Statsbankett

En dag i rasande statsbesökstempo i Tokyo. Körsbärsblommorna är på väg att slå ut – en dag till eller två och underverket är fulländat.

Statsbankett för kejsarparet på Hotell Okura. Betydande delar av Japan är där.

Premiärminister Abe kommer rätt tidigt, men i det kejserliga protokollet verkar det som om premiärministern i världens näst största nationella ekonomi inte kommer så högt.

Jag placeras med kejsarinnan på min ena sidan och hustrun till kejsarens yngre bror på min andra, och måste medge att kejsarinnan var en synnerligen trevlig bekantskap under den förnämliga middag som Erik Lallerstedt hade rört ihop.

Underhållning av The Real Group efter desserten. En klar höjdare! Och deras japanska kontakter var tydligen mäkta imponerade över att de fått sjunga för kejsaren.

Efter middagen gavs möjlighet till lite friare umgänge. Jag försökte introducera premiärminister Abe till lite av svenskt näringsliv mot bakgrund av de djupa relationerna.

Kvällsöl i baren. Men då hade både Anders Björck och Ulf Adelsohn gått och lagt sig. Göran Hägglund och jag höll dock ställningarna.

69 Responses to Statsbankett

 1. marie skriver:

  Underbart att få vara med så här. Du skriver verkligen underhållande .

 2. munter skriver:

  Carl, du behöver snart semester, så mycket som du reser. Men vad jag förstått så blir det sjön och båten när du tat semester.

 3. munter skriver:

  marie, vad är det för underbart med detta?

 4. munter skriver:

  ”Jag placeras med kejsarinnan på min ena sidan och hustrun till kejsarens yngre bror på min andra, och måste medge att kejsarinnan var en synnerligen trevlig bekantskap under den förnämliga middag som Erik Lallerstedt hade rört ihop.”

  ROLIGT, nej inte alls.

 5. munter skriver:

  Jag har inte gått och lagt mig än.

 6. munter skriver:

  HA,HA,HA va roligt.

 7. Anders Bockgård skriver:

  Kejsarinnan på ena sidan och hennes svägerska på den andra. Vad får man önska sig då enligt folklore?

 8. munter skriver:

  ”Statsbankett för kejsarparet på Hotell Okura. Betydande delar av Japan är där.”

  Vad menar han, jordplättar, eller.

 9. svante skriver:

  Bra med goda japanrelationer!

 10. LondonFia skriver:

  Anders – berätta!
  Munter – gå och lägg dej!

 11. munter skriver:

  AHA nu gick det upp ett ljus, kungen är ju också i Japan därav Lallerstedt. naturligtvis. Bildt tar åt sig äran, vilken fuling.

 12. munter skriver:

  Nej, för fasen, ska ni berätta sagor så är jag med på noterna.

 13. SL skriver:

  Vilka ogräs-ingen hyfs-gå och lägg er!

 14. LondonFia skriver:

  Jag vill veta vad som händer om man sitter mellan kejsarinnan och hennes svägerska!

 15. munter skriver:

  CV Carl Bildt
  CV on Carl Bildt, focusing on more recent positions. A more detailed indicating more of previous positions as well can be found further down.

  http://www.bildt.net/dbdocuments/cb000106.doc

  På bildt.net har Calle lagt ut bilder på sig som inte funnits där tidigare och på länken ovan kan ni ladda hem hans CV

  Calle goes Movie

 16. Anders Bockgård skriver:

  Fia!
  Har man tur och få sitta mellan två systrar så skall man ju få önska sig vad man vill, heter det ju i våra folkminnen. Och tänk att få sitta mellan dessa damer, det måste ju smälla högre!

 17. munter skriver:

  Vad jag vet så behärskar Calle inte japanska. Japan eller kines, kvittar.

 18. munter skriver:

  Fattar inte hur ni orkar pladdra på den här otroligt dåliga bloggen. Inte undra på att skinnskallen Fredrik Reinfeldt inte vågar starta en blogg, han är ju skrämd, stackarn.

 19. Fredrik skriver:

  munter

  Tycker faktiskt det är mest du som pladdrar nu.
  Håller du en monolog?

 20. munter skriver:

  Från Ny Teknik:
  ”Det stora japanska företaget, som mest är känt för sin elektroniktillverkning, genomförde under tisdagen köpet av Westinghouse Electric. Toshiba äger numera 77 procent av Westinghouse.

  Ursprungligen var det meningen av Toshiba skulle dela investeringen med den japanska handelfirman Marubeni, som dock hoppade av i sista stund. Därför tvingades Toshiba ta en större del av ägandet än planerat.

  Prislappen för Toshibas del blev 30,6 miljarder kronor. Totalt köptes Westinghouse, som senast ägdes av brittiska BNF, för 39,8 miljarder kronor. Medfinansiärer är amerikanska Shaw Groups med 20 procent och japanska Ishikawajima-Harima Heavy Industries med 3 procent.

  Men Toshibas ordförande Atsutoshi Nishida sa i samband med en presskonferens i Tokyo att företaget väntar sig en omsättningsökning inom kärnkraftsektorn från 12,5 miljarder kronor idag till 56 miljarder år 2020.

  Toshiba har byggt och bedriver service vid 17 kärnkraftverk i Japan idag. De är alla av kokarvattentyp.

  Med köpet av Westinghouse ökar antalet till 114 kärnkraftverk runt om i världen. I och med förvärvet får Toshiba också tillgång till kunnande inom den andra förhärskande reaktortypen inom lättvattensektorn, tryckvattenreaktorn.

  För att finansiera köpet har Toshiba lånat upp pengar i banker. Men lånen ska vara avbetalda på 17 år. Toshiba räknar med att kärnkraftverken har en genomsnittlig livslängd på 60 år.

  Företaget noterar också det ökande intresset för kärnkraft i världen. Mellan 2002 och 2020 kommer kärnkraftmarknaden öka med 130 gigawatt, d v s 130 stycken 1 gigawattanläggningar (1000 megawatt) som Toshiba bedömer blir en normal storlek framöver.

  Som jämförelse kan nämnas att de tre kokarvattenreaktorerna i Forsmark har effekten 968, 964 och 1155 megawatt vardera. Westinghouse levererade de tre tryckvattenreaktorer som finns i Sverige, Ringhals 2, 3 och 4. De ligger i effektregistret 879 – 915 megawatt.

  Förutom att få bygga nya reaktorer räknar Toshiba med att kunna få avtal för service, underhåll och bränsleleveranser.

  Westinghouse svenska anläggning i Västerås, ursprungligen Asea Atom, är specialiserad på att tillverka uranbränsle för kärnkraftverk. ”

 21. munter skriver:

  Maggi? fick du svar angående kärnkraftverkens antal.

 22. LondonFia skriver:

  Anders
  Coolt! Tack för allmänbildningen!

  Maggi
  Japan har 55 aktiva reaktorer som står för ca 30 % av energiproduktionen. 2 är under konstruktion, och ytterligare tolv på planeringsstadiet. Det verkar finnas ganska stort motstånd mot kärnkraft, delvis pga att slarv med säkerheten har lett till ett par allvarliga olyckor, den värsta år 2004 , då fem personer dödades av skållhett vatten som sprutade ut ur ett brustet rör…

 23. munter skriver:

  Thunder!
  Inget ont bör du säga om Anders Björk, däermot Unkel kan du kasta hur mycket skit du vill på.

 24. Tsolin skriver:

  Vilket pladder i kommentarerna till denna blogg….Lyckligtvis kan man snabbt skrolla förbi de flesta tokigheterna rätt snabbt…. Lysande blogg annars av Bildt. Han förmår fånga saker som känns relevanta och beskriva dem med en lätt och småironisk touch. Vår utrikesminister visar också vad utrikespolitik går ut på..att resa och knyta kontakter (och att ha en kalender som är ständigt fulltecknad, även när man är hemma). I den evenska vulgärdebatten beskrivs politikernas lov mest som en enda rad av privilegier, mygel, taxikvitton, avdrag, gratismåltider. Få av Bildts kritiker skulle orka hålla det rasande tempo han håller.

 25. LondonFia skriver:

  Instämmer med föregående talare!

  Maggi
  Vi kanske ska satsa på nåt annat istället, som inte lämnar efter sig radioaktivt avfall som är så farligt att det måste gömmas undan hundratals meter ner i berggrunden? Vi har massor av vind – vindkraftverk kanske inte är så vackra, men lite skit får vi nog stå ut med om vi ska få ha vår jord kvar ett tag till!

 26. Sara Norman skriver:

  Håller med Marie!
  Det är egentligen fantastiskt att vi kan få ”följa med” på det här sättet. Det är inte många år sedan detta faktiskt varit totalt omjligt, kanske hade vi fått ett litet referat i ngn tidning flera dagar senare … tiderna förändras och allt var inte bättre förr :)

 27. kalpedal skriver:

  Trodde först jag kommit in på den där sosse rip off bloggen… Helt ärligt. Kan vi inte få läsa lite om vilken färg du har på kalsongerna också, gud?

 28. Trekronor skriver:

  Bidrar med ett filmklipp från FN:s råd för mänskliga rättigheter som är ett stort skämt och en skam för FN.

  Hillel Neuer från organisationen UN Watch kritiserar rådet på ett mycketbra sätt men och blir tillsagd att hålla tyst samt att inlägget eventuellt kommer raderas från FN:s arkiv.

  http://littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=24924_Banned_UN_Speech-_Human_Rights_Nightmare

 29. Kachina skriver:

  Maggi

  När det gäller kärnkraft håller jag med. När det gäller förmögenhetsskatten,…..tja, tror du att det löser någonting, att några få ges möjlighet att få ännu mer. Den där procentgränsen när alltför få lagt beslag på alltför mycket, Maggi.

  Jag kanske skulle skriva en framtidsroman. Jag har sedan länge formulerat ett stycke;

  ”…..först när välfriserade huvuden började rulla ner i korgen och parfymdoften blandades med blodstanken,……fattade de att den här världen inte var skapt enbart för dem.”

  Sedan fattas bara att fylla ut med text på bägge sidor, men det kommer nog historien att göra åt mig.

 30. Per Kjellberg skriver:

  Det är bra vi behöver svenska representanter som kan hålla ställningen i baren!

 31. THUNDER skriver:

  Ni bör veta att det nu thundrar , Att små kärnvapen laddningar kommer att sättas in mot irans underjordiska kärnvapen program efter 12 juni 2007. läs vidare om detta i danielsboken 8 kapitel.

 32. Niklas skriver:

  Hej Carl
  du får mig att skratta du är störtskön, du och Göran Hägglund håller ställningarna så bra.
  Mycket intressant, så du menar alltså att Premiär ministern i Japan har inte samma pondus och auktoritet som kejsarparet? Det är ju ganska konstigt, men dock intressant kan väl ha med Japans kultur och traditioner.
  Det känns som man är med dig på dina resor och ditt liv. Det är mycket mäktigt och glädjande att läsa. Du gör Sverige rikare med din blogg fortsätt så :)
  Du får ha det fortsatt bra i Japan, teknologiernas mecka. Håll utkik efter ny teknik det finns det mycket av där.

  Mvh Niklas

 33. marie skriver:

  Kachina
  Historien har redan skrivit din framtidshistoria. Närmare bestämt den 14 juli 1789 i Paris. Tråkigt att du inte var först att skriva historia ;)

 34. Kachina skriver:

  Det lär komma en repris.

  Nu går även jag till sängs. Kul att maggi valt att ignorera mig. Det ger mig alltid sista ordet. :-)

 35. Erika skriver:

  Hur är barhäng med Göran (Hägglund)? Hissa eller dissa? Nu när HSB har avgått så behövs någon annan som TYCKER!

 36. Guru skriver:

  Vad är det här? Hälften av de första 30 inläggen i dag var av en figur som kallar sig munter som har sällat sig till gänget av bluddrare, dock något mer kortfattad. Men nog verkar det vara en riktig gnällpelle.

  Jag håller med Niklas!

 37. Raphael skriver:

  Carl,
  Vad har du att säga om ”New world order”?
  Vad anser du att det står för? Är det något du förespråkar?

  Vad har du att säga om Bilderberggruppen?
  Vad anser du att den står för? Är du en aktiv medlem?
  Om inte du själv vill eller kan svara så kanske det finns någon som vill svara i ditt ställe?

  Vänlig hälsning
  Raphael

 38. JWT skriver:

  Bildt, Björck och Adelsohn – snacka om ”moderat classic”. Härligt!

 39. Valdemar Atterdag skriver:

  Så mycket knäppgökar det finns på denna blogg. Man kunde tänka sig att kommentarerna avsåg vad Carl Bildt skriver, inte en mängd strunt som saknar allt sammanhang. Min bedömning är att en stor hop av dem som kommenterar fortfarande inte har kommit över att det blev ett regeringsskifte i höstas. Därför måste dessa nu häva ur sig sina dumheter. Många av inläggen karaktäriseras av en ohämmad vrede, som gränsar till vanvett. För egen del har jag inga problem med regeringsskifte, även om jag sett att den tidigare suttit kvar, men då hade förmodligen Persson suttit kvar.

  Ta det lite lugnt och eftertänksamt, gå ut och skrik en stund i stället, om vreden och hysterin gör sig allt för påträngande. Och sov gott!

  Till Bildts blogg. Inga nyheter i radio eller TV rapporterar från detta statsbesök. Då är det faktiskt av visst intresse att få någon rapport.

  Valdemar

 40. […] Allt enligt Carl Bildts blogg ikväll. […]

 41. Katinka skriver:

  Valdemar
  Regeringsskiftet kan sätta igång en farlig utveckling. Vi kommer att få det som i Danmark, där man haft borgarregering ett tag nu. De ställde upp med trupp i Irak och där har främlingsfientligheten underblåsts.

 42. Imperator skriver:

  ぜん

 43. Katinka skriver:

  Jag skäms när jag hör att den oetiske kapitalisten Bildt och abortmotståndaren Hägglund representerar Sverige utomlands.

 44. Katinka skriver:

  Förmögenhetsskatten tas bort. Inkomsterna från den kunde användas fördelningspolitiskt för att utjämna orättvisorna. Nu får vi ökade klyftor i samhället. Det går mot en gettoisering, som i Latinamerika, där en liten elit har allt och den stora massan inget.

 45. Peter Ask skriver:

  Bara att hålla med där.

  Nu har vi en aktiv politiker i regeringsställning som låter oss få ta del av vad som händer under möten och tillställningar, tankar och funderingar osv smat dessutom låter läseran skriva sina kommentarer i anslutning till detta.

  Men vad händer då? Jo, en del ständigt återkommande pajasar dyker upp och måste helt tvunget fylla utrymmet med en massa irrelevant smörja och annat fullständigt barnsligt strunt. Visar helt enkelt att det finns individer som inte klarar att använda det öppna media som internet erbjuder, på ett sunt och konstruktivt sätt. Tänk hur det skulle se ut ifall vi, mot all förmodan, skulle haft sådana personer i riksdagen eller på viktiga poster i samhället. Vilken cirkus och spektakel!

  Skriv er point på ett sakligt och konstruktivt sätt, även om ni inte delar den politik som nu förs. Om Carl Bildt tidigare hade för vana att läsa kommenterarerna under sina inlägg, har han numera fått all anledning att hoppa över detta. Som ni vet är hans tid mycket pressad. Att behöva slösa den på att skumma igenom alla pajas-inlägg här, gör att tiden inte räcker till för honom att läsa de mer sundare och konstruktiva inläggen. Vilket faktiskt är tråkigt, eftersom detta media innebär en direktkontakt med en av våra folkvalda som aldrig tidigare har skådats.

  Hade jag själv varit i Carl Bildts ställe, hade jag absolut slutat läsa kommentarerna för länge sedan, pga allt ointressant spam här.
  Synd att det inte finns en filtreringsfunktion här, där man filtrera bort vissa signaturers inlägg. Hade sparat mycket tid för mig. Ännu mer tid för Carl Bildt, ifal han ännu inte slutat helt med att lässa kommentarerna här.

 46. Katinka skriver:

  Det är även bedrövligt att den nya regeringen bara har män på de tyngsta posterna. Hoppas Gudrun Schyman ligger på där också. Jag skulle gärna se henne som Fi-märkt utrikesminister i en regering med Mona Sahlin som statsminister. Då skulle Sverige få en stark röst i världen för fred och feminism. Carl Bildt har inte precis utmärkt sig i HBT-frågor.

 47. Peter Ask skriver:

  Katinka…

  För mig som läser dina inlägg, är det mycket synd att förstör ditt läsvärde genom ömsom fullständigt irrelevanta och barnsliga inlägg, ömson hyfsat bra inlägg. Tänk om du kunde hålla tillbaka all den ohämmade vrede du bär på, så att dina mer förnuftiga och sansade inlägg fick större utrymme.

  Du vet… -Det krävs bara en enda rutten fisk för att göra resten av innehållet i tunnan unken.

  Spelar ingen roll ifall du delar den politik som förs eller ej. Huvudsaken är att du för en debatt på ett moget och läsvärt sätt. Finns ett lysande exewmpel ovan här. Kl 10:07 ett fullständigt onödigt och barnsligt inlägg. Kl 10:14 postar du ett mer sansat och vettigt inlägg. Kan du inte hoppa över sådana där ”10:07” inlägg?

  Mvh,
  Peter Ask

 48. Trekronor skriver:

  Bara män på de tyngsta posterna? Fel. Dessutom är detta den första regering som har tillsatt en bredare etniskt och sexuell minoritet än någon annan regering.

  Utan kvotering.

 49. Jonathan skriver:

  Trekronor
  Bara för att bevisa att de ”också är jämlika!”. Förra regeringen hade politiken, det räckte.
  Fattar inte att jag faktiskt kommenterar Carl Bildts blogg…

  /Jonathan, kvotering e grejer det

 50. Rothman skriver:

  Bildt din lilla Jihad Pali. Dina bröder simmar i avlopp i dag. Bygg upp nya saker med Svenskt bistånd och jag ska se till så allt bombas sönder och samman.

  Vh han med bror i IAF…..

 51. Thomas Nilson skriver:

  Tack Carl Bildt för denna underbara blogg,jag bjuder gärna på en öl i baren när du vill.

  MVH

  Thomas Nilson

 52. Kachina skriver:

  Upplevelse- diktatur.

  Kl. 10:07 talar Katinka om hur hon upplever två av våra ministrar.

  Kl. 10:46 säger Peter Ask att det är irrelevant och barnsligt.

  Det är alltså vad du Peter upplever. Du är i din fulla rätt att uppleva det så, liksom att Katinka har sin fulla rätt att uttrycka hur hon upplever ministrarna.

  Carl, kan du starta en egen tråd enkom för trådpoliser, där de får fritt utlopp för sina kontrollbehov.

 53. Kim S. skriver:

  Katinka…Schyman som utrikesminister? Skojar du? Räcker att Schyman öppnar munnen så gör hon bort sig. Inget bra ansikte utåt. Sverige skulle bli utskrattat.

 54. Fredrik skriver:

  Katinka

  Nu är det ju så att Göran Hägglund jobbar för ett lagförslag som tillåter utländska kvinnor att göra abort i Sverige.

 55. Lars skriver:

  OT

  Jonathan,
  Förstår du inte att det är kvotering som handlar om att visa att man ”också är jämlik”. Det är INTE jämlikhet.

  De som anställer utan att ta hänsyn till etnisk och sexuell tillhörighet har förstått att det inte finns någon kompetensskillnad mellan de olika ”grupperna”. Det är dit vi måste jobba.

  Grupptänket måste bort! Alla är individer med olika kompentens. Den som är bäst lämpad för jobbet ska få det.

 56. Katinka skriver:

  Carl Bildt är säkert intelligent på sitt sätt, men han bygger sin auktoritet på ett patriarkalt nätverk med en massa företrädare för oljeindustri i olika länder, bland annat ryska oligarker och amerikansk höger. Gudrun Schyman skulle kunna bygga ett feministiskt nätverk för fred och rättvisa och mot diskriminering. Som Schyman sa så klokt i går i Aktuellt. Problemet är inte hur vi ska få in kvinnorna i styrelserummen, utan hur vi ska få ut gubbarna.

 57. Trötter skriver:

  Borde det inte finnas begränsningar i detta bloggutbyte? Vad är relevant och vad är intressant? I en annan blogg är begränsningen 500 tecken, men det hindrar ju tyvärr inte att strunt sägs inom dessa 500 tecken.
  Carl Bildts egna anteckningar är ju intressanta, dem kommer jag att följa.
  M v h

 58. Kachina skriver:

  Trötter

  Vad som är relevant och intressant är ju en subjektiv bedömning, inte nödvändigtvis din.

  Drick ett glas signalsubstans, kanske det piggar upp så pass att det klarnar.

 59. underberg skriver:

  Hej!

  Första gången jag är inne på din sajt och har plöjt igenom dina bloggar och du skriver som alltid väl. Hann bara till september 06 i o f….

  Resten får bli nattjobb. Våren kom plötsligt till Stockholm. Pang Boom Crash! Försenad vinter och för tidig sommar och soldränkt Kungsholmen och plötsigt går alla i t-shirts och ser glada ut….

  Sitter i skolan och vi har fått en uppgift av läraren att göra en fiktiv websajt om Carl Bildt. Så här står det i instruktionen: ”Carl Bildt vill förbättra sin image. Han har varit i nyheterna mycket på senare tid och vill ha en mer ”mjuk” och samarbetsvillig image. Han vill att folk inte ska uppfatta honom som ”butter” och ”arrogant”. Skapa en webplats och tänk på målgrupp och målgruppsteknik”. Det ska bli intressant.

  Lev väl

 60. Smålänningen skriver:

  Katinka: Hur vill du och Gudrun ”få ut gubbarna” då? Det vore intressant att ta del av.

  Om vi ska prata förmögenhetsskatt så är jag försiktigt för liggande förslag. Moraliskt kan det tänkas vara fel, men i dagens moderna samhälle är det så enkelt att ändå lägga pengarna/investeringarna utanför Sverige till gagn för… ja ingen svensk arbetare iallafall.

  Jag är uppriktigt förvånad hur många fortfarande tänker inom Sveriges gränser när vi är ett så pass litet land som är så extremt beroende av andra större länder för att klara vår välfärd och försörjning.

  Jag hoppas att den här bloggen utöver det viktiga fredsarbetet (där Carl Bildt i årtionden visat att han är en respekterad och duktig kraft) även ska få upp svenskens ögon för europeisk och global ekonomi.

 61. Katinka skriver:

  Smålänningen
  Kvotering inom politik och näringsliv och mer demokratisk styrning och kontroll av näringslivet är lösningen. Vi måste sätta upp och våga tro på ideologiska mål grundade i rättvisa.

 62. SL skriver:

  Smålänningen-det är bra för Sverige att det ges en möjlighet att få in svenska pengar, som ligger i utlandet till ingen nytta där. Jag har inga pengar utomlands, men skulle givetvis ta hem dessa om jag hade detta. Nu är det förståss motstånd mot slopandet av förmögenhetsskatten, men dessa måste väl tänka lite längre än näsan räcker! Pengar ska ”arbeta” och nu ges ju en möjlighet i varje fall till detta.

 63. Fredrik skriver:

  Kvotering är väl ingen lösning.
  De som äger företag får själv avgöra vilka som ska in i styrelserummet

  Annars får man ju börja kvotera in invandrare, handikappade, homosexuella, samer m.m

 64. Smålänningen skriver:

  Katinka: Ahh, misstänkte det. Då måste vi definiera rättvisa, för det är grunden till det hela enligt ditt resonemang.

  Kvotering kan nämligen aldrig bli rättvist. Det enda rättvisa i en anställning eller ett styrelseuppdrag är att en ledning bestämmer sig för att de har hittat rätt person. Sen må personen vara kvinna, man eller tillkänna sig vilken minoritet som helst.

 65. Lars skriver:

  Katinka,
  Du bygger ditt resonemang på att alla män är onda och alla kvinnor är goda. Det finns rötägg bland alla ”grupper”. Det syns bara tydligast hos männen för att de är överrepresenterade inom många ledande befattningar.

  Vi måste banka in de ideologiska målen hos BÅDE män och kvinnor, invandrare, homosexuella, m fl. Sedan när det är gjort, kan den som är mest lämpad för ett jobb få det.

  Man kan inte enbart behandla symtomen och strunta i orsaken. Då kommer symtomen alltid tillbaks. Oavsett vilka grupper som uppvisar den. Men det är klart att lite febernedsättande åtgärder kanske snabbar på behandlingen.

  Jag kommer dock aldrig att tro fullt ut på kvotering. Vem ska bestämma vilka som ska kvoteras? Det finns minoritetsgrupper överallt.

  Av en kille, tjej, homosexuell kille, homosexuell tjej, invandrare eller homosexuell invandrare… Vem ska få jobbet?

 66. ltfo skriver:

  björck…. han har väl förstört nog med skattepengar på sitt idiotiska jasköp…..skall vi pröjsa hans japanresa oxå…..

  jag lägger en pizza

  lt

 67. Peter Ask skriver:

  Angående kvotering…

  För mig är kvotering en helt oacceptabel väg att få in duktigt folk av båda kön (eller etniskt ursprung för den delen). Det skapar bara motsättningar och negativ särbehandling. Vilken respekt kan någon erhålla som har blivit kvoterad in på en arbetsplats? Kommer alltid att bli ett femte hjul på vagnen.

  Däremot så tycker jag att en annan lösning är bättre, nämligen:

  Om valet står mellan en man och en kvinna (eller en svensk och någon med utländsk bakgrund) med lika goda referenser osv, så måste arbetsgivare förklara varför han valde mannen (eller svensken) istället. Detta gör att ett subjektivt val pga av kön eller etnicitet blir mycket svårt att genomföra utan påföljder från samhällets sida.

  Vad det hela handlar om, är att få rätt person på rätt plats, oavsett kön eller etnicitet. Först då kan även kravet på respekt och gott samarbete på arbetsplatsen bättre tillgodoses.

  Mvh,
  Peter Ask

 68. Stefan L skriver:

  Återigen, ett stort tack Carl för att vi får ta del av vad som händer på ett nytt sätt.
  Skönt också att höra att även ni får chansen att ta en öl även när det är stressigt, synd bara att det är så många som ”bangar ur” :-)

  Du kanske ska överväga en moderator för bloggen, har läst lite från de sista dagarna och en del av inläggen gör verkligen att det blir konstig läsning, istället för att vi kan ta del av något positivt och utnyttja denna öppenhet på ett bra sätt för dialog och förståelse så ägnas mycket text åt konstigt svammel. Tack för en bra blogg, hoppas att den får vara kvar.

  /Stefan

%d bloggare gillar detta: