vi hamnar etthundra personer på en öde ö, anser jag det vara fel att tio personer lägger beslag på 90% av resurserna. Det är inte för att jag är avundsjuk, utan för att balansen mellan rätt och fel är allvarligt snedvriden.

 107. torsten99 skriver:

  Kachina,
  Ditt favorituttryck brukar vara ”kom ut ur tunneln”.
  Kascina, kom ut ur grottan.
  Det mesta av det Du efterlyser finns också.
  Infrastrukturen borde varit bättre utbyggd. Det bör vi hjälpas åt att trycka på.

 108. […] J in Allmänt. trackback Den fjärde april tvåtusensju blev OpenId ett krav för att kunna skriva kommentarer på Alla Dessa Dagar. WordPress införde OpenId den sjätte mars. Det verkar fungera […]

 109. angerman skriver:

  ”Genom att bygga ut bredband till byar. Halvtid i högkvalificerat jobb via datorn, den andra halvtiden som skogs/jord- och djurbonde. Familjen är självförsörjande med mat.”

  Herregud…

%d bloggare gillar detta: