Framme och hemma

Framme i Europa och hemma i Stockholm efter många timmar över snötäckta Sibirien.

Stora pappershögar väntar inför morgondagen och Bremen.

29 Responses to Framme och hemma

 1. Peter Ask skriver:

  Bara att hälsa dig välkommen tillbaka hem igen då! :)

  Mvh,
  Peter Ask

 2. Katinka skriver:

  Ja, välkommen tillbaka till Sverige och tack för din läsvärda blogg, både personlig och korrekt i alla avseenden. Jag tror du vann bloggdebatten i alla fall! Grattis! Hoppas även att du får tillfälle att visa alla gnällspikar att du är en kvalificerad och engagerad utrikesminister. Men jag tror att du är på god väg!

 3. Peter Ask skriver:

  Där kom den… (ovan)

 4. Katinka skriver:

  Jan
  Blogge Bloggelitos inlägg är ett exempel på Godwins lag (http://sv.wikipedia.org/wiki/Godwins_lag), dvs. att alla diskussioner till slut når en kritisk punkt där jämförelsen med nazismen används för att försöka svartmåla motståndaren. Visst är japanernas agerande under andra världskriget i många avseenden förfärligt, men jag tycker inte att man kan säga att du och Blogge går lite väl långt i ert resonemang.

 5. Andreas skriver:

  En trevligt blogg tycker jag. Intressant att få förstahandsinfo för en gångs skull, inte förvrängd av media som annars.
  Synd bara med alla SSU:are som tar chansen i akt att kasta lite skit.

 6. Bengt Eriksson skriver:

  Tycker det är synd att varken du eller någon annan av dignitet vågar beröra det som de flesta politiker vet men få vågar föra fram till allmänheten – den allvarliga oljesituationen.
  Det känns ”tryggare” att prata klimathot.
  Grunden för politisk stabilitet och välfärd bygger på att vi har stor tillgång till billig olja.
  Men du vet hur läget är med de sinande oljekällorna ”Cantarell” med flera.
  Inom bara några år är bristen ett faktum, med dramatiska konsekvenser.
  Som du vet har vi ingen beredskap för detta!
  Det blir ekonomisk kaos när så kallade ”peak oil” inträffar – och enligt flera bedömmare har peaken redan inträffat, men märks först efter några år.

  Hoppas att du tar upp detta på dagordningen framöver.

  Vänligen!

  Bengt Eriksson

 7. Katinka skriver:

  Jan
  Jag tycker Blogges sätt att svartmåla Bildt är lite väl enkelt. Bildt kan trots allt inte lastas för de hemska bilderna han har publicetat i sin blogg. Blogge vulgariserar och förgrovar debatten. Visst, lite sting kan vara bra, men det finns en gräns tycker jag. Carl Bildt är trots allt en respektabel man, även om han står mycket långt från mig politiskt. Det hade varit mer sympatiskt av dig att ställa en vänlig fråga till utrikesministern, där det framgick att du gärna skulle se en markering mot Japan i denna fråga.

 8. marie skriver:

  Något jag har funderat över är hur, du som är som är 50 + , hanterar det här med eventuella blodproppar när man sitter stilla så länge i ett flygplan. Läste till min fasa att du sov på väg till Tokyo. Receptet är att vara uppe och gå så mycket som möjligt på långa flygningar. Min far fick en propp av just den anledningen att han satt stilla för länge i samma ställning i ett flygplan med emboli som följd. Stödstrumpor lär ju användas av dem som flyger ofta och länge. Ta väl vara på dig! Livet är inte oförgängligt………

  Nog lät jag lismande nu, men jag menar faktiskt allvar…..du har mycket kvar att utföra.

 9. JohanT skriver:

  När man flyger första klass så är risken för blodproppar betydligt mindre eftersom man kan sträcka ut sig i alla riktingar i sin egen stol, och jag hoppas verkligen inte att vårt rikes representanter flyger turistklass.

 10. marie skriver:

  Johan
  Min far flyger aldrig annat än först klass!

 11. marie skriver:

  Johan
  Glömde tillägga; det är inte hur mycket man får röra sig, det är hur mycket man verkligen rör sig.

 12. Nils skriver:

  Hur orkar man resa så mycket och samtidigt jobba och ha ett jobb och blogga konstant? Mycket imponerande.

 13. Michael Rosendahl skriver:

  Stackars dig som tvingats ploga fram i sibiriens snö.

 14. Michael Rosendahl skriver:

  Nils, fattar du inte att resandet med businessclass-jet och jobb och blogg är ett och samma!

 15. Thunder/FOOL;)LazySAINTEarthling1TrinityPeteParfalk skriver:

  kan NÅGON säga till mattias Frykenius ”Gnag” som byggde SVD bra site och sedan HÖGRE Lön köptes till TV4 så deras alltid Lika ÄCKLIGA BlodRöda Stalinist HÖGER Zions hackningar skulle”Öka i kunskap” att DRA åt HELVETE jag VILL kuna BESÖKA TV4 siten UTAN att hackas via 80.

 16. Krister Lindholm skriver:

  Svensk mentalvård har stora brister!

 17. Calle skriver:

  Svensk spambotteknik har också sina brister.

  När ska folk sluta tro att det är en riktig person som postar.

  Ungefär samtidigt som folk börjar ignorera det andra trollet här antar jag.

  Idag såg jag att kungaparet besökt Studio Ghiblis Museum. Skönt att de fick se riktig nutida konst för en gångs skull. Hoppas de tog intryck för jag vågar inte hoppas på att de visste var det var innan de föstes dit av deras babysitters.

  Imorgon (läs senare detta dygn) har Tonari no Totoro premiär i Sverige. Bara 19 år för sent, men den som väntar på något gott. Grattis alla ni som itne sett den innan.

 18. Katinka: ”Det hade varit mer sympatiskt av dig att ställa en vänlig fråga till utrikesministern, där det framgick att du gärna skulle se en markering mot Japan i denna fråga.”

  En sådan fråga ställdes, men frågan modererades av någon anledning. Det framgår av inlägget med alla de hemska bilderna (bilder som behövs för att visa att det faktiskt hände och att Japan inte ska få tillåtas revidera historien efter eget gottfinnande, bilder som aldrig visas i den svenska skolan, en historia som inte anses viktig). Att Bildt skiter i det får stå för honom. Därmed står jag för att han är en hycklare, som gärna tillrättavisar skurkar i andra delar av världen men böjer sig för de starkare krafterna.

  Att förlita sig på att det japanska politiska systemet självt ska ta hand om problemet är inte vettigt, eftersom denna vilja till historierevisionism, urvattning, utsmetning och glömska är latent i Japan, och ett karakteristiskt drag hos regerande LDP.

  Jämför med vilket jävla liv det blir när liknande revisionsim förekommer i Sverige, inte på regeringsnivå, utan långt ner i hierarkin.

 19. Birgitta skriver:

  Man hoppas att det blir lite tid för familjen i helgen.

 20. Niklas skriver:

  Jag ser fram emot att höra hur det kommer att gå i Bremen, Guten Glück ;)!!
  Schweden brauchen sie :), vielen danke für deinen guten Blog.

  Tschüss Niklas

 21. Osmar skriver:

  Moderator (om du finns> Späära nu SPAM-boten ”Thunder/FOOL…” Annars finns risken att dena annars lysand eoch unika blogg läggs ner. Finns enkla sätt att begränsa SPAM och i synnerhet när de är så få och entydiga som ”Thunder/FOOL…”

 22. Osmar skriver:

  SPAM killed the internet!

 23. Osmar skriver:

  Synd att denna blogg inte har SPAM-filter. Hoppas moderator tag tag idetta för det börjar spåra ur. Inte många bloggar som är så intressanta som denna, men kommentarerna är skrämmande och värst är SPAM-boten ”Thunder/FOOL..” som förpestat flera andra sidor på nätet. Eftersom SPAM-idioten verkar kunna skriva manuelt ibland också skulle jag vilja ha svar på en enda fråga: Varför skriver du vissa ord med STORA bokstäver?

 24. Joel skriver:

  Thunder har nickat tunga fotbollar för många gånger.

 25. Papz skriver:

  Ignorera hans tangentdiarré

 26. Bertil skriver:

  Blogge Bloggelito
  Bilder av det slag du visat ser man överallt i krigens spår. I Maos Kina, Stalins Ryssland, på Balkan, i Castros Cuba, i Sudan m fl, m fl. Varför blev plötsligt Japan så intressant i sammanhanget ???

 27. @Bertil: Japan blev ”plötsligt” så intressant i sammanhanget för att

  a) Japans premiärminister Abe Shinzo för en månad sedan chockade asiatiska grannländer genom att ta avstånd från tidigare (halvhjärtade) ursäkter angående tvångsprostitution och andra krigsbrott (t.ex. massakern vid Nanjing)

  b) Carl Bildt följde med på ett statsbesök till Japan och där mötte Abe Shinzo personligen.

  Det har inte uppmärksammats särskilt mycket i svensk press; här är vi mer intresserade av när simpla folkskollärare talar om revisionism (”det var nog inte så många judar som strök med”).

  För en så rättfärdig person som Carl Bildt hade det därför varit passande om han hade markerat avstånd mot Abe Shinzos uttalanden och påpekat att revisionism inte går för sig – inte här och inte i Japan.

  Jag har alltjämt respekt för Carl Bildt, men denna euforiska beskrivning av sakura i den japanska våren mitt under brinnande ordkrig mellan Japan och Sydkorea/Kina/Filippinerna är en kraftig plump i protokollet. Det visar att vår utrikesminister har en blind fläck, nämligen Asien – Bildt förefaller mycket okunnig om asiatiska förhållanden överhuvudtaget. Det är okej, man kan inte kunna allt – det är därför man bör ha assistenter som är kunniga.

 28. Admiral Perry skriver:

  Och glöm heller inte utrikesminister Taro Asos kommentarer om att ”blonda, blåögda västerlänningar förmodligen inte har lika stora möjligheter att skapa fred i Mellanöstern som gula japaner”.

  http://www.cnn.com/2007/WORLD/asiapcf/03/22/japan.aso.reut/index.html?eref=rss_topstories

%d bloggare gillar detta: