Dagens Expressen

I går sades det på Expressens ledarsida att det trots allt kanske inte var fel med denna blogg. Felet var – hävdades det djärvt – att jag borde tala mer med journalister.

I dag är linjen åter ändrad. Jo, bloggen är nog i princip trots allt kanske bra, men nu sägs det att ”statsråd (bör) vänta med att blogga tills de avgår.

Så bloggen är tillåten för alla – men inte för statsråd.

Direktkontakt är bra för alla politiker – men inte för statsråd.

På den socialdemokratiska regeringstiden startade tydligen statsrådet Andnor en blogg och försökte göra ett visst nummer av detta. Jag vet inte om den blev någon jättelik hit, men kan i alla fall inte minnas att den blev föremål för något fundamentalt ifrågasättande heller.

Expressen var i alla fall tyst.  Men det som kunde tolereras med Adnor kan inte tolereras med Bildt – om jag har förstått saken rätt.

En teoretiskt möjlig tollkning av denna motsättning skulle kunna vara att den beror på att Adnor inte korrigerade Expressen medan jag har gjort det.

Sedan infinner sig ju frågan vilka andra former för direktkontakt som skall anses olämpliga.

Torgmöten måste ju betraktas som mycket tvivelaktiga. Oförberedda möten med journalister förefaller också farligt. Förstamajtal – dock inte aktuellt i mitt fall- skulle väl aldrig kunna passera. Elektroniska veckobrev – som jag haft i ett decennium – är väl definitivt olämpligt. Allmänna direktsändningar i TV borde också bli föremål för diskussion.

Jag ser fram mot den fortsatta debatten.

Och det kan inte helt uteslutas att jag tänker ta mig friheten att deltaga i den alldeles själv.

119 Responses to Dagens Expressen

 1. Marie skriver:

  Älskar din ironi! Du kör över dem på alla fronter!

 2. Lasse skriver:

  Isses, detta trodde jag aldrig att jag skulle kunna förmå mig till:
  skriva en rad till Bildts försvar.
  Jag har aldrig gillat moderaterna men efter snart 20 år i USA och i jämförelse med politikerna här så känns nu Bildt riktigt normal -t.o.m. uppfriskande. Moderaterna står ju trots allt långt till vänster om Demokraterna här.
  Bildt är nu utsatt för en kampanj från luriga typer med tydlig agenda och då måste han försvaras!
  Stå på dig Bildt! Och fortsätt blogga!

 3. Hermann skriver:

  Mig veterligen teg media ihjäl det faktum att Andnor inte heller betalat TV-avgiften.

  Hon var ju trots allt bara ett f.d statsråd och hade bara en sådan oviktig position såsom ordförande i KU, när TV-avgifts diskussionen var igång.

  Inte värt att granska tycks det som.
  (Idag betalar hon den förmodligen ändå..)

 4. Hilter skriver:

  Måste kännas gött att ”äga” expressen gång på gång, keep up the good work.

 5. Karl Person skriver:

  Ja deras resonerande på Expressen är ju skrattretande minst sagt. nu när folkopinionen går emot dom så försöker de backa i frågan. Men det är väl knappt någon som läser dom där ledarna förutom andra reportrar och vi nyhetsnördar? Idag toppar de ju med ”rika tjejer svälter sig”… ja de är verkligen djupt engagerade i Darfur konflikten eller hur?

 6. Kachina skriver:

  Javisst, Carls kommentarer är härliga, men jag undrar, även om Expressen är ute och cyklar i sakfrågan kring bloggen, har de verkligen slut på skarpa intellekt i redaktionen så att de kan anta utmaningen. Det finns ju mycket annat man kan använda för att slå undan fötterna på Carl, exv. samröret med tvivelaktiga affärsmän i sovjet och deras intresse inför den förestående utförsäljningen av Telia.

 7. Elia skriver:

  Vi här i Sverige är så rädda att sticka ut,vara avvikande ifrån mängden,alla skall vara lagom och tillrättalagda.Anser att seriösa ansträngningar att säkra och utveckla demokratin är inte bara hälsosamt utan även nödvändigt för demokratin och dess utveckling,således anser jag att det OTROLIGT uppseendeväckande att ett stadsråd skulle våga sig på att ta ett steg närmare folket…som du gjort genom att öppna och
  driva denna blogg..är ett hälsotecken just för demokratin.”vanligt folk” tillåts få insyn i
  maktens korridorer…och DU..tillåts att vara MÄNNISKA i första hand och politiker i andra hand.Att ge politiken en mer mänsklig profil är otroligt provocerande för dem som önskar bibehålla gamla strukturer och bibehålla distansen mellan makten och folket.

 8. Ludvig skriver:

  Så här skriver Jan Guillou i dagens Aftonbladet: ”Som många andra politiker på hel- eller livstid saknade han såväl högre utbildning som yrkeskompetens utanför politiken. Han kunde varken försörja sig som företagsledare eller som cykelreparatör. Han fann dock en födkrok som är särskilt populär bland amerikanska politiker, att sälja sig till symboliska styrelseuppdrag. Principen är enkel. Ju skummare företag, exempelvis ryska gangsterföretag som Gazprom eller det svenska Lundin Petroleum, desto större behov av fina namn med anseende i styrelsen. Det var detta Carl Bildt sålde så framgångsrikt att han blev rik. Någon gas- eller oljekunskap kunde han givetvis inte bidra med. Men med sitt namn.” Anser Carl Bildt att det är en riktig beskrivning att kalla hans styrelseuppdrag ”symboliska”?

 9. Ola skriver:

  Det det hela handlar om är att Carl Bildt hade fräckheten att på sin blogg direkt bemöta anklagelserna från Expressen och korrigera direkta sakfel till den grad att PM Nilsson fick införa en korrigering på Expressens ledarsida.

  Kampanjen ”avsätta Carl Bildt” gick således i stöpet.

  Carl Bildt har förödmjukat ett antal stora egon på Expressens ledarredaktion och dessa är nu jävligt sura på CB. Det är det denna artikel handlar om. Inget annat. Allt annat är rökrider.

  Journalisterna är också männskor; långsinta, småaktiga och sura och vill ge igen. Precis som folk i övrigt.

 10. Linda skriver:

  YOU GO PAL!!!

  Jag fattar inte varför alla måste tjafsa om ditt bloggande och dina affärer hela tiden! De borde fokussera på det du gör som utrikesminister istället! Fast de har väl inget annat att skriva om förmodligen… Kvällstidningsbranschen är till för alla som inte har något vettigt liv, så skit i dom! Och det verkar vara en sport att förstöra nya regeringens anseende. ”Hmmm, vad ska vi göra idag då? Joooo jag vet, vi spelar lite kubb med ministrarna, så roligt hahahaha!”

  En bättre utrikesminister än du skulle vi inte kunna ha idag, så stå på dig mannen!!!

  MVH Linda

 11. Tomasc skriver:

  Tack för skämten.

 12. Bo L skriver:

  Det här blir bara roligare och roligare. Jag har följt din blogg dagligen sedan du startade i början av februari, och blir bara mer och mer fascinerad av vilka nya möjligheter denna nya blogg- och RSS-teknik kan ge oss i kommunikation med andra, inte minst publika och offentliga personer och politiker. Detta är underbart. Du har mitt absoluta stöd. Strunta i sensationsblaskorna, kör hårt Calle!
  /BL

 13. Lord Metroid skriver:

  De är bara rädda för att deras informations berättande monopol nu råkar ut för lite konkurrens.

 14. Kachina skriver:

  Elia.

  Både Fredrik och Carl är människor som bakom en sympatisk fasad döljer en mindre sympatisk politik. De värderingar som Allianzen, Bush och det konservativa IDU delar, är resultatet av en växelverkan mellan ryggmärg, reptilhjärna och solarplexus. En primitiv politik för primitiva människor som (det skall erkännas) inleddes av Karlsson 1986, men hade en viss tröghet under sossestyre.

  Men, även det skall erkännas, Persson drev den politik Allianzen ville ha, varför vete gudarna. De hundratals miljarder som försvunnit från sjuk- och äldrevård, har ”poppat upp” på börsen, för att trilla ner som bonus i fickorna på styrelser och direktörer.

  Det finns ju naturligtvis inget reellt samband, men det ligger en djup symbolik i att psykopaterna i näringslivet dök upp ungefär samtidigt som psykreformen, ”släppte fångarna loss”.

  Fredrik och Carl är sympatiska MÄNNISKOR, men de företräder en primitiv politik. Man kan ha ett primitivt sinne även om man har några börsmiljarder i fickan och lever i lyx. Vad jag tycker att Expressen och media skall granska, är regeringens personliga nätverk. Säg mig vem du mgås med och jag kan säga dig vem du är, gäller i allra högsta grad än idag.

 15. Jacob Henriksson skriver:

  Underbart. Stå På Dig!

 16. Christopher skriver:

  det här börjar bli riktigt rikigt underhållande. lite synd bara att det är på expressens och deras ledares karriärers bekostnad. men samtidigt får de skylla sig själva när de envisas så.

 17. Miklos Bedö skriver:

  Tack för Ditt underbara svar till dagens Expressen. Media tål tydligen inte att politiker/statsråd i allmänhet, Carl Bildt i synnerhet har direktkontakt med folket. Fortsätt med det, så kanske vi får ett mera mångfacetterad debattlimat och mindre politikerförakt.

 18. Egon skriver:

  De tar upp den planerade gasledningen i Östersjön i Expressen.

  Kan vara intressant att höra vad Olof Lindén professor i Kustzonsförvaltning
  vid Högskolan i Kalmar har att säga:

  http://www.sr.se/cgi-bin/gotland/nyheter/artikel.asp?artikel=1202572

  Han hävdar att en gasledning på Östersjöns botten rentav kan vara bra för miljön.
  Inte många som tagit upp det.

  Tackar för övrigt också för den skämtsamma tonen.

 19. Gustav skriver:

  Jag finner att varje gang jag ser en artikel om C. Bildt i tidningen sa laser jag den oftast inte utan tittar pa den har bloggen istallet. Om artikeln skulle visa sig vara intressant sa ar den namnd har.

  Forovrigt ar det har bra underhallning och det kanske ar det som ar av storst vikt nar folk i allmanhet, och jag i synnerlighet, laser nyheter.

 20. ÖRJAN skriver:

  Jag har aldrig förstått när de talar om Bildt som arrogant.

  Vad säger då Bildts kritiker när han efterträtt Solana som EUs utrikesminister.

 21. Karl H. skriver:

  Om nu Expressen mot förmodan skulle ha rätt i sitt resonemang, betyder det i så fall att det politiska systemet ibland kräver att statsråd ger sken av att hysa en annan åsikt än de gör privat. Då känns det som om det snarare är systemet än bloggarna det är fel på, och att det är det förstnämnda man istället borde ägna kraft på att korrigera.

 22. Magnus skriver:

  PM Nilsson skrev i en ledare att han inte skulle sörja mer än en dag när borgerliga regeringen förlorar nästa val, eftersom då ”Putins pojke Bildt” byts ut mot Wallström som urikesminister. Margot Wallström? Som enligt sin senaste bloggpost fick något pris som Europas bloggare no. 1! Nej, usch vad tramsigt – men PM dukar ju upp… Undrars hur PM ser sitt ansvar som journalist och att behandla vettiga ämnen och vara en smula seriös?

 23. riksha skriver:

  Glöm inte att Expressen också backade om ”diskon istället för Kalashnikov” löpet de körde häromdagen. Måste vara tungt att som journalist bli tvungen att börja dubbelkolla källor, när de vet att de inte får stå oemotsagda längre.

 24. Elia skriver:

  Kachina

  När det gäller reptilhjärnor så är det min övertygelse att dessa finns i ALLA politiska partier,så som inom alla andra områden inom samhället och inom båda könen…och när det gäller primitiva människor..så finns även dessa inom alla politiska riktningar,och även om jag personligen inte röstat på moderaterna så anser jag inte att deras politik skulle vara primitiv..däremot..kan man tycka att det politiska systemet med bl.a blockbildningar..och olika politiska riktningar är primitivt,tror att en politisk utveckling av det politiska systemet kräver att man inte utgår ifrån en politisk värdering..utan ifrån de aspekter som bäst gynnar folket och landet..och världen…och ur det perspektivet anser jag Carl vara en tillgång för Sverige,inte därför att han utgår ifrån en moderat samhällsinställning,utan pga det faktum att han äger en analytisk förmåga som inte i alla lägen kan betraktas som moderat(han har även fått utstå kritik ifrån dom egna leden)som har mänskliga inslag..vilket bildandet av denna blogg visar…och de inblick i maktens korridorer som vi tillåts få glimtar in i…kort sagt…Carl bidrager till att utveckla demokratin.

 25. Marie skriver:

  Guillou har gjort mycket som är bra. Han är en oerhört skicklig författare och jag har följt honom i såväl Arn-serien som i Tjuvarnas marknad och Ondskan. Som samhällsdebattör har han ofta varit berättigat kritisk i sina granskningar, men nu har han gått över gränsen enligt min mening. Vilket påhopp!!! Carl Bildt saknar ”högre utbildning”!! Jag tror inte mina ögon!

  Vad är högre utbildning? De högskoleutbildningar på våra svenska univeritet? Skulle inte tro det. Sossarnas politik har medfört att det har gått inflation i utbildning. Idag skall alla ”gå igenom” våra univeritet oavsett om de fuskar sig igenom, universiteten behöver ju sina anslag. Många har inte klarat studierna på gymnasiet och har därför gått Komvux där det är allom känt att det är lätt att få höga betyg (hemtentor osv).

  Vet Herr Guillou vad autodidakt är? Det är något oerhört fint. Smaka på det….”självlärd”. Jag anser mig ha rätt att raljera om det här eftersom jag dels har studerat, dels är autodidakt i ett helt annat yrke. När jag lärde mig själv skulle jag vilja säga att jag var grundligare och gick djupare än då jag studerade. När jag studerade hade nämligen någon annan satt upp en kursplan. Väldigt fin och pedagogisk. ”Mer behövde man inte lära sig”. När jag lärde mig själv hade jag ingen fin kursplan. Jag lärde mig tills det inte fanns mer att lära in.

 26. Olle skriver:

  Så märkligt: alla ropar efter transparens hos myndigheter och politiker. Och här viker landets utrikesminister ut sig, om sina tankar och förhoppningar och om sina vardagsbestyr på fyra olika webplatser. Fantastiskt, vilket gott föredöme! Och vad händer? Expressen och Torekull blir minst sagt upprörda. Medierna borde bli glada över det rika material som Carl Bildt alldeles gratis delar ut att hugga in på: Inte minst trådar till kreativa utvecklande diskussioner om framtiden och om Sverige i världen. Kanske blir det svårare för en tidning som Expressen att avslöja skandalungar när öppenheten redan visat allt?! Om det är problemet borde Expressen tänka om vad gäller sin mediala roll och uppgift. Och tacka Bildt för en kanske nyfunnen och nyttig lärdom.

 27. Patric skriver:

  En person i offentlighetens ljus och i synnerhet en politiker och minister får stå ut med en hel del. Det gäller att ha rent mjöl i påsen vill man vara trovärdig. Hursomhelst är Carls Bildts bloggande och tillgänglighet på detta sätt stilbildande för hur förtroendevalda engagerar oss väljare. För hos hur många ministrar kan du kommentera på en blogg? Även om det Carl Bildt gör här är beundransvärt hoppas jag att det inte själ för mycket tid från det han förväntas pyssla med huvudsakligen? Jag hoppas vi slipper se en utbränd utrikesminister till följd av detta!

 28. Marie skriver:

  Hm………..undrar hur många extranummer Expressen har sålt tack vare påhoppen på dig? Jag tycker att du skall begära lite provosion ;)

 29. Marie skriver:

  Blev visst lite fel där. Provision och ingentin annat ;)

 30. Fred F. skriver:

  Torekull förespråkade civil olydnad och ifrågasättande av vedertagna dogmer under sin tid på Corren, men plötsligt gillar han inte det Bildt gör som minister? Om Torekull var en människa med principer borde Bildt vara en individ och minister helt i Torekulls tycke! På detta sätt visar Torekull med all tydlighet vilken banal populärskrivare och journalistisk opportunist han i själva verket är…

 31. Berg skriver:

  I grund och botten byggr kritiken av Bildt på avundsjuka.

  Vem är förresten PM Nilsson – tydligen var det Torekull som stöttade denne Nilsson.

  Apropå arrogans igen, är att man vad gäller denne Nilsson att han just är arrogant.

  Tomma tunnor skramlar som bekant mest.

  Så till Guillou och utbildning. Mig ville han bli jurist, så blev det nu inte.

  Om Bildt så önskar kan han snabbt läsa in en fil.dr på distans- men det får han göra när han lagt ner sin politiska gärning.

 32. Egon skriver:

  Marie:

  Guillou är en duktig journalist – kollar fakta etc – men inte mycket till författre.

  Hoppade av juristlinjen och började på Lektyr.
  Första boken ”Det stora avslöjandet” från 1974 beskriver detta.
  Ondskan 1981 – också självbiografisk – är i mitt tycke hans bästa bok.

  Verkar mycket fyrkantig i sitt tänkande. Tänker för det mesta i svart eller vitt.
  Adelssläkt själv och misshandlad som barn.
  Verkar ha ett mycket stark behov att ge igen på sitt ursprung.

 33. Jon Nyquist skriver:

  Vad är det för mossiga rättshaverister som hänger på Expressen ledarredaktion? Det här börjar ju bli riktigt pinsamt. Fullt i klass med när Ines Uusman(s) sa ”Internet är en fluga”

 34. Ludvig skriver:

  Om Jan Guillou står följande att läsa i Wikipedia: ”1977 publicerade han den kontroversiella boken Irak – det nya Arabien, som han skrev tillsammans med Marina Stagh. Att Saddams styre skulle ha varit ”särskilt våldsamt” avfärdas där som ”rasistiska fantasier”[4]. Guillou beskriver Saddam själv som en progressiv statsman som värdesätter välfärd, fred och demokrati. I boken förnekar han att tortyr förekommer i Iraks fängelser som han framställer som bättre än svenska. Guillou förutspådde även att innan år 2000 skulle Irak ha ”börjat passera europeiska länder i levnadsstandard”[4]. Denna stora felbedömning har gett Guillou kritik, men vid utgivandet låg Husseins värsta grymheter och den stora misären i Irak till följd av krig och sanktioner ännu i framtiden.” Man kan rent allmänt fundera över i vilken mån hans mycket självsäkra utlåtanden om Islamofobi, Irakkriget och ”bombliberaler” kan relateras till denna tidiga missbedömning? Detta hindrar förstås inte att han kan ha rätt i mycket av det han säger 30 år senare, liksom även i sin analys av Expressens drev mot Bildt.

 35. Berg skriver:

  jag skrev fel, nämligen …mig ville han …

  ska vara … mig veterligen ville han bli jurist….

  om Guillou.

  Förresten har Guillou fel om Gazprom. Gazprom är det tidigare sovjetiska energidepartementet som privatiserats och nu blivit ett privat bolag.
  Världens största gasbolag. Bildt har aldrig haft med detta bolag att göra.

  Gazprom är ett lika seriöst energibolag som alla andra av världens energibolag, BP, Shell osv.

  I kontroversen med Ukraina och Vitryssland önskade man ta utpriser något under marknadspriser, därav de stora rubvrikerna i väst. Tidigare hade dessa länder fått gasräkningar starkt under marknadspris och starkt subventionerade av ryska Gzprom.

 36. Berg skriver:

  Egon, Guillou är inte adlig.

  Hans böcker har jag inte läst, får intrycket av att de ssa är ganska så överreklamerade.

  Upplever Guillou som en i grunden konservativ högerman, som låtsas vara någon sorts kommunist.

 37. Foad skriver:

  Hej Carl ! Har du en uppfattning om det Garthon framför som orsaken till kritiken mot Dig gällande bloggandet, värdepapprerna samt lobbygruppverksamheten? Som Du vet menar Garthon att kritiken egentligen har sin grund i att Du har en ”annorlunda” inställning i palestina/israel konflikten.

  Med de bästa hälsningar

  Foad

 38. Arne Ek skriver:

  Alltså rent principiellt är det lågt och barnsligt att ta fram en människas utblidningsväg och eventuella bristande akademiska grader som argument i en disskussion. Detta pekar oftast på en elitär och socialistisk grundinställning.

  Nyanserade människor med sunt förnuft i behåll vet att individer kan växa och nå långt på andra sätt än att uteslutande bilda sig en uppfattning av omvärlden uteslutande baserat på empiriska fakta. Naturligtvis går det inte att beskriva detta i svart eller vitt men uteslutande inrutat tänkande leder ofta till stagnation, där flexibelt tvärtänkande ofta ger bättre resultat som ger nya erfarenhetsgrunder. Och det är just nytänkande som behövs i den globala värld där alltmer sker- och beslut fattas i blixtrande hastighet!

 39. Tim skriver:

  Är Sverige det enda land i världen där statsråd och politiker ska få ha mindre yttrandefrihet än resterande del av befolkningen? Alla skall stå lika inför lagen brukar det ju heta annars. Den här gången kommer byråkratin från de som företräder media och inte från politiker som har blivit utsedda att styra riket.

 40. Egon skriver:

  Berg:

  Tack för påpekandet. Du har nog rätt i att Guillou i sitt tänkande
  påminner om en konservativ högerman.

  De första böckerna kan man läsa som självbiografiska.
  Tror att Guillou själv erkänt det vid något tillfälle.

 41. Arvid skriver:

  Kul med denna utveckling. Media får mindre makt, maktmänniskorna mera, men även medborgarna.

  Media har skenat iväg allt för mycket mot dokusåpa det senaste decenniet. Orsakerna till det skulle man kunna skriva en avhandling om men jag avstår.

  Arvid Fallström
  Journalist

 42. Egon skriver:

  Rättelse:

  Jan Guillou började sin journalistiska bana som reporter på tidskriften FIB-Aktuellt.
  Inte Lektyr.

  Kolla: http://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Guillou

 43. Karl Person skriver:

  Just nu driver pressen på en uppkokad historia om att Bush regeringen svartlistat Eva Dahlgren… helt utan någon form utav källkritik.

  Politiker är lätta offer att hitta på saker om. Som vi sett har ju Carl Bildt klargjort mcyket av det trams media har skrivit, tänk då på alla andra politiker som inte kan snacka emot.

 44. riksha skriver:

  Arvid, kan inte du som journalist ge en liten inblick i hur utbildade journalister tänker, särskilt när Expressen igår jämförde Carl Bildt med en 3-åring. Jag är också intresserad av hur journalister på olika tidningar kommer till varandras undsättning, man får intrycket av att det är väldigt mycket personlig prestige i det här yrket? Sen om man gräver lite händer det ju också att man hittar samma förlag bakom flera journalister, förekommer det att journalistik förs genom-cross promotion precis som reklam?

 45. Forest Ridge skriver:

  Ligger det någon sanning i att Expressen tänker byta namn till Bildt-Zeitung ?

 46. Kachina skriver:

  Elia

  Du har rätt i att Carl bidrar till att utveckla demokratin. Internet är det största som hänt på yttrandefrihetens område sedan Gutenberg och nu, genom sådana som Carl och Margot, börjar vi få insyn och till viss del inflytande.

  Men. mänskligheten står inför sitt viktigaste vägval någonsin. Sex miljarder människor och tekniken gör alltmer av arbetet. Vi får en permanent hög arbetslöshet. Vi har ett levnadssätt som kanske tar död på planeten och,……vi vet inte hur vi skall bete oss.

  När man inte vet vad man skall göra, återgår den primitiva människan till det gamla inlärda, även om det hör till en annan till. Dagens rubriker om 15-åringar i USA som slår ihjäl uteliggare, förutsåg jag redan när jag förstod kärnan i Bush politik. Han är i full färd med att föra USA till Latinamerikas nivå, och där har överklassungdomarna länge roat sig med att tända eld på sovande uteliggare, eller slå ihjäl dem,…ostraffat.

  Det är en attityd som byggs in i samhället av den härskande ideologin. Släpper Alliazen loss hela potensen i IDU;s program, ser vi det snart här. Vi är inte där än. Det första vi ser är när de säljer ut vår infrastruktur, byggd av våra fäder, till det näringsliv som är närmast insyltat.

  Där kvarstår varningen. Carl har själv sett reaktionerna på den här bloggen mot utförsäljningen av telenätet. Svenska folket har inte insett att med Telia säljs vårt telenät, våra stationen och våra master. Kontrollen av den kommunikaktionsinfrastruktur och därmed kontrollen av oss, överlämnas till i sämsta hand en ”rysk furste”. Varför skall ryssen kriga mot oss, när de kan köpa oss?

  Jag uppmanar än en gång regering och riksdag att backa i den frågan. I mina ögon är det, att sälja ut nätet, så nära högförräderi man kan komma.

 47. Marie skriver:

  Om lagstiftaren hade velat att ett statsråd skulle ha en begränsad yttrandefrihet är jag övertygad om att lagstiftaren skulle ha påpekat detta. Nu är det ju så att ett statsråd har en liten speciell ställning i och med ”immunitetsprincipen” , ett statsråd kan inte i någon ordning åtalas för ett ringa brott. Det enda sättet att avsätta ett statsråd är att piska upp stämningen mot en misstroendeförklaring (politiskt ansvar). Det är just det Expressen försöker göra. Det är mycket möjligt att Expressen skulle ha lyckats om utrikesministerns namn hade varit ett annat än Carl Bildt. Även hot om misstroendeförklaring kan ju få statsråd att avgå som bekant.

  Förlåt, glömde visst nämna att det finns ett sätt till att avsätta ett statsråd. (Juridiskt ansvar) JO får efter beslut av KU åtala ett statsråd för ett grovt brott. Visst är det otroligt! KU! Som består av politiskt valda i samma proportion som regeringen. Är det någon som på fullaste allvar tror att detta fungerar? Komiskt!

  Nu lät jag tankarna flyga iväg igen. Det var ju om likhet inför lagen jag tänkte skriva-eller objektivitetsprincipen som det också kallas. Självklart gäller detta även ett statsråd.

  Stå på dig Carl Bildt.

 48. Berg skriver:

  Kachina – det är bra att du påpekar detta om Telia igen.

  Det är helt ok om Telia utan infrastrukturen säljs till fransmän, tyskar eller ryssar.
  Varje konsument kan byta till Tele 2 om vederbörande efter ägarbytet inte är nöjd.

  Men som sagt, man börjar ju undra över våra politiker, om Odell och övriga, också säljer kopparnätet – då kan vi hälsa hem i det här landet.

 49. Boris A skriver:

  Bara genom att inse att Aftonbladet/Expressen aldrig kritiserar socialdemokratiska politiker kan man förstå hur (o)seriösa dom egentligen är. Det finns ingen egentlig anledning att läsa tidningar som man vet oftast far med osanning.

 50. Tim skriver:

  Håller med Guillo. Det hade verkligen varit något att reagera över om folkpartiet fått en utrikesministerpost. Detta hade inte Expressen skrivit om fastän att folkpartiet är det parti som har mest saker de vill förändra med sveriges utrikespolitik. Läser man om folkpartiets vilja att gå med i nato slås man av att de överhuvudtaget inte brytt sig om att en överväldigande del av svenska folket inte vill ha ett medlemskap. Då är det en väldigt konstig inställning att detta regeringsparti kallar sveriges alliansfria politik bluff.

  Ingen säger väl att sverige är helt neutrala i och med medlemskap i EU och liknande men vi har trots allt en politik som grundar sig på partnerskap på fred som gör att sverige har större valfrihet att själva forma sin utrikespolitik.

 51. Cecilia skriver:

  Go Carl! Du är vår bästa politiker, så är det bara. Yttrandefrihet i mitt hjärta!

 52. Dear Foreign Minister Bildt,

  Please be sure to invite other colleagues of yours around the world to read Katrineholm Review at http://katrineholmreview.blogspot.com online. By the way, as you know, Katrineholm government is still run by Social Democrats. Decades and decades of Social Democratic rule. Well, the economy here needs help. Is it possible for you to declare Katrineholm a ‘foreign land’ within Sverige so that you might send us foreign aid. We could use the money! :)

  With all good wishes,

  Michael Flessas (http://mcflessas.googlepages.com)
  Katrineholm Review

 53. Margareta Nilsson skriver:

  Bildt har varit en föregångare i att använda IT-tekniken i sina kontakter med omvärlden.
  Han var bland de första i landet att börja maila. Det blev han hånad för.
  Sedan var det veckobrev, som jag läste i många år. Hörde någon några klagomål från Expressen då?
  Sedan har han haft en blogg på engelska i 2 år (tror jag). Går man in på nätet, så tror jag mig förstå att den engelska bloggen slutade i januari. Har någon läst en rad om denna blogg i Expressen? I tre månader skrev han alltså en engelsk blogg medan han var minister. Inte ett ord i Expressen.
  Men nu står det varje dag. Det måste ju ha en orsak. Vad denna negativs kampanj beror på, kan nog de flesta räkna ut…
  Jag har mailat idag till Expressen och frågat vad de ”har på lut till i morgon, övermorgon osv i all oändlighet”.
  Vp får vänta och se…

 54. Margareta Nilsson skriver:

  Snubblade på tangenterna nyss.
  Sista meningen är förstås ”Vi får vänta och se”.

 55. André skriver:

  Ja till den fria bloggen!

 56. Moderat skriver:

  Nu fick man sig ett gott skratt. Expressens ledar- och kulturredaktion känner sig alldeles uppenbart djupt sårade. Nu lägger man också munkavle på HD-domare. Man får förmoda att Expressenredaktionen annars kan få problem att tolka om vad som sägs av en HD-domare i en blogg, intervju eller i ett privat samtal ska tillmätas samma prejudikatvärde som innehållet i en avfattad dom. Personligen så efterlyser jag en granskning av landets domare. Att dessa personer ska vara inneslutna i ett hölje av mystik och knappt någon människa ens vet vilka dessa justitieråd är har alltid varit något av en gåta för mig. Nu har jag fått en delförklaring. På Expressen vet journalisterna uppenbarligen inte att skilja på en prejudicerande dom och en personlig kommentar från ett justitieråd!

 57. Grottis skriver:

  Alla valda politiker borde blogga. Bloggformen utgör ett oöverträffat sätt för dem att hålla kontakt med väljarna, att informera dem och i sin tur få information av dem. Bloggandet är något av det bästa som hänt demokration på senare år.

 58. Annika skriver:

  Jag rekommenderar varmt följande kortfilm (ca 5 min):

  Den sammanfattar på ett utmärkt sätt den nya tid (internets möjligheter) som inte många politiker eller journalister omfattar. Hotfullt för många, möjligheter för fler. Annika (mp)

 59. Björn Henry skriver:

  Det beste eksempel på at pressen går med ryggen inn i fremtiden.
  De burde alle lese boken, ”The World is Flat” av Thomas L.Friedman.
  Da vil de se at den som ikke tar i bruk den nye tidens muligheter,
  han blir hengende etter i utviklingen.

  …..og det er da visserligen politikerne på alle plan som skal forme
  vår fremtid

 60. ÖRJAN skriver:

  Expressen hade 600.000 i upplaga under 70-talet. Idag är väl upplagan inte mer än 280.000. I tidningen ingår sedan också GT och Kvällsposten, vilket gör att upplagan ökar utterligare med 140.000.

  Siffror som talar ett tydligt språk.

 61. Solveig Artsman skriver:

  Intressant att följa debatten. Inte kan det vara så att Expressen tycker att journalister ska ha monopol på att informera medborgarna om vad en minister gör och vilka reflektioner han gör i politiska frågor. Bloggen är ett utmärkt sätt att minska avståndet mellan politiker och väljare / medborgare. Det fria ordet blir friare när politikern kan skriva vad hon / han själv vill och få det publicerat. Medborgaren får en mer nyanserad information och en kortare väg till politikern och politiken. Det är jättebra att en minister bloggar. Jag hoppas att det blir fler.

 62. Jonny.r skriver:

  En kul tanke vore om all information från stadsråd, riksdagen och regeringen lades ut på www när det offentliggörs? Förstår inte varför media tycks tro att alla har ett redovisnings ansvar gentemot media?

 63. Ola skriver:

  En intressant artikel från Dagens Media:

  http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=101841

  Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren skriver:

  ”- I bloggen skriver han om sådant som tidigare bara de politiska journalisterna fick reda på. Det var deras exklusiva grundmaterial som de inte längre är ensamma om. Privilegiet för journalisterna att kontrollera informationen är alltså på väg att upphävas. De flesta reportrar har lärt sig leva med detta. Men några är konservativa och reaktionära och stretar emot.”

 64. Antimannen skriver:

  Du ringar in och blottar dina kritikers extremt naiva och samhällsfarliga inställning. Kör hårt, Carl…Vi är många som stödjer dig…

 65. jkern skriver:

  Vilket underbart inlägg:D

 66. David C Bernvi skriver:

  Haha, underbart formulerat Bildt! Mer frihet och öppenhet till folket! Mer bloggande, det är bra för demokratin och friheten. Blogga för demokratin och den fria tanken!

 67. Kim S. skriver:

  Din ironi är alltid så rolig att ta del av. Jag tycker för övrigt att medias kommentarer om ditt bloggande varit löjligt ända från början. Att de orkar. Förvirringen är total i Expressend redaktion. Jag kan inte säga att jag varit någon aktiv expressenläsare, men nu har det blivit ännu mindre.

  De skriver inte mycket som skulle ha något slags nyhetsvärde.

  Keep on blogging!

 68. Kerstin skriver:

  Upplysningstiden har fått en ny islossning! Så underbart härligt Carl Bildt, att få som enskild, enkel person, såväl läsa som ”tycka till”.
  Du har verkligen gjort det tydligt att makten närmat sig folket
  och
  Tack för DET!

 69. […] Kriget mellan Expressen och Carl Bildt huruvida Bildt borde blogga eller inte blir allt mer underhållande. Jag har tidigare skrivit att […]

 70. Antimannen skriver:

  Jan Guillou ger sin tolkning av hat-kampanjen mot Carl Bildt:

  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1013904,00.html

  Intressant vinkling.

 71. Staffan skriver:

  Du har mitt fulla stöd i både ditt politikerutövande – och självklart ska du få blogga hur mycket du vill! Ingen (speciellt ingen vinstdrivande tidning) ska ha ensamrätt på dina ord!

 72. Sven-Uno Marnetoft skriver:

  Carl din kunskap och intelligens behövs i ankdammens Sverige. Vad journalisterna, framför allt på Expressen, retar sig på är att du är intellektuellt ett nummer för stora för dem. PM gör allt för att framstå som en intellektuell liberal,men han räcker inte till. Därför har hans hetskampanj mot dig hamnat på sandlådestadiet. Stå på dig Sverige behöver dig!

  SU

 73. Mathias skriver:

  Jag tycker det är rätt så hemskt hur Expressen håller på. Jag går aldrig in på Expressens sidor. Det är fullständingt orimimligt att de för skriva sån absolut dynga -riktat till svenska folket. Jag bojkottar Expressen totalt och kan därför bara ta del av vad de skriver på den här bloggen.

 74. maggan skriver:

  Jag vill bara säga att jag tycker din blogg är oerhört bra, det är intressant att läsa och jag hejar på dig fast jag egentligen röstar väldigt rött.
  skit i stofilerna som inte fattat att bloggar är ett utmärkt sätt att berätta för och kommunisera med människor på!

 75. Sven skriver:

  För ca 30 år sedan satt erbjöd jag en medpassagerare mitt utlästa exemplar av Expressen, men han avböjde med orden ”Jag är aktiv medlem i föreningen ‘Vi som inte läaser kvällstidningar'”

  Det tyckte jag var intressant och undrade hur man blev medlem, vad det kostade, etc. ”Det kostar ingenting, det är bara att låta bli att köpa kvällstidningar”, sa han.

  Jag blev medlem samma kväll.

 76. Kachina skriver:

  Sven-Uno Marnetoft

  Som sagt, det finns risk att Carls intellekt drabbas av ”mental diabetes” efter alla sockersöta inlägg. Lägg band på er för h-e. Ni behöver väl inte likt ”flickorna i femman” skriva kärleksbrev till magistern. Jag tror att Carl vid det här laget har fattat att han har ett starkt stöd i landet.

 77. Leif skriver:

  Ett fyrfaldigt blogg för den fria bloggen…den leve..blogg!..blogg!..blogg!..blogg!

 78. toddelo skriver:

  Jag tycker att det är fantastikt att man blir kritiserad för öppenhet. Allt som skrivs kan ju lätt kritiseras och borde vara godis för alla politiska kommentatorer. Kan det vara så att de känner att arbetsbördan blir för tung….Eller är det ren avundsjuka de visar när deras filterfunktion ej har någon , just det funtktion. Nej, fler bloggar och gärna från fler politiker i ledande position.

 79. John skriver:

  Hej!
  Håll fast vid ditt bloggande. Bloggen är till för alla.
  Om Expressen fortsätter att klaga så kan du ju alltid säga att du förbereder dig inför den dag det blir regeringsskifte, vilket dock förhoppningsvis dröjer ett bra tag till.
  // John

 80. Att kommentera på fel blogg! skriver:

  Ja vissa förtröttas ej av att kommentera på fel blogg.
  Hoppas hoppas att någon håller med mig i alla otroliga uttryck!
  Mitt spåkbruk hör hemma var? Vilken partitillhörighet tror jag är bra?
  Vad får jag ut av detta?
  Mina politiska företrädare bloggar inte, så jag får väl blogga här.
  När det blir för mycket positivt, jag då vill jag mot-kommentera.
  Annars mår jag inte bra och en minister kallar jag för det jag vill.

  Vem bryr sig…..ja inte en positiv som bloggar på rätt blogg.
  God natt….

 81. Esteban skriver:

  Är det någon instans eller person som sparar den samlade debatten – ledare, debattsidor, Carl Bildts egna blogginlägg och kommenterande bloggar?

 82. 335.927 läsare skriver:

  335.927 läsare ser jag har gått in på Carl Bildts blogg – jag antar att en av dagens betrakatare har varit både Torekull och hans adept.

 83. ÖRJAN skriver:

  kachina – kanske vi behöver en ordningsman i klassen – och möjligen är du kanske en av kandidaterna då – frågetecken.

 84. ÖRJAN skriver:

  En liten detalj, jag ser att bloggen anger tidsangivelser en timme efter- är det möjligen vntertiden som gäller.

 85. Andreas skriver:

  Väldigt roligt inlägg!

 86. ÖRJAN skriver:

  Tack Andreas, det uppskattas. Just nu skriver jag en bok med ambitionen att stundtals vara åt det spirituella hållet.

 87. Majakovskij skriver:

  Inspirerad av Carl Bildt startade jag upp en egen blogg. Det som är konstigt är att inte någon ledaresida lyft fram det positiva med Bildts bloggande när kvällspresen skrivit så mycket om bloggar tidigare.

 88. Berg skriver:

  Bäste Majakovskij- vad heter din blogg

 89. UnderMind skriver:

  Mysig läsning + alla kommentarer =D
  Kort och sammanfattat :]

 90. Kachina skriver:

  ÖRJAN

  Nej, jag är inte ordningsman i klassen. Jag struntar fullständigt i om man börjar en mening med, och, eller gemen bokstav, stavfel, särskrivningar och vilken tid bloggen anger.

  Däremot blir jag förbannad när vuxna människor beter sig som,…….det där ordet som finns i Akademins Ordlista men inte bör nämnas. Det får väl vara någon måtta på fjäsket. Inte undra på att Allianzen kunde vinna valet, när deras begåvningsreserv i den stora massan håller det måttet. Fjäskmåttet är rågat.

  Jag har förklarat mitt stöd för Bildts blogg. Jag har förklarat att jag ser både Fredrik och Carl som sympatiska och stimulerande personligheter, men för den skull håller jag inte med om deras politik. Den ideologi de företräder innehåller inget annat än en mix av solarplexus, ryggmärg och reptilhjärna. Den ideologin kan mänskligheten klara sig utan,eller rättare sagt, mänskligheten klarar sig inte alls om den inte gör sig av med den attityden, som tråkigt nog dominerat världen i flera tusen år.

 91. Johan Gunnarsson skriver:

  Ack ack, så Expressen våndas. Att valmanskåren får direktinformation från våra folkvalda är alltså ett E N O R M T problem, kanske för att de just är ex-pressen…

 92. Leif Rognan, Norge skriver:

  Sveriges viktigste forkjemper for trykkefrihet i moderne tid, Torgny Segerstedt, er fortsatt dagsaktuell. Han førte en modig og relativt ensom kamp mot myndighetenes angrep på den frie pressen, pressens ”selvsensur, det frie ordet og det svenske folkets rett til å ytre kritiske synspunkter i full offentlighet. Den svenske pressens servile og unnfallende holdning til myndighetens krav om sensur er kanskje den største skamplett på svensk presses historie.

  Det kan se ut som om sviket mot ytringsfriheten igjen er blitt aktuell i Sverige. I dag forsøker pressen selv å hindre at frie ytringer når frem til sine lesere. Nu gjelder det Carl Bildt, en annen gang en med en annen politisk farge. Det dreier seg ikke om hva Bildt sier, men at han har sin fulle rett til å la sine synspunkter bli kjent uten å gå gjennom et politisk filter i pressen.

  Jeg håper det finnes tilstrekkelig med demokratiske krefter i svensk presse til å innse at krtikken mot Bildts blogg er et skritt i feil retning. Man må tåle at Bilds uredigerte versjon har like stor rett til å kjent for allmenheten som pressens egne kommentarer.

  Nordmenns beundring for pressefrihetskjempen Torgny Segerstedt kjenner ingen grenser. Som frihetssymbol har dere ingen som rager høyere. Vi håper svensk presse kjenner sin besøkelsestid. Tåler den ikke at pressens posisjon som meningsmonopolist forlengst er brutt lover det ikke godt for ytringsfrihetens levevilkår i Sverige.

 93. Pia skriver:

  Det här blir bara bättre och bättre…. Fler än jag som ser ”video killed the radio-star”-syndromet? Jag tror att det äntligen börjar gå upp för papperstidningsjournalister att dom måste snart börja se sig om efter nya jobb. Surt när man inte kan annat!

 94. Per-Olof Kjellberg skriver:

  Hej!
  Föga uppmärksammat i media är att vicepresidenten i EU Margot Wallström bloggar sedan långt tillbaka, men har inte alls fått någon uppmärksamhet för sitt bloggande. Vad kan det bero på?

 95. Kachina skriver:

  Alltför trist. Inga brännande frågor där inte.

 96. Daniel Janzon skriver:

  Det är ju otroligt bra att vår utrikesminister bloggar. Bara en sak som fattas: Kommentarer från andra höga politiker. Vad spännande det vore om Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin, Jan Eliasson, osv skrev kommentarer (och bloggade själva). På tvåtusentalet vävs och luftas dom nya tankarna i bloggosfären, så är det bara. Annars är det som om man på 90-talet bara höll torgmöten och aldrig skrev artiklar i tidningar.

  Tekniskt sett finns det ett problem med identitet: Vem som helst kan kalla sig Göran Persson. En enkel lösning är att bara posta en kort kommentar: ”Jag har ett svar på din bloggpost på min blogg . /Mona”. Andra lösningar är ”Real Name”-konceptet Amazon.com använder, som är baserat på kreditkortsuppgifter. Det kräver att WordPress.com stöder den tekniken.

 97. Cecilia skriver:

  Per-Olof: Det beror på att hennes blogg är totalt intetsägande. Hon uttrycker inga åsikter, och uppdaterar på tok för sällan. Samma sak med Andors blogg när det var aktuellt.

  Bildt är den ende som lyckas med bloggandet.

  F.ö. har jag tänkt precis som många här: varför har ingen uppmärksammat alla veckobrev som skickats från alla möjliga politiker i flera års tid? Varför har det inte blivit stor uppståndelse kring många andra personers bloggar? Hur ser undervisningen på journalisthögskolan ut? Suck.

 98. Kachina skriver:

  Jag ändrar mig. Det var några år sedan jag var in på Margots blogg och dömde ut den som trist. Det har tagits sig. Hon har fått flyt. Intresset märks på kommentarerna, mellan 50 – 150 på varje fråga, på alla språk.

 99. kristofer skriver:

  Hade ingen aning om att denna blog existerade innan expressen startade sitt drev. Nu finner jag den ganska gemytlig och blir nog en återkommande besökare. Förhoppningsvis är det i disharmoni med expressens ledarskribenters mål.

 100. Per-Olof Kjellberg skriver:

  Kachina: Ja, man behöver uppdatera sig ibland. Margot Wallström har stor respons på sin blogg.

 101. Marianne skriver:

  Jan Guillou – den gamla mekaniska skrivmaskinen.
  Litterärt och åsiktsmässigt en hybrid av Jan Myrdahl och Liza Marklund.

 102. […] motståndare) utan att först filtreras av media. Det är ju rent löjligt, och Bildt kunde snabbt replikera med att i så fall måste ju torgmöten ses som något av det mest odemokratiska som […]

 103. Andreas skriver:

  Jag tycker det är underbart med politiker som strävar efter att ha kontakt med sin väljarbas. De politiker som inte bloggar borde få utstå kritik snarare än de som faktiskt tar sig tid!

  Dessutom är det underbart att själv kunna bilda sig en uppfattning (och jag delar inte alla dina) om vad politikerna står för utan att behöva lita på en massa journalister som självpåtaget vill fungera som filter.

  Fast det är kanske det som är huvudpoängen i kritiken – Expressens medarbetare kanske är oroliga för att tappa sin makt om dess journalister görs överflödiga när individer själva kan gå till källan…

 104. Håkan Wickström skriver:

  Först kommer 1 anklagelse. Alla hör och förstår ditt svar utom vissa jornalister. När journalisterna slutligen fattat galoppen kommer en ny anklagelse och så upprepas prosseduren om och om igen tills någon säger ”med så här mycket anklagelser så måste han vara en skurk” dvs anklagelserna blir själva anklagelsen. Jösses! Du är en duktig debattör och brillierar över opålästa, dåligt förberedda journalister. Hoppas du orkar!!

 105. z skriver:

  Carl

  På detta sätt, genom bloggandet, når du nästan uteslutande dem som fjäskar dör dig. Lyssna även på dem som talar till ditt samvete.

 106. […] Senaste inlägget i den rafflande “debatten” mellan Expressen och Carl Bildt finns på den senares blogg Alla dessa dagar. Jag måste erkänna att jag inte följt replikskiftet. […]

 107. Marcus B skriver:

  Jag håller med den övervägande delen av föregående talare. Stå på dig och se till att vinna den här och kommande fighter!

 108. Charles Westerberg skriver:

  Auch!! Jag älskar Carl Bildt o hans sarkasm:) Är det någon som är bättre än honom på att hantera kritik? Över 100 kommentarer är också väldigt imponerande

 109. ken skriver:

  Kachina!

  Intressant att läsa vad du skriver,men någonstansgår det snett,du vältrar dig i dina egna fördomar betr.andra människor.

 110. Kachina skriver:

  Mina fördomar? Jag kallar det mina erfarenheter. Jag har sett och upplevt världen, från slummen till styrelserummen. Symboliskt sett beter sig råttorna på samma sätt oavsett på vilken nivå de befinner sig. När de blir alltför hungriga, börjar de äta varandra.

 111. Jan Bergstam skriver:

  F-n Carl, du skulle naturligtvis valt att blogga hos Expressen.

 112. Det kan du väl ändå inte mena? Det vore ju förrärligt! Jag är moderat politiker i Ängelholm och tillika bloggare. Det är allt annat än populärt, kan jag berätta. Så du är inte ensam om att få ta negativ kritik för att du faktiskt tar dig den friheten. Här får man absolut inte blogga. I alla fall inte om man skulle vilja delta i politiken via något uppdrag som ersättare i nämnd eller föreningsstyrelse.

 113. A-K Roth skriver:

  Om Guillous artikel i Aftonbladet: Guillous olyckliga och ensidiga syn på arab-israeliska konflikten får honom att se snett. När Guillou skriver att folkpartiet är ”för murbygget och för israelisk ockupation” är det ingenting annat än ”deception by omission”. En som inte fattar vad terrorismen innebär och inte ens beaktar dennas betydelse i konflikten kan man förkasta som en enögd ignorant tyckare. Låt honom skriva fiction; det är han tydligen någotsanär kompetent i. Att sätta sin tro på en självutnämnd expert som Guillou är lite för starkt. Som sagt: låt honom skriva fiction; verkligheten verkar inte nå honom. Guillou har ett visst (självodlat?) kändisskap som man inte borde låta sig luras av.

 114. Niklas skriver:

  Jag har ett mycket bestämt minne av att jag läste en kolumn av Yrsa Stenius på aftonbladet.se där hon gav sin syn på Bildts bloggande. Nu kan jag inte hitta den. Har jag drömt eller har den tagits bort i efterhand?

 115. Sara skriver:

  Klart att alla ska ha blogg! På så sätt kan alla uttrycka sig utan mellanhänder som ska krångla till det.
  Sen är det ju också trevlgiare att läsa vad en person själv präntat ner och inte vad någon annan författat ihop.

 116. Rebecca skriver:

  Hmm. Ali Esbati (V) bloggar också, men det är ingen som protesterar för det… Konstigt nog. Bara för att det råkar vara du Carl, så blir det ett himlarns liv.

 117. Hanna skriver:

  Tycker att det värsta av det hela är, inte expressens del i det hela, utan denna människas reaktioner. Man borde väl tycka att det finns andra saker att göra med tiden än att fastna på tanken att expressen ogillar ens blogg? Framförallt då det endast är tack vare expressen som denna blogg får sådan uppmärksamhet. Tacka och var nöjd istället.

%d bloggare gillar detta: