Rival och Haga

Rasande trevlig middag med regeringen ute på Haga efter ett mycket lyckat möte på Rival för att högtidlighålla 50-årsdagen av Romfördraget.

Alla talade väl på Rival.

Cecilia Malmström inledde med sitt genuina engagemang och sin genuina kunskap. Kjell Albin Abrahamsson framträdde som jämtlänning, svensk och europé på ett alldeles lysande sätt, och jag hoppas att hans text skall finnas tillgänglig på nätet snart.

Och Margot Wallström var i vanlig ordning bra – innan hon tvingades hasta vidare till det europeiska ungdomsparlamentet i Rom.

Hon hade ju tidigare under dagen rivit upp en del svall genom att säga att denna borgerliga regering var betydligt mer engagerad för det europeiska samarbetet än den förra regeringen. Och att vi därmed märks och räknas i Europa på ett annat sätt.

Kvällen med regeringen på Haga blev trevlig och avspänd. Ett gäng som faktiskt genuint trivs tillsammans.

Vem som kom på att servera Guiness framåt midnatt vet jag inte – jag tror att Anders Borg var insyltad –  men alldeles fel var det ju inte heller.

23 Responses to Rival och Haga

 1. Napoleon Svensson skriver:

  Roligt med en inblick från våra styresmäns- och kvinnors liv. Och en positiv inblick. Inget skitsnack!

 2. GöranS skriver:

  En Cuba Libre hade väl suttit fint också ?
  Sov gott

 3. Johan skriver:

  Haha.. Bra där, Göran.

  Finne en drink som heter Fidel också, men den är lite väl gammal och har en lite fadd smak. Jag rekommenderar den inte. Välj istället någonting nyare och fräschare – något som inte har en sån besk eftersmak.

 4. Leif-Åke Hård skriver:

  Har läst den här bloggen ett par veckor nu. Tycker den alltid är lika intressant och informationsrik. Här får man veta lite av det arbete som ett av våra stadsråd utför. Mediabevakningen i allmänhet är rätt dålig på den punkten då de mestadels försöker hitta något att kritisera, det är synd. Sedan tycker jag Carl Bildt gör bloggen ännu mer läsvärd då viss information och även formuleringar kan vara roliga (typ ”Guiness” ”Anders Borg insyltad”).

  Vill bara visa min uppskattning för det Carl Bildt gör. Fortsätt blogga på detta sätt. Det är klockrent på många sätt och vis!

 5. Peter Ask skriver:

  Funderar om inte denna Blogg nästan är i klass med dokumentären om Göran Persson. Mycket intressant och roande läsning om vad som händer i situationer där svensk media inte har något intresse i att återge. Det här är snarare mer som en personlig rapport till svenska folket, där läsaren mycket väl märker att våra politiker är lika mänksliga som vi övriga och där det oftast är lätt att identifiera sig själv på det personliga planet. Oerhörd skillnad mot Ordförande Perssons proklameringar från högsta talastolen i TV.

  Jo, Carl…. Guiness är gott. Synd bara att man blir så mätt i kistan efter ett par glas. Som att intaga brödlimpor i flytande form!

 6. Peter Ask skriver:

  Jo, Carl…
  Tänkte p[ en sak. Hade varit lite kul ifall du hade vana att ha med dig en sån där liten käck digitalkamera i miniformat och tagit lite bilder då och då, som du kunde postat här. Behöver inte vara märkvärdiga bilder. Lite bilder tagna under dagens begivenheter, som du sedan bifoger med ditt Bloggande.
  Tex: En bild när du sitter i regeringsplanet, en annan när du står utanför någon byggnad till nåt viktigt möte, eller en bild på ditt glas med Guiness! :)

  Klart man blir lite nyfiken på att se lite av vad du har sett under begivenheterna.

  Mvh,
  Peter Ask

 7. Antimannen skriver:

  Jag kommer till en småstad via tåg och tar in på närmaste hotell, installerar mig och går ner till baren för att skölja ner resdammet. I ett hörn av baren sitter Carl Bildt smuttandes på en single malt, jag slår mig ner bredvid och inleder ett försiktigt samtal om maktskiftet. Efter en stund sätter sig Göran Greider i baren och vi börjar språka livligt om socialdemokratins förfall.

  Det hela slutar med att vi tre tillsammans står i ett gyllene rapsfält och citerar poesi och filosofi tills solen stiger likt en skimrande rymd byggt av högsommarsvalornas drill…

  Obs! Ett påhittat önskescenario av undertecknad…

 8. Torsten Johansson skriver:

  Hej Carl,
  Jag gratulerar Er Ministrar och jag gratulerar Svenska folket för att Ni trivs så bra tillsammans (så har tydligen ej varit fallet tidigare).
  Ett bra klimat i ett arbetslag borgar för att samtliga utför ett gott arbete. Trivs man bra, presterar man alltid betydligt mer.
  Men jag avundas inte, blev bara lite sugen när Du nämnde Guiness. Prova en Engelsk ale som heter Old Speckled Hen ochså. Mycket god.
  Det där med att berika denna Blogg med bilder, är en ypperlig ide. Hoppas att den går att förverkliga.
  Ha en bra dag!

 9. Kerstin skriver:

  Underbart med den inblick – även jag får – i den stora och politiska världen!

  Även jag har varit på Rival – då ”Allians för Sverige ” möttes. Även då fortbildande och med härlig stämning.
  Så bra var att se de fyra partiledarna tillsammans – kompletterade med föredragshållare, sådana som gästat TV8 – Middag med Bildt.

 10. ebitmanagement skriver:

  Tänk om alla kunde enas mer för landets välgång, istället för den senaste veckans smutskastning på ett personligt plan i media. Ett bra initiativ kom i debattartikeln i DN om Sverige och EU av Margot & Fredrik. Härligt att se att media premierar samarbete och samsyn, vid sidan om personangrepp. Allt gott.

 11. SL skriver:

  Det är inte lätt för socaldemokarterna, som ha dessa nejsägarpartier att dragas med! Jag kan förstå, att detta måste vara frusterande. Nu är det inte bara EU-politiken som kärvar och det ser inte så lovande ut för denna ”allians”. Tiden” läker ofta sår” så det ska bli intressant att följa den politiska utvecklingen i Sverige framöver.
  Verkar som Ni har trevligt på Era träffar och det är väl inte helt fel!
  Lycka till!

 12. Torsten Johansson skriver:

  Läste artiklarna i DN.
  Såg hur bra Du och Margot trivdes tillsammans vid EU-firadet på Rival.
  Läste också Fredrik och Margots gemensamma uttalande om Europa och EU.
  Med ett sånt här klimat i botten tror jag att det öppnar för fler konstruktiva och långsikliga lösningar i flera svåra frågor. Bra!

 13. Syster Yster skriver:

  Ja Margot Wallström är en lysande stjärna, känns skönt att hör a även från ditt håll. Om hon och Jan Eliasson blir ett radar par framöver, OM det blir regeringsskifte nästa val. Då tror jag utrikespolitiken kan vara säkrad!
  Ha en trevlig helg!

 14. Torsten Johansson skriver:

  Var inte så säker på det Syster yster.
  Hon kanske efterträder Carl Bildt i Reinfeldts regering när han blir ordförande i EU kommissionen.

 15. Halländska i förskingringen! skriver:

  Efter det konstiga påhoppet på Carl Bildts blogg av Per Svensson i Expressen och än mer förvånande , av Bertil Torekull, blev jag nyfiken och har nu bloggen som genväg på datorns skrivbord och läser den varje dag.
  Intressant och roligt att läsa och skönt att Göran Persson i stort sett negligeras. Bättre att tiga ihjäl honom.
  Sverige borde kunna bli en intressant röst i Europa med Carl Bildts och Margot Wallstöms hjälp.

 16. Napoleon Svensson skriver:

  Ha ha Torsten, Margot och Carl byter jobb 2009 (Margot är ju vice ordf. nu), lustig idé. Ja inte mig emot!

 17. Torsten Johansson skriver:

  Ja Maggi,

  Expressen och den övriga dagspressen leker bara papparazzi.
  Det är mycket roligare att bevaka något hotell med någon ”kändis” än att bevaka viktiga händelser ute i världen.
  Eller det kanske bara är ren okunskap?

 18. Guru skriver:

  Maggi

  Jag håller helt med dig om det välbehag man känner efter de senaste dagarnas händelser i den svenska politiken. Utöver Rival-seminariet och DN-artikeln i dag tycker jag den första minidebatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt i TV lovade en del inför framtiden. Det märks att patron Persson är borta. Avståndet mellan M och S krymper! Blockpolitiken är passé! Ett samarbete i tunga politiska frågor inom t.ex. vård, skola och omsorg skulle betyda mycket.

  Jag håller också med dig om att svensk nyhetsförmedling om vad som händer utanför landets gränser ligger på en mycket låg nivå. Själv tycker jag BBC och CNN är utmärkta. Däremot är jag frågande till FOX eftersom dom när USA gick in i Irak bara var en megafon för mr Bush. Men dom kanske blivit bättre.

 19. Andreas skriver:

  Guiness är aldrig fel. men det ska vara på fat eller möjligen på burk! flaska funkar inte. Läser bloggen varje dag, mycket intressant o lärorikt. Lycka till!

 20. Peter Ask skriver:

  Tittade nyss på Aftonbladets websajt…

  Redaktionen där verkar inte alls lika glad åt samarbete mellan blockgränserna. Istället har man satt in rubriken ”Sprickorna i alliansen” med tillhörande artikel samt givetvis en röstningfråga om alliansen kommer att hålla osv. Verkar som om de försöker stjäla medborgarnas glädje över gårdagens trevliga tillställning.

  Men det är nog inte konstigt, med tanke på att Aftonbladet styrs av LO. Gissar att dom fått lite kalla kårar på sista tiden.

 21. Smålänning skriver:

  Sprickor säljer lösnummer, allianser ingenting…

  Kan bara hålla med om allt som skrivits här om skrotandet av blockgränser m.m. för att skriva en lång historia kort :-)

 22. Boris skriver:

  Guinness stavas det, herr minister. Tack för en trevlig blogg.

 23. Bierman skriver:

  Boris har rätt. Guinness stavas Guinness. Det är dessutom väldigt gott.

%d bloggare gillar detta: