Liten Rapport

Här en snabb mediarapport som återspeglar en liten del av mina samtal i Wien under dagen.

Men större delen av dagen var dock på IAEA med Iran som det givna samtalsämnet.

Vi kommer att höra mer om den saken under de kommande veckorna. Redan helgen kommer sannolikt att innebära ny utveckling i frågan.
Nu gäller det att hinna till kvällsplanet tillbaka till Stockholm!

6 Responses to Liten Rapport

 1. Johan skriver:

  Intressant utveckling nu med Kosovo. Jag har följt utvecklingen på Balkan, då jag har både vänner och ett intresse sedan min tid på Uppsala Universitet, inst. för Östeuropastudier. Min fundering är det rätt väg att gå att sära på Kosovo/Kosova från övriga Serbien?

  Vet att det finns mycket som talar för att denna väg är att föredra, men vilken framtid har egentligen ett litet Kosovo/Kosova som egen stat…

  Hmm tål att tänkas på. Respublika Srpbska i Bosnien har nog ingen större framtid heller, ialla fall inte utan samarbete med övriga Balkanstater. Men kanske måste områdena bli självständiga först för att sedan på frivillig basis när tiden är mogen samarbeta mer.
  To be continued…

 2. Jan Ericsson skriver:

  Om detta hör man två uppfattningar. Den ena är att kärnvapenprogrammet är ytterst farligt och att vapnen hamnar i händerna på en millenarisk vetvilling med suicidala ambitioner och att de kommer att användaas eller skänkas till terrorceller så snart ett verksamt antal accumulerats. Den andra uppfattningen är att vapnen, om sådana alls kommer att tillverkas, bara är ett meningslöst presigeprojekt och om frågan om huruvida de skall användas eller inte alls diskuteras så kommer Ahmadinejad inte ens få vara med i rummet och att det är oomtvistat att Israels (troliga) kärnvapen har stabiliserat regionen.

  Det vore roligt att få reda på hur Sveriges utrikesminister ser på detta. Är det de förra eller de senare som bäst beskriver läget?

 3. G skriver:

  Hur gick det med bokhandeln?
  Tack för denna underbara blogg!

 4. Pravoslavac skriver:

  Johan> Albanerna har redan ett land i Europa, Albanien. Varför behöver de ett land till? Och vad tror du att de kommer att kräva efter att de fått Kosovo? Albaner i både Makedonien, Montenegro och delar av södra Serbien (utanför Kosovo) kräver redan självständighet. Även albaner i norra Grekland har börjat ställa krav på självständighet. Var ska detta vansinne sluta?

 5. Johan skriver:

  Pravoslavac> det är just detta jag funderade över, fredlig lösning utan separation kanske är att föredra, men i dagsläget är det svårt att se hur det ska gå till. Jag tror dock på dialog i första hand.

 6. Jennifer skriver:

  Tack för ditt mycket uppskattade besök till UNODC – och nu vet Du att Sverige ÄR STÖRSTA individuella bidragsgivande land till UNODC. Även det tackar vi för!

%d bloggare gillar detta: