”Bildt Hade Rätt”

Efer min kommentar på denna blogg backar nu PM Nilsson på Expressen i dag helt och hållet från de påståenden han haft tidigare om att Legg Mason skulle ha beordrat den rådgivande grupp om Irak som han fört sådant oväsen om.

Bra så.

Men konstigheterna fortsätter han med i alla fall. Nu anses det allvarliga vara att central i sammanhanget finns en Bruce Jackson som tidigare arbetat på Lockheed Martin.

Många har arbetat på andra ställen tidigare. Och att man arbetat på ett ställe förhindrar väl inte att man kan betraktas som en normal person med normala åsikter även under resten av sitt liv.

Föreställningen att en person som en gång arbetat på ett företag under resten av sitt liv skulle ta order från detta företag om vad han eller hon skulle tycka och göra borde kännas lite främmande för en liberal ledarsida.

En enkel koll i Expressens arkiv visar dessutom att jag offentligt hade mycket tydliga åsikter i debatten om Saddam Hussein långt innan denna rådgivande grupp kom till.

Och vad gäller Legg Masons påstått gigantiska ekonomiska intressen i Lockheed Martin har den fjädern redan blåst bort. Det bör noteras att den skreks ut på dubbla sidor i kvällstidningen för något dygn sedan…

Man får ett intryck av att PM Nilsson nu försöker att säga att även om det kanske inte var en höna så fanns det nog i alla fall en fjäder.

Men Expressens problem är att det faktiskt inte ens finns en fjäder…

Det påstås att Expressen i rättegången efter sin kampanj med felaktiga uppgifter mot Mikael Persbrandt försökte förklara sig med att ”det kunde ha varit sant.”

Förklaringen underkändes. Någon ordning får det ju vara.

66 Responses to ”Bildt Hade Rätt”

 1. carlbildt skriver:

  Tog just bort en kommentar från denna plats. Det gör jag sällan, men i detta fall tyckte jag att den var för personligt nedsättande mot PM Nilsson för att höra hemma i ett civiliserat samtal.

 2. Watchman skriver:

  Nejmen hoppsan. Råkade det förekomma felaktiga uppgifter i kvalitetstidningen expressen. Man är verkligen så förvånad…. not

 3. Hermann skriver:

  Carl… I fortsättningen kan du väl vara lite ödmjuk mot PM Nilsson.
  Han kan inte ha det särskilt lätt nu.
  Med näbbar och klor försöker han rädda den lilla trovärdighet han har kvar, genom
  att försöka bevisa något.

 4. Gösta Oscarsson skriver:

  Tony Blair sa för någon vecka sedan (oredigerat):

  Anyway the first thing I would like to say is that I think that one of the most frustrating things for me is in the discussion of public services there is a danger we get a completely unbalanced picture. We now have a set of polling results that is quite remarkable in this sense that if you ask people what their personal experience of public services is, that personal experience is getting better. If you ask them what the overall state of the service is, they say it is getting worse and there is a huge dichotomy that has now grown up between people’s personal experience and their view of the collective. Far be it from me to suggest that might be something to do with the reporting (och här ljuger han) but I think there is a sense, if we are not careful, that we get this completely out of kilter.

  Detta handlar alltså om media som ett filter mellan människor och verklighet vad gäller offentlig verksamhet. Vi har ju samma fenomen i Sverige. Och egendomligt vore det annars. I pressen och i TV går allt åt helvete.

  I den nu aktuella ”Bildt-affären” så finns det 150.000 besök på denna blog medan några miljoner ser drakarnas rubriker. Följer man denna blog så leder Bildt skyhögt på poäng. Men ”folket” får inte detta intryck. Men hur skall ”man” regera länder där männisikor, nästan systtematiskt har ett selekterande (och snedvridande) filter mellan sig och verkligheten? Det är alltså bra med en Bildt-blog, men det skapar än större informationsklyftor.

  (Skrivet till Stig-Björn Ljunggren angående hans – utmärkta – anti-journalismkampanj.)

 5. Esteban skriver:

  En mycket intressant kommentar av Gösta Oscarsson. Själv kommer jag snarast att se vad Stig-Björn Ljunggren säger i ämnet.
  Men för att hyfsa siffrorna lite: Expressen och hela kopplet av mer passivt återrapporterande media i denna ”Bildt-affär” har sammantaget miljonupplagor varje dag. Samma tidningars ledarsidor har har det inte. Deras läsare räknas i tiotusentals – som bäst.
  Då står sig en mer faktabaserad logg sig mycket bra som motkraft. Jag tror att denna ”affär” är en viktig kraftmätare mellan de gamla medierna och de nya. PM Nilsson är oftast en utmärkt kommentator. Att ibland ha fel är aldrig fel, det är mänskligt.

 6. robb skriver:

  Är det otänkbart att Expressen har fel? Läser här på DNs kultursida 7: ”Expressen har gjort ett fint journalistiskt jobb. Och det är högt och intelligent tryck i opininionsmaterialet… Grattis!” Skrivet av Jan Eklund.
  DN kulturs syn på intelligensnivå sammantagen med Expressens kulturchefs, Per Svenssons, antydningar, att endast auktoriserade journalister kan/bör beskriva sanningen, gör en rätt konfunderad över kulturen på det hållet.

 7. ken skriver:

  Först Mikael Persbrandt sen Carl Bildt i båda fallen bidde det inte en tumme kvar,
  förruttnelseprocessesen fortsätter inom Expressen.

 8. Olaus Petri skriver:

  Fel Hermann, Carl skall vara snäll mot PM Nilsson. Annars var det rätt. :-) Måste säga att ”Alla dessa dagar” ger vår inrikes utrikespolitik en helt ny dimension. Till fördel för demokratin skall sägas, inte tvärt om som en viss herr Svensson sade häromsistens. :-)

 9. ken skriver:

  Carl Bildt, skulle du inte kunna hjälpa övriga minstrar att starta upp bloggar så att de kan torgföra vad de håller på med, samtidigt som vi får chansen att kommentera de olika händelser.

 10. Ola skriver:

  Expressen och PM Nilsson har satsat allt på ett kort; att fälla en 14-taggare i detta fall Carl Bildt. I en vecka har man kört en kanonad av artiklar både från ledarplats och inne i tidningen, och misslyckats! Anklagerlserna har varit av typen ”guilt by association” och i många fall direkt felaktiga!

  Det bidde knappt en tumme ens. Exprssen drar sig tillbaka och slickar sina sår, precis som i Persbrandt domen. Bättre att satsa på journalistik man bemästrar som ”naken-chocker” och ”onani-danser”.

  Frågan är om detta får nån återverkan på Expressen. Kan enskilda reportrar få driva kampanjer mot ministrar med ingenting på fötterna? Vad blir Expressens trovärdighet efter detta? Journalister har i tidigare mätningar haft en lika stor popularitet som p-lisor och den lär knappast bli bättre efter det här.

 11. Robert skriver:

  Enligt Expresse pa webben sa ar Carl Bildt ute for att ”roja undan” Saddam. CB ar altsa en assassin. Jag undrar hur det kannas att bli utpekad det det smutsiga sattet av Expressen. Att PM Nilssson skulle ha backat marks inte i artiklar eller pa annat satt, det ar ju trots allt vad som skrivs i tidningen som ska raknas.

  Expressen hade en annan artikel nagar dagar innan, som var 100% falsk, motsatsen var sann. Alla kommentarer under artikeln papekade det, plotsligt togs alla kommentarer bort.

  Propagandan paminner om Sovjet staten. Om inte borgarna inser att SVT maste stanga helt, bommas for eveigt sa finns det risk att SVT med pressen fortsatter att bedriva propaganda och vinna valet at Socialist blocket, ytterligare en gang.

  Vill Carl Bildt stanga SVT, riva deras fastihet och bygga ett minnesmarke over socialismens offer?

 12. Kachina skriver:

  ”Vill Carl Bildt stanga SVT, riva deras fastihet och bygga ett minnesmarke over socialismens offer?”

  Det lär bli en stabil grund att bygga från. om han använder skeletten från kapitalismens offer som armering.

 13. ken skriver:

  Socialismens offer får nog räknas i ett par hundra miljoner,likviderade av sin sociallistiska Regeringar.

 14. Kachina skriver:

  Alla dessa överdrifter där man inte ens kan skilja på socialism och kommunism. Det är två skilda system. käre ken. Det ena är baserat på en befallande elit och planekonomi, liksom dess spegelbild, den marknadsliberala kapitalismen med sin befallande elit.

  Socialismen är baserad på föreningsliv och blandekonomi, det enda system i världen som kan hävda att de lyckats bygga välfärd och fördela den någorlunda jämnt, utan avrättningar.

  Den marknadsliberala kapitalismens offer är oräkneliga, men började rent systematiskt uppskattas under senare hälften av 1800-talet, då engelsmännen låste in Indiens risskörd i magasin för att trissa upp världsmarknadspriset. Miljoner Indier svalt ihjäl.

  I dag bränner USA upp spannmålsöverskott på flera hundra tusen ton, samtidigt som 30.000 barn svälter ihjäl, VARJE DAG. Det blir snabbt höga siffror. Jag försvarar inte kommunismen, men kom inte och säg att kapitalismen är något bättre. Kommunisterna avrättade kanske mer än en miljon, två- tre miljoner svalt ihjäl, resten strök med i naturkatastrofer, översvämninigar och jordbävningar.

  Reaganismen och Bush kör just nu USA och västvärlden rakt mot en katastrof. Kriget mot Irak betalas ur pensionärers och sjukas vårdprogran, samt nedskärningar i ett food-program för fattiga, samtidigt som han behåller de skattesänkningar för de rikaste som skulle vara tillfällig. Det kommer inte att hålla. Vi ser redan resultatet av Reaganismen. Psykiskt instabila löper gatlopp, dödar så många de hinner inner de själva dör. Vad tror du händer när den enskilda psykiska instabiliteten ersätts av en kollektiv psykos?

  Svaret är enkelt. Det händer exakt detsamma som i Paris 1789.

 15. Antimannen skriver:

  Sorry Carl, den bara liksom slank ur mig. ;-)
  Jag kanske ska söka jobb på Expressen?

 16. Hermann skriver:

  Kachina… Du har fått det här om bakfoten.
  Det är inte kapitalism att bränna upp en skörd istället för att sälja den billigt.

  Det tyder snarare på inslag av planekonomi alt. marknadsregleringar
  som slår snett.

  30.000 barn dör inte dagligen varje dag på grund av att länder i väst bränner upp delar av sin överproduktion.
  Det finns inga enkla lösningar på det lidandet, men det är lätt och farligt att göra den kopplingen som du gör.

  Sen är det ingen här som hävdar att något system är perfekt.

  Du blandar in en kriminell händelse i 1800-talets indien under den brittiska kolonialismen. (Det var kanske inte kriminellt då.. Men ser du tecken
  på sådana saker i dagens länder med fungerande marknadsekomi??)

  Vill du med detta påstå att indien inte gynnats av marknadsekonomi?

 17. ken skriver:

  När jag skrev ett par hundra miljoner så är det med all sannolikt i underkant,
  i drygt 70 år förslavade sociallismen folket i Europa till slut reste sig folket i de okuperade
  länderna och kastade det sociallistiska oket i soptunnan.

  USA är det mest framgångsrikaste landet i historien,USA demokrati är mycket starkare än Sveriges ex.

  Där dina idoler finns får ingen välja.

 18. Kachina skriver:

  You have a point, Herman. Kopplingen mellan den uppbrända skörden och de döda barnen, 25 – 30. 000 per dag enligt FN-källa, är inte solklar.

  Ken, meningslöst att diskutera om du inte sätter dig in i skillnaden på kommunism och socialism. Vill du alltså placera Skandinavien, England, Tyskland Frankrike,…..på samma bräde som Sovjet och Kina?

 19. Kachina skriver:

  Ken says: ”USA är det mest framgångsrikaste landet i historien”

  Det beror på vad man menar med framgång. 45 miljoner står utanför sjukförsäkringssystemet och närmare 30 miljoner vet inte om de får äta sig mätta var dag. Är det framgång?

  Jag har inga idoler. Jag sysslar inte med sånt som att beundra personer. Möjligen skulle jag, för ovanlighetens skull, visa en viss respekt om jag mötte Nelson Mandela.

 20. Olaus Petri skriver:

  Kachina: Det fattigas sjuka i USA heter fetma. Kanske du skulle ta om fundera lite över var du fått dina ”svält”-siffror ifrån?

  mvh

  OP

 21. …jag hade tänkt skriva ett inlägg här, men svaren har spårat ur och handlar nu USA i st f om Bildt.

 22. Allt vad Bildt gör eller har gjort vänds till ett fel. Det kan väl vilken klok människa som helst förstå att skulle bara hälften vara sant av allt Bildt beskylls för, så hade han förstört för sig själv för all framtid. Men Expressen och TV4 drar på.
  Men eftersom den ena anklagelsen efter den andra portioneras ut dag för dag, så förstår den kloke att det handlar om en kampanj. Hade de tagit alla påståenden på samma dag, så hade historien redan runnit ut. Men skandalpressen tar lite i taget, så att folk inte ska glömma.
  Jag köper aldrig aftontidningar, men läser dem ibland på nätet. Men jag läser numera sällan Expr där. Jag har fått nog av skvaller!!! Jag står inte ut! Hemskt att många sväljer ”nyheterna” med stort intresse.
  Var vill de klagande att Bildt ska placera sina pengar? Hemma i byrålådan på det att han inte måtte satsa dem i ”fel” fond?

 23. Kachina skriver:

  Olaus

  USA är ett öppet samhälle. Siffrorna är officiella. Det är bara att kolla själv.

 24. Kachina skriver:

  Margaretha says: ”…jag hade tänkt skriva ett inlägg här, men svaren har spårat ur och handlar nu USA i st f om Bildt.”

  Tänk så det blir för vissa. Så fort det inte skrivs som de vill, har diskussionen spårat ur.

  Margaretha, både ett träd och en diskussion har en stam, grenar och kvistar. Det är vad som gör dem levande.

 25. Gösta Oscarsson skriver:

  Till Kachina! Det finns ett ord som heter tankeflykt.

  Till Margareta! Precis! Och detta präglar i hög grad de flesta diskussioner inom bloggarnas värld. Man är ute och motionerar sina favorithatobjekt. Oberoende av diskussionens tema.

 26. Kachina skriver:

  Tema, eller en förkärlek till snävt korridortänkande. Det finns flera teman att anknyta till i Carl:s inledning, och det finns flera länkar. Ni ger en antydan till Allianzens framgångar i valet, den bristande förmågan att tänka i vidare cirklar. Flera uttryck i deras politik tyder på en medvetandegräns som inte når längre än till de 30-skyltar som omger skolans värld.

 27. Olaus Petri skriver:

  Kachina: De svälter inte. De kan möjligtvis inte köpa precis den mat de vill, precis om jag själv. Det finns dock inget svältproblem i USA.

 28. Kachina skriver:

  Var går gränsen mellan undernärd och svält? Som samhällsbygge är USA ett misslyckande. Lika stort misslyckande som den här civilisationen. Inget att förundras över. Civilisationer har misslyckats och gått under förut, så även den här. Men, människan är som ett ogräs. Om än du asfalterar gräsplanen, tränger gräset upp till slut.

  Det kommer nya civilisationer. Frågan är bara från vilket stadie vi skall börja om. Blir det en total förintelse med omstart från grottstadiet, eller blir det en repris på Romarrikets fall. Det är bara att vänta och se.

 29. Peter skriver:

  Har aldrig hört att USA svälter. Tror det är snarast tväremot! :)

  Det finns mycket billiga men feta mat i USA, så det finns nog inget problem för de med mindre inkomster att mätta sig. Men naturligtvis, man kan inte köpa allt man vill ha. Så är även här i Sverige.

  Kachina, kan du länka hit officiella sifforna du påpekade?

 30. Lars Johansson skriver:

  Carl,

  tjänar du pengar på barnporr? Du har ju optioner i Legg Mason. Legg Masons dotterbolag, fondbolaget Royce & Associates, är näst största institutionella ägare av New Frontier Media. New Frontier Medias huvudsakliga verksamhet är att producera och distribuera porrfilm. I deras sortiment ingår också ”teen sex videos”. Tjänar du pengar på barnporr?

 31. Kachina skriver:

  Peter

  Typiskt tunnelseende, men siffrorna finns, om jag nu minns var, från en svensk boende i USA vidare till administrationen. Jag känner ingen större lust just nu att börja söka, så vill du tro att alla i USA är feta, får du göra det. Annars kan du söka på världssvält, fattigdom, etc.

 32. Peter skriver:

  Ja, världssvält och fattigdom är utbredd i tredje världen. Det är synd att det finns sådana problemen.

  Men svaret kan tyckas lite för enkelt, men det är så att tredje världen saknade just marknadsekonomi och kapitaliskt tänkande som Amerika, Europa, Australien och Ostasien har.

  Men lyckligtvis hjälper globaliseringen till att sprida marknadsekonomi även till Afrika och fattiga delarna av världen. Afrika i genomsnitt har över 6 % i tillväxt 2006 och Indien som har just börjat avreglera har omkring 6-9 % i tillväxt sedan 2000. Det är bara en tidsfråga innan de kommer ikapp västvärlden.

 33. Kachina skriver:

  Latinamerika har haft marknadsliberal kapitalism som ledstjärna i över hundra år, samt aldrig varit indraget i Världskrigen. Vad ser du där annat än ett gigantiskt misslyckande?

  Har globaliseringen gett annat än arbetsläger i sydostasien och billiga varor på RUSTA?

 34. Peter skriver:

  Typiskt tunnelseende.

  Latinamerika har inte haft frihandel i större utsträckning än andra världsdelarna. Stora inslag av planekonomi har förekommit, problemet med Latinamerika är att de lät aldrig marknadsliberal systemet fritt från storskaliga statens ingrepp. Bristande av frihandel är största problem. Latinamerika har haft markandliberal kapitalism under 1800-talet och var nästan lika rik som Europa var på den tiden. Men Latinamerika svängde till planekonomi under 1900-talet. Det är orsaken till misslyckande.

  Om du vill hävda att marknadsekonomi är nonsens, så kan du fråga dig varför Mubages rike, Nordkorea och Kuba som bedrivit socialismens idéer i praktiken. Länderna har stora problem med fattigdomen, brist av demokrati och annat som markandsliberala Japan, Singapore, Taiwan, Storbritannien och m.m. har mindre eller avsaknad av den varan?

 35. Kachina skriver:

  Den som söker finner, men den som söker i en tunnel blir kvar i villfarelsen.

  http://wigforss.blogspot.com/2005/09/fattigdomen-i-usa.html

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22584&a=648506

  http://www.usablogg.org/2005/08/30/statistik-om-fattigdomen-i-usa/

  Ta och googla på ”fattigdom i usa” så har ni läsning hela dagen. Sedan, om ni inte vet det, så finns det ett samband mellan fattigdom, undernäring och svält. Om ni dessutom ser statistiken finns det ett samband mellan republikanskt styre och ökad fattigdom. Om ni då betänker att Allianzens politik är en kopia av Bush arbetslinje byggd på Reaganism, så är det inget större svårighet att räkna ut hur Sverige ser ut om fyra år.

 36. KAS skriver:

  Vit fosfor

  Där finns inte längre smärtan,
  ej heller fanns där någon nåd.
  Där fanns fridens hjältar,
  med sina vita dåd.

  När nattens kalla vindar sveper gömslen,
  är fruktan någons enda vän.
  Ögon fylls av torra tårar,
  öron viskande fruktan hör.

  Morgon gryr, eldkraft och strid,
  trötta torra ögon skönja hat och blod.
  Solen lyser, mörka dåd skymma frid,
  solen kyler främja dårens mod.

  Morgon gryr, frid i morgonstund,
  Skrumpna hjärnor ler, fodrar föga mod.
  Barn som skrattar visas mer och mer,
  Censuren vaksamt döljer blod.

  Här finns ingen smärta
  här finns bara dårens sanning.
  Bara terroristen dödar.
  marknadskrafen sår och skördar.

  KAS

 37. Fniss skriver:

  Persbrandtningen av Bildt är en duell som PM Nilson själv valt och han kommer att sluta som dålig tvåa. Så går det när man satsat på att kunna stå oemotsagd.

 38. divan skriver:

  Lars Johansson,
  du får nog läsa på lite mer vad barnporr är. Alla som är med i en teen-video är såklart över 18, eller vilken ålder som nu delstaten kräver, som bekant har ju USA tämligen höga straff. Väljer man då att riskera att ha underåriga i sin produktion? Självklart finns det barnporrfilmer, men dom säljs knappast över disk och inte av regisrerade bolag.
  Tänk gärna innan du skriver, det är farligt att urholka begreppet barnporr, för det är ju inget som de allra flesta av oss vill att det skall existera.

 39. Kim S. skriver:

  Tragistkt att så mycket energi och tid ska behöva tas från en utrikesminister pga. reportrar som slänger ur sig falska anklagelser till höger och vänster. Varför kan de inte kolla upp fakta innan de kommer med något? De gör bara bort sig själva.

  Skulle jag anklaga någon för att vara delaktig allt vad reportrarna anklagar bildt för så skulle jag bli åtalad för förtal etc. Jag tycker att alla reportrar som ljuger på detta sättet borde åtalas och straffas.

  Tänk om medierna i stället bevakade och rapporterade om allt bra som utrikesministern gör. Carl, du är enormt skicklig och förmodligen den mest kompetente utrikesminister det här landet haft.

 40. Det är bra att du att du försvarar det neokonservativa frihetskorståget mot de anti-kapitalistiska diktaturerna från dessa låga attacker från kommunazisterna.

  Freedom is Good!

  http://nyliberal-utopi.blogspot.com/2007/01/freedom-is-good.html

 41. Erik skriver:

  Hejsan

 42. […] Bruce Jacksons tidigare arbete hos Lockheed Martin används för “guilt by association” och “poisoning the well“. Sen avslutas allt genom att göra ursäkten fullkomligt ihålig genom att mena att han korrigerar ett litet fel för att vara otadlig mot någon behäftad med många. Snacka om sura efterslängar! PM Nilsson måtte vara väldigt störd över hela situationen… Bildt kommenterar saken själv i ett inlägg på Alla Dessa Dagar. […]

 43. Robert skriver:

  Lars Johansson,
  Dina teorier halkar precis som PM Nilsson’s, ar du hans halvbror. De bolag du talar om ar ”inventment management” bolag, dvs dom koper aktier pa den oppna marknaden at sina kunder, investerarna sa det investerad kapitalet forrantas.

  Dina langsokta kopplingar och prat om barnporr ar samma som PM’s forsok till misstankligorande. Jobbar du ocksa pa Spressen?

  S + Press = Spressen.

  Till Carl Bildt! Jag hoppas att SVT kan rivas sa vi kan uppfora ett monument till minne av socialismens offer. Att stoppa press stodet ar viktigt, DN koncernen far visst nara 100 miljoner kr/ar. Extremist tidningar far press stod. Stoppa press stodet, Riv SVT! Tack for ordet!

 44. Olaus Petri skriver:

  Kachina!

  Så nu talar vi om fattigdom! Bra att du nyanserar dig. Fattigdom är ett relativt begrepp, svält är det inte.

  Ditt ”USA-svältandet” var med andra ord synnerligen magert på innehåll. Det blir man inte fet på, men jag blir trots det inte hungrig efter mer. ;-)

  I övrigt kan jag hålla med dig om att det fins stora inkomstskillnader i USA.

 45. Kachina skriver:

  För naivliberaler måste man tydligen lära ut att fattigdom och svält hör ihop, som hand i handske. Men, så vid är väl inte din världsbild.

 46. Olaus Petri skriver:

  Var är alla dessa svätlande tjockisas då Kachina? Annars är förstås fattigdom och kostval (rörlighet mm) något som hör ihop. I USA:s fall leder det till övervikt.

  De svältande tjockisarna lyser dock med sin frånvaro, precis som benranglen. ;-)

 47. Kachina skriver:

  Det du har kallas tunnelseende, Olaus. Av 280 miljoner är 50 miljoner osynliga för dig, men på den planhalva du ser, dominerar nog tjockisarna.

 48. Olaus Petri skriver:

  Nej Kachina, jag der dem. Problemet är att att de fattiga inte svälter utan tvärt om övergöds i USA.

  Du påstår att de svälter. Men av någon outgrundlig anledning så finns det inga benrangel i USA bland din 50 miljoner, åtminstone inte på grund av matbrist. Kan det vara så att din amerikanska svältkatastrof är ett hjärnspöke, eller kanske till och med ett högerspöke? :-D

  Kanske dags att ta av skygglapparna och sluta tro på amsagor om ”miljoner svältande tjockisar”. ;-)

  Tänk lite kritiskt nu Kachina, då blir världen inte så svart och vit.

  mvh

  OP

 49. Kachina skriver:

  Kärnan i högerpolitiken, Olaus. Bush drar nu ned Food-program för fattiga i USA, för att betala Irak-kriget. Så,….nog kommer du att få se skeletten.

  Men, han kan inte betala kriget med svält hemma. Som jag sagt länge, han har satt sig i samma situation som Hitler. Måste fortsätta att erövra för att betala statslånen. En invasion av Iran, av ekonomiska orsaker, synes oundviklig.

 50. Olaus Petri skriver:

  Aha, det var alltså DET du ville säga Kachina, att det ÄNNU INTE fanns några skelett i USA. ;-) Kunde du inte skrivit att du var Nostradamus lite tidigare, dvs att skeletten endast skallrade med benknotorna i framtiden? Då hade vi inte behövt älta allt detta med tjockisar och svält, som ju inte finns. :-D

  Nåväl, eftersom du får återkommande syner om svältande amerikanska tjockisar, så kanske du är ideologiskt undernärd? Du vet väl att enahanda och näringsfattig kost kan vara boven i dramat? Kanske dags att käka lite Se-vitaminer Kachina. De lär vara bra mot tunnelseende och vanföreställningar om USA. ;-) ”Imagine all the people” Kachina, som den gode John Lennon sade.

  Se-dan är C-vitamin bra mot tandlossning. Du biter nämligen förfärligt löst i all din affekt. ;-)

  mvh

  OP

 51. Louise skriver:

  Kachinka: Så om benranglen inte finns så borde de finnas?!

  Det här är väldigt off-topic, och ber om ursäkt på förhand att förstöra tråden ytterligare, men fattigdomsproblemtik i USA existerar naturligtvis, men huvudsakligen inte på det sättet du troligen tänker dig. Fattigdomsbegrepp och mätningar av fattigdom utgår ofta från relativa mått. Det vill säga att klyftan mellan rika och fattiga blir själva måttet. På så vis kan man få bilden att det finns fler fattiga i rika länder där inkomstskillnader är stora. På så vi skulle man kunna säga att ju fler rika desto fler fattiga. Men det säger sig självt att det inte är ett bra objektivt välfärdsmått?

  Sedan detta med fetma och ‘fattigdom’, är snarare en klassfråga, eller socioekonomisk fråga, som hänger ihop med hälsa, kunskap och det faktum att det är dyrare att äta hälsosamt än fettrikt.

 52. Kachina skriver:

  Du har så rätt Louise. Alla relativa mått ger en felaktig bild, som när man säger att välståndet i ett land är högt, efterso A har ökat sitt välmående från 200 till 1 400, medan B har ökat från minus 200 till minus 100. Tillsammans har de då 650 och är rika.

  Fattigdomen i USA, i skellett räknat, döljs av McDonalds. Helt rätt, men de är fortfarande ca, 50 miljoner som står utanför samhället.

 53. Olaus Petri skriver:

  Vad bra Kachina. Då kanske vi kan avsluta detta sidospår med att konkludera att du kanske inte skall tro på allt som sägs om landet i väst?

  Med tanke på Ronald McDonalds förmåga att ge skelett kött på benen, så kanske han istället borde flytta till områden där det råder RIKTIG svält?

  mvh

  OP

 54. Kachina skriver:

  :-)

 55. Antimannen skriver:

  1999 blev Peter Magnus Nilsson eller PM Nilsson (som han av förståeliga skäl kallar sig för) politisk chefredaktör på Expressen, med den uttalade målsättningen att ge ledarsidan en friare och mer reflekterande roll. Inrikespolitiskt har han intagit en mer pragmatisk linje gentemot socialdemokraterna, i utrikespolitiken har han ofta varit mer skeptisk mot Israels politik samtidigt som han ofta intagit en USA-positiv linje, bland annat tog han ställning för invasionen av Irak 2003 (!!!), något som fick debattörer inom vänstern att stämpla honom som ”bombhöger”.

  Ja, den där PM…Vad ska man tycka om honom egentligen? Vad hände med honom?

 56. Bo Ericson skriver:

  Kachina, tar du den här chansen att framföra kommunismens ideer? Om du jämför Nordkorea, Cuba, Zimbabwe och andra kommunistländer med det superkapitalistiska USA. Vilket land föredrar du? Vad tycker du t.ex om att vi det här fria landet är tvingade att bekosta den propaganda som c:a 70% av SR/SVT s journalister framför?

 57. Kachina skriver:

  Jag är inte kommunist, men om jag skulle tvingas välja blir det Cuba, främst för skolorna och sjukvården. Men, jag skulle tvingas hålla käft, alltså skulle jag hellre leva utan sjukvård i USA.

  När det gäller media och makten. Är Berlusconis propaganda bättre? Vi kommer aldrig undan propaganda, det är bara egen kunskap och bildning som kan få en att se bakom propagandan. Därför är jag starkt emot Allianzens antydningar mot en segregerad skola.

 58. ken skriver:

  Kachina!

  Vem har sagt att du måste leva utan sjukvård i USA?

  H

 59. Tomas Jönsson skriver:

  Med risk för att bli beskylld för att ha återgått till ämnet…
  Expressen ställer dagligen frågan om förtroendet för Bildt påverkats av deras så kallade ”avslöjanden”. Dagligen kan den som vill ”läsa av” Bildts popularitet (bland de som röstar förstås). Som en slags motreaktion borde Bildt på sin hemsida ställa läsarna frågan om vårt förtroende för EXPRESSEN påvekats av deras skriverier om Bildt. Något säger mig att Expressen skulle ligga pyrt till…

 60. Kachina skriver:

  Ingen, jag uttryckte mig slarvigt. Stå utanför sjukförsäkringssystemet, vilket ca. 50 milj. gör idag. Något som väntas bli den stora frågan i nästa val, en allmän sjukförsäkring.

  Helt klart, alla får basvård, plåster på såren, men om de sedan har råd att lösa ut medicinen är en annan sak. En hjärtinfarkt behandlas när du fått den, men först när du fått den om du saknar sjukförsäkring. Inga bypassoperationer för oförsäkrade.

  Du får hjälp att föda barn, men för att få smärtlindring måste du betala. Ju effektivare lindring, desto dyrare.

 61. Peter skriver:

  Men det uppvägs ju av låga skattesatser. Så man har råd lite mer med saker som man vill betala för, såsom sjukförsäkringen i måntliga avgifter.

 62. Eu skriver:

  Carl.
  Jag läser sällan Svenska medier och har inte följt med i kampanjen mot dig. Om Expressen får på moppe känner jag stor glädje. Du är en av de få politiker som begriper något om utrikespolitik i Sverige, jag delar inte din syn men respekterar din kompetens. När det gäller Bruce Jackson spelar du tyvärr ner hans betydelse till oigenkännlighet. BJ även kallad ”Mr military industrial Complex” är inte bara någon som ‘jobbade på L-M’, han är också en ideolog som arbetat hårt för att splittra Europa, kort beskrivning:
  http://bhhrg.org/CountryReport.asp?ChapterID=596&CountryID=58&ReportID=193&keyword=jackson
  ”…The master of ceremonies of the Vilnius Ten was Bruce Jackson, the Chairman of the neo-conservative globalist Project for a New American Century. He took that post after serving for years as vice-president of weapons manufacturer Lockheed-Martin, which he joined after years of service at the U.S. Defense department. Jackson also headed the Republican Party Platform subcommittee for National Security and Foreign Policy during the 2000 US presidential election campaign, drafting an explicit call for the removal of Saddam Hussein well before the neo-cons latched on to the argument that 9-11 had &”changed everything”. In fact, he is chairman of the committee for the Liberation of Iraq.”

  Den centrala nykonservativa tänktanken PNAC där BJ var ordförande inkluderar som medlemmar även Paul Wolfowitz och Donald Rumsfeld. År 2000 skrev man ett ohyggligt dokument som senare i friserad form blev USAs nationella säkerhetsdoktrin. I detta dokument där man bl.a. önskade ett ‘nytt Pearl harbour’ för att påskynda den militära transformation man lobbade för skrev man också såhär (p 72):

  Klicka för att komma åt RebuildingAmericasDefenses.pdf

  ”…And advanced forms of biological warfare that can ‘target’ specific genotypes may transform biological warfare from the realm of terror to a politically useful tool.”

  År 2000 var nedrustningsfönstret efter det kalla kriget ännu öppet, inga större spänningar i världen fanns, där och då planerades global dominans och etnisk rensning med WMD och det är i den kontexten Bruce Jackson måste placeras.

  Du måste känna till detta Carl.

 63. Rasmus skriver:

  Peter, så hur kommer det sig att allting inte är frid och fröjd? Köper de fattiga bling-bling och pistoler för pengarna som de får tillbaka med de låga skattesatserna istället?

 64. peter skriver:

  Här är en bit information att lägga till fra:s åsiktsregister:

  Jag har varit stolt över att vara svensk när jag reser utomlands. Varför inte kopiera Amerikansk utrikespolitik direkt? Låt dem föra er talan! Lägg ned UD och integrera försvaret i NATO. Avpolletera paajaser som Reinfeldt och ta in handlingskraftiga högermän.Varför hymla med åsikterna? Vad sägs om Paul Bremer? Han kan väl lika gärna ta över statsministerposten och sköta lydriket. Länge leve mördarna i USA!

  Bildt och övriga gör att jag numera skäms över att vara svensk medborgare! Begreppet solidaritet används nu som ett argument varför Sverige skall trappa upp aggresionen i Afghanistan! Argumentet är att våld skall tvinga fram icke-våld! Och att vi inte kan åka snålskjuts på USA:s bekostnad! USA anses ”offra” sig för vår säkerhet och därför skall vi skicka stridande trupp till deras undsättning då de inte lyckas med sin ockuppation.

  Jag vill inte sammankopplas med högerns egoistpolitik!

  Ni är inte riktigt kloka!

 65. rcanozydanlo skriver:

  They do the first one hand on him c8wf a. Lord thurlow said he kicked off through the price c8ww a bit on his.

%d bloggare gillar detta: