Palestinsk regering

Sent omsider gick det att komma hem från London. Men segt var det sannerligen.

Och nu är den palestinska samlingsregeringen faktiskt på plats. Det är min förhoppning att vi i och med detta ska kunna återuppta samarbetet med den palestinska regeringen i full omfattning.

Men inte minst i ljuset av debatten är det viktigt att komma ihåg att Sverige och EU aldrig avbrutit biståndet till palestinierna – tvärtom ökade det med en fjärdedel under det senaste året.

Dock innebär denna nya regeringen andra förutsättningar. Förhoppningsvis läggs nu grunden för ett långsiktigt palestinskt statsbyggande.

Enkelt kommer det inte att bli. Reaktionerna i Tel Aviv är påfallande negativa. Och trojkamötet mellan EU och USA i Washington i morgon kommer med all sannolikhet att domineras av frågan.

Även för min del blir det åtskillig diplomati för att försöka bereda vägen för en så konstruktiv politik som möjligt – samtidigt som vi är tydliga med de krav vi ställt och kommer att fortsätta att ställa.

114 Responses to Palestinsk regering

 1. Dmitri skriver:

  Och vad hände med internationella samfundets krav? Regimen i Ramallah:
  – erkänner inte Israels rätt att existera
  – erkänner inga ingångna avtal med Israel (just för att detta innebär indirekt erkännande)
  – deklarerar att det är deras plikt och rättighet att bedriva massmord på civila judar (s.k. ”motstånd”)

  Är alla kraven nu glömda?

 2. Ryan skriver:

  Carl, det låter för mig mest som politiskt korrekthet. Det du skriver är glädjande visserligen, men du tar dig inte an något konstruktivt och handlande. Sverige, likt den norska regeringen bör erkänna den nya palestinska samlingsregeringen. Det senaste årets embargo och sanktioner mot landet har enbart ökat blodspillandet och osäkerheten, och minskat chanserna för fred. Säkerligen har väl EU och den svenska regeringen insett det, vid det här laget?

  Att frysa ut det palestinska folket från det internationella samfundet efter ett demokratiskt val som världen själva krävde av Palestina är fullständigt orättvist, och demokrati har fått ge väga för politiska ändamål och politiska agendor.

  I klarspråk Carl, mindre snack och mer handling tack.

  Med vänlig hälsning,
  Ryan.

 3. DSr skriver:

  Hur länge dröjer det innan EU och det svenska utrikesministeriet agerar visavi den makthavare med imperieambitioner som använder Hamas, Fatah och Hisballah som sina förlängda armar att hålla grytan kokande i Mellanöstern/Israel/Palestina?

  Min vision är att jag kan tänka mig att Carl Bildt skulle kunna fortsätta sina samtal mellan skål och vägg för att få till stånd en fokusändring i MidEast/Israel/Palestina-krisen.

 4. Jinge skriver:

  Alla dessa dagar som kom och gick utan att det hände någonting…

  Jag håller med dig Ryan. Sverige borde direkt öppna en dialog med den palestinska regeringen och vår minister bör göra allt för att pressa på EU i nuläget. Jag har läst att Olmert sagt att de inte ska förhandla, men nu är det nog läge att peka med hela handen.

 5. SL skriver:

  Har sagt det tidigare och det skadar inte att det upprepas. För att komma till”skott” när det gäller Palestinafrågan måste ett ERKÄNNANDE av den Israeliska staten till. Där kan ingen förändring ske om det ska bli någon ändring på sanktionerna. Bör vara ganska lätt att inse eller hur Carl! Hoppas Du håller på nämnda.

 6. aviel, israel skriver:

  Samlingsregeringen har 2 syften. Nummer 1 att undvika palestinskt inbordeskrig framst i Gaza dar man inte langre har nagra bosattare att skjuta pa. Nummer 2 ar att fa igang bistandet igen till den palestinska myndigheten, som liksom tidigare inte kommer ha nagra skrupler over att finansiera terrorverksamhet (Hamas ar ju i regering!).
  Att man fortfarande inte moter Kvartettens krav ignorerar man i FN och i EU, Carl Bildt ar ytterligare ett exempel. I och med samlingsregeringen har man fatt den ursakt man lange vantat pa, att fa satta igang givandet. EU och FN kande sig alltid validgt obekvama med att stalla sig bakom Kvartettens krav, men man kunde inte heller oppet sta bakom en terroristgrupp som kraver Israels utplanande. Ar det nagon som tror att Abbas inte forstar att han agerar frontman at Hamas for att fa igang pengarna? Ar det nagon som tror att inte omvarlden forstar detta? I dagens lage ar det val bara att hoppas pa att USA skall ha lite mer principfast hallning, nagot som de forstas bevisar manga ganger forut.
  Jag ar mycket besviken pa var fortsatt ryggradslosa utrikespolitik. Om Carl Bildt vore lite mer som han beskrivs i Hamiltonbockerna sa vore det toppen! ;)
  (Sista var skamt)

 7. Ida D. skriver:

  Sanktionerna mot palestinier skapar frustration, depression och desperation. Folk i liknande tillstånd har inget hopp och lever livlös liv! Just detta är orsaken att vansinne tar över en individ som senare blev redo att spränga sig i luften! Aviel Israel, du talar om att det är OK att straffa och pressa palestinierna för att erkänna att ockupationen är ”demokratiskt handling” & ”politiskt korrekt metod” …! Det är någonting som palestinierna pressas att erkänna.
  Israel kommer aldrig att erkänna palestinsk regering eftersom ockupationsmakten brukar aldrig göra det. Hammas har ställt fråga ”Vilken Israel ska vi erkänna..?” och ingen har kommit med konkret svar.
  Därför är det enda hopp att andra länder ger chansen till palestinsk regering.
  Carl Bilt, folk är ute efter synliga åtgärder…
  Och det syns inte så tydligt att vi är ”neutrala”.
  MVH / Ida D.

 8. Julius Caesar skriver:

  Vad menar Carl Bildt med att ”reaktionerna i Tel Aviv…”? Israels regering sitter väl i Jerusalem? Carl Bildt borde veta bättre. Jerualem är och kommer alltid att vara Israels odelbara huvudstad, sedan får araberna terrorisera hur mycket de vill.

 9. Ida D. skriver:

  Julius Cesar, du visar exakt hur israelerna tänker: ”araber – terrorister” (enligt din text). MEN, så fort man går genom statistiken och ser siffrorna om antal döda civila då fattar man att israelisk arme är mer terroristiskt än Hamas är.
  Jag hoppas att Carl Bildt ska gå genom den här statistiken också liksom resten av EU-länderna.
  MVH / Ida D.

 10. aviel, israel skriver:

  Ida,
  dessa sanktioner ar att sluta ge pengar tills palestinierna overger extremismen.. ar inte det legitimt?
  Sen ar det ju trakigt att du faktiskt tror att allt ar sa enkelt som att misar ar vad som ligger bakom terroriism. Det ar givetvis svarare an sa. Hur forklarar du annars Bin Laden? Levde han i misar? London-bombarna levde kanske i misar? Jag forstar att for manga kan det vara svart att acceptera att manniskor tanker sa fundamentalt olikt att man kan av ideologiska skal spranga sig i luften och ta andra oskyldiga manniskor med sig i doden, men sa ar det faktiskt.
  Sen har Israel faktiskt i over ett artionde onskat en palestinsk partner att fa till ett avtal med. Stundtals kom man mycket nara, men nu finns det ingen att forhandla med och aven Arafat visade sig inte kunna leverera i slutandan.
  Sen ar det ju fullkomligt befangt att titta pa statistik over dodsoffer for att avgora vems fel konflikten ar eller vilka metoder som anvands (dvs om det klassas som terrorism). Skarpning!

 11. Robert skriver:

  Självklart borde EU, Sverige liksom ta bort sanktionerna mot den nya palestinska regeringen. Det är ju överkrav på Palestina att erkänna ett Israel som ockuperat mer eller mindre hela Västbanken. Vilket Israel ska erkännas? enligt 1967-års gränser.
  Vi har ju inga sanktioner mot Saudi trots att de inte erkänner Israel.
  Israel säger att palestinierna inte följer internationella beslut! Men Israel följer ju inte alla FN-resolutioner som är mot Israels ockupation.—- Den starkare parten, Israel måste ta de första stegen mot en fred. Sverige borde ställa krav på BÅDA parter i konflikten Israel-Palestina. En fred enligt 1967 års gränser vore en räddning för Israel att förbli en demokratisk, rättstat och ej en ockupationsmakt.

 12. Ronnie skriver:

  Håller fullständigt med vad Robert säger. Vilket Israel ska erkännas? Det måste man ju komma överens om först innan ett erkännande kan ske. Detta betyder alltså att Israel måste ta de första stegen mot en fred och leva upp till de resolutioner som FN’s Säkerhetsråd har antagit mot Israel – som bl.a säger att Israel ska upphöra med ockupationen. Israel har ingenting på ockuperad mark att göra. Punkt slut. Varför tillåts Israel att bryta mot Säkerhetsrådets resolutioner utan konsekvenser när andra länder blir utsatta för embargon och till och med blir bombade om dem gör likadant?

  Denna konflikt har pågått alldeles för länge och måste få ett slut nu. EU måste övertyga USA om att sätta riktig press på Israel, vilket troligtvis är den ända vägen framåt för att det ska bli fred.

  Eller, ska vi sätta ännu mer press på Palestinierna som redan kryper omkring i smutsen i flyktinglägren, bakom 8 meter höga murar med vakttorn och taggtråd? Det som är riktigt skrämmande är att det faktiskt finns människor som faktiskt vill det.

  Julius Ceasar, Israels huvudstad heter Tel-Aviv och inte Jerusalem. Jag tror inte att det finns ett enda land i världen som har erkänt Jerusalem som Israels huvudstad, inte ens USA.

  Aviel, jag tror att Palestinierna har önskat sig en rättvis förhandlingspartner i årtionden också, men alla har bara kommit med skamlösa förslag och erbjudanden som i praktiken inte skulle ha inneburit en oberoende och fri Palestinsk stat. Den ende Israeliska ledaren som har varit vettig och erbjöd Palestinierna fred var Yitzak Rabin. Men vad hände? Jo, han blev mördad av en Israelisk extremist i bosättarrörelsen som inte önskar någon fred.

 13. Ida D. skriver:

  Aviel Israel, du säger, citat:
  ”Dessa sanktioner är att sluta ge pengar tills palestinierna överger extremism..”
  Fattar du att du stämplar ett helt folk som extremister.???
  Enligt FN, EU, USA, Ryssland, Kina…inget folk ska terrorstämplas..!!! Terrorstämpel gäller bara för enskilda individer eller organisationer.
  Nämligen, du säger att palestinierna överger pengar för extremister och Julius Cesar säger att araber är terrorister. Snälla! Kan någon av er, israelerna, diskutera saken UTAN att terrorstämpla ett folk..!? Det samma brott israelerna begår i Palestina, upprepar ni även här, i blogg!
  Den andra är att ni borde läsa Erik From, Arthur Janov, modern psykologi, m.m. för att kunna förstå vad är det som ”producerar” extremism, destruktivitet och fanatism inom en individ.
  Svar: Frustration, meningslösheten, desperstion, orättvis behandling vilken kunde man inte hantera, m.m. Ideologin är bara ”toppen i isberget” under liknande tillstånd.
  Under bara ett år, 2006 har israeliska soldater dödat 660 civila palestinier vilket är 10 gånger mer än Hamas har gjort under 10 år..!!! (Från 1994 till 2004 har Hamas dödat 120 civila).
  Om vilken terrorism & extremism talar du om..???

 14. Ida D. skriver:

  OBS! Du ska inte glömma Aviel om vad orsaken blev att Hammas började med terrorattackerna!
  Ja! 1994 en israelisk extremist har gjort massaker i Abrahamsmoske, där dödades 30 personer som var i bön och 80-tals skaddades. Då började Hammas med attackerna också.
  2005 har israeliska soldater dödat familjer på stranden, oskyldiga civila av ”misstag” och då fick Hammas avbryta 18 månader lång vapenvila..! GLÖM INTE ATT OCKUPATION ÄR TERRORISM.
  Det är faktum.

 15. Julius Caesar skriver:

  Ronnie, icke desto mindre sitter Israels regering i Jerusalem. Och där regeringen sitter där är huvudstaden! Det borde Carl Bildt veta. Kanske också du.

 16. Robert skriver:

  Julius Cesars tidigare uttalande om att Jerusalem är odelbar och skall i sin helhet ingå i Israel är ett ensidigt uttalande av en part i konflikten. Uttalandet är av samma art som när extrema palestinier yttrar: Hela det tidigare Palestina tillhör palestinierna och Israel kan inte erkännas. Ingen part i en sådan här konflikt kan diktera villkoren utan slutgiltiga överenskommelser måste förhandlas fram utav JÄMLIKA parter.
  Varför kämpar ledare för folk så förtvivlat efter mark för sitt land. Vanligt folk behöver inte land, det är maktmänniskor som själv tjänar på att hävda sådana krav.
  dessa konflikter om land borde följa Sveriges exempel vid unionskrisen 1905. Norrmännen ville ha ett eget land och det fick dom!!
  Världssamfundet har bestämt att gränsen mellan P och I vid en tvåstatslösning skall följa 1967 års gränser! Då måste alltså Israel ge upp anspråk på land på Västbanken och Gaza, punkt och slut. Möjligen kan vissa bosättare få bo kvar men då givetvis under palestinsk överhöghet.
  Tony Blair pratade i höstas om en konferens om P-I-konflikten. Men det var väl bara munväder. Vad har Blair åstadkommit???
  P-I-konflikten är ju nödvändig att lösa för att krigriskerna i Mellan Östern någonsin ska kunna minskas.
  Om Olmert vill ha fred börja tala med huvudmotståndaren Hamas! Men vill Israel fred eller land??

 17. sam skriver:

  jAG HOPPAS VERKLIGEN FRÅN MITT HJÄRTA ATT DU TAR FRÅGAN PÅ ALLVAR OCH BIDRAR TILL ATT AVBRYTA BOJKOTTEN MOT DEN NYA PALESTINSKA REGERINGEN OCH ÅTERUPPTA SAMARBETER MED DEN.
  JAG TYCKER ATT ISRAEL MÅSTE ERKÄNNA PALESTINIERNAS RÄTTIGHETER, SLUTA OCKUPATIONEN AV PALESTINSKA OMRÅDENA OCH ERKÄNNA EN FRI SJÄLVSTÄNDIG PALESTINSK STAT INNAN ERKÄNNANDE KRÄVAS AV PALESTINIER…….HUR SKA DE UTSATTA OCH OCKUPERADE ERKÄNNA OCKUPANTEN….DET ÄR INTE LOGISK.

  SLUT PÅ ISRAELISKA OCKUPATION……EN FRI PALESTINSK STAT….SEDAN KAN ERKÄNNANDE AV ISRAEL DISKUTERAS

 18. Robert skriver:

  Bra sagt sam!!!
  Detta måste hädanefter bli Bildts inriktning och agerande samt Sveriges och snarast EU:s Mellan-Östern-politik! Gör något snarast!!

  Vet någon vad Blair lyckades åstadkomma i höstas? Det var ju hans slutsats efter Libanonkrisen. Han insåg ju att P-I-konflikten måste komma till ett slut!
  Eller har Bush bett honom hålla tyst och gå i USA:s ledband?
  Storbrittanien är ju en del av Europa! Ingen lydstat åt krigshetsande USA.

  Men nu verkar ju Iran-krisen var det mest överhängande!
  Hur få stopp på Bush och Cheney och stötta Condolezza Rice förhandlingslinje?
  Borde inte EU förhandla med Iran att få fram ett fredligt nyttjande av kärnkraft i Iran, som dom ju måste ha all rätt att få nyttja!
  Kan du Carl tala med HK när du äter middag med honom? Han är väl fortfarande ngn form av rådgivare därborta!

 19. aviel, israel skriver:

  En mangd saker att svara pa.
  Robert,
  Vilket Israel ska erkannas fragar du? Det handlar inte om ett Israel med granser som skall erkannas utan principen om tva stater. Att erkanna Israels ratt att existera i utbyte mot att en palestinsk stat kan bildas. Det ar det erkannandet handlar om, inte exakt vilka granser de tva staterna skall fa. Sen innebar sanktionerna att man inte ger bistand – sa jamforelsen med Saudiarabien ar fullkomligt missvisande. Fatah har redan erkant Israel och Israel har accepterat att ett Palestina ska skapas. Hamas accepterar inte detta, och skalet ar forstas att de inte ar intresserade av fred utan ar en terrorgrupp – darav omvarldens stopp pa pengaflodet. Det ar skamligt hur ni kan forsvara sadana grupper!
  F.o. Ronnie, USA har erkant Jerusalem som Israels huvudstad. Att omvarlden inte gor det handlar bara om att det ar en kanslig fraga och de vill inte stota sig med araberna i onodan. Att Jerusalem kommer vara erkant som Israels huvudstad efter ett fredsfordrag ar ju sjalvklart. Sen ar det upp till varje land att bestamma sjalva vilken ar deras huvudstad. Det ar inte omvarldens erkannande eller ambassaderna som avgor det utan det handlar om var landet forlagger sin administration och sitt parlament etc. Slutligen sa kan du gapa om skamlosa forslag, men nar man inleder en forhandling sa borjar man inte med att ga halvvags utan borjar pa sina utgangspunkter. Darefter forhandlar man. Palestinierna maste sjalvfallet kompromissa de ocksa. Saudierna lanserade ett fredsinitiativ som valkomnades i Jerusalem trots att det i praktiken skulle innebara Israels upphorande som stat da barn och barnbarnen till flyktingar skulle fa atervanda till Israel som skulle upphora vara en judisk stat. Varfor valkomnades det? Givetvis for att det ar deras UTGANGSPUNKT for forhandlingar och inte deras sista ord i saken. Det visar pa principen av att ha accepterat att Israel maste fa existera – det som Hamas inte kan forma sig till.
  Ida, jag terrorstamplar inte ett helt folk. Men har man valt Hamas till regering sa har man valt extremister, det betyder ju forstas inte att alla palestinier plotsligt blir terrorister och det sa jag inte heller vilket du hade kunnat se sjalv om du last lite mer noga. Sedan ar ger jag ingenting for dessa moderna psykologers forklaringar till terrorism, sarskilt inte i islamsk tappning. Det ar langt mer komplicerat an sa. Var alltid skeptisk nar du far se forenklade forklaringar! Jag tror jag redan skrev det till dig en gang, men jag skriver det en gang till: statistik over antal dodsoffer sager inte sarskilt mycket om en konflikt. Den visar pa en del, men en valdigt liten sadan och sager ingenting nodvandigtvis om med vilken ratt nagondera sida har att utfora sina ”uppdrag” eller hur de utfors etc. Slutligen, tror du verkligen att Hamas borjade efter 1994?! For ovrigt spelar det anda ingen roll vilka namn man anvander sig av, terrorattacker mot civila har funnits langt innan dess.

  Självklart borde EU, Sverige liksom ta bort sanktionerna mot den nya palestinska regeringen. Det är ju överkrav på Palestina att erkänna ett Israel som ockuperat mer eller mindre hela Västbanken. Vilket Israel ska erkännas? enligt 1967-års gränser.
  Vi har ju inga sanktioner mot Saudi trots att de inte erkänner Israel.
  Israel säger att palestinierna inte följer internationella beslut! Men Israel följer ju inte alla FN-resolutioner som är mot Israels ockupation.—- Den starkare parten, Israel måste ta de första stegen mot en fred. Sverige borde ställa krav på BÅDA parter i konflikten Israel-Palestina. En fred enligt 1967 års gränser vore en räddning för Israel att förbli en demokratisk, rättstat och ej en ockupationsmakt.

 20. aviel, israel skriver:

  Sorry Robert, fick med en del av din text. Sista stycket kopierade jag for att se vad jag svarade pa.

 21. Kalle skriver:

  Jihad-Bildt är överlycklig för att palestinierna har fått ihop en samlingsregering och för att Sverige fortsätter att ösa skattemedel över mördarband. Kan det vara så enkelt som att Sveriges utrikesminister har en liten Hitler i sig? Hamas vill utradera Israel och slakta alla judar. Och det tycks Jihad-Bildt inte ha några problem med. Det stinker gammelsvensk nazist lång väg.

 22. Kalle skriver:

  ”Vilket Israel skall erkännas?”

  Israel är redan erkänt. Ni puckon diskuterar en icke-fråga. Vad Hamas vill och inte vill är ointressant. Terrorister lyssnar man inte på – de har man ihjäl i preventivt syfte.

 23. Kalle skriver:

  Bortkastat bistånd:

  ”Syftet med det offentliga biståndet är att assistera utvecklingsländer
  med kapital för investeringar som de
  själva saknar resurser till, och därigenom bidra till uthållig
  tillväxt och utveckling. Att biståndet inte lyckats med
  detta är uppenbart. Betydande delar av de resurser som
  betalas ut har förfuskats eller gått till länder som fört en
  destruktiv politik. Forskning och biståndsutvärderingar
  har också visat att högt bistånd har minskat reformtakten
  i u-länder och bidragit till korruption.”

  Klicka för att komma åt TBP03.pdf

  Någon kommentar, Jihad-Bildt?

 24. Robert skriver:

  Aviel! Tack ändå för att du kopierar in min text. Den tål att upprepas!
  När P-I-konflikten kommenteras av utomstående så blir det ungefär samma ställningskrig som mellan parterna i konflikten.
  Man har svårt att nå varandra!
  Hamas stämplas som terrororganisation, men Israels terrorliknande ockupation och aparteidpolitik mot palestinier både inom och utom Israel kan ju inte annat än leda till ett frustrerats folk motattacker. Tänk om palestinierna hade samma vapenmakt som USA förser Israel med?
  Israels statsterror skördar ju därför många fler offer än Hamas terror. Sifforna talar sitt tydliga språk! Varför stämplas inte Israel som en terrorstat?

  —-Den starkare parten måste ta det första steget och tala om hur en fungerande palestinsk stat skall kunna formas! Ett exempel på åtgärd vore att dra tillbaka bosättningen i Hebron där ett fåtal bosättare terroriserar 100.000 palestinier.
  Olmert måste visa på positiva åtgärder och inte bara ställa krav på en kuvad motpart.
  Men vill Olmert ha fred eller stora delar av Västbanken? Upp till bevis!

  Israel borde ju förstå motparten, sitt forna abrahamitiska broderfolk.
  Israel tillkom ju också genom utövad terror.
  Var det Sternligan den hette som utförde terroraktioner mot den brittiska ockupationsmakten och vem var det som mördade Folke Bernadotte liksom sin egen Jitzak Rabin?
  Det är ju ofta så ett folk skapar sin egen frihet! Sverige hyllar ju sin Gustav Vasa som kastade ut dansken!

 25. aviel, israel skriver:

  Kalle,
  stick harifran och kom inte tillbaka med en sadan vedervardig retorik. Du sabbar for mig och manga andra som vill diskutera pa ett civiliserat satt. Med tillrackligt manga som du sa kan man snart inte oppna munnen i forsvar for Israel utan att anses vara helt knapp sjalv. Sa dra!

 26. Lev Kopelev skriver:

  Kalle lille: jag tycker du ska ta och lugna ner dig och inte skämma ut det judiska folket på Bildts blogg. Det är mycket svagt att du använder så dålig debatteknik och att du inte inser att du skjuter dig själv i foten genom ditt extrema beteende.

  Tll alla: denna person har inget med det officiella Israel att göra. För övrigt önskar jag utrikesministern en god fortsättning på veckan.

  Med Vänlig Hälsning

  Lev Kopelev

 27. Lev Kopelev skriver:

  Förresten Kalle: tillhör du JDL?

 28. aviel, israel skriver:

  Robert,
  jag har lite svart att forsta dig for det verkar som, ber om ursakt i forvag, att du blandar ihop begreppen hej vilt och darmed far till en sadan mangd konstiga meningar som ditt senaste inlagg innehaller.
  Forst vill jag saga att jag haller med om att debatten ganska snabbt urartar, men jag ar faktiskt inomstaende i det att jag bor i Jerusalem och ar israelisk medborgare. Jag forsoker vara nyanserad och se fiendens sida av saken, men jag latsas inte vara opartisk vilket hade varit en omojlighet. Sen ar ingen annan opartisk heller, oavsett om de bor har eller inte. Vad som hander harnere ar kopplat till varderingar och begrepp som beror oss alla. Frihet, terrorism, sakerhet, rattvisa och fred ar kanske de mest tydliga exempel pa koncept som de flesta av oss inte kan forhalla oss likgiltiga till. Darfor blir diskussionerna sa oerhort hetsiga. Ibland hamnar till synes dessa koncept i motsatsforhallande till varandra och darfor blir det extra svart att reda ut vad som ar ratt och fel, och ens vad som faktiskt hander i praktiken har i mellanostern. Asikterna om ”incidenter” och deras legitimitet, samt vad som faktiskt det var som hande, gar isar nagot oerhort. Massaker i Jenin? Inte massaker i Jenin? bara ett exempel pa svarigheterna i att bedoma det som borde vara rena fakta. Det stora problemet ar att vi inte langre talar samma sprak. Du anvander begrepp som ”terrorliknande” ockupation, apartheidpolitik, statsterror och terrorstat – vilket visar mig tydligt att vi har ingen gemensam definition pa vad terrorism innebar. Idag ar terrorism det fulaste ordet sa darfor kan vi kalla allt for terror i syfte att beskriva hur hemskt det ar. Ordet apartheid vacker ocksa starka kanslor. Man tanker sig da Sydafrika dar somligt var forbehallet vita, sasom rostratt t.ex. och de svarta levde i fattigdom och fick ofta inte vistas pa platser som var forbehallna vita. Jag antar att nar du menar apartheidpolitik som tanker du pa de araber som inte ar israeliska medborgare och har samma rattigheter som andra israeler? Du menar att Israel utovar apartheid mot de som inte ar medborgare i landet och bor inom landets granser? Dvs. ockupation i sig ar lika med apartheid? For om palestinierna hade varit meborgare hade det ju inte langre varit fragan om ockupation men under en ockupation sa har ju givetvis inte de ockuperade medborgarskap och samma rattigheter som ockupanterna. Sa vad vill du saga? I Israel sjalvt finns forstas ingen apartheid utan alla medborgare oavsett religion eller ras har samma rattigheter. Sa om allt du vill saga ar att ockupation ar daligt och att palestinierna under ockupation inte lever under samma frihet som medborgare i ett demokratiskt land gor, sa har du ratt men har inte egentligen sagt nagonting. Det ar ju darfor man vill na ett fredsfordrag! Annars ar ordet apartheid helt missvisande och tillfor inte diskussionen nagonting utan ar bara ett retoriskt begrepp lanat fran den palestinska propagandan. Om inte, sa visa mig vad begreppet tillfor!
  Ater till terror. Begreppet terror betyder for mig att man avsiktligt kidnappar/angriper civila/oskyldiga for att tvinga myndigheter att ge efter for vissa krav eller andra sin politik. En bussbomb ar ett typexempel pa en terroraktion dar man vill doda civila for att na ett specifikt mal. Terror ar alltsa anvandandet av civilas brutala dod for att na sina mal som inte ligger i specifikt dessa civilas dod utan de civila blir en bricka i spelet. Du kanske har en annan definition pa terror?
  Sa, da skall jag forsoka reda ut dina begrepp har for att se om jag kan forsta vad du menar och forsoker saga. ”Terrorliknande ockupation” ar med andra ord vad Israel sysslar med. Enligt min definition pa terror sa betyder det att Israel systematiskt dodar civila for att na vissa specifika mal som inte ligger i dessa civilpersoners dod utan de anvands som medel for att na ett annat mal. Israel dodar inte systematiskt civila, men de civila som dor gor de for att de har varit pa fel plats pa fel tidpunkt da Israel jagar medlemmar av dessa organisationer som utfor bussbombningar etc. Israel kan anklagas for hansynsloshet i jakten pa dessa medlemmar, vilket ar precis vad sansade kritiker gor (FN, EU etc.). Det gar att diskutera hur langt man far ga i jakten pa de som arrangerar attentat mot sin civilbefolkning, men att blanda in helt missvisande begrepp hjalper ju inte direkt.
  Statsterror da. Om jag forstar begreppet ratt sa betyder det att Israel som stat anvander terror for att tvinga palestiniernas ledare att mota vissa krav. Far se, vilka krav staller Israel pa palestinierna? Erkannande av sin existensberattighet, upphorande av sprangattentat INNAN vi kan aterga till forhandlingsbordet. Finns sakert de som tycker att det ar orimligt att forvanta sig att palestinierna skall sluta spranga civila i luften medan forhandlingar pagar – de kan val behova anvanda alla medel som star till buds for att fa sa manga fordelar som mojligt eller? Men for att genomfora dessa krav sa dodar/kidnappar Israel civila alltsa – statsterrorism. Ja du..
  Slutligen sa definierar du Israel som en terrorstat. Det blir bara en upprepning av det jag tidigare har sagt, men som kriget i somras visar pa (ren och skar statsterror!) sa anvander sig Israel av terrormetoder for att fa sina fiender att sluta kidnappa soldater och skicka raketer mot israeliska befolkningscentrum – eller nagot i den stilen? Du far klargora vad du menar med dessa begrepp for det ar inte sa valdigt tydligt. Eller ar det bara retoriskt ordbajs?

 29. aviel, israel skriver:

  Kalle,
  jag forstar att du ar ointresserad av vad jag tycker. Men du gor ingen en tjanst genom att befinna dig har – allra minst dig sjalv. Du kanske kanner dig duktig eller modig som vagar sta upp mot nazister, kommunister och islamister, som du skriver, men till vilken nytta? Tror du nagon lyssnar pa ditt svammlande? Tror du Carl Bildt bryr sig? Tror du att du paverkar opinionen pa nagot satt genom ditt raljerande? Troligast ar det att du paverkar opinion i motsatt riktning – jag menar, om Carl Bildts motstandare later pa det sattet sa maste han ju ha gjort nagonting ratt!

  Sen kan du ju forstas lustigt nog tycka att jag ar feg. Da ar val den stora majoriteten i Israel som inte heller delar dina asikter ocksa feg? Med andra ord, du har genom din briljanta analysformaga forstatt vad som finns att forsta om den har konflikten, men nagonstans sa glomde du att lara dig retorik sa all din analysformaga ar fullkomligt bortkastad! Det var ju oerhort synd forstas.

 30. Lev Kopelev skriver:

  aviel:

  personen ifråga har med all säkerhet befunnit sig på ett antal forum under flera års tid med alias IDF, Einstein, Mossad m fl. Han har också visat ett extremt rasistiskt beteende mot olika folkgrupper och där han bl a skrev följande, typ: ” de stackars blonda tyska kvinnorna som våldtogs av de kommunistiska mongolhorderna”.

  ja, man kan ju faktiskt börja undra om inte personen ifråga i själva verket är nazist. När jag såg detta blev det bara för mycket för mig därför att individen ifråga utger sig för att vara av judisk börd. Nu är inte jag helt säker på att det är samma individ som går under namnet Kalle…men jag håller det som mycket troligt.

  Ha det så gott

 31. aviel, israel skriver:

  Lev Kopelev,
  Det ar synd att vissa manniskor blir till kopior av det de pastar sig vara emot.
  Ha det sa gott sjalv! :)

 32. Ida D. skriver:

  Kalle, skaffa lite stil och innehåll, sen kan du återkomma här.

 33. Ida D. skriver:

  Carl Bildt!
  Nu är du inför ett historisk steg gällande mellanösterns konflikt…
  Oavsett vilka åtgärder eller diplomatin ska användas i den här fråga, ditt namn ska vara med i historieböcker, någonting som dina barn och barnbarn ska läsa liksom flera generationer i vårt land.
  Båda sidor bryter mot internationella avtal men det är bara en sida som straffas – palestinier. Under hela tiden hör man bara om vilka krav Israel ställer mot palestinsk regering men ingen hör palestiniernas krav mot Israel. Vi vet alla vad Israel vill, och allt ser ut att det är enda som räknas och enda som hörs idag.
  Det syns inte att vi är likvärda inför internationella lagar! Det är någonting som gör ont och skapar enorm besvikelse. Om vi stänger dörrar inför palestinsk regering, vart ska dem ta vägen då? – Självklart, dem ska bygga upp samarbete med Iran, Syrien, Libanon (Hizboallah) vilket kan dra med sig enorma konsekvenser i framtiden.
  På första plats, borde vi prioritera mänskliga rättigheter & ta slut på humanitär katastrof i Palestina, för att kunna forsätta med diplomati.

 34. Kalle skriver:

  Lev, du är en fullblodsidiot. Du är så otroligt pantad så att du tror att det är retorisk elegans som avgör om nazivänstern kommer ta till sig dina åsikter i ämnet. Själv har jag för längesedan insett att det är meningslöst att kasta pärlor för svinen. De som hatar dig för att du är jude kommer alltid att hata dig för att du är jude. Om du inte har hjärna nog att inse det, har du ett stort problem. Förstår du inte att de är helt ointresserade av vad du tycker, tänker och känner? Nazivänstern ser inte judar som individer, utan som ett kollektiv som står för allt ont på jorden. Att de sedan själva är massmördare, tycks inte bekomma dem särskilt mycket. Vakna upp, smartass!

  Vad gäller Bildt, så är jag 100 % övertygad om att han – om han hade levat då – hade varit en av de ivrigaste påhejarna av stöd till nazisterna folkmord. Han har den rätta karaktären – torr, ointresserad, känslobefriad och judehatare. Och det är dessa ”meriter” som gör att Ahmed Rami snart kommer att kyssa hans panna.

  Osannolikt? Döm själv:

  http://www.radioislam.org/bildt/Bildt-begriper-Mellanostern.htm

  Javisst, ja. Om nazivänstern gillar det Bildt gör, så måste han ha gjort någonting rätt. Var det inte du som skrev så?

  IDIOT!

 35. Ida D. skriver:

  Jag önskar att det finns någonstans någon knapp som man kan trycka på liksom larmet för att plocka upp Kalle till psyko-akuten, tack..!

 36. Ein Frantz skriver:

  Den palestinska s.k. regeringen kan närmast liknas vid politikens Ebberöds bank. Sedan när har den kunnat framvisa ett statsmannaskap och en förvaltning värt något förtroende? Det mest humana vore att låta dem återgå till det jordanska medborgarskap de förlorade vid upproren under sextiotalet. Om man ska göra anspråk på en egen stat måste man kunna bevisa att man åtminstone kan försörja sitt eget folk, något sådant har vi aldrig sett skymten av i deras fall, De riskerar att bli världens största socialfall för överskådlig tid. Så ser tyvärr verkligheten ut och att försöka skylla ifrån sig på andra (Israel) övertygar föga.

 37. Kalle skriver:

  Linda, du är så insnöad att du inte ens förtjänar en kommentar. Men jag ska göra dig en tjänst: försöka få igång din hjärna. Fundera på detta: vilken nytta gör dina inlägg här?

 38. aviel, israel skriver:

  Kalle,
  lagg ner nagon gang.

 39. Kalle skriver:

  Aviel: varför skulle jag? Är det obehagligt att jag har rätt och att du själv är helt fel ute?

 40. Lev Kopelev skriver:

  ha ha. ja jävlar, du är allt skön du. många trasiga leksaker som liten?

 41. Kalle skriver:

  Lev: det där är väldigt tung argumentation. Du imponerar verkligen. Tycker du att det är jobbigt att bli överbevisad? Men du, misströsta inte. Om du vill gulla med jihadsvinen och deras supporters, så gör du det. Och på samma sätt som jag låter dig uttrycka din enfald, ska du låta mig uttrycka mina verklighetsbaserade – men inte politiskt korrekta – åsikter. Är vi överens, eller måste jag bli tydligare för att du ska förstå?

 42. Lev Kopelev skriver:

  Men lyssna nu. Dina åsiker är inte på något sätt verklighetsbaserade då du enbart ser allt i svart och vitt. Om jag vore du skulle jag ta en paus från nätet ett tag och skaffa mig ett liv. Jag? jo, jag har ett liv och en blondin. Nöjd?

  Jag är inte på något sätt naiv och vet mycket väl att Iran är det stora problemet för en fred i mellanöstern, däremot måste Israel förhandla med Abbas och de moderata palestinerna. Hamas är naturligtvis uteslutet, likaså Hezballah.

  Är det något mer du vill fråga om? själv ska jag gå och slå en båge och sen försöka bli sams med blondinen. Hon är lite sur på mig, liksom du är. Ja, se kvinnor.

 43. Kalle skriver:

  Hur insnöad är Jihad-Bildt?

  ”Även för min del blir det åtskillig diplomati för att försöka bereda vägen för en så konstruktiv politik som möjligt – samtidigt som vi är tydliga med de krav vi ställt och kommer att fortsätta att ställa.”

  ”Men inte minst i ljuset av debatten är det viktigt att komma ihåg att Sverige och EU aldrig avbrutit biståndet till palestinierna – tvärtom ökade det med en fjärdedel under det senaste året.”

  KAN GENIET CB FÖRKLARA HUR MAN STÄLLER TYDLIGA KRAV SAMTIDIGT SOM MAN HÖJER BISTÅNDET?

  Det är ungefär som att säga: Såja, lille Clark Olofsson. Du vet väl att du inte får råna fler banker, eller hur? Och för att vara säker på att du följer denna uppmaning ska du få fem nya k-pistar av mig!

 44. Lev Kopelev skriver:

  du skrev

  ”Javisst, ja. Om nazivänstern gillar det Bildt gör, så måste han ha gjort någonting rätt. Var det inte du som skrev så?”

  eh nej. läs om, läs rätt

 45. Lev Kopelev skriver:

  Näe du IDF, jag har gaggat klart med dig, fundamentalist. men om du har en annan åsikt än Olmert, Peretz m fl angående Abbas tycker jag du kan föra fram det till Jerusalem. åh förlåt, jag glömde visst säga det att dom naturligtvis inte lyssnar på extremister, varken judiska sådana eller islamister.

  blondinen? näe du, jag har inga fula brudar eftersom jag själv är ung och som en kung. du, är ful och dum och ser ut som en pung?

  shalom!

 46. Ida D. skriver:

  Du, Kalle…(eller bättre sagt Kalle-anka), du måste bota din egen extremism för att kunna diskutera världspolitik med öppen sinne på livet och världen.
  Ein Frantz..! Med dina åsikter påminner du om dem som bosätter sig på Västbanken olagligt.
  Det att en del palestinier har jordanisk medborgareskap är p.g.a. etnisk rensning i deras land som pågår under 40 år. Det att dem lever i en kroniskt fattigdom är för att israelisk arme sanerar bort deras hus och gårdar för att kunna bosätta liknande typer som du på palestiniernas mark.
  Ett folk under ockupation är alltid fattigt så har man fullständigt rätt att skilja på israelisk politik, eller hur..? Vem annars..? Utomjordningar..?

 47. Kalle skriver:

  Lev lille, calm down. Jag är INTE den IDF du syftar på och din blondin är i själva verket en liten gris som du sätter på bakom det dårhus du bor på. Vad du tror om mig saknar helt betydelse. Så underbara kvinnor som jag har varit nära – och inuti – kommer du inte ens att få se på vykort. Tro du mig inte? Det gör inget, det heller. Jag vet ju ändå sanningen. Bara en nolla som aldrig får något skulle börja skryta om sin ”tjej” på en blogg där politik – inte hjärnspöken hos en finnig pundare som kallar sig Lev – är ämnet.

  Men återkom gärna när du kan hålla dig till ämnet. För övrigt: Lev är ett vackert ord på hebreiska. En som du borde heta Tachat eller nåt i den stilen.

 48. Ida D. skriver:

  Kalle, om palestinierna är ”arabernas vapen mot Israel”, då borde vi se välbävepnade palestinier i så fall…! :-) Du inbilar saker precis som dem flesta extremister gör och du är totalt långt borta i universums ljusa år från verkligheten. Kanske just därför alla tappar lust att skriva någonting på dina bedrövliga komentarrer.
  Vem ligger bakom Israel..???!!!
  Är det inte USA som beväpnar Israel..??? Varför..? Är det för att amerikaner ”älskar” Israel..???
  Vad tror du? Israel är bara plattförmen för amerikaner att ta över kontroll i mellanöstern & Israel är imperiets vapen för OLJA i mellanöstern, ingenting annat. USA har inte ”vänner”. Bara samarbetare enligt egna intresse.
  Varken israel eller palestina vänner vill ha dina bedrövliga texter här, så STICK och hitta någonstans psykomottagning som skulle orka med din vansinne.

 49. Ida D. skriver:

  Jag läser inte Kalles ”tapeter”… ! Jag blundar och väntar att någon förnuftig människa dyker upp och säger någonting vettigt, tack..! :-)

 50. Kalle skriver:

  Ida: vi vet att du inte är kompetent nog att läsa annat än Flamman. Men måste du vara så tydlig med det?

 51. Lev Kopelev skriver:

  Så länge ni extremsionister från JDL härjar fett med bosättarmentaliteten härinne så blir det ingen diskussion. samma slödder som mördade Yitzhak Rabin.

  Och du Kalle bör passa ditt ordval, framförallt mot kvinnor. Ingen riktig karl kallar kvinnor för fittor, luder mm.

  Logga ut för helvete och låt mig och Aviel sköta det här.

 52. Lev Kopelev skriver:

  Jag hade tänkt ta upp en diskussion med palestinavänstern, men så länge ni extremsionister finns här tänker jag inte göra det.

 53. Lev Kopelev skriver:

  ho ho. bara för ett visa hur korkade ni är och hur längt bort ni står från det RIKTIGA Israel länkar jag till dessa skönheter: miss Egypten och miss Israel…bredvid varandra.

 54. Lev Kopelev skriver:

  somna om du. jag menar i första hand kalle. jag? näe, jag är judisk kommunist. Jag heter ju Lev Kopelev.

 55. Lev Kopelev skriver:

  så det är jag och de andra som har en ”trist” attityd, inte Kalle, va?

  tiden för jämnlikhet, rättvisa och goda villkor för arbetar och medelklass är aldrig förbi.

 56. Lev Kopelev skriver:

  Förresten, vad tycker du om Kopelev? han kanske är antisemit han också?

 57. Lev Kopelev skriver:

  Weisel:

  så du har inga kommentarer till dårens inlägg? nähe, det var ju ”förvånande”. Ni kanske tillhör samma högerextrema sekt, JDL heter dom visst?

  Och sen vill du inte kommentera Lev Kopelev, en ukrainsk jude som inte alls tyckte som ni extremsionister. naturligtvis vill inte du säga att du tycker mycket illa om ”judekommunisten”…det skulle ju bara avslöja dig, lille vän.

 58. Lev Kopelev skriver:

  här är dårarnas hemsa:
  http://www.jdl.org/

 59. Lev Kopelev skriver:

  Och här kommer information från ADL angående JDL:
  http://www.adl.org/extremism/jdl_chron.asp#about

 60. Lev Kopelev skriver:

  ”In fact, Kahane consistently preached a radical form of Jewish nationalism which reflected racism, violence and political extremism”.

 61. Lev Kopelev skriver:

  Weisel:

  näe, ni ska lugna ner er.

 62. Lev Kopelev skriver:

  men alltså. jag är i mycket lika irriterad över Carl Bildts uttalande i bloggen…men skillnaden mellan Er och mig är att jag inte är fanatiker. Men Israel kan nog sätta hårt mot hårt mot ALLA extremister som hotar landet, men jag tycker det är för tidigt att döma ut Carl Bildt då han är internationellt erkänd och mycket kunnig gällande mellanöstern.

  som sagt, det är bara att vänta och se…

 63. Lev Kopelev skriver:

  ÄNTLIGEN!

 64. Lev Kopelev skriver:

  du skrev:

  ”Vänta och se vad? Carl Bildt är fri att tycka vad han vill och jag vet vad han tycker. Jag kommer inte döma ut honom på något sätt. Vad jag kommer göra är att jag kommer sluta rösta på Moderaterna till Riksdagsvalet och till EU. Sedan gör andra som dem vill. Fast jag är fri att välja om jag inte vill rösta på honom. För han representerar INTE mig”.

  ho ho. så äntligen har ni småborgare insett vad jag insåg redan i tonåren?

 65. Lev Kopelev skriver:

  ”Sedan kallar du mig fanatiker och extremist mellan varje ord. Jag kan försäkra dig om att spränga mig själv i luften på Cafeér inte är min metod för att nå mina mål. Jag arbetar för det jag vill ha och följer regler. Tänk på hur du skriver”.

  jag tycker det är märkligt att du inte reagerar på dårens inlägg. jag och aviel reagerade, men inte du. friskhetstecken?

 66. Lev Kopelev skriver:

  men för helvete, lajvar du dig med mig, va? kalles inlägg!

 67. Esther Klein skriver:

  Har hetsjägarna mot Bildt av Israel-trogna från Alhmark till Zaremba lyckats? Vågar Bildt inte öppna munnen för fred i Palestina? Har Israel lyckats tysta Bildt? Visa att Du är Carl.

 68. Kachina skriver:

  HerreGud

  Det första jag hörde i den här världen, redan i vaggan, var krigslarmet från Mellanöstern.

  Sedan har det ekat, år efter år.

  Kan du inte få tyst på de dj-a, bägge Abrahams söner och avkommer. Slå dem med blixten eller nåt, bara det blir tyst. Varför skall de be OSS om understöd, när de kan rikta blicken mot himlen och be till dig.

  Få bara tyst på dem, så jag får lite lugn och ro de sista metrarna fram till mållinjen.

  Tack Herre.

 69. Lev Kopelev skriver:

  Kachina:

  nio månader innan du föddes var jag på ”besök” hos din mamma. dax att kolla in förhuden, va?

 70. Kachina skriver:

  Israeler grälar med Palestinier.

  Palestinier grälar med Palestinier.

  Judar grälar med Judar.

  Så har de gjort i snart 60 år.

  Hela tiden kräver de att västvärlden skall lösa upp grälet.

  Vem sade du behöver psykvård?

  Jag tror det är dags att säga; ”Ni får reda ut det här själva.”

  Sedan drar man in alla stöd till bägge parter,……sätter på hörselskydden och tittar åt ett annat håll. Låt Abrahams söner göra upp sinsemellan.

 71. Kachina skriver:

  OK för mig. Bara det blir tyst sen. Ni kan stå och nicka mot klagomuren sedan, ända till Gud hämtar hem det utvalda folket. (Jag är inte så säker på att det är ni)

 72. Kachina skriver:

  Jepp, visst bör ni få ha ett hemland, men fixa det själva, utan hjälp av Onkel Sam.

  PS. Det utvalda folket har inget med den fysiska skapelsen att göra. DS

 73. Kachina skriver:

  Rätt, inte mitt problem och striden mellan Abrahams söner är inte vårt problem. Sköt er själva utan att dra in resten av världen.

 74. Tomas Nielsen skriver:

  Varför ger vi bistånd till ett land som vill utplåna ett annat?
  Då är det väl bättre att ge dem jasplan och boforskanoner så får vår industri något att göra också.

 75. Kachina skriver:

  Ni stammar fortfarande från samme anfader, Abraham.

  Även judar tigger bistånd. Jag menar att allt bistånd skall upphöra, till bägge sidor.

  Bush föder nya terrorister på löpande band. Om varje försvinnande in i ett hemligt fängelse har sju bröder och fyrtiotre kusiner som inte får utlopp för sin frustration, kommer minst en av dessa femtio att spränga sig själv i en tunnelbana.

  Dödar oskyldiga gör även judar. Förtrycker sina kvinnor gör både judar och svenskar.
  Mänskligheten är ett värdelöst pack som borde utrotas. Jag har bott med och arbetat med judar som överlevt förintelsen. Ni är i sinnet ljusår från deras förstånd. Vi är less på er vars största prövning varit att öppna en CocaCola. Jag hoppas att Sverige drar in biståndet både till Palestina och Israel. Att de övertalar USA att göra likadant.

  Detta är en familjeangelägenhet. Bägge sidor är söner till Abraham. Ni får göra upp det där inom familjen.

 76. Kachina skriver:

  Kalle

  judar respekterar kvinnor mest ?+++??? *GAPSKRATT*

  JAHA, DIN PAPPA VAR KAPO, ”kameradenpolizei”

  Hade han varit vanlig lägerfånge, hade hans son fostrats till annat sinnelag.

 77. Olof Pandtsk skriver:

  Kalle: Vad tycker du om Bruno Kreiskys gärningar då?

  En judisk socialdemokrat, sverigevän och österrikisk bundeskansler som öppnar upp för dialog med PLO. Han hade släktingar som gick under i förintelsen men kommer tillbaka och lyckas visa att historia är historia. Han bjuder in Arafat m.fl. palestinska ledare till dialog i Wien. Till på köpet blir han en av landets populäraste politiker någonsin, detta i det land där Adolf Hitler föddes.

  Eller var han en ”självhatande jude” enligt din mening?

 78. Kachina skriver:

  Nu är det så att jag råkar vara man och har jobbat i King Salomon Koppargruva, b.la.

  Ni, du och Nathaniel, vars störta prövning i livet varit att öppna en CocaCola, skell nu genast bege er till Israel och börja bygga landet. Här gör ni ingen nytta.

 79. Olof Pandtsk skriver:

  Jaha, du har allt en egen världsuppfattning. Jag tror inte så många kommer köpa den. Speciellt inte nu när jag har läst igenom dina inlägg, som spyr människoförakt. Palestinier är människor och inga utomjordningar, dissikerar du en palestinier och en israel lovar jag dig att du inte lär se några större anatomiska skillnader.

  Israel är inget paradis ens för den som är jude. En israelisk offentliganställd förtjänar förskräckligt lite och det är knappt att en lärare klarar sig på sin lön. Samtidigt finns det en massa fattiga israeler som knappt har råd med mat för dagen och är det konstigt då om dessa går in i militären för att det är i stort sett den nästa enda karriärvägen som bjuds om man är fattig och saknar pengar/kontakter? Förstår ni inte vad behovet av att överleva kan driva människor till och varför det av den anledningen inte kan bli fredligt? Men både du Kalle och Nathanial Weisel väljer att bortse från dessa socio-ekonomiska faktorer utan hittar på egna idéer om varför situationen ser ut som den gör, det om något är att sätta sitt egna medvetande före verkligheten och välja bortse från hur den faktiskt ser ut.

 80. Kachina skriver:

  OK, jag kryper ner i kloaken. Jag skall bara pröva din logiska förmåga först. Om du kallar din halvbror för Djävulens Son, vad blir du då, när ni har samma fader?

  Till CB.
  OM du skulle råka delta i dessa fredsförhandlingar, se då till att namnet Abraham finns ingraverat i bordet eller på en plakett, både på arabiska och hebreiska. Det nämnet är det enda som kan förena. (För Guds skull, ingen bild, bara texten, Abraham)

 81. Olof Pandtsk skriver:

  Ja oj vilket bra land det är när offentligt anställda tvingas strejka för att få ut sina löner:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=630899

  Eller när 1,6 miljoner av 6,3 miljoner invånare av landets egna statistiker klassas som fattiga:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3297609,00.html

  SÅ det verkar ju inte riktigt vara ett sååå fantastiskt land. På sikt kommer detta att bli förödande oavsett om Israel verkligen skulle döda/slänga ut alla palestinierna.

 82. Olof Pandtsk skriver:

  Nathanial Weisel: Varför tror du det fanns en massa judar som blev socialister/kommunister istället för sionister under första halvan av 1900-talet? Gjorde Bruno Kreisky fel som inte drog till Israel utan valde att återkomma till Österrike och göra landet till ett bättre land?

 83. Lev Kopelev skriver:

  Olof:

  Det där är överkurs för dessa båda och dom vet inte ens vad socialism är för något. Hela det där Likudgänget suger fett.

 84. Ida D. skriver:

  BRAVO KALLE & BRAVO NATHANIEL WISEL …!!!
  Ni bevisade och förklarade väl den israeliska extremism på blogg av Sveriges utrikes ministern..!
  Ni gick ständigt med attentat, attack, extremism, rasism…långt borta från friskt tanke om livet och världen, tolerans, omtanke, empati, humanism.
  Jag misstänkte att det fanns liknande grupper bland israeler men nu är jag helt säkert på det.
  Ni är levande bevis på två ben..! Hat är tung bära…ingen kan leva lyckligt med den. Och Israel kan aldrig förvänta sig att leva i fred, omringad av 350 miljoner arabiska grannar så länge liknande typer finns som ni är. Hatet som ni visar, kommer att betala era barn eller barnbarn…

 85. Lev Kopelev skriver:

  Kalle:

  varför länkar du till pajas Herman på debatthuset, ett ställe proppat av extremister av alla valörer? vad har ”Herman”för inflytande på Carl Bildt? Herman är en extremist kopplad till Radio Islam ja, d.v.s en likadan individ som du själv. jag fattar inte vad tomtarna på Radio Islam har med Bildts utrikespolitik att göra? du kanske nu har förstått att Bildt inte kommer att träffa några Hamasministrar. det är han naturligtvis för intelligent för att göra.

  Att man sen kan ta sig en funderare på över svensk invandringspolitik (Ahmed Rami) är en helt annan sak. jag har aldrig stått bakom den politiken och är djupt kritisk till invandringen från mellanöstern och då av fler skäl än enbart islamism.

  /Lev

 86. Lev Kopelev skriver:

  Ida:

  inget är bevisat att dessa individer är israeler, judar kanske, men inte israeler. men det kan också vara något helt annat.

 87. Ida D. skriver:

  Lev, du har rätt… men jag reagerar instinktivt, som varje människa…
  I varje folkgruppp finns liknande typer som saboterar fredsprocesser med hat och ilska mot andra människor. Dem finns bland judar, muslimer, kristna, israeler och svenskar – alla grupper. Tyvärr.

 88. Hets mot folkgrupp skriver:

  Här finns det tydligen gott om material som kan användas till en polisanmälan för Hets mot folkgrupp. Bl.a användaren som kallar sig för ”Kalle” borde börja oroa sig.

 89. CH skriver:

  Lev,

  Tack för tipset! Debatthuset var ett kul ställe, med alla möjliga sorters högerdebattörer – konservativa, klassiska liberaler, traditionalister, nazister, hedonister – inte minst Herman, med en för Sverige ovanlig iranskt perspektiv, både antijudiskt och anitarabiskt, men promuslimskt.

  http://www.debatthuset.com/forums/index.php

 90. Palestina i mitt hjärta skriver:

  KALLE!!….
  DU ÄR BARA EN TRÅNGSYNT IDIOT SOM INTE SER LÄNGRE ÄN VART NÄSAN RÄCKER. ALLT DU PRATAR OM HAR DU BARA SETT PÅ SVERIGE DEMOKRATERNAS HEMSIDA.

  DEN ENDA RASISTEN HÄR E DU

  ALLAH AKBAR.

 91. Oimponerad skriver:

  Årets sämsta troll. :rolleyes: (Palestina i mitt hjärta.)

 92. […] Hr kan du klicka fr att komma till Carl Bildts Blogg och se sjlv! […]

 93. fars skriver:

  Vad sa du egentligen??
  Carl!! Du har aldrig strävat efter lite mera rättvisa det kan jag förstå väl :-( .
  Men du har varit för hårdare tag mot brottslighet och olagliga handlingar på din tid och lite då och då??
  Hur kan du i det sammanhanget försvara britternas kränkande intrång av iranska terr vatten?

 94. fars skriver:

  Vad sa du egentligen??
  Carl!! Du har aldrig strävat efter lite mer rättvisa det kan jag förstå väl :-( .
  Men du har varit för hårdare tag mot brottslighet och olagliga handlingar på din tid och lite då och då??
  Hur kan du i det sammanhanget försvara britternas kränkande intrång av iranska territoriala vatten?

 95. […] Kolla sjlv kommentarstrsket p Bildts “blogg”! […]

 96. […] Kolla sjlv kommentarstrsket p Bildts “blogg”! […]

 97. […] Kllor: Ekots Lrdagsintervju 21/4 2007 & Min frra bloggning om Bildts blogg & Carl Bildts blogg med rekommendationer om folkmord […]

 98. mrmaz skriver:

  Nathaniel Weisel:
  Det lilla jag har byggt upp/bygger upp har jag fått kämpa med svet, blod och tårar för. Men du kommer aldrig höra mig klaga en ända gång. Även om alla tom försöker hålla mig nere. Jag kommer aldrig ge upp för Judar ger inte upp. Det är inte vår natur. Jag kommer fortsätta tills jag dör även om jag dör fattig. Och jag säger precis som jag känner. Israel är vår ända lilla trygghet i Universum i slutändan för ingen tycker om oss. Vi lever alltid på lånad tid när vi lever i andras länder. Bara en tidsfråga innan vi måste vidare. Om inte vi håller ihop och är starka och organiserade så har vi INGET. Detta har gjort mig och format mitt tänkande.

  Är det de ni får lära er i skolan? Att alla hatar judar och bara Israel är er trygghet?
  Ni har fått kämpa inte bara med ert blod svett och tårar, utan andras också. Kolla hur ni behandlar palestinerna idag? Kolla vilka internationella lagar ni bryter mot? Er politik kommer att sluta med att alla kommer att hata er. Just nu är det inte så, vakna upp och behandla andra som ni vill bli behandlade innan det är för sent. Sluta använda svärdet, använd hjärnan.

  Aviel, Israel:
  ”Ida, jag terrorstamplar inte ett helt folk. Men har man valt Hamas till regering sa har man valt extremister, det betyder ju forstas inte att alla palestinier plotsligt blir terrorister och det sa jag inte heller vilket du hade kunnat se sjalv om du last lite mer noga.”

  Ni valde väl Ariel Saron? Istället för att döma honom för massaker och andra brott så valde ni honom till er ledare. Bra att du kallar Hamas för extrimister men inte Ariel Sharon. Behöver nog inte säga mer.

 99. […] bei der Sichtung und Moderation der Kommentare. So kam es auch, dass sich vor einem Monat zu einem Beitrag über die neue palästinensische Regierung Kommentatoren einfanden, die Aussagen von sich gaben, die klar volksverhetzend sind. Unter anderem […]

 100. […] Se kommentarerna p Bildts blogg & Ekots Lrdagsintervju & BBS-lagen som Bildt bryter mot & Expressen om Bildt & […]

 101. […] on Bildtin blogissa ollut “palestiinalaisia herjaava kommentti“, jota Bildt ei ole poistanut. Häntä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. […]

 102. […] Carl Bildts blogg med kommentarer Dagens Eko idag Min polisanmlan mot Carl Bildt Bildt i Ekots […]

 103. soli01 skriver:

  Ja, denna Jinge måste väl vara en duktig”pånnke” han som anmält utrikesministern för att inte ha tagit bort olämpligt skrivade i sina kommentarer.
  Denne man är uppriktigt glad och att hans anmälan tagits emot och nu ska vi allt sätta dit vår minster. Visst får man göra en anmälan och det kanske kan snabba på det hela- SÅ HÄR KAN VI INTE HA DET.
  Detta måste alltid gälla – INGEN ANONYMITET- och att den som skriver-SJÄLV FÅR SVARA FÖR DET MAN SKRIVER. Jag har svårt förstå att denna lag gick igenom-för den är ju HORRIBEL.
  Finns det flera som tycker som jag?

 104. nikjep skriver:

  Det som är spännande är att svensk lagstiftning når till Longview, Texas, USA. För det är ju där servern står vad jag kan se.

 105. Kachina skriver:

  Ja, jag håller med. Ingen annan än skribenten har ansvar för det han/hon skriver. Men, den yttre anonymiteten måste vi ha rätt till. Få av oss vill bli offentliga personer, men om vi skriver på så sätt att det är olagligt, finns alltid IP-numret som polisen kan spåra.

 106. soli01 skriver:

  nikjep-då kan vi glömma denna anmälan då-dit når vi inte!

 107. hahahapoff skriver:

  Stort misstag att inte inleda sammarbete med hamas från början, de hade faktisk gåt med på att följa tidigare avtal (vilket = tolerera israel, och inget våld vilket ju är det enda som betyder något) Även om de inte vill ta orden ”erkänna Israel” i sina munnar, vilket är förståligt , så innebär det i princip att de erkänner israel,
  Om kostnaden för fred/stabilitet är att Israels ”kännslor” såras så är det ett skrattretande lågt pris, men om extrem sionister vill att folk i princip ska knäböja och be om nåd för dom så kommer de aldrig klara sig…
  det var ju pg av illegal israeliska riktade MORD som återigen drabbade civil befolkning som fick Hamas att avbryta vapenvilan,

  Ingen behöver visa Israel respekt om dom inte vill det viktiga är handlingar, men vissa extremister i Israel vill provecera fram en attack från omvärlden, det vore ett misstag, för ren Ondska kan inte besegras med våld..
  Ps, ”kalle” bör lära sig läsa ordentligt, så han kan se vad som ENLIGT bibeln kallas djävulens barn av Jesus,,,,,

 108. anja83 skriver:

  det värsta i hela soppan är att det finns sååå många som är mot fred. På båda sidor finns dessa kräk som bara levererar hat o föder terrorister.

  varför tror ja att fred är så svårt? Jo för att israels regering har en sjuk politik,
  de vill helst av allt skapa en stat med endast judar o alla andra är second best typ. det finns rabbin som går ut o säger att ”blandäktenskap är värre än förintelsen”.
  All propaganda på båda sidor är förvriden för att skapa mer missnöje mot andra sidan.

  varför tror ja fred är så svårt? jo för arabländerna lever på att sprida hat mot israel o göder denna konflikt. om det skulle bli fred där o palestinierna hade det bra vad skulle de då ha för hållhake mot judar? om de visade sig vara snälla? hur skulle de då kunna skada israel som de föraktar ? ja tror inte arabländernas regeringar vill ha fred. folket vill de men de vid makten behöver konflikten.

  Men det finns ställen i israel (inte alls många) där palestinier o israeler lever sida vid
  Det finns judar som från djupet av sitt hjärta förösker ge palestinierna ett säkert liv. Det finns judar som är mot sin regering (o de får fett me skit för det o kallas anti-sionister) o vill ha fred. de skapar föreningar o kämpar innerligt emot politiken som styr landet idag. de får inte så mycket plats i tidningarna, varför?
  ja läser aldrig om de som i israel kämpar för fred, bara om de som skapar problem.

 109. fairymary skriver:

  Anja83!

  Jag efterlyser liksom Du medial rapportering om alla fredsvilliga såväl judar som palestinier.

 110. jorma1944 skriver:

  Visst finns det israeler som vill leva tillsammans med palestinier, men majoriteten och jag tror religiösa judar i synnerhet, inte accepterar en sekulär stat. – Dessutom är dom militanta krafterna påhejade av bla USA. Av hänsyn till judiska krafter hemma i USA? – Men för att få slut på eländet tror jag det bara finns en lösning. Nämligen, att upplösa staten Israel och ta emot hugade emigranter i USA och Ryssland. Ge dom en rejäl flyttpeng så att dom kan starta nya liv. Dom stom förstör sina hus eller tillgångar i Israel blir utan flyttpeng.

  Bilda sedan en sekulär stat modell Turkiet. – Här skulle USA lagt ner sin krigsbudget i stället så hade man löst flera problem på en gång – och fått pengar över.

%d bloggare gillar detta: