Miljöchocken

Jo, det är så Aftonbladet väljer att beskriva att ett av regeringsplanen hämtade Mikael Odenberg och mig på Skavsta flygplats i det ytterligt tidiga gryningen i går.

Nåja, om det är landningar och starter med regeringsflygplan på Skavsta utanför Nyköping som hotar den globala miljön är det väl bara att konstatera att det finns visst hopp.

Under denna regering blir det alldeles säkert mycket mindre av detta än under den förra. Under den var ju Skavsta närmast Persson Airport, om jag förstått det hela rätt.

Nyheten om mellanlandningen på Skavsta fick Aftonbladet självfallet genom att läsa den på denna blogg.

Varefter de skickade ut en fotograf att åka timme efter timme fram och tillbaka i bil till Skavsta och med detta släppa ut kilo efter kilo efter kilo efter kilo av koldioxid i atmosfären.

Aftonbladets miljöchock.

19 Responses to Miljöchocken

 1. Lennart Arvedson skriver:

  Läser med intresse dina kommentarer. Men för …. skull hoppa över indignationsnummer om AB och Skavsta!

 2. K skriver:

  Man upphör aldrig att förvånas över kvällstidningarna. Vad är alternativet? Att inte åka alls. Då hade det varit stora svarta rubriker om att Sverige inte deltar. Livet som politiker: Man kan ALDRIG göra rätt. So damned if you do and so damned if you don’t. Kör hårt Carl, du rockar!

 3. Björn skriver:

  Touché!

 4. Roger Kardell skriver:

  Bra Carl.

  Aftonbladet…. ja vad ska man säga?

  Tror inte att denna journalestik representerar alla på denna tidning.
  Utan det finns tydligen vissa på redaktionen, som vill göra det lätt för sig.
  Om man inte hittar någon viktig nyhet, så kan man ju alltid skriva om något
  som man själv inte får uppleva och som man därmed vill vinkla till något negativt.
  Men dessa så kallade journalister har tydligen glömt ordspråket, att inte kasta sten när man själv sitter i glashuset!

  Chefredaktören på Aftonbladet har tydligen en del att ta tag i !

 5. aljoark skriver:

  Intressant, är detta nivån som Aftonbladet har på sin så kallade miljöjournalistik. Då är de illa ute. För då kan man ju disskutera om deras miljöutsläpp, att åka runt och fota en minister. Då kan man ju disskutera om det är miljövänligt befogat att ens trycka en sådan artikel, går åt en massa papper…

 6. aljoark skriver:

  Ur Expressens artikel:
  […]Fråga
  Klimatet på vår jord håller på att förändras. Reinfeldt tycker inte att hans familj behöver göra sig av med sin stadsjeep för det. Vilken sorts bil kör du?
  Svar
  – Jag kör ingen, jag har färdtjänst. Jag körs omkring av säkerhetspolis. Hur pass miljövänliga deras bilar är vet jag inte.

  :) himla kul svar, färdtjänst.

  Läs hela intervjun:
  http://www.expressen.se/index.jsp?a=874055

 7. marie skriver:

  Lågvattenmärke av Aftonbladet!

  Det är sån´t här som gör att man inte är socialdemokrat……..

 8. Sampe skriver:

  Det kan inte vara lätt att vara minister i detta land, hehe.

 9. Anders skriver:

  Helt riktigt att den förra socilademokratiska regeringen ofta använde Stockholm-Skavsta Flygplats….konstigt att inte Aftonbladet och andra medier noterade detta. För mig är det ganska självklart att den närmaste flygplatsen nyttjas.

 10. Bengt skriver:

  Lågvattenmärke av Aftonbladet? Jag tar ingen notis om skvallpress och likställer de med Hänt i veckan…

  Det innebär dock inte att vi definitivt måste börja finna alternativa kommunikationer. Det gäller ju givetvis även utrikesministrar och andra digniteter.

  Kanske flyga med solens energi? http://www.nasa.gov/centers/dryden/history/pastprojects/Erast/helios.html

 11. Erik skriver:

  Aftonbladets journalistik och språkhantering är ett stående skämt i bloggosfären och ett stående inslag på Avigsidan. En löpsedels- och rubrikgenerator för Aftonbladet skulle bara behöva innehålla ‘sex’, ‘rasar’, ‘chock’, ‘bröst’, ‘naken’, ‘stjärna’ och ett par ord till.

  Lars Johan Hierta roterar nog i sin grav när han ser vad AB har blivit. Vem vet, det kanske går att använda honom som generator? Det vore kanske miljövänligt, det kanske kan ladda elbilar till ABs journalister.

  Cecilia Hagens intervju i Expressen var kul att läsa.

 12. A.B skriver:

  Carl my man!

 13. Karl H. skriver:

  Det fanns kanske en tid då tanken med kvällstidningarna var att förmedla nyheter. Idag är det tyvärr så att enda syftet med Expressen och Aftonbladet är att sälja Expressen och Aftonbladet.

  Man märker det tydligast på löpsedlarna. Från att tidigare mest ha lurat och frestat folk har man numera delvis gått över till att SKRÄMMA folk att köpa lösnummer. Runt mitten av veckan brukar t.ex. Expressen gräva fram ett obskyrt forskarrön med rubriken ”X KAN VARA Y”, där X är ett symptom som varenda människa får och Y är någon läskig sjukdom.

  Ibland känns det som om kvällspressen bara är en hårsmån från att gå över till nästa nivå. ”KÖP AFTONBLADET, ANNARS kan det HÄNDA något med DIN FAMILJ! VI VET VAR DU BOR”.

 14. aljoark skriver:

  Ang. inlägg av Erik

  Lars Johan Hierta lär bestämt rotera i sin grav. Tänk att få sitt namn i minne av en tidning, kallad Aftonblaskan.

 15. carlbildt skriver:

  Nåja. Jag tog väl inte Aftonbladets artikel på så stort allvar. Det som roade mig var att hela informationen kom från att de hade läst min blogg. Det var ju jag själv som berättade om att vi skulle flyga från Skavsta – och jag lovar att göra det varje gång i framtiden som det blir aktuellt.

 16. Ro1 skriver:

  Du ser inga problem med att jämfröra aftonbladets ansvarslöst bilkörande med ansvarslöst körande av ett FLYGPLAN?

 17. Kim S. skriver:

  Aftonbladet lider ofta av idétorka. De är så rastlösa att de är villiga att skriva om vad som helst bara för att fylla upp sidorna i tidningen. De gör bara bort sig själva. De flesta reportrar är kommunister. Fattar inte att de gör så stort nummer av att ett regeringsplan stannar till i Skavsta. Jag ser inte nyhetsvärdet i det.

  Jag säger som jag sagt tidigare. Som utrikesminister är det ditt jobb att representera Sverige i *UTLANDET*. Du borde få ett eget plan för att underlätta för dig.

 18. ninnibeth skriver:

  Snyggt!
  Aftonbladdret är duktiga på att svälja mygg & sila kameler…

 19. Hillary skriver:

  Transporter är ett stort miljöproblem som du söker förminska genom att raljera. Ynkligt. De som inte vidtar några miljöåtgärder själva och som skäl till detta anger att det finns större miljöbovar än de själva inger inget förtroende.

%d bloggare gillar detta: