Hem till Lördag

Jo, bloggen verkar ha blivit populär. Och det är lite av ett problem eftersom det ju innebär att det ställs lite krav på mig att skriva och berätta.

En spännande diskussion och fredagsafton här i Sanderstölen i Norge om främst energi- och miljöfrågor. Perspektiven lite skiftande, men alla överens om att dessa tillhör de verkligt stora och viktiga frågorna framöver.

Och också att vi behöver göra mer för att knyta samman Norge och Sverige i olika avseenden på samma sätt som vi till betydande del redan gjort mellan Sverige och Finland.

Om bara norrmännen likt oss andra hade röstat ja till medlemskap i den Europeiska Unionen hade allt varit enklare – nu måste vi dock hantera situationen som den faktiskt är.

Nåväl. Tidigt lördag morgon när det av i riktning mot Stockholm.

Lördag eftermiddag tänkte jag berätta om europeisk fredspolitik på det europeiska ungdomsparlamentet som möts på Hersby Gymnasium på Lidingö.

Och på kvällen är vi bjudna på middag med gamla vänner – de flesta med en eller annan anknytning till tragedierna på Balkan under det senaste två decennierna. Säkert dåligt vin i stora kvantiteter…

13 Responses to Hem till Lördag

 1. magnuscelander skriver:

  Dåligt vin förvisso, men jag skulle vara mer orolig för dålig Slibovitz (den riktigt risiga sorten som man även kan använda som drivmedel för gamla lastbilar).

 2. Dragan skriver:

  Som den balkankännare av rang som Carl Bildt är så är jag säker på att han vet att uppskatta ett glas plommonbrännvin. Under de senaste krigen på Balkan så får man väl säga att slivovica var en av få enande faktorer mellan folken…

  Angående Kosovas nära framtid kan ett citat av den gamle slivovicakännaren Kjell Albin Abrahamsson komma till sin rätta:

  ”När sedan alla länder på Balkan är medlemmar i den europeiska unionen upplöses återigen dagens åtrådda gränser. Eller som det heter i Prins van Lampedusas roman ”Leoparden: ”Allting måste förändras på det att ingenting ändras.” .”

  (Sydsvenskan 2006-05-23)

 3. Bengt skriver:

  Carl: Man bör inte förstora bilder sådär mycket…Du ser ut som en tvspelsfigur från 80-talet ;)

 4. Svensk i New York skriver:

  Carl, jag har följt din blogg länge och för mig håller den på att utvecklas till ett medium som tar ner svenska utrikespolitiken på en lite mer daglig och lättförståelig nivå. Det borde vara mycket uppskattat! Jag kan nämligen inte undgå att notera att dina ‘TV4’ och ‘Metro’ inlägg är de som har klart flest kommentarer (tillsammans med ‘miljömötet i Norge’) och kanske är det sådana nyheter som ändå engagerar folk mest. Vi får hoppas att svensken i och med din insats kan bli lika intresserade av utrikespolitik som av mediernas tillfälliga upphetsning kring dina optioner och regeringens flygrutter. Tack för intressant läsning och för att du tar hand om utrikespolitiken för oss!

 5. Mats Johansson skriver:

  Går det inte att övertala de andra ministrarna att börja blogga? Det skulle vara oerhört värdefullt för oss som är intresserade av politik men som har tröttnat på kampanjjournalistiken i svenska medier.
  Även värdefullt för regeringen tror jag.

  Göran Skytte ger goda argument för den saken i dagens Svd. Han hade sett ett nyhetsinslag i Rapport som egentligen skulle handla om en opinionsundersökning som visade att vårdnadsbidraget var populärt bland låginkomsttagare. Vinklingen blev att regeringen inte hade några förslag som syftade till att öka jämställdheten. Skyttes slutkommentar: ”Så där håller det på, i program efter program, dag efter dag, år efter år, årtionde efter årtionde…”

  Jo men så skulle det inte behöva vara längre. Inte nu när vi har Internet och WordPress och Blogspot.

 6. Marco skriver:

  Hej Carl, säg till om du vill ha hjälp med bildredigering. jag är webbdesigner.

  Jag gör det gärna..no charge.

  Keep up the good work ;)

  Marco

 7. mksblogg skriver:

  Hello!
  Det är inte så konstigt att bloggen blivit populär. Jag har läst den sedan den dök upp första dagen på WPs svenska förstasida. Det är imponerande att en minister tar till sig bloggen på det här sättet, ett stort kliv framåt jämfört med den engelska bloggen och det borde väl vara rätt unikt med den här kommunikationsvägen för svenska ministrar över huvud taget. Coolt!
  Allt gott!

 8. Helt rätt att blogga på svenska. Försökte mig själv på att blogga på engelska — IT-världen är ju väldigt dominerad av engelskan — men det funkade inte. Det blir mer fritt och flyter på bättre med svenskan. Ska bli kul att följa denna.

 9. Martin Larsson skriver:

  Svensk i New York: Jo, det är möjligt, men dessa inlägg får ju ofta också medial uppmärksamhet som till exempel nu senast i TV4 när de uppmärksammande inlägget om att de faktiskt hade haft rätt. De var väldigt noga med att filma adressfältet också så att folk skulle lockas att besöka sidan.

 10. Sampe skriver:

  Hej!

  Carl: Bra blogg!
  Martin: Det var så jag fann Carls blogg…via TV4:s inslag.

  //S

 11. Per skriver:

  Sampe. Jag var visserligen redan inne på den här bloggen innan tv4 beslutade sig för att göra reklam för den.

  Kul att dom har vänt på klacken och beslutat sig för att göra ”reklam” för Bildt istället.

  Vore kul att se hur antalet besökare sett ut från dagen innan tills måndag t.ex.

 12. Mia skriver:

  Ingen fara. Du är fortfarande inte mer populär än Komsumbloggen. Så länge du inte får idétorka och börjar skriva om vilken slags tandkräm du använder så klarar vi oss alla.

 13. Andreas Evander skriver:

  jag hittar också hit pga. den ”reklam” som det blev för den när tv4, med viss självgodhet berättade att dom ”äntligen” fått Carl Bildt att erkänna sina misstag.

  Svenskmedia, Bah….finns det någon svenskmedia som kan tillkalla sig seriös idag?
  (ge mig tipps)hade kanske intresset för politikens innehåll åter intresserat svensken.

  Därför är det så fruktansvärt befriande att kunna läsa våra representanters tankar om de frågor som vi dagligen ställs inför, utan massmedial redigering.

  /A

%d bloggare gillar detta: