Torsdag Igen

Torsdag igen. Regeringssammanträde som vanligt. Några förmiddagstimmar i Rosenbad med en lång serie av olika ärenden som kräver diskussioner och beslut.

Men sedan blir det raskt tillbaka till UD.

Kontakter och förberedelser inför EU:s utrikesministermöte på måndag. Dokumenten och ställningstagandena börjar nu närma sig en slutförhandling nere i Bryssel.

Har det skett några framsteg i samtalen i Mekka om en palestinsk samlingsregering? Hur skall EU-trojkans besök i Belgrad följas upp i slutsatserna på måndag? Vad kan och bör sägas i den allt viktigare frågan om relationerna till Iran?

Mitt i detta kommer också Peter Mandelsohn – EU:s utrikeshandelskommissarie – på besök. Hans värd är Sten Tolgfors, men han och jag kommer också att ha en del att talas vid om. Jag hoppas att de lite mer uppmuntrande signaler som nu finns om den s k Doha-rundan om en friare världshandel har tillräcklig substans.

Och sedan måste det filas lite ytterligare på utkastet till den utrikesdeklaration vi skall lägga fram för riksdagen i samband med den utrikespolitiska debatten i onsdag nästa vecka.

Hela dagen i Stockholm – hurra!

11 Responses to Torsdag Igen

 1. John skriver:

  Tack för en utmärkt blogg! Du håller ett fantastiskt tempo, hur mycket sover du egentligen?

 2. Tilia skriver:

  Den här bloggen borde gymnasieungdomar få i läxa att läsa och diskutera, med dess blandning av regeringsarbete, EU och världspolitik.

  Tack för en fantastisk insyn i en utrikesministers liv!

  Jag undrar vilka amerikanska presidentkandidater som är mest positivt inställda till frihandel? Jag har inte sett någon sådan genomgång, men det kommer väl i The Economist vad det lider.

 3. Nils skriver:

  Även om man har en annan ideologisk uppfattning är det kul att se att en så framstående politiker tar bloggandet så seriöst. Keep up the good work.

 4. UD skriver:

  Hej Calle!
  Kul att se hur mycket du hinner me! Vad du gör nu för tiden – vad du pysslar me. Det va ju så länge sen vi sågs.

  Kom förbi nån dag – vi har både fruktkorg och canapéer

 5. Einrider skriver:

  Det är ju kul att du hinner med mycket. Hinner du svara på en enkel fråga?
  Kommer regeringen lägga sig platt för ryssarna och låta dem dra gasledning genom svensk ekonomisk zon så där utan vidare??

 6. Anders W. skriver:

  Tack för en mycket intressant blogg! Ett hedervärt
  initiativ.

  En fråga; Enligt Din mening, hur oroliga bör vi vara inför
  det potentiella scenariot av Iran som kärnvapen-nation?

 7. Per skriver:

  Vad händer i frågan om Iran egentligen? Är FN och IAEA bara några tomma skal utan möjligheter att agera, känns som att FN är likt en olsk riksdag och tillsynes verkar det som detta då trots kalla kriget är över så sitter Ryssland, Kina och USA och lägger in sina veton för att skydda inte världssamfundets itnresse utan deras egna?

 8. Johan Stenberg skriver:

  Jag hakar på Iran-snacket med en fråga: Vad händer om Iran attackerar Israel med kärnvapen? Kommer Sverige nöja sig med en protest, eller skickar vi iväg några JAS-plan mot Teheran?

  Och så en ambassad-fråga: När öppnar Sverige en ambassad i Taipei? Vad jag vet har vi inte ens ett konsulat där. Det är dags att visa lite ryggrad även i Taiwan-Kina-frågan tycker jag.

 9. Peter Harold skriver:

  Serveras det ärtsoppa och pannkakor i resturangen på Rosenbad? Käkade där för flera år sedan, men har inte fått några inbjudningar på väldigt länge. Trodde det skulle ändra sig nu när vi fått regimskifte… ;-)

 10. A skriver:

  Jag tänkte också ställa en matfråga Peter. Skulle vara roligt att få veta vad han äter när han är på möten i andra länder. Och hann han hem till sin sons kalas? Men det kändes så simpelt bland alla seriösa iran och gasledningsfrågor. Så jag lät bli. :)

 11. L PERRAULT skriver:

  Det sägs har ovan att du hinner med så mycket, men hur är det får du något gjort????

%d bloggare gillar detta: