Internet och Harpsund

Jo, nu har förändringen och förnyelsen åter kommit till Harpsund. Fredrik har sett till att Internet-uppkoppling är återställd och fungerar.

Lysande. Man undrar hur det fungerade tidigare…

22 Responses to Internet och Harpsund

 1. Håkan Bjerneld skriver:

  Man kanske använde en kurir som sprängde fram på en löddrig springare genom Sörmlandsskogarna

 2. andho168 skriver:

  Uppenbarligen var det väl Inte-net.

 3. magnuscelander skriver:

  Det är en ljusnande framtid helt klart.

 4. Christoffer skriver:

  Har inte Harpsund haft internet innan…? Man blir lite chockad av att höra detta, men å andra sidan finns det ju andra medier att kommunicera igenom. Men ändå…

 5. aljoark skriver:

  Otroligt. Tänk om låt säga USA:s President inte hade internet på Camp David?

 6. Ola Tedin skriver:

  Tja, kungen uppgav ju för ett tag sedan att han varken har e-mail eller mobiltelefon, och vi känner ju till förre statsministerns faiblesse för det majestätiska . . .

 7. Papz skriver:

  Håkan Bjerneld – vilken höjdarkommentar! Jag fick mig ett gott skratt. Tack!

 8. ebitmanagement skriver:

  Kanske skickade dom flaskpost. Frun i huset hade väl tillgång till en och annan butelj.
  :-)

  Trevlig helg

 9. Jonas skriver:

  Mycket intressant att följa din blogg. Roligt att utrikesministern delar med sig av sina upplevelser. Fortsätt gärna blogga, jag kommer fortsätta läsa!

  Trevlig Helg

 10. danlin1 skriver:

  Man undrar hur det fungerade tidigare…

  Undrar om allt fungerar bara man har internet?

  Vore ju enkelt då att ”bara” be Fredrik greja några tekniker som ordnar Internet-uppkoppling sedan lugnt luta sig tillbaka och liksom se att allt ordnar sig.
  Arbetstillfällen ökar, sjukvårdsköer blir obefintliga, hemlösa får bostad unt so weither…

  BTW, härligt initiativ av statsministern att ha en blogg där ni delar med er – TACK!

 11. Jonas B skriver:

  Många oroar sig med all rätt för klimatförändringarna i dessa dagar. Frågans internationella karaktär gör att den inte enbart kan vara en fråga för miljöministern – den måste även vara central för dig i egenskap av utrikesminister. Hur högt hamnar klimatfrågan på din agenda framöver? Partipolitiskt skulle dessutom ett kraftfullt agerande ifrån din sida, givetvis i samförstånd med A. Carlgren, stärka moderaternas något sargade trovärdighet i frågan.

 12. John skriver:

  Tänk om Göran P hade haft det under Tsunamin. Då kanske händelseutvecklingen varit en annan…

 13. Kenneth Hoffström skriver:

  Chockerande nonchalans att inte ha uppkoppling på Harpsund! Inte konstigt att tsunamin hanterades med en sådan okunnighet och inkompetens. Man hade ju hoppats att Sveriges ledning såg till att hålla sig tillgängliga på alla sätt.

 14. Johan skriver:

  Då förra regeringen verkade anse att ingenting var så viktigt att det inte kunde vänta några dagar var internet sannolikt inget man prioriterade högt.

  Otroligt trevlig blogg för övrigt, mycket intressant läsning (som ytterligare förstärker bilden av att du är den i särklass bästa ministern vi har/har haft).

  Mvh,

 15. marie skriver:

  Ang. Tsunamin. Egentligen har det ingen betydelse om Internet fanns eller inte. Det var statsminister Göran Perssons skyldighet att söka information. Alla TV-kanaler rapporterade från morgon till kväll. De sändningar vi såg vittnade om allvaret på ett mycket tidigt stadium. Grov underlåtenhet att handla! Då går det inte att gömma sig bakom att ”ingen informerade mig”.

 16. konstprojektet skriver:

  Angående internet. Igår var vi på ett föredrag om IT och e-handel i Borås. Frågan ”tror du att e-mail är en viktigt kommunikations metdo i framtiden” besvarades med stark majoritet ”JA” av de drygt 120 personer som var närvarande (medelålde ca: 50). Föredraghållaren – skrattade och sade ”NEJ”. Nästa generation använder mest e-mail för att kontakta”den äldre generationen”. MSN, bloggar, chattrum, och andra former, har redan idag tagit över kommunikationen från e-mail för den generationen som växer upp.

  Alla utrikesministrar i världen borde kanske ha ett msn-konto som alltid var på, så gick informationen snabbt…. och en gemensam blogg…

  Carl Bildt – din blogg blir bara bättre och bättre – den är mänsklig, samtidigt som den ger en inblick i din vardag, och oss läsare mer förståelse för hur utrikespolitiken sköts.

  Trevlig helg från en konstateljé i Borås.

 17. Kan bara instämma i föregående talare och föredragshållaren kring kommunikationsverktyg.

  Skype, MSN, bloggar chattrum. Enkla former för samverkan medan emejl spontant blir mer formellt och stelt.

 18. havsbrus skriver:

  Jamen herreguuuuud,……………Hör på er själva!!!En löddrig springare i Sörmlandskogarna”
  Ta ett kliv ner från de höga hästarna!
  Ni slickar era tungor bruna och tror ALLT hade gått bättre med internet uppkoppling på Harpsund.
  Hur naiva är ni egentligen???

  (Obs!Detta är inget ont mot bloggens ägare som person!Den är intressant att läsa även om man inte delar den politiska uppfattningen!)

 19. annalena skriver:

  Hur står du ut med detta krusande och bugande.
  Ha en bra dag trots allt.
  Hälsningar AnnaLena

 20. Andreas skriver:

  konstprojektetet & Elisabeth Stjernstoft:

  Intressant tanke och jag håller verkligen med er om att just bloggande kan vara ett väldigt bra sätt för offentliga personer att göra sig mer tillgängliga. Men jag kan tänka mig att om man är en så pass välkänd person som ministrar vanligtvis brukar vara skulle det vara ohållbart att hålla sig med ett offentligt MSN-konto. Det skulle helt enkelt bli total översvämmat och att försöka konversera med mer än fem stycken vänner samtidigt på MSN är för mig väldigt svårt. Jag kan då bara tänka mig hur det skulle bli för en offentlig person som dränks i potentiellt svåra frågor från okända personer där han/hon även vill svara utförligt. Det skulle bli en ohållbar situation tror jag… Men som sagt, jag tror bara, jag vet inte =)

 21. ex moderat skriver:

  Tjaba moderat jävlar, själv är jag lite av en feminist med en släng av folkpartist. och ni är idioter med en släng av rikspuckohet! tihi lol rofl w00t

 22. Owe Sterner skriver:

  Hittills har nivån på denna bloggen hållit en ovanligt hög kvalitet. Men ibland blir det svartruta som med ex moderat. Känns skönt att du lämnat moderaterna. Vad du har för åsikter vet du väl knappast själv… Tydligen inga seriösa i alla fall.

%d bloggare gillar detta: